El Nino 22. maj 2003 Prijavi Deli 22. maj 2003 Poročeni majo kaj "delat"... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Uh, kak vroča tema. Predlagam ples v maskah za vse samske udeležence tega foruma Ma če ne boste pohiteli z organizacijo tega plesa za vse samske, mene ne bo zraven. Se že nekaj kuha... Pa ne s kakim forumcem, ampak kar z enim iz domačega kraja. No pr men se je pa že skuhal. Evo zdej pa ne morem več na ples samskih. Zdej sm gospa. LP Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncica 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Hum... Tole je bilo pa hitro Ampak cestitke Citiraj To the living we owe respect.But to the dead we owe only the truth. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Hum... Tole je bilo pa hitro Ampak cestitke Hvala za čestitke. Hitr pa ni blo glih, se je pacal dobrih sedem let. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Hoj Mašinca Čestitke obema, predvsem pa gospodu, da je prenašal tele tvoje vilce 7 ( sedem) let, da se je končno spomnil, kaj mora narediti Sem se pa glih spomnil en vic: po par popitih pirih sta morala tipa na WC in ko sta lulala, je enemu namesto curka pršelo kar iz dosti luknjic...... Ko drugi tip to vidi, ga pobara: čuj, kaj je te to mogoče, kar vidim? Kako to?Pa pravi prvi: veš to pa je od tega, ker je moja tako velika gospa, da noče nič prijeti z roko, pa ga zato vedno vzame z vilicami. Ha,ha Pa brez zamere in lep dan Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Hoj Mašinca Čestitke obema, predvsem pa gospodu, da je prenašal tele tvoje vilce 7 ( sedem) let, da se je končno spomnil, kaj mora narediti Sem se pa glih spomnil en vic: po par popitih pirih sta morala tipa na WC in ko sta lulala, je enemu namesto curka pršelo kar iz dosti luknjic...... Ko drugi tip to vidi, ga pobara: čuj, kaj je te to mogoče, kar vidim? Kako to?Pa pravi prvi: veš to pa je od tega, ker je moja tako velika gospa, da noče nič prijeti z roko, pa ga zato vedno vzame z vilicami. Ha,ha Pa brez zamere in lep dan MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trixi 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Čavči,jaz pa mislim, da je za poplavo ločitev krivo stremljenje k kvalitetnejšemu življenju. Ničveč ni potrpljenja, prilagajanja. Vsak bi hotel bit komot, imet osebno svobodo, čas za duhovno rast....Vsak hoče čimveč časa zase...Če oba ne stremita za isto, če se oba ne razvijata in drug drugemu posvečata časa je končna posledica odtujenost... Ni čudno če nekateri vidijo prihodnost partnerstva tako, da vsak zase živita in se vidita, ko jima paše.... Ali pa ločene spalnice .... Citiraj ......Jaz sem tu za vas.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Trixi, pa se ti zdi to tako zelo neumno? Zbudim se ob dveh zjutraj...prebrala bi kakšno stran, dve dobre knjige, pa ne morem...ker ob meni spi mož...Ob postelji bi rada poslušala glasbo...takšno, ki je všeč meni...ne morem, ker mož ne prenese takšne glasbe...in bi rad spal... Mož bi rad "lene" počitnice, jaz pa aktivne... (vse navedeno samo kot primer) In iz tega se se meni poraja vprašanje: A ni boljše tako, da drug drugemu pustita rasti, se razvijati, kot pa s svojim egoizmom poskušati spremeniti. Saj najtežje v zakonu je sprejeti drugačnost in ne stremeni k spreminjanju drugačnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Sanjalica, podpišem! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Saj najtežje v zakonu je sprejeti drugačnost in ne stremeni k spreminjanju drugačnosti.hja, in tale drugačnost se pokaže prekasno, hja_ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 Sanjalica, podpišem! Jaz tudi! (Pa še sploh nisem poročen ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 In iz tega se se meni poraja vprašanje: A ni boljše tako, da drug drugemu pustita rasti, se razvijati, kot pa s svojim egoizmom poskušati spremeniti. Hoj Sanjalica V razmislek ti pošiljam nekaj misli: ne ljubim te zato, kar si, ampak zato, ker postanem jaz, ko sem s teboj noben moški ali ženska ni vreden tvojih solz, tisti, ki pa jih je, pa te ne bo pripravil do joka če te nekdo ne ljubi na način, kot si želiš ti, še ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna pravi prijatelj je tisti, ki ti poda roko in se dotakne srca najhujši način, da nekoga pogrešaš je, da sediš poleg njega in veš, da ga ne moreš imeti nikoli se ne mrši, niti ko si slabe volje, saj nikoli ne veš, kdaj se nekdo zaljublja vate zaradi tvojega nasmeha celemu svetu si ti le ena oseba, eni osebi pa si celi svet ne izgubljaj časa za moškega ali žensko, ki noče prebiti časa s teboj. mogoče hoče bog,da spoznamo nekaj napačnih ljudi zato, da smo takrat, ko spoznamo pravega, zares hvaležni Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 29. maj 2003 Prijavi Deli 29. maj 2003 O, kako mi dobro denejo te lepe misli zdaj pred spanjem! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. december 2003 Prijavi Deli 1. december 2003 Jaz mislim, da je ogromno ločitev iz razloga, ker ima vsak svojo vizijo kaj in kako želi v življenju doseči in početi,pa se je potem potrebno če si z nekom v zvezi vsaj malo prilagoditi - da pač odnos lahko funkcionira. Veliko jih potem vidi to kot da to pa ni tisto, kar so imeli v mislih.... Če si sposoben brezpogojno ljubiti - sprejeti partnerja takšnega kot je in ga takšnega tudi ljubiti, mu dati toliko prostora kolikor ga potrebuje in hkrati poskrbeti za svoje sanje, mislim, da ne moreš odgovoriti na Pokowčevo vprašanje. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. december 2003 Prijavi Deli 1. december 2003 Sanjalica, podpišem! Jaz tudi! (Pa še sploh nisem poročen ) enako! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. december 2003 Prijavi Deli 1. december 2003 ....Če si sposoben brezpogojno ljubiti - sprejeti partnerja takšnega kot je in ga takšnega tudi ljubiti, mu dati toliko prostora kolikor ga potrebuje in hkrati poskrbeti za svoje sanje, ...cool ja!!pustiti svobodo!verjamem, da je dostikrat pot nekoga lahko drugacna od partnerjeve..govorim v smislu, vsak ima svoj visji jaz! enemu pravi tako, drugemu drugace..pa negre za to ali zelita biti skupaj ali ne, temvec se enostavno poti razhajajo..to je lahko bolece za oba.odvisno kaj zelita ziveti... osebnost ali duha!ponavadi se zdruzuje in drugo brez drugega tezje je..veckrat pa se zgodi, da partnerja to k ljubezni vzpodbudi...distanca z mero se prilagodi k zelji in potrebi vzbudi! bolje dalec z zeljo in hrepenjenjem, obcutkov poln,kot prazen ob tebi brez volje sedi. morda, tudi ti... ..takrat se zdi, da se sex in druzenje pomen dobi! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. december 2003 Prijavi Deli 1. december 2003 odvisno kaj zelita ziveti... osebnost ali duha!ponavadi se zdruzuje in drugo brez drugega tezje je..veckrat pa se zgodi, da partnerja to k ljubezni vzpodbudi...distanca z mero se prilagodi k zelji in potrebi vzbudi! bolje dalec z zeljo in hrepenjenjem, obcutkov poln,kot prazen ob tebi brez volje sedi. morda, tudi ti... ..takrat se zdi, da se sex in druzenje pomen dobi! Po mojem je temeljni problem, da si v glavi postavimo kakšen naj bi partner bil in postanemo zelo zahtevni. Za vsako področje posebej imamo želje kako naj bi razmišljal in ravnal, v bistvu ustvarimo nek kalup in če človek ne paše točno vanj, se nam zdi, da to ni to. samo dokler tako razmišljamo, gre za pogojno ljubezen.... Se pravi, da ljubimo določene lastnosti nekoga, ne pa osebe same. Je že res, da mora imeti ljubljena oseba določene lastnosti, da te sploh privlači, nič ne rečem. Ni pošteno pričakovati že tega, npr. da bo partner točno takrat kot ti začel drugače razmišljati in stopil na pot duhovnosti, če pa že, pa ni nujno, da bo enako kot ti dojemal te zadeve, pa zato še ne pomeni, da je treba iti narazen - vsaj meni ne pomeni to razlog. Kakor koli, treba je slediti srcu, pa je Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 6. december 2003 Prijavi Deli 6. december 2003 http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...=ST&f=21&t=1360 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Po mojem je temeljni problem, da si v glavi postavimo kakšen naj bi partner bil in postanemo zelo zahtevni. Za vsako področje posebej imamo želje kako naj bi razmišljal in ravnal, v bistvu ustvarimo nek kalup in če človek ne paše točno vanj, se nam zdi, da to ni to. Ni pošteno pričakovati že tega, npr. da bo partner točno takrat kot ti začel drugače razmišljati in stopil na pot duhovnosti, če pa že, pa ni nujno, da bo enako kot ti dojemal te zadeve, pa zato še ne pomeni, da je treba iti narazen - vsaj meni ne pomeni to razlog.Odlicno izhodisce. Car je v tem, da ima clovek danes, v informacijsko napredni druzbi, naenkrat preveliko informacij, ki jih ni sposoben absolvirati. Notranje. Ena od primer: V celem casu te civilizacije se clovek z avtom vozi samo zadnjih sto let. Ta bistvena sprememba v hitrosti gibanja prinese hudo tezavo, ko zapeljemo s predvidene smeri; takrat v mozganih zavlada totalna panika, ker ne obvladujemo hitrosti. Glede osebne svobode se dogaja isto. Ce gremo gledat genealogijo za nekaj stoletij nazaj, bomo z zacudenjem spoznali, da so locitve bile ze tudi prej, ne samo danes. Res pa je, da se je iz veliko razlogov to dogajalo malo drugace. Danes imamo polna usta svobode - pa ne vemo, kaj bi z njo. Primer: Vsaka cast lepi francoski blondinki v oprijetih kavbojkah (macka in pol, verjemite), da si upa voziti svinjsko velikega tovornjaka. Vprasanje je, ali je to samo eksistenca, verjetno je tudi malo emancipacije. Mala tezava je bila v tem, da je morala menjati zadnjo notranjo levo gumo tovornjaka in se je komaj privlekla na vrh poljanskega klanca, kjer so ji potem pomagali drugi. K sreci ni bil se sneg. Emancipacija de luxe. Danes je eksistenca (od nekako sufrazetk dalje) podeljena obema spoloma, kar ni nic napacnega, tezava pa je v tem, da vloge spolov niso spremenjene oziroma dopolnjene. In ce je tip vcasih prinesel domov hrano, s pogledom osinil otroke in pocakal, da je zenska pripravila kosilo, je danes drugace: tip pride domov, s pogledom osine otroke - in pocaka kosilo, ki ga mora pripraviti zenska, ki je prav tako bila v sluzbi! Ergo: na te spremembe nista pripravljena oba! Tudi nezadovoljna sta torej oba. Od tod do locitve zato ni dalec. Se posebej zaradi tega, kar v zivljenje prinesemo se razlicne vzorce ("pazi hcerka da ne bo tak kot je biu fotr" ali pa "sinko baba je za sporhet po pojstlo pa tih ma za bit"), pricakovanja ("kolegica Mateja ima pa tako dober zakon...") in podobno kramo, kar nas vse skupaj mede. In ker nimamo pojma, kdo smo, kaj lahko pricakujemo od sebe in cesa smo sploh sposobni, delamo najvecjo napako s tem, da pricakujemo, da bo to popravil partner oziroma "on bo ze vedel, kaj in kako", poleg tega pa nas bo toleriral tako, kot sami toleriramo sebe. Pa smo tam. Ker "on" (ali "ona", seveda) misli cisto isto, gre stvar navzdol, ce se le ne zdrzneta pravocasno in