Skoči na vsebino

Astrologija

anaconda

Recommended Posts

Aja, Anaconda... sorry - si vmes tudi ti odgovorila.

Ja - tako je ze boljse - mi je bolj vsec tole razmisljanje...

No, in zanimivo, res imas tole v Devici (ali ni tegale nekako napisala ze Lunca?) - se pravi, imas ze potencial za tele skepse.,.. Res je priblizno tako kot pravis...

Pa vsec mi je, ko si se nadalje razmisljala o tem pri sebi... To je npr. pravi nacin - ker, da ne bos mislila - tudi jaz ne 'kupim' kar vsega - se imam za kar skepticno in mi zlepa ne prodas megle takole... x:Dx (*no, in seveda imam tudi sama kaj v Devici)... x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 1 year later...

Prav pase semle: x;)x

Zatvore matematicara, eksperimentalnog i teorijskog fizicara u posebne celije te im daju dovoljno

konzervi hrane da bi prezivjeli odredjeno vrijeme (6 mj), ali bez otvaraca.

Nakon tog vremena, otvore oni celiju teorijskog fizicara, on uhranjen kakav je i bio, u kutu sobe otvorene limenke, iskrhan zid mjestimicno i na drugoj strani komplicirane formule. Pitaju ga kako ih je otvorio, on kaze "Proracunao strukturalnu slabost materijala, primjenio repetitivno pritisak u obliku udaraca, i one pukle."

Dosli poslije do eksperimentalnog, kad on izgubio desetak kila. U sobi neke limenke otvorene, neke unistene, i cijeli zid izlupan. On slegne ramenima: "Udarao sam dok se nisu otvorile."

Dodju kod matematicara, ono limenke sve uredno slozene na hrpi, zidovi savrsen cisti samo uz jedan se slupcao kostur, a iznad pise:

"Covjek je zivo bice i za zivot mu je potrebna hrana. Pretpostavimo

suprotno."

Sanjalica, ne vem zakaj si tiho in molčih. Jaz vtaknem svoj nos (no neka zdrava selekcija sigurno je) v vse, kar ne razumem in vprašam. Morda izpadem "neumen", pa kaj potem, radovednost je bolj pomembna. Žal obstajajo tudi skeptiki, osebno sem prepričan, da v astrologijo ni potrebno verjeti, saj konec konec ni vera. Astrologija je življenje. Sedaj se grem zaščitit - ko boste po meni.

beli Vran

Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

Prav pase semle: x;)x

Zatvore matematicara, eksperimentalnog i teorijskog fizicara

Hoj, pri vicu si le tega nisem znal razližiti - si študiral matematiko (66) ali fiziko (33)? :palec:

Piko

P.S. Drugače pa za astrologijo vem, da deluje. Vprašanje je, koliko jo nameravam upoštevati, koliko ji slediti, koliko se ji vplivati. x;)x

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Ja - tako je ze boljse - mi je bolj vsec tole razmisljanje...

No, in zanimivo, res imas tole v Devici (ali ni tegale nekako napisala ze Lunca?) - se pravi, imas ze potencial za tele skepse.,.. Res je priblizno tako kot pravis...

x;)x Jaz opažam pri dvojčkih in devicah, ki so zlo merkurjevko navdahnjeni, da jim je treba povedat, narisat, stehtat in še enkrat dokazat, da astrologija drži. Vendar se posebno ne trudim več, ker je ta kritičnost, sploh pri enih devičnikih tako močna, da bi jih bilo škoda prepričat. Vsi smo ,kar smo. x;)x

Je pa čar astrologije ravno v tem, da je ne razume prav vsak, sicer bi ne bila ekzaktna veda.

So pa tisti na najboljši poti, ki jo vsaj skušajo razumet in se iz nje ne norčujejo. :palec:

Jaz pogosto zastavljeno vprašanje, "ali verjamem v astrologijo", z nasmehom PRESTOPIM in grem naprej. Tu ni kaj VERJETI. Ni štos v veri.

In čemu prepričevanje kogarkoli v to? Svojo energijo (s katero bo potrebno pri mojih letih počasi že po malem šparati) veliko raje uporabim za tiste, ki potrebujejo koristne informacije in zaradi tega pridejo k meni. Na ta način je energija veliko bolje porabljena kot pa za nekakšno prepričevanje...

Pozdrav vsem!

B.

[Q

Piko

P.S. Drugače pa za astrologijo vem, da deluje. Vprašanje je, koliko jo nameravam upoštevati, koliko ji slediti, koliko se ji vplivati. x;)x

verjemi mi...sama doživljam..ko pride pravi čas ,v moč astrologije ne boš več dvomil..

Nasprotno,sam boš pričel brskati po astroloških knjigah, iskati odgovore in ljudi,ki ti bodo pomagali astrologijo tudi razumeti.

Lep pozdrav in upaj,da'ta čas'pride čimkasneje. :palec:

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Jaz pa moram priznati, kot se za dvojčka spodobi, sem dolgo časa dvomila v astrologijo, kljub temu, da me je hkrati privlačila in sem se jo učila.

