Skoči na vsebino

Smešne/zanimive otroške izjave

Tigrca

Recommended Posts

Imam prijateljico, ki je noseča v 8.mesecu in med otroci v vrtcu se je kar cel grozd otrok stisnil k njej in jo imajo zelo radi. Ker so se preveč zagnali jim je vzgojiteljica razložila, da ima v trebuščku dojenčka in da morajo paziti in se lepo obnašati.

Nato jo en vpraša:

"Kako pa je dojenček prišel v trebuščka? A si ga kar pojedla?" x:Dx

vsi smo se smejali in noben konkretni odgovor takrat ni dobil... in smo kar malo pozabili vse skupaj.

Drugi dan pride 3letnica vsa ponosna in pravi:

"Jaz pa imam tudi dojenčka v trebuščku :))) Sem ga pojedla :))))))) !!!!!!!!"

:eek: x:Dx

tako zelo se otrok vživi! zato moramo paziti, da res dobijo odgovore, čeprav je težko razlagati, ne?

Večni otrokov Zakaj, zakaj... x^x

Stankaaaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Deli na socialnih omrežjih

• 1 year later...
  • 1 month later...
Včeraj, ko sem delala v jaslih in sem previjala eno punčko, sem nevede malo kazala jezik (to imam po atu), me je vprašala zakaj kažem jezik. Jaz pa ups, ti, ti poreden jezik, sem ti rekla da ne smeš iz ust kukat. x:Ix x:Dx
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

• 2 years later...

In, če še niste vedeli ... božično jelko postavimo takrat, ko pada sneg. Podremo pa jo ... ko se sneg stopi. Kaj pa, če ni snega?: "Ja, potem pa ne!"

Kaj pa ima Božiček oblečeno? "Ja, rdečo bundo in ... jelenčke."

In kakšno hrano običajno jemo v času okrog novega leta? "Sladoled, pomočen v čaj."

Eksotično, ni kaj!

Skratka odgovori, ki smo jih slišali iz najstarejše skupine otrok vrtca Orehek pri osnovni šoli Kranj (5-6 let), so bili izjemno domiselni, nepričakovani, spontani in navihani. Oglejte si celoten video, ki ga prilagamo.

Tanja Mojzer

vir, kjer je tudi video >>> x:o)x

Tema, ki je namenjena temu, kar so povedali otroci, vasi najmlajsi:

In, če še niste vedeli ... božično jelko postavimo takrat, ko pada sneg. Podremo pa jo ... ko se sneg stopi. Kaj pa, če ni snega?: "Ja, potem pa ne!"

Kaj pa ima Božiček oblečeno? "Ja, rdečo bundo in ... jelenčke."

In kakšno hrano običajno jemo v času okrog novega leta? "Sladoled, pomočen v čaj."

Eksotično, ni kaj!

Skratka odgovori, ki smo jih slišali iz najstarejše skupine otrok vrtca Orehek pri osnovni šoli Kranj (5-6 let), so bili izjemno domiselni, nepričakovani, spontani in navihani. Oglejte si celoten video, ki ga prilagamo.

Tanja Mojzer

vir, kjer je tudi video >>> x:o)x

zarad tega so pa otroc najboljš sogovorniki... poglej kako odkrivajo relacijo vzrok-posledica. mi, kao mislemo, da neki vemo, ker smo nekaj že tisočkrat vidl. otroc so pa sam neki cajta na svet in še niso vidl tolk velik opcij in varijacij, zato še bolj posplošujejo, kot mi. ampak cajt je relativen in iz tega se lahko naučimo, da v končni fazi posplošujemo tut mi in da ne vemo v bistvu ničesar. x;)x otroci so v bistvu zlo pametni... kokr se jih sam spomnem so bli vsi pametnejši od mene. majke mi x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

xDDx x:o)x

zarad tega so pa otroc najboljš sogovorniki... poglej kako odkrivajo relacijo vzrok-posledica. mi, kao mislemo, da neki vemo, ker smo nekaj že tisočkrat vidl. otroc so pa sam neki cajta na svet in še niso vidl tolk velik opcij in varijacij, zato še bolj posplošujejo, kot mi. ampak cajt je relativen in iz tega se lahko naučimo, da v končni fazi posplošujemo tut mi in da ne vemo v bistvu ničesar. x;)x otroci so v bistvu zlo pametni... kokr se jih sam spomnem so bli vsi pametnejši od mene. majke mi x:Dx

kere hude pisete x:Dx x:o)x

... ko sem bla majhna, smo bili na obisku pri sorodnikih na Dolenjskem, pa so vsi zivi otroci iz soseske prisli 'nas pogledat', se mal druzit.

