Skoči na vsebino

15 maj in konec sveta

soncica

Recommended Posts

Ena od številnih japonskih sekt, Pana, je minuli teden vzbudila pozornost z napovedjo konca sveta, ki naj bi se zgodil 15. maja. Ta dan naj bi se zemlji približal še neodkrit deseti planet, kar naj bi obrnilo magnetne pole ter povzročilo poplave in ogromne valove.

vir: 24ur.com

Se komu kej sanja o tem? Nekje sem naletela tudi na tole stran v slovenscini:

http://www.cyberkiko.com/tezkicasi/default.asp

Za okus:

Najbolj kritičen čas je čas same menjavo polov, ki traja približno en dan. Točen dan trenutno ni znan, po zadnjih izračunih pa pade v obdobje med 15. majem 2003 in 1. junijem 2003. Na kaj paziti v tem obdobju, je v grobem opisano v članku Pogovor z Zetami - Preventivni ukrepi. Ob tem pa je smiselno upoštevati naslednje specifike Slovenije:

Potresi do 9. stopnje po Richterju bodo povsod, zato v tem času ni varno v nobeni zgradbi! Umaknite se iz mest. Prav tako zaradi potresov in močnih vetrov ni varno v gozdovih. Najbolje se je "vkopati" na odprtem prostoru (kjer se nič ne more podreti na vas).

Plimski val bo težava v Primorju. V času menjave polov se je vsekakor nujno izogniti obmorskim krajem, tam živeči pa se morajo odseliti v notranjost - vsaj 150km od sedanje obale. Po menjavi polov, ko se morje umakne, se je mogoče vrniti na obalo (ki pa bo predvidoma višje kot sedanja).

Dvigovanje gora: med menjavo polov v glavnem prihaja do širitve Atlantika in krčenja Tihega oceana. Zato večina dvigovanja gora odpade na Himalajo in gorovja na zahodni obali Amerike. Ker se Atlantik širi, "potegne" Afriko proti Ameriki in ne toliko v Evropo. Zato med menjavo polov ni predvideno večje dvigovanje gora v Alpah, se pa lahko zgodijo manjši premiki. V vsakem primeru se je gora bolje izogniti, če ne zaradi drugega, zaradi padanja kamenja in plazov, ki jih povzročijo potresi.

Vulkani: v času menjave polov za Slovenijo ne pomenijo direktne nevarnosti. V Sloveniji ni ugaslih vulkanov, za katere bi pričakovali, da se ponovno aktivirajo. So pa nam problematični vulkani v Italiji, od koder bo prineslo k nam ogromno vulkanskega prahu, ki pa je strupen - to bo verjetno za nas najtežja ovira med menjavo polov in še bolj po menjavi polov.

Domače živali: med menjavo polov so živali zelo nemirne, saj zaznavajo nevarnost. Zato živali ne zadržujte poleg sebe, ampak jih spustite na prosto. Idealno je, da jih spustite na prostor, kjer imajo ogromno prostora za gibanje, iz katerega pa ne morejo pobegniti.

Ob upoštevanju zgoraj omenjenih dejavnikov, bi lahko ocenili, da je pri nas nekako najvarneje preživeti menjavo polov v Prekmurju, Halozah ali vzhodnem Pohorju - vse dovolj daleč od glavnine tektonskih premikov, pri zadnjih dveh pa hribčki varujejo tudi pred močnimi sunki vetra, kar bo v Prekmurju dodatna težava.

NASVET: V času menjave polov se je nujno umakniti na varno, iz mest. Najvarneje je ta čas prebivakirati na dovolj varni lokaciji in se zanašati na pripravljene zaloge.

etc...

Kaj menite o tem???? x?x x?x x?x

To the living we owe respect.

But to the dead we owe only the truth.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 58
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

SHIT! Že spet bomo preživeli še en konec sveta!

V zadnjih letih smo jih že kar nekaj, če se prav spomnim. Pa planete v eni vrsti in konec sveta, pa nekaj kar se bo zaletelo v zemljo in konec sveta in še kar nekaj podobnih groženj... Včasih so nekateri vlačili celo čolne na Šmarno goro in Rožnik....

Ja- kaj ?! Preživeli ga bomo , kot smo ga do sedaj še vedno! x:)x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Vis, morda bo to, da nisem dobra gospodinja, zame celo usodno?

Ker namrec jaz pa nit likalne deske nimam... x:Dx

Soncica - bomo videli, kaj bo - zelo kmalu - cez 4 dni...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:Dx Jaz ze pakiram... sam se ne morem odlocit kam naj grem... na luno, venero ali mars???

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

To je bluzenje brez razloga. Kakor tudi film James D.