Vendar je problem v tem, da ko sem začela študirati prognostiko in ko sem delala tako zase kot za svoje najbližje neko astrološko biografijo za nazaj, nisem mogla ubežati resnosti in natančnosti astrologije.

Se spomnim, da me je oblil hladen tuš, ko so se stvari tako natančno poklapale.

Ko ti izkušnja znova in znova zatrdi, da zadeva deluje, ko so ljudje presenečeni, da toliko veš o njih, potem je jasno, da deluje.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Jaz v astrologijo nisem nikoli dvomil, začel sem s horarno astrologijo in tu je velik plus - v njej ni dvojnosti. Kar nekaj časa kasneje sem dobro sprejemal tudi natalno, kajti če so temelji osnove dobri potem je lažje.

beli Vran

Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

Tudi jaz sem v astrologijo dolgo časa dvomila (tudi sicer sem tip, ki potrebuje dokaze, da nekaj verjame), dokler mi ni ob nekem pomembnejšem uranovem tranzitu prišla v roke prva tazaresna astro knjiga (astrologija samo sončnih znamenj me pa nikoli ni dovolj prepričala, čeprav sem našla neke korelacije, vendar daleč premalo).

Potem pa študij...najprej na sebi, potem na bližnjih, ki jih dovolj poznam...in zadeve so se vedno bolj poklapale. Tranziti in ostale metode so dale še piko na i. In moram priznati, še vedno je fascinantno odkrivati nove in nove zadeve.

Čeprav nimam nobenega interesa kadarkoli iti v kakšno profesionalizacijo, mi astrologija zapolnjuje kar precejšen del mojega življenja, in vsaka karta, ki jo na novo zanaliziram, mi da novo zadovoljstvo.

Tudi ljudi okrog sebe ne prepričujem v delovanje astrologije...škoda časa. Skeptiki bodo vedno proti, tisti, ki imajo interes, bodo pa tako ali tako sami morali iti na pot spoznavanja, nihče drug ne more kar vliti znanja v tebe.

Veselo in zanimivo spoznavanje vsem!

Lep dan,

Jupitra

Jaz v astrologijo nisem nikoli dvomil...

Jaz tudi ne, ze kot majhna sem vedela, da sem v asc sco - morala sem biti...

In vedeli smo za vse, ta je strelec, jasno, in tko...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zadnjič mi je ena gospa rekla (ena taka z zelo pisano prekelostjo - prednatalna doba, rojstvo, otroštvo, mladost), da bi bilo vse drugače, če bi vsaj malo vedela o tem. "Astrologijo bi morali imeti prej v osnovni kot srednji šoli," je rekla.

To se sicer ne bo zgodilo, izjava je pa vseeno zanimiva.

x:)x

Ampak se bo pa zgodilo, prej kot si mislimo, smo ze povedali v temi Ali astrologija dela se mi zdi...

Bo prisla v sole...

Ne vem, smiselne bi itak bile osnove astrologije ali kaj jaz vem, nekaksno zvezdoslovje ali pa da bi vkljucili oz. psoznavali skozi mitologijo, koz. bi vkljucili kot bi lahko storili z verstvi v zgodovino nekako...

...

Sem se pa spomnila zdajle ene dobre! x:Dx x:o)x xDDx x:px :vragec:

A veste da sem prvi horoskop napisala pred 29 leti? x:px x:Dx

:eek: x?x

Imeli smo v 5. razredu nekaksno revijo, katere urednik sem tudi bila, no in sem napisala horoskop, izsle pa so tri stevilke. ;)

Tako da se lahko hvalim, da sem pravzaprav ze pred daljnimi 29 leti se tole sla... :D

(*pisala pa sem to v stosu - aha, ta in ta je dvojcek po horoskopu in potem sem recimo duhovicila in pri dvojckih napisala - Ljubezen na drugi pogled... ali kaj podobnega...).

Imam nekje se vse tri izvode, imenoval se je Cvek, ciklostilirali pa smo ga za zbornico, ki so nam neverjetno dovolili se tole it, dokler nas pac jasno niso skenslali.

Pa vice sem risala. x:o)x x:Dx x:Dx :palec:

Pa ideje za mashkare. :D

Picasso

Dobra si, taka zgodovina :palec:

če sama sežem nazaj... Imam prijateljico, s katero sva bili sošolki 12 let in prebrala je vso knjižnico (stelij v dvojčkih v 8.h)-vsaj vse romane in vedno sem romala z njo in redkokdaj vzela kaj na njeno priporočilo, izposojala pa sem si neskončnokrat isto knjigo: Staro sanjsko bukvo, kjer so tudi astrološki opisi, ta knjiga mi je bila najbolj pri srcu, potem seveda še Velika šola astrologije, ki je dosti pozneje izšla.

