Skoči na vsebino

Postani sponzor Luninega neta

Marsa

Recommended Posts

.. Spet je zazeleno donatorstvo, ker imava namen ustvarit open source softver Novic.  :palec:

Saj res, moram to povedati, saj je v bistvu referenca; Mitja je preskromen, raje deluje v ozadju (12. hisa polna, a vendar polna tudi 1.) - namrec, ko je pedenal/nadgrajeval/prirejal za LN - administracijo Lunce, ta free softver, ki ga lahko uporabljas, ga je tako kvalitetno nadgradil, da so vkljucili to notri - kot nadrgadnjo v svojo ponudbo, mislim, je tudi on doprinesel, da je se boljsi ta program.

Zdaj mu pa pisejo iz vsega sveta (ZDA, Francija...), nazadnje nekdo iz Bangkoka, za razne nasvete in vse.

Tako zdaj razvijava tele LN Novice, ki jih bova nudila za brezplacno uporabo (open source) za ves svet - in ne samo za Slovenijo.

Potem bo lahko vsakdo brezplacno uporabljal, pogoj bo samo "powered by LN - oz. kakorkoli bova pac imenovala"...

Torej, za to se zbira zdaj.

Rada bi zacela uvajati novodobno ekonomijo, vendar na tak, vsem prijazen nacin, za kar sva prepricana, da se da, ce le nisi prevec pozresen, in kar je najpomembnejse, ce delas dobro in je velik odziv. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 681
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 1 month later...
Guest sanjalica

In sedaj????

A nč več ne rabta????

Pa jutri je prvi april, a ni to tudi nek dan, v zvezi z denarjem? ? ? (odkod mi ta preblisk sedaj??)

Če pa ni, pa bo treba spet pljunit v roke in kaj nakazat (hitro javi če ne rabta!)

x;)x

Sanjalic - cash se zmeraj rabi - sploh pa tak portal kot je LN - in thanx, ko si spomnila - moram dodat se nove donatorje, vmes sva dobila ze kar nekaj donacij spet. :palec:

Thanx za skrb!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica

Za skrb se ne zahvaljuj, skrbi je zmeraj preveč...zahvali se za donacije :D :D :D

Če bo kdaj.... kaj x;)x :vragec: x^x

xDDx OK - thanx. x:Xx :palec:

Sem bila kratka, se mi je mudilo v mesto...

Ja, zdaj poleg astrosoftvera, ki se sicer se vedno razvija, a je nadgradnja na stand-by-ju, razvijava Novice.

Tudi za Novice sva precej ze scashirala, tudi iz donatorskih sredstev (vmes prispelih).

Torej - glede na to, da se LN siri (in ne nazaduje), raste in nadgrajuje, placujeva pa ga se vedno sama, so donacije se vedno vec kot zazelene. :palec:

Picasso

Sanjalica...kako si :palec:

Ko tole zamre...se vedno prva spomniš..in malo obudiš.. x^x

Tudi mene si spomnila.. x:Ix ...in ko sem zadnjič razmišljala..koliko mi LNF pomeni...prispevala svoje..

Tole pa je en majčken poziv tistim...ki so se pridružili v zadnjem času...ali pa starim forumašem...ki so na tole malo pozabili...

Astra

Per aspera ad astra

Oj, Astra, kaj si sla poiskat! x:Xx :8): :vio:

:palec: :palec:

res, Sanjalica tole veckrat obudi in nikoli ne ostane samo pri besedah... kot tudi ne Astra, ki je pravzaprav celo na nek nacin 'sprozila' tole akcijo.

Hvala obema (kot tudi vsem ostalim, ki se vas tice tole) za skrb in za osvezevanje in apeliranje. x:Xx :palec: :palec:

Picasso

..... kaksnega posebnega navala pa res ni v tejle temi... x;)x

Najbrz nihce ni opazil, ko je toliko drugega zanimivejsega... xcivx

Picasso

Ja, pa je res zanimivo.. :xx!: ..pa dajte tole temo izkoristit...za nabijanje postov...ali asociacije...

Na dan sem jo potegnila, ker je minilo že precej časa..odkar je bila sprožena tale akcija...in od takrat se je LNF pridružilo mnogo novih lunatkov.. x^x ..pa morda ne vedo prav..kako in kaj...tole pa naj nas vse spomni...da se lahko nekega dne zbudimo...in LNF...ne bo več...

ZAPRTO ZARADI POMANJKANJA SREDSTEV..bo pisalo..

