Skoči na vsebino

Tekmovalnost

Marsa

Recommended Posts

Kako se odzivate na tekmovalnost in ali bi sami zase rekli, da ste tekmovalni?

Prosim za iskrenost. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 65
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ufaa, čist odvisn kje in kdaj je prisotna x:Dx

sem pa se že davno nazaj nekak izboril in izrinil preko tega, se pravi, če zavoham kej tazga, se ne postavm v vrsto˝ ampak je obidem, se ne drenjam....

ne maram dokazovanja, ker sem že dokazan v obstoju x:Dx

Menim, da večkratno tekmovanje rabjo le tisti, ki so nekak za nekaj prikrajšani in se morda skrivajo :eek:

to pa je duhovno bolano :palec:

Kaj pa,če te negdo izziva na tekmovanje? Koliko ste pripravljeni imet voljo do soočenja_

Ma, si pa našla eno mojo šibko... bi rekla, še nekaj, kar sem dolžna sama sebi x;)x

kajti - meni se zdi ena zdrava tekmovalnost čisto kul in luštna podpirajoča energija

kul bi mi bilo tudi, če bi šla skozi situacijo brez vsake tekmovalnosti

samo - pri meni ni ne eno ne drugo

je nekaj vmes, kar ni tako kul

je nekako tako, kot da se že na začetku pustim premagati

potem mi pa to ni všeč

Iskrena jest :inocent:

U, fino - hvala za -vidim, da res iskrene- odgovore. x:)x

Pokowc fino pravi: Ne rabim dokazovanja, ker sem ze dokazan v obstoju. x^x x8Dx Nad izjava!

Mateja mi je tudi vsec, ko je iskreno postavila tole... Ja, res je veckrat tako kot pravis - najbrz za stevilne.

Z mano je tako - jaz v bistvu ne maram tekmovanja, ker nekoliko preziram neumnost in grebado... pa se mi zdi, da je cesto tak clovek potem tudi tekmovalen (govorim o pretirani tekmovalnosti, ne npr. o aspektu, ki ga pac morajo posedovati sportniki)....

Hocem vsemu svetu dokazati, da NI TREBA, da se grebem in da tekmujem, ker ze sama po sebi zmagam v svojem razredu - tudi ce sem v njem samo jaz. x:)x

Poleg tega, ce tekmujem, s tem morda onemu polagam v roke moc, ki je nima... Zato - kaj cem tekmovati? Jaz samo sem in delujem...

Vendar pa je en aspekt - ce pa se ze odlocim, da bom tekmovala, pa bom vsekakor seveda potem tudi zmagala. x:Dx x8Dx x:o)x x:px :vragec: x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Drgač pa, kar se tekmovalnosti pr meni tiče... Če mal pomislim...

Ja, tekmujem, ampak sama s seboj.

(Mogoče zato, ker vem, da v nobenem primeru ne bom poražena! x:Dx x:Dx x:Dx )

V bistvu je tako, da se je treba skoz nekaj ganjat naprej - in če pogledam levo in desno, vidim, da ni nikogar ob meni, s katerim bi tekmovala, kot edino jaz sama. V nobeni panogi življenja. Ker nihče nima čisto enakih ciljev kot jaz, nihče ni čisto enak kot jaz... Laufam, da pridem do svojega cilja, ne tujega.

(Matr, kaj je danes v zraku, da sem tako pesniška?

Ma pokowc že ve... x:Dx x;)x )

Mislim, da smo vsi tekmovalni v danih okoliscinah, nekateri bolj kot drugi, vprasanje pa je, ce znamo to pametno dozirati. Magic Johnson je vsakemu prijatelju povedal, da na igriscu nista prijatelja in da ima on v fokusu zmago, ko stopi na igrisce in nic drugega.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Malo tekmovalnosti je gotovo zdravo, saj brez tega ne bi bilo napredka. Žal pa se v naši državi vse bolj bohoti tekmovalnost, ki ni več zdrava in gre na škodo timskega dela, kar v svetu vse bolj cenijo, saj team lažje doseže uspeh kot posameznik. Naš šolski sistem pa že otroke sili v nezdravo tekmovanje, saj le tisti, z največ točkami, lahko gredo v zaželeno srednjo šolo ali fakulteto. Velokokrat pa se pokaže, da odličnjaki iz srednje šole na fakulteti odpovedo in da tisti, ki so bili v srednji šoli le bolj povprečni, na fakulteti dosežejo boljše uspehe. Šola življenja se pa za spričevala tako in tako ne meni.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

... Šola življenja se pa za spričevala tako in tako ne meni.

