nejkica 30. april 2003 Prijavi Deli 30. april 2003 SESTAVINE 1 l črnega vina (lahko je merlot, teran..)1 l soka (najbolje multivitaminskega1 kozarec ananasovega kompota3 pomaranče3 banane2 kivija2 jabolkikakšna hruška25 dag grozdja20 dag sladkorjacimet(dve žlički)1 dl ruma ledene kocke POSTOPEK Olupimo in nasekljamo vse sadje na čim manjše koščke. Zalijemo z vinom, sokom in dodamo sladkor. Nazadnje vmešamo tudi cimet in rum ter ledene kocke. Postavimo na hladno in serviramo hladno. Sangria je najboljša dva dneva po tem, ko smo pripravili. Nič ni narobe, če jo pijemo takoj, vendar bo boljša, če nekaj časa stoji v hladilniku. Cimet obvezno dodajamo, če uporabimo jabolka. Za dobro sangrio so potrebne najmanj tri vrste sadja, ni pa nujno dodati vsega, kar sem napisala. Dobra bo tudi en teden po tem, ko jo naredimo, vendar pri nas doma žal nima takega roka trajanja Namesto ruma se lahko poslužimo tudi konjaka (tako se originalno dela), vendar je rum tudi čisto v redu. Sladkamo v bistvu po želji, jaz dam ponavadi več sladkorja. Dodamo lahko tudi malo sirupa za redčenje, kateregakoli okusa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.