Torej x?x

Astra

Per aspera ad astra

Astra, thanx za support!! x^x

Saj tisti, ki noce, mu lahko 100x pod nos molis, pa ne bo videl, veliko pa jih je, ki ne rabijo hodit gledat oz. tegale brat, jim je dovolj apel, saj ne rabijo ne vem kaksnega kalkuliranja ob podatku, da LN ustvarjava IN financirava dva posameznika.

Seveda nocemo nikogar prisiljevati, je pa res malo... hm.., da se vse teme takoj odkrije in vse, tele pa se nekako ne opazi.

No, ja, saj razumem v bistvu.

Hvala pa vsem seveda, ki pa tole temo le opazite. xsrcx

Ja, Astra - imas prav - cisto lahko se kaj takega zgodi, razmisljava o placljivi sceni spet malo bolj....

Slej ko prej naju bo najbrz 'srecala pamet', saj sva edina bebca, ki delata zastonj..

Picasso

Kako to mislis Bobnar?

Da bi po mailu poslala?

Tegale nima smisla posiljati na LN mailing listo (obiskovalcem LN torej), sva pa ze veckrat posiljala okoli za sponzorstvo...

Pa nekako ni velikega zaupanja v oglasevanje na netu - ceprav je res, da se izboljsuje to, folk je postekal (xrolleyesx), da je internet tudi oglasevalski medij - da pa funkcionira malo drugace...

Ali si kaj drugega mislil? :8):

Imava prav pripravljeno - reference in to - LN obisce mesecno 70.000 in to, dnevno se zavrti 35.000 strani... itd...

Samo Lunca ima v enem leti 330000 ogledov, koledar, forum, modre misli, razglednice, izracun horoskopa...

Pa se vec ugodnih ponudb je, sva zelo elasticna...

Lahko samo povem, da vsa Slovenija hodi gor pa ljudje iz stevilnih drzav in da je tu idealna ciljna publika (za razliko od mnenja nekaterih, ki mislijo, da zdaj nekaj Luna in to samo) - tu je tocno wanted folk - izobrazeni, premoznejsi, itd.).

Tako da je za oglasevalce oglasevanje na LN samo kul in smiselno.

:palec: x:)x

Picasso

p.s. Seveda je tudi morda za koga od obiskovalcev kul pridobiti kakega sponzorja LN-ju, saj v tem primeru seveda dobi %.

Torej - ce koga veseli rihtanje sponzorjev in zasluziti zraven kake ficke zase, je to zelo zazeleno.

Ker dobi %, je v bistvu od njega odvisno, koliko bo dobil.

V tem je ravno finta - LN ima toliko kapacitet, da bi se dalo ful.

Ce se midva vrzeva v tole, ne morem potem urejati foruma in nekaterih drugih stvari, ker vsega pac ne moreva, fizicno ni izvedljivo, saj ze zdaj delava 7 dni na teden - cele dneve.

Skratka - tu je casha lahko dosti....

Picasso

Thanx za nasvet oz. predlog, Bobnar!

ja, RMer - smo 8., jaz pa nisem napisala niti stavka napovedi (mesecne), imam karte pred sabo, pa grem vedno delat nekaj drugega... Itd... :||

Saj morava res pripravit - ker eni pa celo sami poiscejo moznost oglasevanja na LN in celo narocijo oglas tudi kar direkt prek obrazca in je torej celo povprasevanje - se pravi, je interes, tudi odziv (pri nas je zelo dober odziv, valjda bolj klikate xsrcx), pa ugodne cifre imava in veliko folka vidi - razlicnega.

A je malo tega, ker nimava casha za eno ornk oglasevalsko akcijo. Drugje te pa cimbolj stran tiscijo, da ja ne bi pronicnila kaka noticka morda v kakih cajtengih, ker je bolje uporabiti kot vir (in seveda tega nikjer podati), kot pa 'najeti', 'placati' oz. kompenzirati uslugo.

Pocasi pa se je razblinil ta predsodek, da gre samo za astro sajt ali za neke lunatike kao, vidijo, da je tu izobrazen folk z najstevilnejsih podrocij, tako da dvomiva itak ne, da se bo enkrat razvilo tudi oglasevanje (saj je bila taka v bistvu najina strategija in nazaj ne greva, moto pa je - vedno naprej in na boljse)... samo pocasi gre tole...

Se zdruzis z drugimi, pa si potem skepticen, ker se ti zdi, da se razdeljevanje oglasov dogaja na podlagi nekih prijateljstev, ker drugi v tem sistemu pa imajo placljive bannerje, tebi pa podtaknejo vedno samo tele izmenjave... Po drugi strani pa ne mores bit ziher, morda dejansko kateri precizirajo, kje hocejo biti oz. najeti oglas (samo se mi cudno zdi, da bi raje oglaseval na manjsem in se bolj specificnem portalu z 10x manj obiska x?x).