:palec: x^x

Picasso

... Magic Johnson je vsakemu prijatelju povedal, da na igriscu nista prijatelja in da  ima on v fokusu zmago, ko stopi na igrisce in nic drugega.

:palec: x^x To je to!

Ko se gremo, se pejmo...

A ne da se je treba it kar skoz... :)

Picasso

Naš šolski sistem pa že otroke sili v nezdravo tekmovanje, saj le tisti, z največ točkami, lahko gredo v zaželeno srednjo šolo ali fakulteto. Velokokrat pa se pokaže, da odličnjaki iz srednje šole na fakulteti odpovedo in da tisti, ki so bili v srednji šoli le bolj povprečni, na fakulteti dosežejo boljše uspehe. Šola življenja se pa za spričevala tako in tako ne meni.

Temu se pa reče eksperimentiranje. Včasi je bilo veliko bolje, ko so imele srednje šole in fakutete sprejemne izpite. Vsi so imeli enake možnosti, da pokažejo kaj znajo. Malo pa je seveda potem pripomogel še uspeh oziroma spričevalo. x:)x

Res pa je, da so danes za šole in fakultete pomembne točke. Kako do njih prideš pa ni važno ali s trdim delom ali s piflanjem :eek:

Ne pravijo zaman, da te v službi nihče ne bo vprašal, kakšne ocene si imel. :inocent:

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

Seveda sem tekmovalna, vedno rada zmagam. Proti enakovrednemu oz. boljšemu nasprotniku, seveda pošteno. Zdrava tekmovalnost je x8Dx :palec: , nas sili k temu, da presežemo sami sebe. Vedno pa moraš znat tudi zgubit. Tudi porazi so lahko zelo koristni.

Lp

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Seveda sem tekmovalna, vedno rada zmagam. Proti enakovrednemu oz. boljšemu nasprotniku, seveda pošteno. Zdrava tekmovalnost je  x8Dx  :palec: , nas sili k temu, da presežemo sami sebe. Vedno pa moraš znat tudi zgubit. Tudi porazi so lahko zelo koristni.

Lp

Mašinca izziva Jankovića na dvoboj... :vtz:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Zdi se mi, da sem pred leti bila bolj tekmovalna. Sedaj nisem več tako zelo. Priznam pa, da ko me moj dragi premaga v šahu, bi ga pregriznila od togote x:Dx x:Dx .

Pomoje ima vsak malo tiste zdrave tekmovalnosti, kar je tudi prav, kaj bi pa bilo, če bi nam bilo vseeno za vse!

Česarkoli v prevečni obliki je pa itak škodljivo.

POZDRAV

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Kar se tiče športa in rekracije, sem alergičen na tekmovalnost ( zarad tega ker ne maram izgubljat x:Dx ). Več dajem na vzdržljivost, kot na hitrost pri športu. V vzdržljivosti x8Dx sem vztrajen kot volkec. Zato imam rad volkce x^x :palec: x:Dx x8Dx .

Kar se tiče službe, pa sem se kar nekajkrat zalotil kako se prerivam s komolci, širim ogromno dezinformacij kar se tiče relacij šef in uslužbenci. Šefa nategnem :vragec: ali pa uslužbence, če nekdo od njih peca šefu. Zelo rad zavajam :vragec: sodelavce, če so zelo uslužni šefu. Imam zelo grde :sori: izkušnje v službi, ko sem bil iskren in pošten.

Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...