Skoči na vsebino

Usoda

Orhideja

Recommended Posts

definitivno verjamem v usodo. verjamem pa tudi v moč volje in posledično delovanja. česar si ne znamo razložiti in če na nekatere stvari nimamo vpliva, lahko pripišemo krivdo usodi.

Tudi jaz verjamem v usodo ,verjemem tudi v moč volje in posledično delovanje , zato tudi mislim , da usodo lahko rahlo spreminjamo -vsaj sebi , posledično vsemu , kar je povezano z nami. Mislim da nekakšna zapisana pot je , se jo pa da z nekaterimi "odkloni" priredit- pa čeprav je tudi nadaljna pot predvidena v drugi kombinaciji-podobno kot šah. Tako je pač moje mnenje. xcivx xcivx xcivx :vio: xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 278
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Tudi jaz verjamem v usodo ,verjemem tudi v moč volje in posledično delovanje , zato tudi mislim , da usodo lahko rahlo spreminjamo -vsaj sebi , posledično vsemu , kar je povezano z nami. Mislim da nekakšna zapisana pot je , se jo pa da z nekaterimi "odkloni" priredit- pa čeprav je tudi nadaljna pot predvidena v drugi kombinaciji-podobno kot šah. Tako je pač moje mnenje. xcivx xcivx xcivx :vio: xegox

Neko tako predstavo imam tudi jaz- ena pot ti je dana, vendar je precej široka- na tebi pa je, če boš po tej poti hodil na desni strani ali na levi ali cik-cak... x:Dx x:)x kar pa seveda marsikaj spremeni...

Scio mi nihil scire

torej govorita o karmi? :inocent: kot, ce izpolnjujemo karmo in si ne delamo nove, gremo po poti usode, gremo po poti usode zaradi karme ki jo imamo torej.

ce pa si delamo novo karmo, pa si obnem delamo tudi usodo, nekako tako ne? :inocent: :vio:

definitivno verjamem v usodo. verjamem pa tudi v moč volje in posledično delovanja. česar si ne znamo razložiti in če na nekatere stvari nimamo vpliva, lahko pripišemo krivdo usodi.

am js bi bol rekla, da so določene stvari točno postavljene v našo življenje, je pa od nas odvisno ali bomo to sprejeli ali ne x:)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

zakaj pa se odlocimo nekaj sprejeti ali ne!? zaradi izkusenj zavesti, zavesti iz preteklih lifeoov, obcutkov, ali cesarkoli pac... kar je verjetno nekako povezano z karmo. morda?

ker pac vsi nismo enaki... eni iamjo razlicno razvite obcutke, mental, povezavo z raznimi energijami, subtilnost, fizicno telo, ipd... in ce si mi sami izberemo starse in okoliscine v katerih menimo da bomo najlazje podelali svoje karme in najlazje napredovali kot dusa... potem je nekak morda to ze prej doloceno. ze takoj ko smo si v nekem lifeu naredili karmo, smo si dolocili usodo za neko naslednje zivljenje, zato, da bomo to karmo tudi izpolnili, obdelali, da je ne bo vec. ker pac predvidevam da morda dusa hoce biti povsem svobodna in brez karme (predvidevam).

in ce smo se rodili v neki druzini in okolju kjer smo dobili zaradi okoliscin dolocene vorce, predstave, energije, karakter, ipd.. in se dogajajo recimo neke hude zadeve (cemur mi recemo da je bilo usojeno), menim, da je bilo to narejeno ze prej, prden smo se rodili. razen, ce smo si v novem zivljenju ustvarajli nove karme in si tako oblikovali usodo za naslednja zivljenja itn... a?

nekaj je res določeno...tudi duše se svobodno odločajo kako in kaj...do ene točke se res ve kaj bo...potem pa je od nas oz naše duše odvisno katero pot bomo izbrali ali bomo klonili in nič spremenili ali pa se bomo enostavno vrgli v prepad in probali poleteti

There is

One Mind,

One Truth,

Kot razumem zadevo: usoda = karma --> zakon vzroka in posledice.

mogoče...sam karma je bolj energija dolgov za nazaj....usoda pa so bolj stvari/ljudje/dogotki, ki ti pomagajo da z to energijo dolgov pospucaš..tukaj pa je tudi svobodna volja x:)x

There is

One Mind,

One Truth,

aha, mogoce te ze mal bolj stekam :vio: :inocent: sam ce ti ljudje pomagajo, ti morda zato, ker imajo karmicni dolg do tebe? :inocent: recimo... in potem smo spet na zacetku...