Pa se zatika se zato (pocasno odpiranje etc.), tako razmisljava o svoji mrezi tejle.

Picasso

..pa dajte tole temo izkoristit...za nabijanje postov...ali asociacije...

x:Dx x:o)x x:Xx x:Xx x:Dx

Predvsem so mi vsec asociacije... x:px x;)x x:Xx :palec:

Picasso

Thanx za predloge, Bobnar. :vio:

Ja, tole bova najbrz izvedla, tudi sama sva cikala na astronovice ali vikend magazin, ko so dosti kul cifre (€), pa ornk naklada.

Samo to bova izvedla za (zaenkrat) edino placljivo uslugo na LN - Lunin sms - ker ni smisla, da cashirava za reklamiranje zastonjskega LN, ko bo se vec obiska in s tem samo se vec kraj, se vec vprasanj na mail, se vec zahtev in vsega - casha pa nic. x:o)x xDDx

Ker midva ne reklamirava storitev (tako kot vecina) - LN nicesar ne prodaja in sam po sebi pravzaprav sploh ne potrebuje reklame, saj nenazadnje komaj goltamo, komaj se pretoci tole vse...

Nama torej v bistvu ni v interesu se vec folka (ki bodo objavljali svoje linke, fotke, reklame in podobno), pac pa vec casha. :D

Ker pa je vse 'vec folka', tudi cikava na ta 'folk' pac. In na 'vec casha'.

Veliko sponzoriranja na netu (in pac seveda povsod) je prijateljskega - ta ti zrihta, ker pozna, ta priporoca (v bistvu pa je samo cash point) in podobno - LN pa se trudi, da bo res referencno... da ne bo finta samo v cashu..

No, in saj tudi ni, ocitno, ce gagamo.

Vem, sama sva se odlocila, samo si nisva predstavljala, da bo tako velik, oz. sva racunala, da ko in ce bo, da bo potem pa tudi ostalo sibalo, saj res ne vidim logike v tem, da ima tako velik avtorski portal (z vsebino, kjer se folk torej zadrzuje in ne samo kukne nekaj pogledat) lahko tezave pri pridobivanju sponzorjev, sploh, ker je vse zastonj, sploh ker nudi toliko zanimivih in koristnih vsebin, in sploh, ker ga vsi poznajo, ker vsa Slovenija hodi gor in je konec koncev celo referenca za Slovenijo (*naj spomnim, da je NUK Luninemu netu SAMOINICIATIVNO - in torej brez da bi LN zanjo zaprosil - dodelil mednarodno ISSN kodo za spletno publikacijo), da ne govorimo o oblikovanju, odpiranju, navigaciji... (**)

Ne, preprosto je ocitno se mickeno prezgodaj za oglasevanje na netu.

V bistvu pa je tako kot ce ko bi TV prisel, v cajtengih ne bi bilo vec oglasov - neumnost, pac, toliko bolje, en medij vec (eni pa tega ne stekajo in ce mene vprasas, so zaostali, firmam pa ne v pomoc - ker pojavljati se moras povsod).

Morda prek klika na banner na Luninem netu res ne bos kupil Honde Civic, ko se tu oglasuje, pac pa bos videl, dobil ta podatek in se morda kasneje odlocil za nakup, podzavestno.

Saj tudi na smucarskih tekmah dvomim, da jih tam za sankom kaj dosti prodajo. ;)

(**)

Ko sva zaprosila na ministrstvu za denar za neko vseslovensko zadevo (oz. se javila na nekaj razpisov), ki bi midva naredila in bi bilo dbest za vse, nisva nikoli dobila nic, pac pa sva dobila vpogled, kdo je dobil! :O: :V: - oz. ne kdo, to sploh ni vazno, pac pa s kaksnim predlogom, s kaksnim projektom. :xx!: :mad2:

Picasso

x:Xx

Thanx, Bobi! x8Dx

... saj vem... sicer bi mi ze dol padlo najbrz, ker ne maram kar nekaj 'v prazno'... sam tale Jupiter na MC, nic se ven ne mece... ;>) - se spomnis ko se je tebi 'frzmagalo'? :D

Picasso

Prevec priloznosti?

Jupiter = pre- .

Saj jaz imam tudi ful enih prckarij pa ful dela... Kao, o fino, job, posel, pa povsod totalno arbajta za nikakve ficke... :o|o:

Ni ono, kot si predstavljas kao zdaj Jupiter in to... x;)x

Tujina, ja, to je (tudi) zate, sva ze imela to na tapeti, se spomnim. :palec:

Zame pa tudi - se kar. :)

Saj bo, ja, vem, thanx, saj zdaj ko tole osvezujemo, bodo videli donatorji in hiteli nakazovat donacije luninemu netu. x^x x;)x

Picasso

• 2 weeks later...