poskusita resevati, kar se se resiti da. (Takih primerov imam v arhivu, kolikor hoces.) Torej: najprej poglejmo v ogledalu sebe. Potem se raje trikrat kot enkrat resno vprasajmo, kaj sploh pricakujemo, in sele potem se pojdimo tako resne zadeve kot so zakon in otroci. (Pa da ne bi bilo nesporazuma - sam sem dal "skozi" isto. Razlika je morda samo v tem, da sem se iz tega veliko naucil. Marsikdo se ne. In potem imas primere, da se zenska loci od Skorpijona, nato jo razocara drug Skorpijon in joce kot dez, nakar astrologa vprasa, ali bi bil zanjo ta in ta "tapravi" - a glej hudica, spet je Skorpijon!) Vso sreco! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Opazujem kr že neki časa sveže ločence pa me zanima, kaj doživljate vse v prvi fazi tega Rešnega počutja? .....Kam se zatekate, obujate zanalašč iste prehojene poti,ki ste jih prejle doživeli, se v vas pretaka moč maščevanja ali le iskanje podoživljanja le tega z nekom drugim... Ce malo zbudim spomin: Najprej je bila luda praznina pa hoja po praznem stanovanju pa stalno eno in isto vprasanje: "Kako se je to sploh lahko zgodilo? Kako sem to dopustil?" (Pustiva nianso, da sem locitev sprozil sam.) Potem sem si rekel, da nekaj casa ne bo nic v tej smeri - da se glava scisti. (Pa o duhovnosti tedaj se nisem imel pojma.) Torej nic mascevalnosti. Nic iskanja krivde pri "bivsi". Mascevalnost namrec samo pomeni, da nisi* sposoben zivljenja dojeti taksnega, kakrsno je - rad bi, da bi bilo taksno, kakrsno bi ti rad, da je. Bivsi partner pa je seveda "kriv", da ni tako. Dolga je se pot. (In pri "obujanju zanalasc istih prehojenih poti" ter "podozivljanju" ne gre za nic drugega! Obrniti se je treba naprej, ne nazaj. Sicer bodo prisle na pot iste situacije - ker se iz prejsnje nismo nic naucili.) (*S "ti" mislim nekoga na splosno, ne osebno tebe. Nekako je to treba napisati.) Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Torej nic mascevalnosti. Nic iskanja krivde pri "bivsi". Mascevalnost namrec samo pomeni, da nisi* sposoben zivljenja dojeti taksnega, kakrsno je - rad bi, da bi bilo taksno, kakrsno bi ti rad, da je. Bivsi partner pa je seveda "kriv", da ni tako. Dolga je se pot. Pravilno, odgovornost je potrebno sprejeti, ne pa valiti na partnerja.Živi in pusti živeti !!!!!!! Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Jaz nisem ločena! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Jaz nisem ločena! Ja in? Se naprej se trudi, da ne bos. Vcasih ne bo lahko... Ce ti kaj pomaga, da citas izkusnje drugih, ki jih tu ne manjka, je to cisto v redu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 N E M A B R A K A Z A D U H O V N J A K A 666 zlobchijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slončica 8. december 2003 Prijavi Deli 8. december 2003 Poroka res ni hec, zato je treba dobro premislit. Jaz sem poročena, pa že dve leti ne živiva več skupaj. Zakomplicira pa se, če je zraven še otrok. Nama z bivšim nekako uspeva, da sva ohranila dobre odnose in skupaj vzgajava otzroka, čeprav je zanj to najtežji. Če ima kdo kak dober nasvet, naj pove, ker včasih sploh ne vem kako ravnat. Sem pa sinu vse razložila in takoj povedala kaj se dogaja, tako da mislim, da je razumel. Me pa večkrat vpraša, če imam njegovega očeta še rada, tako da vidim, da pogreša skupno življenje. Ampak še vedno mislim, če nisi srečen v zakonu in ni poti za rešitev, beži!! Najhuje je živet z nekom, ki ga nimaš več rad in ge ne moreš več spoštovati. Ampak upanje za ljubezen še obstaja in vem, da je za nekim vogalom nekdo, ki mi je usojen, samo še ta pravi vogal moram najti:) Love ruls! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.