Menim, da če bi se šla resno astrologijo, bi bilo najbolje, da bi se jo učila in živela v koraku s planeti že v 1.r. OŠ in temu dala vso pozornost. Sem govorila potem v srednji šoli, da bom šla v Anglijo študirat astrologijo, a kaj... ni bilo tako enostavno. V Mb se tiste čase ni nič dogajalo v zvezi z astrologijo, našla sem enega učenca Eme in en tečaj djotisha v času srednje šole, imela dolgo časa vse številke od prve številke Astromagazina dalje, nato sem sčasoma nehala kupovat...Učila sem se tako, da so bile spodaj pod zvezki na pisalni mizi vedno Astromagazini in tisti način horoskopa mi je bil najbolj všeč-Lunin glede na posamezno znamenje.

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

• 2 weeks later...

Jaz tudi nisem dvomila v astrologijo in tudi ko sem bila mlajsa sem vedela za horoskope..ujemanja no za asc glih ne sem pa vedno rada kaj prebrala o tem.

Ne pa kateri znak v meni prevladuje,ker sem namrec rojena 21.5 sem bik,ki pa je tudi zacetek dvojckov..Tak da imam od obev znakov nekaj.

kukr sledim takim znamenjem,ki so rojeni na meji med dvema znamenjema...skor večina je mnenja, da so lastnosti obeh potem..nekje piše,da si v tem ynamenju,drugje v drugem tak,da se boš le sama morala opredeliti kam meniš,da ustrezaš...itak pa pobrskaj malo po več knjigah..in zberi en skupni imenovalec, pa se odloč.. tudi za določanje asc. ,ki je na meji ob polnoči je isto, al pa pet minut potem ali pozneje..ob uri Tudi določanje Dekad je isto..., ker je zapis za en dan zamaknjen?
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Astrološka karta se gleda kot celota in tako ima človek manj problemov. Moje osebne izkušnje nakazujejo, da se zelo upošteva dispozitorje znamenj. Npr. Sonce na koncu Dvojčkov, kje je Merkur, kakšne ima aspekte, položaj hiše... V kolikor je veliko planetov ali hiš na koncu znamenja je oseba karmična in tu je potrebna posebna obranava. Res pa je, da če je stelij v nekem znamenju in če je Sonce ali kakšen drug planet na koncu je oseba vendarle označena z znamenjem, katerega prizvok ima. Poglede se tudi aspekte, ali v znamenju v katerem eventuelno je, tvori še kakšen pomebnen aspekt, te so sila zgovorni. Dober astrolog ima razvito tudi intuicijo, ki mu pomaga in tako zadeve lažje in sigurno razsvetlji. V horarni astrologiji (ki je po svoje temeljna) so pravila jasno določena in tu ni neke dvojnosti, deloma sem jih opisal zgoraj. Planet na koncu znamenja odhaja, zaključuje in je po svoje nemočan...

lep pozdrav

beli Vran

Ja,ampak hocem ti povedat,da sama cutim od obeh nekaj oz enkrat sem to drugic tisto.

po biku sem trmasta in imama vse lastnosti in enako je tudi za dvojcka

Tako je kot dA Enkrat prevlada to znamenje,druGic pa drugo!!!A ves kaj hocem povedat?? :sori:

21.5.1982

7.15h

tretja dekada bikov ali pa prva dvojckov

1hisa RAK

10hisa RIBI {medium coeli}

luna v biku

venera v ovnu

merkur v dvojckih

marsv tehtnici

...bikica...

Draga Bikica,

logično je, da prevladuje tako bik, kot tudi dvojček, v biku imaš Luno in Sonce, Merkurja in ascedent v Dvojčkih, malo si tudi Ovna (Venera - dispozitor znamenja)...

V tem ni nikakršnega dvoma...

beli Vran

Draga Bikica,

logično je, da prevladuje tako bik, kot tudi dvojček, v biku imaš Luno in Sonce, Merkurja in ascedent v Dvojčkih, malo si tudi Ovna (Venera - dispozitor znamenja)...

V tem ni nikakršnega dvoma...

beli Vran

Zdravo Beli Vran :palec:

Hvala za pomoc samo pa sem v podznaku rak ne dvojcek.

Kaj pa bi lahko pomenilo,da imam v 1 hisi raka in v 10 ribo z mc

Ne znajdem se se v vsem tem pa zato sprasujem saj sem pogledala forume samo nekako ne najdem tistega kar iscem..Sam ko pa pridem v Slovenijo pa bom res sla kupit kaksno knjigo.

...bikica...

.Planet na koncu znamenja odhaja, zaključuje in je po svoje nemočan...
:8): x:)x :vio:

To je pravilo iz horarne astrologije, da ne bo kakšne pomote.

beli Vran

Zdravo Beli Vran :palec:

Hvala za pomoc samo pa sem v podznaku rak ne dvojcek.

Pomota, namesto eno uro sem odštel dve uri, seveda to se je zgodilo zato, ker sem dal kraj rojstva Ljubljana in sedaj smo v času poletnega časa (-2 uri). No potem imaš pa nekaj več bikovih in malo manj dvočkovih lastnosti, čeprav je tam merkur. Ascedent v Raku ti daje nežnost, občutljivost, materinsko plat... To boš živela šele ko boš starejša, si relativno mlada oseba in nekateri potenciai se še razvijajo, zato se opazuj in razvijaj.

beli Vran

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...