Takole... x!x

Danes je bila na obisku pr men ena fajn lunatka.. x;)x x^x ...s fajn hčerkico..pa se je pridružila še moja gospodična..in smo imele pravi babji čvek..

Beseda je dala besedo...in dogovorili smo se...da bomo vsakodnevno obnavljali tole temo..da ne gre v pozabo...ker jo očitno kljub odprti temi..marsikdo spregleda.... x;)x

Pogovarjali smo se o tem...kako dragocen nam je LN...še moja hčera, ki ni registriran uporabnik...velikokrat za prijateljice poišče kakšne informacije...sem jo zadnjič slišala, ko je rekla sošolki, veš kaj, o tem nimam pojma, grem pogledat na LN...ziher se bo o tem kaj našlo..

Nikoli ne bom mogla z denarjem poplačati vsega dobrega, kar mi je LN...in LNF prinesel...lahko pa se vsaj z malenkostnim prispevkom...oddolžim za možnost...da prijokam in pristokam semle..in dobim pobože, ko jih najbolj potrebujem..

Vsak pa se naj seveda odloči...po svoji vesti...

Astra

Per aspera ad astra

Astra, ganljivo, x:Ix :8): , kaj naj recem... nic, thanx, saj jih je spet nekaj prikapljalo, bom obnovila tudi tole cimprej (samo moram pogledat, mitji zagnjavit, koliko je bilo za to in koliko za ono.... pa je potem vedno kaj tekocega); ampak obnovim in nanovo porocam cimprej, morda se danes.

Se enkrat pa hvala vsem donatorjem. xsrcx

Picasso

Tako. Koncno spet najnovejse porocilo.

Spet (od 18. 2. 2004) smo zbrali novih 185.500 sit. x:)x x^x

Tako zdaj - v drugem delu - skupno - tocno 300.000. :palec:

Najlepsa hvala vsem donatorjem, ki v bistvu v najvecji meri omogocate, da je LN tak kot je in kot tak se vedno brezplacen!

Donatorji pa ste do zdaj skupno prispevali ze 713.500 sit. x^x x8Dx

(od zacetka akcije, lani v zacetku maja, torej v enem letu).

Ves denar (v tem drugem delu akcije) sva porabila za programiranje novega LN projekta, ki ga furava ze 2 meseca - LN Novice.

Spet in se vedno je zazeleno donatorstvo, ker ima LN zaradi obsega vse vecje tekoce stroske, poleg tega ga nenehno nadgrajujeva in izboljsujeva, tako je se vedno v izdelavi (oz. bolj ali manj na cakanju, zdaj ko so prioriteta Novice) LN astrosoftver oz. njegova izboljsava in nadgradnja. :palec:

Picasso

p.s. POMEMBNO!

Pri donatorjih, ki ste donirali veckrat (ki vas ni malo), so zneski pristeti k prvotnemu (predvsem zaradi lazje preglednosti), tako morda na koncu seznama ne boste videli tudi dejansko zadnjega s seznama - tako je npr. tudi v primeru podjetja BANKART (najlepsa HVALA mu! xsrcx) - ki je doniralo med zadnjimi, vecji znesek, vendar sem znesek prav tako pristela k prvi donaciji (ko so ze enkrat donirali).

Toliko da veste, da ne bo nejasnosti in cudenja ipd.

Se enkrat hvala vsem! x:Xx

Picasso

p.s. 2 :) (*zenske x;)x)

... kdor je doniral v teh dneh, ga se nimava v evidenci in bo zal vstet pri naslednji evidenci (vec bo donacij, azurnejse bodo tudi evidence... x;)x) - ceprav priznam, da ni samo od tega odvisno... treba se spravit, predvsem, oba morava bit tukaj, pregledat racune, vse... da je vse claro). :)

Picasso

Večkrat sem že napisala, da odkar sem odkrila oz. bila povabljena na LN, da je postal nek del mene. xsrcx

Marsika in ostali, ste mi nekako prirasli k srcu :2src: in potrudila se bom po svojih močeh, da bomo še dolgo ostali povezani preko LN. xsrcx

Pobudo dajem tudi vsem, ki uživate tukaj gor, da se mi pridružite in naredimo eno udarno akcijo x;)x in s tem damo Marsi in Mitju krila za polet v nove ideje in voljo do dela x:)x :palec:

Prav lep pozdravček vsem! xDDx

C.l.

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...