ceprou mislm, da je enostavno tako: ali izpolnjujemo svojo karmo - usodo ali pa si delamo novo karmo- novo usodo, vecjo usodo nekak xrolleyesx

nekaj je res določeno...tudi duše se svobodno odločajo kako in kaj...do ene točke se res ve kaj bo...potem pa je od nas oz naše duše odvisno katero pot bomo izbrali ali bomo klonili in nič spremenili ali pa se bomo enostavno vrgli v prepad in probali poleteti

se strinjam. Samo vprašanje je koliko se človek te svobodne odločitve sploh zaveda. Včeraj sem pri neki drugi temi bral komentar- jebi reiki, moj vodnik je enako moj penis....Ne vem , če takšna oseba sploh razmišlja o možnostih. Po moje gre po najkrajši in najlažji poti naprej . dvomim , da se ukvarja z karmo , izbiro in ostalim. Zato menim , da je dano vsem - izbira, samo zavedat se je je treba. sicer pa tako vsak odloča , tudi o neodločanju .

Vsakdo si svojo luknjico postilja - z zaprtimi očmi ali pa le gleda okoli sebe ...stvar izbire .

xcivx xcivx :vio: :vio: x^x xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

mogoče...sam karma je bolj energija dolgov za nazaj....usoda pa so bolj stvari/ljudje/dogotki, ki ti pomagajo da z to energijo dolgov pospucaš..tukaj pa je tudi svobodna volja x:)x

S (svobodno) voljo delaš dejanja, torej posledice, te posledice pa te doletijo nazaj kot bumerang, kot usoda, ki ji rečemu tu na zahodu, v takšni in drugačni obliki. To vidim kot skupek energij, s katerimi imamo opravka.

Possible—but highly unlikely.

aha, mogoce te ze mal bolj stekam :vio: :inocent: sam ce ti ljudje pomagajo, ti morda zato, ker imajo karmicni dolg do tebe? :inocent: recimo... in potem smo spet na zacetku...

ceprou mislm, da je enostavno tako: ali izpolnjujemo svojo karmo - usodo ali pa si delamo novo karmo- novo usodo, vecjo usodo nekak xrolleyesx

nebi rekla, bolj se že za to prej zmenijo....recimo ena duša je bla v prejšnjem življenju morilec otrok..ima možnost da bo v tem življenju ženska, ki izgubi otroka, da izkusi gorje ki ga je nekoč storil :inocent: xrolleyesx

There is

One Mind,

One Truth,

Da, sm lih hotu to napisat... da se duse med sabo dogovorijo menda... :inocent: sam je spet vprasanje zakaj se iz katerega razloga...

zato je o tem tesko men govort, ker bi mogu poznat namen in bistvo, nacrt svoje duse... ane? milsm, tesko je govort nekja o nivojih duse... ce se duse kot take ne zavedam-o, predvsem na nivoju pojansjevanja, mentala, ipd...

nebi rekla, bolj se že za to prej zmenijo....recimo ena duša je bla v prejšnjem življenju morilec otrok..ima možnost da bo v tem življenju ženska, ki izgubi otroka, da izkusi gorje ki ga je nekoč storil :inocent: xrolleyesx

kako ves? kaj mislis? kako utemeljujes?

Vsoda je.

Da, sm lih hotu to napisat... da se duse med sabo dogovorijo menda... :inocent: sam je spet vprasanje zakaj se iz katerega razloga...

zato je o tem tesko men govort, ker bi mogu poznat namen in bistvo, nacrt svoje duse... ane? milsm, tesko je govort nekja o nivojih duse... ce se duse kot take ne zavedam-o, predvsem na nivoju pojansjevanja, mentala, ipd...

gor se mamo vsi radi xsrcx in si pač pomagamo x;)x

zakaj bi si pa mogu zapolnit svoj načrt, mogoče kakšen delček ja....zato pa v življenju srečujemo osebe, ki nas brcnejo naprej...pa če je to samo en beseda ali pogovor ali....manj ko se s tem obremenjujemo bolje je..mnj ko za to uporabljamo možgane lažje bo....treba je slediti samo sebi :vio: ker neglede na to kakšne si izkušnje( lahka rečemo ustodni zapleti oz dogodki ki so v naprej predvideni), so zato da mi največ iz njih potegnemo, ali pač ne..to je pa od nas odvisno xsrcx

pa če bi vse že v naprej vedeli, potem nebi bilo smisla da smo sploh tukaj x;)x x:Xx

kak sem filozofska tak zgodi zjutri :inocent: x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

