Marsa 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 Ker so vse strani Luninega neta -in prav tako vse usluge na njem- brezplacne, zahteva pa ogromno stalnih mesecnih stroskov - in se vec izrednih (skripte, programerji, licence...), financirava pa ga dva posameznika iz lastnega zepa (poleg tega, da oba delava 7 dni tedensko povprecno po 15 ur dnevno), je zdaj prislo do tocke, ko se ne da vec naprej furati - ali pa bo treba spremeniti pogoje - npr. placevanje ipd. Ker bi se vedno rada ohranila ta filing LN oz. njegovo filozofijo (brezplacen dostop, vsem je vse na voljo, vsi so zadovoljni), sva se odlocila, da najprej obiskovalce povabiva k prostovoljnemu doniranju - das, kolikor zelis, kolikor imas - kolikor pac lahko (nekako pa sva mislila, naj ti prispevki ne bi bili manjsi od 1000 sit). Svoje donacije lahko nakazete s poloznico ali pologom na spodnji TRR: Zavod ARTISASmrtnikova 3, Ljubljana ST TRR: 03100 - 1086945434 Sklic: 00 - 99999 Ce bo kdo kaj prispeval, naj tudi pove, ce zeli, da se ga vkljuci na listo donatorjev (stran, kjer bodo vsi donatorji), prav tako si lahko donacijo uposteva kot davcno olajsavo.Donatorji bodo imeli tudi zastonj dolocene usluge, ki bodo sicer placljive - ko bo do tega prislo. HVALA vsem. ************************** Trenutno zbirava 350 000 sit za placilo izdelave prvega dela astro softvera (samega programa). Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 5. maj 2003 HVALA Heleni za tako hitro ukrepanje. To pa je akcija, Helena - in 'od besed k dejanjem'! Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 IN BESEDA JE MESO...khm...khm....khm....CEKIN POSTALA tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 5. maj 2003 Hojla, Aakhut - nepogresljivi clan! Ce bi vsakdo tole 'meso' takole rihtal, kot Helena, bi bilo se bolje kot posamezne donacije po jurja... Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 kaj pa dons dobish za jurja? je pa zhe boljsh 1/2 kile meska hehesej kej u prjet se trudi she naprej tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 Evo, se pridružujem... (preko klika NLB- ne vem kdaj pride do LN...) LN mi je dal veliko prijetnih trenutkov, zakaj ne bi dala še jaz kaj njemu?Navali, folk! Saj nas je dosti tule! Če radi čvekamo in čečkamo po forumu, pa še kaj prispevajmo! Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 Ja, daisy, jaz pa preko Abaneta (od ABANKE) - menda pride takoj vknjiženo, če nakazuješ preko interneta. Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 Svoje donacije lahko nakazete s poloznico ali pologom na spodnji TRR: Zavod ARTISASmrtnikova 3, Ljubljana ST TRR: 03100 - 1086945434 Sklic: 00 - 99999 Ce bo kdo kaj prispeval, naj tudi pove, ce zeli, da se ga vkljuci na listo donatorjev (stran, kjer bodo vsi donatorji), prav tako si lahko donacijo uposteva kot davcno olajsavo.Donatorji bodo imeli tudi zastonj dolocene usluge, ki bodo sicer placljive - ko bo do tega prislo. HVALA vsem. ************************** Trenutno zbirava 350 000 sit za placilo izdelave prvega dela astro softvera (samega programa). Najbolj všeč mi je sklic! 00 - 99999 Helena Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 5. maj 2003 Prijavi Deli 5. maj 2003 kaj pa dons dobish za jurja? Če bi vsak dal jurja od članov tule, veš kolk bi pol blo To ni vic za jurja, ampak resnica. Princip zavarovalništva je isti, zrno na zrno, tolar na tolar, slovensko ljudstvo združeno v zavarovalnici proti nevarnostim - rizikom prežečim... Princip SOLIDARNOSTI je v zavarovalstvu,zakaj ne bi bil še tukaj Veliko število majhnih vložkov 1.000 SIT nanese v globalu velikoooo,beri ekonomija obsega Vsak, ki tole bere naj prispeva 1.000 SIT - Prešerna. Potem bomo pa videli, kolk to nanese! Akcija Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 jst dam jurja,en drug da jurja,pa she enih par da par jurjeu.... pol pa mamo program, k se kasera bi biu inkasant tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emilija 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 Ja, tale LN je tudi meni pri srcu, zato se pridružujem akciji.Samo na pošto moram skočit, ker finance še ne urejam po internetu (moje poznavanje računalnika je pač minimalno... zaenkrat.... x!x Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Emilija - Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Hvala vsem, ki ste takoj ukrepali in nama posredovali pozitivno energijo. Zbrali smo ze 7.000 sit. Od vceraj! ... tolar na tolar... Prosiva, ce pisete na urednistvo, ce ste kaj nakazali, tudi ce nocete biti na spisku - da boste dobili brezplacno interpretacijo horoskopa - ko bo ta na voljo. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Seveda isceva tudi sama sponzorje okoli - ciljava pa na takega, ki bi v enem kosu to doniral - ki bi bil pripravljen dati celoten znesek. To je tako za naju, kot za vas, obiskovalce in sodelujoce, ugodneje... tudi ce bi zbrali 350 jurjev po jurja, bi morala se vedno midva k temu dodati 50 jurjev, da bi lahko to ubodla... Tako da sva tudi midva poslala ponudbo na kakih 30 koncev... Najbrz kaksen odziv ze bo. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 jst dam jurja,en drug da jurja,pa she enih par da par jurjeu.... pol pa mamo program, k se kasera bi biu inkasant Ja, aakhut, ...pol pa mamo program, k se kasera... in s "kešem od programa" bo baraka (beri LN) še naprej skup stala (deloval). A ni to fajn! Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Ja - tako je, Tamara. Aakhut - saj sva rekla, da kdor zeli...Tisti, ki ga astrologija ne zanima, se ga tole (zaenkrat) morda sploh ne tice... Forum je se vedno tu in se vedno zastonj.Seveda pa od mojega dveletnega garanja (ne LN, pac pa astro softver) ne bo 'kasiral' nihce drug kot jaz.Ali si mislil, Aakhut, da bi bil ti primernejsi ali najmanj enakovreden? Obiskovalci bodo se naprej kasirali dobre in kvalitetne, apdejtane strani...Torej se tole mirno spregleda. Najin apel. Zanima me se, koliko je kaj zaposlenih ljudi na taksnemle portalu...Ce bi vse tole najemal in placeval, je LN vreden nekaj deset milijonov tolarjev (torej vkljucno s prostorom in drugimi materialnimi stroski se avtorsko delo razlicnih avtorjev, kajti saj astrolog ponavadi ni ilustrator - pa tudi ni nujno, da je kaj posebej artikuliran oz. da zna kaj tudi kvalitetnega interpretirati - ce je se tak znalac in strokovnjak.., vsekakor pa ni se programer in racunalniski mojster...). LNF je manj kot 10% LN - vzame pa veliko vec kot 10% LN.(*ravno zato so omejeni smajliji, velikost ikon in je mozna samo ena fotka na mail - sicer bi v nekaj mesecih ze morala najemati dodaten prostor na serverju - kar se redno dogaja - ravno zato sva kupila novo domeno in zdaj placujeva dve...). Tako bi bilo seveda vsekakor zelo smiselno ubosti 'najemnino' - saj bi nama v tem primeru bolje prislo, ce bi bilo 100 clanov (ki bi zavzevmali ohoho manj prostora), ki bi placevali magari jurja na leto, kot pa ce jih je 20 000, ki ne 'prinesejo' nic. Ja - tako bi ravnala, ce bi bila pametna, gospodarna in ce bi imela smisel za biznis. Ker pa je drugace, pa je tako kot je - tole je Lunin net. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 a jst mogoche reku de ideja shvoh? ideja gud bo prispevu kuj k bo meu tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 Po nekaj casa spet uletim... pa kaj vidim Tole terja akcijo... seveda se pridruzujem... se dobro, da imamo e-bancnistvo, pa ne vzame veliko casa... ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. maj 2003 Prijavi Deli 6. maj 2003 Jest mam že skoz take namene, da prispevam, sam klika pa (še)nimam, zato moram najprej do banke pridt... pa tolk bi bla rada zraven, ker mi je tale akcija zlooo všeč! Pa všeč mi je , Marsa in Mitja, da sta se odločila zanjo. Verjetno je občutek bolj prijeten, ko vidita, da je odziv. Če še ne tako velik v denarju, pa zaenkrat vsaj v druge vrsti podpore...zdaj pa ne bom več čvekala, dokler ne dam kaj konkretnega od sebe funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Aakhut - sem pa mislila, da je kaksen problem... Potem pa OK. Coccinelle? Ma - eni ste tolk kul - kaj naj se recem drugega...Nocem tule javno govorit, ker nekateri nocejo izpostavljati, pa tako...Seveda bova vkljucila seznam sponzorjev oz. donatorjev...Hocem pa reci - dobila sva ful odziva - pa ne samo v besedah, pa tudi ne samo tistih 7 jurjev.Nekaj jih je narocilo Koledarcek, nekateri ste precej bogato kupovali v Lunci, nekateri ste me klicali za mojo uslugo... Tako da - res me iz srca veseli, da je tako in da tako razmisljate - no, vsaj v taksni meri.V bistvu sva nekako 'pricakovala' podporo, vendar morda ne tako konkretno, predvsem pa ne tako hitro. Res - to pa je prijateljska gesta. Pa se nekaj: nekomu v razmisljanju morda ne znese... ces, placevati 'za nazaj'...Lahko jemlje se tudi tako: kot sva obljubila, bo vsak donator dobil tudi brezplacno astrolosko analizo (ko bo softver v celoti postavljen), ki bo sicer kostala med 2 in 3 jurji, no, tam nekje - morda tudi manj.Vsekakor pa se ti celo 'splaca', ce imas namen to si narociti, ker pa lahko svojo donacijo komot jemljete kot nekaksno 'prednarocilo s predplacilom' - pa ne bo vec, da je treba dajati cash za nekaj, kar nima zveze s tabo, za nazaj, ampak bo lepo za naprej in bodo morda tako bolj zadovoljni. Skratka - vasa donacija bo usluga Luninemu netu, Chart pa bo povratna usluga Luninega neta vam. Vseeno hoceva, da so vsi zadovoljni. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2003 Mateja - Ja - res je odziv... Saj ze to - glih odgovarjam, pa vmes nov komentar - zdaj tvoj. Ja - ves da mi pomeni, kako mi ne bi? Je pa tako, da sva tole tudi malo... bremzala, saj se morda celo nekako 'bojis', da bos razocaran - pa raje z roznatimi ocali se naprej bluzis... Npr. se en vidik - prides na net, pa na forum (prej si apdejtal Novice, napisal napoved in odgovoril na 25 mailov in vmes se na kaksnega takega, kako te bo kdo tozil, ker ga je nekdo na forumu zalil etc, ali kako je nekdo na forumu objavil-skopiral texte z drugih portalov, pa se moras ukvarjati se s tem), pa vidis, kako se nekdo pritozuje, ker dela pocasi. (Pa ker bannerji. Pa ker NI razlage horoskopa! Ker bi kao MORALA bit!?)Ja. Z vec casha se da to neverjetno hitro odpraviti... Vec casha - vec muzke - hitreje - bolje - vec placa na serverju - vec...Tako pa je bilo 'manj'. Toliko kot se je dalo...Zdaj pa ne moreva vec si odzirati od sebe, da bo tole vse skupaj laufalo....Ce imas 100 jurjev place in 110 jurjev racunov, moras skenslati nekaj racunov - preprosto si nekaterih reci vec ne mores privosciti...Zalostno in zoprno - a tako je.Potem moras pa 'naprej metat' - da odpres sploh oci komu... kaj je vse IMEL... Pa NI OPAZIL... Se nekaj... Cash se NE zbira za naju (najino delo ali za najine racune).Cash se zbira za potrebe Luninega neta. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 7. maj 2003 Prijavi Deli 7. maj 2003 Še danes nakažem svoj prispevek.Prepričana sem, da se bo izšlo Cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 7. maj 2003 Cat... Ja, tudi sama sem vse bolj optimisticna. Porocilo: na ta sklic je prispelo ze 14.000. Kot kaze, ste res stopili ze v akcijo nekateri, kar je res lepo in dbest! Res prava 'akcija'. Se enkrat: pliz, pisite se na urednistvo (mail@lunin.net), tisti ki ste kaj donirali (ne veva od vseh imen, pa morda ne bova vedela, kdo je kdo), da vas vkljuciva v seznam za analizo. HVALA vsem, ki ste ze prispevali; da sploh ste in da ste nekateri morali se stati v vrsti in tako, predvsem pa, ker tako hitro.To je res lepo in tudi sama misliva, da ocitno bo pa slo skozi. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 7. maj 2003 Mi je dalo mislit zdajle nekaj... Ko so bile v igri ravno fotke...Navezuje pa se pravzaprav prav na tole... Nekaj dejstev:Ena fotka, ki jo nekdo postne, vzame toliko prostora kot recimo tri IZCRPNE astroloske (ali pac kakrsnekoli) razlage...Ce bi vsakdo v vsako svojo objavo vkljucil se fotko (po dovoljeni velikosti), bi tega bilo za 3 mega - kar bi zneslo 3X toliko kot placujeva sedaj.Toliko ima na voljo Lunin net. Forum bi tako porabil 10X vec prostora kot Lunin net.Dokupit bi bilo treba vsaj 5X vec serverja... Forum nese po obiskovalcih (kar te zanima, ce si zastonj stran) manj kot 10% Luninega neta, po zahtevnosti in po prostoru pa jih zajema vsaj 30 %. Toliko za info - in da boste gospodarni z datotekami.Zato je omejitev OS.Omejitev velikosti slik.Omejitev stevila smeskotov (na prejsnjem forumu smo jih imeli celo 2000 v eni sami objavi). Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 7. maj 2003 Prijavi Deli 7. maj 2003 Hmm; malo me je "razočaralo" ko sem prebrala 14.000 (prvi dan 7.000).... Res nas je veliko več na besedah kot dejanjih. Skoraj vse.Lahko je leporečiti, lahko je kritizirati, ko pa ti nekdo pove...daj rešitev, pa je tišina...Vsem nam je forum pri "srcu"....ko "prosi" drobiž, imamo še toliko "jajc" da nekaj napišemo, da pa bi se odrekli tisočaku pa nam je težko...Včasih bi res morali biti ljudje noji...Da bi se nam na obrazu ne videl sram zaradi naše dvoličnosti in svetohlinjenja, igranja poštenosti, humanosti... (verjetno nikoli ne bom razumela takšnega razmišljanja...) M&M...poročajta ker sta vredna Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts