stankaa 12. december 2003 Prijavi Deli 12. december 2003 Imam prijateljico, ki je noseča v 8.mesecu in med otroci v vrtcu se je kar cel grozd otrok stisnil k njej in jo imajo zelo radi. Ker so se preveč zagnali jim je vzgojiteljica razložila, da ima v trebuščku dojenčka in da morajo paziti in se lepo obnašati. Nato jo en vpraša:"Kako pa je dojenček prišel v trebuščka? A si ga kar pojedla?" vsi smo se smejali in noben konkretni odgovor takrat ni dobil... in smo kar malo pozabili vse skupaj. Drugi dan pride 3letnica vsa ponosna in pravi:"Jaz pa imam tudi dojenčka v trebuščku )) Sem ga pojedla )))))) !!!!!!!!" tako zelo se otrok vživi! zato moramo paziti, da res dobijo odgovore, čeprav je težko razlagati, ne? Večni otrokov Zakaj, zakaj... Stankaaaa 1 Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 12. december 2003 Prijavi Deli 12. december 2003 Večni zakaj, zakaj......saj je že Lado Leskovar pred desetletji pel o tem, moraš jim razložiti, ne lagati, če ne veš razložiti....imaš knjižnice in knjigarne v bližini.....saj trud se ti kasneje povrne....lep dan Stankaaa, kot tudi vikend in veseli december Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 hja......kaj pa ko te otrok vpraša kam gre barva od kokakole, da tako svetlo lula Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 prepovej mu pit kokakolo pol bo pa nehu sprasevat taka vprasanja ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 21. december 2005 Prijavi Deli 21. december 2005 Včeraj, ko sem delala v jaslih in sem previjala eno punčko, sem nevede malo kazala jezik (to imam po atu), me je vprašala zakaj kažem jezik. Jaz pa ups, ti, ti poreden jezik, sem ti rekla da ne smeš iz ust kukat. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 sva sla z enim tamalim po hodniku pa ni blo luci in me uprasa: KDO JE PRIŽGAL TEMO?? kwa so ogrinalni Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. december 2005 Prijavi Deli 29. december 2005 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 In, če še niste vedeli ... božično jelko postavimo takrat, ko pada sneg. Podremo pa jo ... ko se sneg stopi. Kaj pa, če ni snega?: "Ja, potem pa ne!" Kaj pa ima Božiček oblečeno? "Ja, rdečo bundo in ... jelenčke."In kakšno hrano običajno jemo v času okrog novega leta? "Sladoled, pomočen v čaj." Eksotično, ni kaj!Skratka odgovori, ki smo jih slišali iz najstarejše skupine otrok vrtca Orehek pri osnovni šoli Kranj (5-6 let), so bili izjemno domiselni, nepričakovani, spontani in navihani. Oglejte si celoten video, ki ga prilagamo. Tanja Mojzer vir, kjer je tudi video >>> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 Tema, ki je namenjena temu, kar so povedali otroci, vasi najmlajsi: In, če še niste vedeli ... božično jelko postavimo takrat, ko pada sneg. Podremo pa jo ... ko se sneg stopi. Kaj pa, če ni snega?: "Ja, potem pa ne!" Kaj pa ima Božiček oblečeno? "Ja, rdečo bundo in ... jelenčke."In kakšno hrano običajno jemo v času okrog novega leta? "Sladoled, pomočen v čaj." Eksotično, ni kaj!Skratka odgovori, ki smo jih slišali iz najstarejše skupine otrok vrtca Orehek pri osnovni šoli Kranj (5-6 let), so bili izjemno domiselni, nepričakovani, spontani in navihani. Oglejte si celoten video, ki ga prilagamo. Tanja Mojzer vir, kjer je tudi video >>> zarad tega so pa otroc najboljš sogovorniki... poglej kako odkrivajo relacijo vzrok-posledica. mi, kao mislemo, da neki vemo, ker smo nekaj že tisočkrat vidl. otroc so pa sam neki cajta na svet in še niso vidl tolk velik opcij in varijacij, zato še bolj posplošujejo, kot mi. ampak cajt je relativen in iz tega se lahko naučimo, da v končni fazi posplošujemo tut mi in da ne vemo v bistvu ničesar. otroci so v bistvu zlo pametni... kokr se jih sam spomnem so bli vsi pametnejši od mene. majke mi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 zarad tega so pa otroc najboljš sogovorniki... poglej kako odkrivajo relacijo vzrok-posledica. mi, kao mislemo, da neki vemo, ker smo nekaj že tisočkrat vidl. otroc so pa sam neki cajta na svet in še niso vidl tolk velik opcij in varijacij, zato še bolj posplošujejo, kot mi. ampak cajt je relativen in iz tega se lahko naučimo, da v končni fazi posplošujemo tut mi in da ne vemo v bistvu ničesar. otroci so v bistvu zlo pametni... kokr se jih sam spomnem so bli vsi pametnejši od mene. majke mi kere hude pisete Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 ... ko sem bla majhna, smo bili na obisku pri sorodnikih na Dolenjskem, pa so vsi zivi otroci iz soseske prisli 'nas pogledat', se mal druzit.No pa se je fotr nekaj hecal pa tko, pa je ena tamala (pribl. mojih let) rekla vsa navdusena: 'mi mamo glih tacga ata.' Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 Ko sem bila stara kaksne 4 leta, smo za kosilo jedli pohano kokos . Vzela sem bedro in vprasala mami, zakaj je ravno bedro pohala, kako bo pa zdaj putka hodila . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. januar 2008 Prijavi Deli 29. januar 2008 sva šla s teto na bazen. pa plača teta zase pa me blagajnik pogleda in vpraša teto kolk sem star pa mu odgovori kao šest (je bilo še djabe), jst pa takoj u napad... NE SEDEM pa je šou dnar za šljadoled Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 29. januar 2008 Prijavi Deli 29. januar 2008 ko sem zalivala sobne rože...na koncu me hčerkica (takrat 3 leta) spomni: "Pa n pozabit bosančka dat kopat" (vsak teden dam bonsajčka v kopel) dobri dve leti je bila stara. bila je sveže oblečena, za k obiskom in se umaže in seveda začnem pridigat, ona pa mirno, flegma: "Mami, saj maš ariel, odstranivse madeže!" Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 Pameten nečakec tole Moja nečakinja ( takrat stara 3 leta) je videla na TV Kelly Family in tista pesmica Angel ji je bla noro všeč. Pri kosilu je pa nekaj časa brskala po hrani in premišljevala, nato pa vprašala :" Mami, oči a smo mi tud keli femi (Kelly family )?" Pa jo oči začudeno vpraša zakaj to sprašuje, pa reče tamala :" Ker mamo tud mi tko dolge lase." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 30. marec 2010 Prijavi Deli 30. marec 2010 Moj mali filozof ima strašne izjave in mi je žal, da jih nikjer ne ovekovečim.Zato sem se spomnila, da sem nekoč odprla temo o otroških izjavah, a zdaj ne najdem. No, včeraj je rekel recimo-to so vse njegove besede: Kako nastane oblak, tisti z dežjemKdo dela mrzlo, hude vile v oblaku, delajo dež Ali pa že od prej:Kako je nastala cela zemlja...kako, da je okrogla, ko žoga, če pa vidim samo ravnoKdo bo pa danes umrlKdaj boma midva s sestrico umrla, da bo v tvojem trebuščku začel novi dojenček rastKje so nebesa, (a ti veš kje so-je še sestrico vprašal, ta pa je rekla: Ni Ni...)Kako nastane megla (moj odgovor, da se je oblak dol vsedel-takoj vprašanje Kako je pa to naredo)A ti veš, da ima moj dedi V.daljnogled in me zdaj gleda sem v vrtec Danes zjutraj v avtu:mu rečem, da ko bo veliki, bo on vozil avto in mi poveJaz že znam vozit avto, v vrtcu na igrišču imamo en veliki avto,samo kolesa se ne vrtijo Ahm- dodam še to:pred kratkim je bil 4 leta star.Za ta 4 leta so včasih prehuda razmišljanja...Zvečer enkrat, pravi, da moram iti poleg njega spat in vprašam zakaj,in reče: Zato, ker jaz te imam rad. Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 No, to je tudi že en čas nazaj, ko ga je hudo mučilo:Zakaj je tema v nosu? danes zjutraj je razmišljal v avtu, da je lačenin da je že jedel polno in malo,vse skupaj zmešano pove, da kdor ga ne pozna, nič iz tega ne ve,ampak večkrat je odgovor že za zajtrk:jaz bom jutri jedel... ker to so mu nepomembne stvari Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 2. april 2010 Prijavi Deli 2. april 2010 kako je nastal črv, kako je nastal polžek je zvečer pred spanjem spraševal,ker smo jih gledali in iskali po lužah na sprehodu predvčerajšnjem, dokler ni sestrica bla čist mokra, čeglih v škornih... kako mu povedat, kako je on nastal... sem že mogla razlagat, da je skočil veniz mojega trebuščka in potem ga enkrat poslušam kako to drugim pravi,da je bil v mojem trebuščku in da je ven skočil, zdaj ima pa mama tako veliko luknjo bla sem v šoku pa sem ga na srečo vprašala še, kje imam to lukno in je pokazal moj popek,ki pa je res za posledico od dvakrat gromozansko velikega nosečniškega bušijares taka Postojnska jama in s strijami okoli, pa saj zdaj delam na tem, no, bo boljše! ma ideje naš dečko... danes zjutraj, pozni smo bili, da groza, a on hotel skočit iz avta in to sam in to, da rečem 123in spet reče njegov miljonkratni AMPAK moreš rečt pripravljeni, pozor 123 zdaj,tako da predno je skočil je traaaaajaaaaalo, sestrica je bila express... Lepe praznike vsem, posebno otročkom, pa pazite kak farbate... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 Sem krajši čas delal v osnovni šoli in zgodilo se je tole: Med podaljšanim bivanjem, 1. razred: Učenka meni: "Učitelj, zakaj vedno tako pametujete?"Skromno ji v šali odgovorim: "Ker sem pameten."In ona meni: "Ma meni se ne zdite pameten!" 6 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
no1 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 'Ti pazi, da nebo prišla moja brat. On ko skoči tri krožne v zrak, cela beton na kri!' Citiraj There is no fate, but what we make. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. december 2012 Prijavi Deli 17. december 2012 Zadnjič so v eni oddaji (mi je mama povedala) spraševali majhne otroke, kaj pomeni zanje mir.In je en fantek rekel: 'da smo tiho'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.