a ni veliko določeno že s trenutkom ko se odločimo (tu veliko vlogo igrajo žal tudi zdravniki) za prihod na ta svet... recimo včasih sem se spraševala, če s trenutkom ko vstopiš na svet določiš svojo nadaljno pot - to se nanaša na postavitev planetov ob rojstvu... moj primer Natalno Saturn postavljen eno znamenje pred Natalno Luno, kar naj bi po pomenilo Sade Sati (slabo 7 letno obdobje) in če se spominjam otroštva, bi tole kar držalo... potem kako odreagiram na določene zadeve (postavitev Marsa) in še kaj... verjetno bi povsem drugačno pot imela če bi imela Luno v Levu itd... vem da mešam astrologijo tule, samo v tej zadevici razmišljam zadnje čase... glede dogovora duš - to sem brala in recimo da se mi zdi dojemljivo, ne trdim pa da je to res (mentalno telo mi tega noče še posredovat ;) fizično s spomini pa ni sodelovalo) ampak recimo da se dogovoriš z določeno osebo za skupno pot, na kateri bi si pomagala, pa izbereš starše, pa res kaj pa otroke - če si oni izberejo tebe... in da si obkrožen iz lajfa v lajf z isto skupino ljudi... recimo... vedela pa bom, ko bom prišla tja nazaj anje ;) no in ko sem z nekom dogovoriš za skupno pot se dogovoriš še za signalček po katerem se bosta spoznala (ta teza mi je ljuba, tko romantična) in potem totalno sfališ, še signalčka ne zaznaš... in potem razmišljaš za nazaj in ugotoviš da so imele vse tvoje simpatije res nekaj sličnega samo določen osebek ne... in ugotoviš da si neki drugi duši vzel dogovorjeno dušo zaradi tega ker si sam sfalil in da nekje nekdo čaka da prepoznaš njegovo zastavico... zdej pa grem ker sem totalno bluznila... sam tko nekak no bi bilo zame dojemljivo, če je kaj res... obljubam da vam pridem povedat, če bom pred vami delala novi načrt ;)

Ne razumem tega vprasanje, ce verjamem v usodo? V usodo je nemogoce verjeti.. to preprosto je.. A verjames da obstajas? Isti nesmisel..

Vsoda je.

Hooo poglej... zdaj pa sem sel nazaj brat in najdem tole..

Ja tocno tko.. Ni vprasanje verjeti ali ne.. ce nekaj JE! Verjames v zrak? :eek:

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Glede usode... usode ni. V usodo verjamejo samo ljudje, ki so boj ali manj sužnji okoliščin in zunanja pojavnost upravlja z njihovimi reakcijami. Vera v usodo je pot prepuščanja, popuščanja in pasivnosti.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Usoda je !

Svoboda je!

Umetnost pa je upoštevati eno in drugo.

Sranje je če zanikamo usodo in delamo nekaj, kar ni v skladu z našim trenutnim zemeljskim namenom (ker smo kao svobodni).

Enako sranje (če ne še hujše), pa je vdajanje v ''usodo'', ker tako ne moremo nič spremenit.

če misliš, da usoda je- je NI. Če misliš, da je ni- JE.

x:o)x

Si na dobri poti, da postaneš erna največjih filozofinj x;)x

Sicer pa konkurenca ni baš huda x:o)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Z besedo "usoda" si ljudje samo razlagajo stvari, za katere ne vidijo vzroka.

Zakon univerzuma je tak, da se vsaka stvar zgodi z določenim razlogom oz. vsaka stvar ima svoj vzrok. Če ga ne vidiš, še ne pomeni da ga ni.

Usoda ni logična, ker tudi če Usoda OBSTAJA, je nekje morala biti ustvarjena - z nekim razlogom. Le kdo/kaj je tisto, kar je vzrok usode? In vzrok vzroka...? think... think...

--==[ x X x ]==--

Glede usode... usode ni. V usodo verjamejo samo ljudje, ki so boj ali manj sužnji okoliščin in zunanja pojavnost upravlja z njihovimi reakcijami. Vera v usodo je pot prepuščanja, popuščanja in pasivnosti.

Tocno. Usode v resnici ni, obstaja le karma, kar pa ni usoda na nacin kot to mi

razumemo. Ampak tu in tam se nekatere stvari dogajajo hkrati v vec razlicnih

casih, torej, nekatere stvari so se ze zgodile. !!! In ko pridemo se mi do njih x:)x ,

se nam zdi da se nekako ni moglo zgoditi drugace. Torej usoda. Nekaj v

prihodnjem casu kar se je ze zgodilo. Preprosta zadeva na koncu koncev :kulgreen: ......

Norost je vcasih najvecja modrost…

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...