Skoči na vsebino

Carbonara


Recommended Posts

SESTAVINE:

 

20 dkg špagetov ali rezancev

20 dkg kraške pancete

2 dcl kisle smetane

2 rumenjaka

maslo

poper

sol

peteršilj

 

POSTOPEK:

 

V slanem kropu skuhamo testenine al dente. Medtem na maslu prepražimo na majhne koščke narezano panceto, da spusti maščobo in postane hrustljava. Popopramo.

Testenine odcedimo in jim (kar v loncu, da ostanejo vroče) primešamo prepraženo panceto, peteršilj, surova rumenjaka in kislo smetano. Dobro premešano. Carbonaro razdelimo na krožnike, po želji potresemo z parmezanom.

 

MNJAM......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Njami, Nejkica.. x:)x

 

Aha, Mašinca - dobro tam, ne? Piaza... (nekje imamo gostilne, ki jih priporocamo ali nekaj podobnega, pa smo tudi to nasteli - pa ko sva ravno pri tem - imas morda ti 'na zalogi' kaksen plejs, ki ga priporocas? In seveda Nejkica in seveda vsi).

 

:vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ojla.....

 

Prihajam iz Krasa, tako da vsem priporočam, da pridete kaj mimo.....

 

Moje naj naj kraške gostilne so:

 

1. Gostilna Skok v Štorjah (po stari cesti Postojna-Sežana)

 

2. Gostilna Mahorčič v Rodiku (zelo znana, same pomembne osebe hodijo tja, rezervacija obvezna)

 

3. Ribje specialitete v Merčah pri Sežani, pa v Izoli pri Ribiču..

 

Sem najraje zahajam.....

 

Kaj pa vi?

 

x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Upam, da se ne bo slišal prevzetno, ampak največje gurmansko doživetje, sem izkusila v dvorcu Zemono. Vodeni Slow food je fantastičen, najejo se oči in želodčki. x:px Res je sanjsko. Če se greš zares, traja celotna "seansa" okrog 5-6 ur, zato je zelo pomembno, da imaš sabu tudi dobro družbo. Res pa je, da zadeva ni za vsak dan, tako zaradi pomanjkanja časa, pa tut prov pocen ni.

 

LP

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 years later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...