Skoči na vsebino

Usoda

Orhideja

Recommended Posts

kako da ni?

Sokrat, Platon, Aristotel, Hipokrat in Dianokrat... x:Dx x:)x

Sem napisu konkurenca med filozofinjami, ne med filozofi x:o)x :vragec:

Pri filozofih je konkurenca velik večja :o|o:

Menda je človekova usoda odvisna od njegove narave, eni to razlagajo s karmo.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 278
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

kakko ti je logicna? na kak nacin? primer? :inocent:
hm to toežko opišem...ampak če pogledam za nazaj je bilo one par stvari, ki so mi dobesedno padle v naročje..in če vse skupaj povežem, je bilo to mi namenjeno oz usojeno da sem dosegla to kar sem danes...včasih mi je to vse skupi en velik šmorn ampak potem mi je vse bolj jasno oz čutim tak xnckrivx

na spet nakladam x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Kaj je zate usoda? Kdo/kaj določa usodo?

mislim usoda...to glih ni točna beseda.... to so bol dogodgi oz ljudje, ki so ti namenjeni, s tem da imap svobodno voljo da jih sprejmeš ali pač ne xrolleyesx

duša in njen vodnik, se zmenira, kateri dogodki naj bi ti v življenju prišli nasproti, da se le-ta nauči lekcije, zaradi katere je na zemlji ali pač ne xnckrivx kr pa bo nardil človek s tem je pač od njega odvisno :vio:

xcivx katerega spola je tvoja duša? ne mi s temi spolnimi diskriminacijami, kaj pa veš katerega spola je bil zgoraj omenjeni folk. po mojem so bili vsi filozofi marionete v rokah lastnih ženičk in so pisali, kar so jim one narekovale. a ni logično? ženska je VSE, moški pa samo privesek. xcivx x:px x:Dx

hihihihi............. :P

:palec: x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

me zanima, ce bos vedno tako misila xcivx x;)x

xcivx katerega spola je tvoja duša? ne mi s temi spolnimi diskriminacijami, kaj pa veš katerega spola je bil zgoraj omenjeni folk. po mojem so bili vsi filozofi marionete v rokah lastnih ženičk in so pisali, kar so jim one narekovale. a ni logično? ženska je VSE, moški pa samo privesek. xcivx x:px x:Dx

hihihihi............. :P

Ojla!

Zanima me, če verjamete v usodo? Jaz sem začela verjet zadnje čase. Mislim, da je naše življenje usojeno in da se ga ne da spreminjat. Jaz sem namreč hodila z nekaj fanti, ki sem jih srečala preko interneta. Pravzaprav ni bila ne vem kakšna ljubezen, ampak v tistem trenutku sem bila sama in verjetno je bila taka želja po ljubezni, da sem se zaljubila, ampak je ta ljubezen tudi hitro minila. In evo...moja sestra je rekla, da očitno mi ni usojena ljubezen preko interneta in da dokler bom silila v nasprotno smer kot me vodi usoda, da ne bom srečala prave osebe. In mislim, da je res. Pa tudi če sta si dve osebi usojeni, se bosta srečali, pa čeprav čez 50 let in ponovno zaljubili. Napišite vaše izkušnje in mnenja! Pa pa x^x

B) Sorry,

jaz si sam krojim svojo usodo ! x;)x

Za ostale pa ne bi vedel...pač vsakdor ve zase.... x:o)x

• 3 months later...
V usodo ljudje verjamejo toliko časa, dokler ne spoznajo vzrokov svojega bivanja. Suženj usode si, dokler te vodijo zunanji vzroki, okoliščine. Imaš dve varianti. lahko se podaš na pot odkrivanja svojega bistva, lahko pa jadikuješ nad svojo usodo in se slepiš s karmo ipd. Vsak je svoje odločitve kovač! x:Dx
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Preprican sem da je nasa usoda njekje zapisana a je od nas odvisno kako jo preberemo. x;)x

avtor tega pregovora mi ni znan x;)x

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Preprican sem da je nasa usoda njekje zapisana a je od nas odvisno kako jo preberemo. x;)x

avtor tega pregovora mi ni znan x;)x

Usoda v smislu, da je naše življenje vnaprej določeno, ne more biti zapisana, saj potem življenje ne bi imelo nobenega ustvarjalnega naboja. Morebiti je "zapisano", s kakšnimi sposobnostmi se rojevamo v svet. Temu rečemo božji namen. Vsakdo je zaželjen božji otrok, kajti Bog nima nezaželjenih otrok.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

To sem že zapisal nekoč, a še enkrat:

Ne glede na to, ali obstaja usoda ali ne obstaja, ali obstaja karma ali ne obstaja, še vedno moram storiti to, kar v dani situaciji moram storiti.

Possible—but highly unlikely.

• 4 weeks later...
To sem že zapisal nekoč, a še enkrat:

Ne glede na to, ali obstaja usoda ali ne obstaja, ali obstaja karma ali ne obstaja, še vedno moram storiti to, kar v dani situaciji moram storiti.

... je rekel Hitler in zaplinil 300 židov.

MORAM ne obstaja.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

... je rekel Hitler in zaplinil 300 židov.
xg:Dx

pa ne smejim se zidom... :sori:

ampk tvoji izjavi :palec: x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Tako je... nič se ne mora. Vedno imamo možnost izbire. Edini mus je smrt. vsakdo mora umreti, ko napoči njegov čas in silno sebično se mi zdi zase zahtevati nesmrtnost ali kaj podobnega.

MORAM ne obstaja.
Tako je... nič se ne mora.

Kako trpi ego, ko sliši besedo morati. Pa vendar vsi dobro veste, da de facto obstajajo zadeve, ki jih morate opraviti, pa se lahko še tako tolažite, da se nič ne mora.

Ta reakcija je prav značilno najstniška.

Če malo pogledaš bvoje bivanje, vidiš, da je BITI edini glagol. Razni "moram" so pogojeni s ciljem. Življenje je pa samo bivanje brez cilja, seveda pa se je treba zavedati posledic nedejanja. Ampak večina ljudi potem posledico nedejanja sprejme kot slabo, in drugič vzame dejanje za obvezo.

Upam, da je razumljivo napisano.

Torej: če se hočeš izogniti neželenim posledicam, moraš napraviti tako, da ni neželenih posledic. x:)x

No, to je spet pogojeno s ciljem. Kot bitje brez ciljev, namenov in popačenega ega pa MORAŠ ne obstaja.

No, to je spet pogojeno s ciljem. Kot bitje brez ciljev, namenov in popačenega ega pa MORAŠ ne obstaja.

Če hočeš živeti, spet moraš dihati, jesti (tako ali drugače pridobivati energijo) itd. Anarhist, razumem ves čas, kaj mi želiš povedati, ampak vidim, da je tvoje gledanje idealistično. Jaz sem nekoč tudi trdil, da ne obstaja moraš. Na nek način je to idejno res, a praktično-življenjsko je povsem brezpredmetno.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...