Če bi bilo kaj vere v ljudeh, ne bi producirali takih oslarij. Sicer pa ta traparija izhaja iz Japonske in tistih sekt, ki se jim vsi posmehujejo. Ker se pa smešijo s svojimi napovedi in delovanjem, jim ne preostane nič drugega, kot služenje peklu. (Napad na tokijski podzemni železnici x;)x )

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Bravo jaz! Končno imam spet eno potrdilo več, da je vredno v Halozah graditi....Sicer sem to itak vedela...pa ipak.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

(Zato večina dvigovanja gora odpade na Himalajo )...no.pa bodo spet morali grizt na Everest.... x:Dx

Bom si skuhal porcijo špagetov s kakšno omakco "ala mua" in spokojno počakal na sodni dan,...

Glej naprej, če se le da,...

:palec: Pokowc!

Najjachi ostaju!

Tudi jaz ne bi kar tko vrgla puske v koruzo. Al sem zastonj prebrala tiste tone ZF literature, al kaj?

Ce ne bi bilo vec nic za jest, potem bi pa probal tako kot Jasmuheen, s prano , a ne?

Smo al nismo.

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

najmocnejsa v krizah

:vragec:

eh mucamaca...

pushko je TREBA vrsht ke u koruzo, saj :

NAJVECHJI JUNAK VRZHE PUSHKO V KORUZO, DA SE POTEM GOLOROK BIJE DALJE

:vragec: -u je useen al zdej al pa kdaj bl pol

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Gre se za resne zadeve. Iz mape napada na saj vesh se lahko dolochajo ... hude zadeve. Zhal pa Bush je nor chlovek (Merkur Pluton nekaj) in planira napade tudi na Siriijo in Iran. A si predstavljash? Denar vse kupuje. Ti ne povem kaj si mislimo o otrokih pa to... Ni jih briga za to planeto. Eridu in Irak so pa popek planete. Eridu je (Erde, Earth) prvo naselje sploh! Oni pa vse rushijo, vse! Nevarnost sem objavil za en del Londona (Epping) in mi pravijo da tamo Usama ima khcher od brata in je hebrejska enklava. Sicer ljudje mislijo da je "vojni konc", ker CNN trdi kar zhe trdi. 26 000 000 ljudi naenkrat Bushrael? Kjer! ... ah, sorry ... toomuchresna tema ...

Res zanimovo. Nibiru je zhe tam, sam neoficijelno. Zetatalk so zanimivi pa tudi s...ejo, a vesh (zhe nekaj let ih znam). Na NASI nimamo Nibiru, pa so eni drugi zanimivi... Nekaj smo 'meli o Nibiru na tem forumu? Saerch .. ali http://puck.dhs.org/reports/nibiru che se kdo upa moj agent v tokyou je pOlari% najedetega na mom newsgroup-u http://puck.dhs.org/ng.html vprashal ga bom za tole sekto. Danes sem spet nekaj popravil pri NASA-i, dozhni naj bi mi bili vslugo, lahko neuradno, hmm, vprasham, pa ne bo May 15th m'nda!?! Che pa je (ne ni, preveril NI! No probs. NE BOOOOOO!!!), potem, ne bo x^x

intruder a veš kaj je najbolj trapasto?

Vsi vemo,da Zemlja poka po vseh šivih pa ,namesto,da bi jo zašili ,jemljemo v roke najostrejšo britvico in jo sami paramo.Pa mora se razpočiti...ni kaj.

:onfire:

Bush je nor,resnično nor,načrte kako bi s, svojo vojaško silo, prišel do nafte v eni ruskih držav...pa hitlerjevsko uresničuje z :palec: v :palec: z voditeljem ruske države...

hmmmm...jaaaaa...res je ...

Ampak samo nor človek misli,da bo,ko bo in če bo vsega konec...lahko od nafte živel....recimo ...zajtrk:kosmiči v nafti,kosilo zrezek z naftino omako in večerja,da se ne bi preveč poredil ...samo malo skodelico nafte....

x^x x^x x^x mi bomo pa tako ali tako takile: :\:

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Intruder bos povedal kaj vec o vsem tem? Malo razlozi te datume, pa te stvari ki naj bi se zgodile... x8Dx

To the living we owe respect.

But to the dead we owe only the truth.

Najhuje je kar se tiče nafte, da naftni lobiji oziroma korporacije preprečujejo vsakršen človekov napredek in progresijo v pogonih. Tehnologija že omogoča izdelovanje avtomobilov na metanol, na tekoči metan ali pa na tekoči vodik, ki so obenem ekološko neoporečni, po drugi strani pa ta goriva omogočajo avtomobilom še večje pospeške in večje moči motorja.
Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...