No pa se je fotr nekaj hecal pa tko, pa je ena tamala (pribl. mojih let) rekla vsa navdusena: 'mi mamo glih tacga ata.' xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ko sem bila stara kaksne 4 leta, smo za kosilo jedli pohano kokos x:px . Vzela sem bedro in vprasala mami, zakaj je ravno bedro pohala, kako bo pa zdaj putka hodila :inocent: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

sva šla s teto na bazen. pa plača teta zase pa me blagajnik pogleda in vpraša teto kolk sem star x?x pa mu odgovori kao šest (je bilo še djabe), jst pa takoj u napad... NE SEDEM x:Dx

pa je šou dnar za šljadoled x:o)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ko sem zalivala sobne rože...na koncu me hčerkica (takrat 3 leta) spomni: "Pa n pozabit bosančka dat kopat" (vsak teden dam bonsajčka v kopel)

dobri dve leti je bila stara. bila je sveže oblečena, za k obiskom in se umaže in seveda začnem pridigat, ona pa mirno, flegma: "Mami, saj maš ariel, odstranivse madeže!"

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

• 1 month later...

Pameten nečakec tole :D

Moja nečakinja ( takrat stara 3 leta) je videla na TV Kelly Family in tista pesmica Angel ji je bla noro všeč. Pri kosilu je pa nekaj časa brskala po hrani in premišljevala, nato pa vprašala :" Mami, oči a smo mi tud keli femi (Kelly family ;))?" Pa jo oči začudeno vpraša zakaj to sprašuje, pa reče tamala :" Ker mamo tud mi tko dolge lase." :rolleyes:

• 2 years later...

Moj mali filozof ima strašne izjave in mi je žal, da jih nikjer ne ovekovečim.

Zato sem se spomnila, da sem nekoč odprla temo o otroških izjavah, a zdaj ne najdem.

No, včeraj je rekel recimo-to so vse njegove besede:

Kako nastane oblak, tisti z dežjem

Kdo dela mrzlo, hude vile v oblaku, delajo dež

Ali pa že od prej:

Kako je nastala cela zemlja...kako, da je okrogla, ko žoga, če pa vidim samo ravno

Kdo bo pa danes umrl

Kdaj boma midva s sestrico umrla, da bo v tvojem trebuščku začel novi dojenček rast

Kje so nebesa, (a ti veš kje so-je še sestrico vprašal, ta pa je rekla: Ni Ni...)

Kako nastane megla (moj odgovor, da se je oblak dol vsedel-takoj vprašanje Kako je pa to naredo)

A ti veš, da ima moj dedi V.daljnogled in me zdaj gleda sem v vrtec

Danes zjutraj v avtu:

mu rečem, da ko bo veliki, bo on vozil avto in mi pove

Jaz že znam vozit avto, v vrtcu na igrišču imamo en veliki avto,

samo kolesa se ne vrtijo

Ahm- dodam še to:pred kratkim je bil 4 leta star.

Za ta 4 leta so včasih prehuda razmišljanja...

Zvečer enkrat, pravi, da moram iti poleg njega spat in vprašam zakaj,

in reče: Zato, ker jaz te imam rad.

No, to je tudi že en čas nazaj, ko ga je hudo mučilo:

Zakaj je tema v nosu?

danes zjutraj je razmišljal v avtu, da je lačen

in da je že jedel polno in malo,

vse skupaj zmešano pove, da kdor ga ne pozna, nič iz tega ne ve,

ampak večkrat je odgovor že za zajtrk:

jaz bom jutri jedel... ker to so mu nepomembne stvari

kako je nastal črv, kako je nastal polžek je zvečer pred spanjem spraševal,

ker smo jih gledali in iskali po lužah na sprehodu predvčerajšnjem,

dokler ni sestrica bla čist mokra, čeglih v škornih...

kako mu povedat, kako je on nastal... sem že mogla razlagat, da je skočil ven

iz mojega trebuščka in potem ga enkrat poslušam kako to drugim pravi,

da je bil v mojem trebuščku in da je ven skočil, zdaj ima pa mama tako veliko luknjo

bla sem v šoku

pa sem ga na srečo vprašala še, kje imam to lukno in je pokazal moj popek,

ki pa je res za posledico od dvakrat gromozansko velikega nosečniškega bušija

res taka Postojnska jama in s strijami okoli, pa saj zdaj delam na tem, no, bo boljše!

ma ideje naš dečko...

danes zjutraj, pozni smo bili, da groza, a on hotel skočit iz avta in to sam in to, da rečem 123

in spet reče njegov miljonkratni AMPAK moreš rečt pripravljeni, pozor 123 zdaj,

tako da predno je skočil je traaaaajaaaaalo, sestrica je bila express...

Lepe praznike vsem, posebno otročkom, pa pazite kak farbate...

• 1 year later...

Sem krajši čas delal v osnovni šoli in zgodilo se je tole:

Med podaljšanim bivanjem, 1. razred:

Učenka meni: "Učitelj, zakaj vedno tako pametujete?"

Skromno ji v šali odgovorim: "Ker sem pameten."

In ona meni: "Ma meni se ne zdite pameten!"

Possible—but highly unlikely.

• 1 year later...
  • 1 month later...

Zadnjič so v eni oddaji (mi je mama povedala) spraševali majhne otroke, kaj pomeni zanje mir.

In je en fantek rekel: 'da smo tiho'. xDDx x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...