Skoči na vsebino

Življenjski standard

Volk K.L.

Recommended Posts

Po statističnih podatkih, naj bi netto povprečna mesečna plača v Sloveniji znašala cca 170.000 SIT. Ta podatek je za mene pretiran, ker menim da še zmeraj nimamo visokega standarda. Kako vi gledate na Slovenijo, kot državo z razmeroma visokim življenskim stadardom ali kot država bede in vsesplošne revščine, korupcije, birokracije ipd... Je pri nas hudo ali ni x?x Kaj bi VI naredili kot preimer Slovenije, da bi stanje pri nas izboljšalo x?x
Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 90
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:palec:

Natancno to... In se kaj podobnega.... Malo razpihat tole treba...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zlo sm postau alergičen na take teme :xx!:

ja, jest bi tut zahtevau znižat vse os. prejemke ta elitnih embalaž!

nekje se mora sprožit :eek:

Raja preizkuševalcev sistema se naj bi organizirala po ideologiji Zmernega porekla.

Nevem, če še žwau razwad potem postane njen nagon razvajen :eek:

Ja pokowc alergičen al' nealergičen na te teme, dejstvo je da si ne morm zaradi prenizkega standarda kupit stanovanja ali pa vsaj kakšne montažne bajtice pa delam k' b'k.

Hmmm Volkec je sedaj b'k :V: . :U: :\: x:((x :cry:

Ja sam ka mali pao s lipe

:vragec:

jajca v ritki?

bljak :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

temu volk©u chist useen kam utika

:vragec: ga bo zhe dobu perverznjaka

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ja Mašinca, povprečna neto plača bi morala biti nekje 150.000 SIT. :palec: Volk, od kod tebi ta podatek ?

Hja, nekje na sredini med blaginjo in revščino. Proti državam EU nismo ravno v razcvetu, proti Črnogorcem ali Srbom pa živimo na veliki nogi. Pravzaprav najbolje od tega, kar je od SFRJ ostalo. Se pa bojim, da drvimo v nek model aka ZDA - za peščico vsega v izobilju, večina srednjega/nizkega sloja in 20-30% takšnih, ki ne bodo imeli niti za osnovno zdravstveno zavarovanje.

Glede stanovanja, ja, :palec: , sva že dva. Pri svojih 27ih bi moral imeti že 4 od svojih 6ih otrok, x;)x pa še zmerom živim pri starših. x:Dx Sux! :xx!:

Znesek pa je resnično previsok, ali pa se meni samo zdi, ker v bistvu se meni zdi že 150.000 SIT neto visoko, saj vidim okoli sebe v bistvu slabo plačane ljudi(razen morda parih, ki zaslužijo bajno), saj se večinoma družim z ljudmi, ki so zaposleni v privatnem sektorju.

Guest sanjalica

Denar je sveta vladar (a ni en forum odprt, kako nam denar nič ne pomeni???)...

Ni problem v poslanskih plačah....naj imajo...

Ni problem v menadžerskih plačah ... naj imajo...

Samo naj so potem tudi odgovorni, s svojim premoženjem, z vsem, kar imajo, če firma v času njihove vladavine ne bo poslovala pozitivno...

Pa še nekaj nas "ubija"...

Odpisani poslanci, ministri, menedžerji, svetovalci...ki še xy-časa prejemajo tiste plače...

Nekoga "umakneš" ker je slabo delal, za nagrado pa dobiva še eno leto takšno plačo, kot da bi še naprej delal...

Pa če ima Slovenija 112 (? - ups, ne vem :() poslancev, je to v promilih toliko in toliko...koliko poslancev bi torej morali imeti v Nemčiji, Angliji, Kitajski...

(beri: poslanci - vladajoči aparat!)

Če je povprečna plača v Sloveniji 150.000, potem imamo kar visok standard. Mislim, da 4-članska familja s 300.000 na mesec (2 zaposlena s povprečno plačo) lahko kar solidno živi. x8Dx

Problem je v tem, ker je malo takih povprečnih familj. Eni preživijo s 50.000 na mesec, drugi pa z 1.000.000 in več...

Ma veste kaj je največje bogatstvo? To, da znaš z malo denarja lepo živet!

Ni bogat tisti, ki ima največ,

temveč tisti, ki najmanj potrebuje.

(avtor neznan)

Znesek pa je resnično previsok, ali pa se meni samo zdi, ker v bistvu se meni zdi že 150.000 SIT neto visoko, saj vidim okoli sebe v bistvu slabo plačane ljudi(razen morda parih, ki zaslužijo bajno), saj se večinoma družim z ljudmi, ki so zaposleni v privatnem sektorju.

Kaj to pomeni, da so zaposleni v privatnem sektorju? Da delajo pri malih privatnikih - podjetnikih, kjer je max. 5 zaposlenih, ali da delajo v privatnih družbah, kamor sodijo tudi Mercator, Lek, Krka, Gorenje,...? Če je to prvo, potem se pridružujem druščini. x:Dx

Je pa zame to kar težko dojet. Če je to povprečna plača, potem sem jaz povprečen zaposlen. x?x x!x Pa nekako vseeno dvomim, da sm povprečna - ima visoko izobrazbo in menim, da sem sposobna več kot samo povprečen zaposlen. xnckrivx Torej bi blo na mestu, da bi mela več kot samo povprečno plačo.

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Aja, sem pozabil, da bo jasnejši skok na 170.000,00 - v mesecu decembru 2002 je pa bila povprečna neto plača 163.849,00 SIT.

A mi poveš kam moram v službo, da bom imela vsaj povprečno plačo x;)x

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...