Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

.............. Odšel je in se vrgel pod vlak v vasi, kjer sem doma. Pustil je ženo, 1 - letno hčerkico, 7 - letnega sina, mamo,....

:V:

...

Naj mi nihče ne reče, da ni tega naredil iz sebičnosti!!!! Kako moreš narediti samomor?!

Mislim enako, vendar nikoli ne ves, kje se znajdes v zivljenju na kriziscu takemle...

Slabo obdobje, splet nesrecnih okoliscin, 'priloznost'...

Zadnjic sem nekaj razmisljala...

'Slovenec' je nagnjen k samomoru.

Zato ker je tak 'cankarjevski'. Tezko zivljenje in to...

V bistvu pa je 'Slovenec' tudi soft in celo pusy.

Ali je to povezano, neka 'scrkljanost' - 'ne grem se vec'?!

Ker - zakaj ravno med Slovenci?

Zakaj ne kje drugje, kjer so milijonkrat tezji pogoji?

Ne, ker tam lajf vec pomeni, ocitno.

Mah, treba se borit, ne kar vreci puske v koruzo. Tako dela bojevnik. :vtz:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Ne vidim drugega motiva kot egoizem!

Pomanjkanje življenske moči, npr? :inocent: xscratchx

Kje je še meja, ko se pustimo gnjaviti in žaliti zaradi malenkosti ? Moj dedek se je tudi obesil, pa sem ga imel od vseh starih staršev daleč najraje. Kaj pa ga je privedlo do tega? Takrat sem bil še otrok in kolikor se spomnim - stara gnjavatorka. Tega jaz nisem nikoli razumel, kako lahko nekdo živi s takšnim človekom, ki neprestano išče konflikte in razpravlja o nepotrebnih stvareh, dela iz muhe slona, žali, sodi, deli nasvete, kako je treba in kako ni treba, za določen "tip" človeka ima 1001 žaljiv naziv oz. pridevek. Tudi meni. In kako lahko nekdo, ki bi me moral kot otroka pred nekom takšnim zaščititi, to mirno gleda. In me nekaj gnjavi, mi razlaga, da so ostali otroci zlati in pridni, jaz pa sem hudičev, neposoben in trapast. Bumbar, buh, čoh, bizgec ...., ....., ......, ..........., ki ne zna ničesar narediti, kot je treba. In potem sta možna dva scenarija: pri 18ih naredim samomor - sem kreten, prasec in svinja. Ista baraba, kot "tastari", bi mi rekla mati. Ok. Potem sem to. Vredu. Če ti misliš tako, potem sem res. (BTW, tale mi ni znala pokazati svojega "Božjega pooblastila", da me sodi - mi lahko pokažeš ti svojega? x;)x ) Drugi scenarij - ne naredim samomora, najdem si gnjavatorko, takšno kot je moja mati (to je zato, ker takšne ženske privlačijo nesamozavestni fantje, karkšen sem bi takrat), naredim otroke, ki bodo tudi neprestano gnjavljeni, sojeni, obsojani za vsako najmanjšo napako, ker so gnjavatorke pač takšne vrste ljudi, da jim milijon stvari v enem dnevu ne paše in je treba neprestano gnjavit in otrokom pravit, da so hudičevi, da so bili kot otroci vredu, sedaj pa so nesposobni in ne znajo ničesar naredit, tako, kot je treba, da so VSI otroci od sodelavk od VSEH sodelavk odličnjaki (ja, vašem razredu jih je bilo od 32ih učencev 5 ali 6, opomba pa seveda ni pomagala), oni pa so samo doberi po uspehu. Jaz pa jih bom starejšega sina, ko me bo razkuril, 10x pribil z vso silo v glavo, tako da bo čutil možgane na lobanji, potem, ko me bo pa z solznimi očmi v smrtnem strahu gledal, pa ga bom rahlo poslinjen po bradi vprašal: Kaj me tak gledaš kot neko pezde, cmera? Ah, si kar predstavljam, potem pa ne bom egoist.

Če pa pogledamo na to drugače, že pri poroki bi imel dve možnosti. Ena je že opisana, bil bi prasec z velikim egotom in bi se gnjavatorki lahko uprl. Ne bi naredil samomora. Kaj pa druga, kot recimo pišejo nekatere pacientke od Sanje Rozman: "Brata sta me držala, mati me je z pasom namalatila tako, da sem imela čisto plav hrbet (ali kaj podobno bolanega), oče pa ni naredil ničesar. Niti ga ni bilo tam. Potem sem šla sem k njemu v delavnico in sva delala. Vedno je bilo tako. Ni znal zaščititi pred njo. Še sebi ni znal pomagati." Druga možnost je seveda ta, da sem reva. Reve pa prej kot slej zbolijo za rakom, ali pa naredijo samomor.

Rugelj pa pribija, kaj ? x;)x V Slov. živi 200.000 alkoholikov, 200.000 nevrotičnih žensk in v potem še kakšnih 350.000 otrok, ki mora s temi norci živet. Ki bodo, če ne bodo ušli iz začaranih krogov patoloških vedenjskih vzorcev, počeli enake stvari, ki so jih počeli njihovi starši. Vi ne veste, kako je če se bojiš ljudi. In če se bojiš iti na občino, ker se b o j i š l ju d i. Tebi se zdi to smešno? Meni se ne. x;)x Rugelj pa pribija, ja! x;)x

Pri samomoru ne gre za to, da koncamo s svojim zivljenjem, da umremo.

Samomor je v bistvu absurd...rad bi koncal misel, bolecino, stanje, brezizhodnost.

Ce bi se to koncalo, bi zivel naprej.

Pa ne.

Ne, ne zagovarjam samomora...nasprotno...ampak nekaj je pa le treba vedeti.

Ne mores soditi nekoga, dokler nisi v njegovi kozi.

In obratno, ce bi bil v njegovi kozi, me zdaj ne bi bilo.

Rachek, zalostno, me veseli, da si se tako zavzel. xsrcx

Ampak ves kaj - saj itak se gleda okolico - starse, bliznje... brez skrbi, da se jim prec pripopa nalepka '(tudi) kriv'.

Npr. ti zdaj se bolj sovrazis 'staro gnjavatorko'. V bistvu pa tudi ce je vse res, ze to njo dovolj 'tepe'.

Moj frend se je tudi obesil. Nasel ga je otrok njegove partnerke (sam pa je imel tudi otroka tik pred puberteto).

Se zdaj nekateri s prstom kazejo na to partnerico, ces, ona je kriva, ga je zj*****.

Mah, ok, te je zazrl nekdo - a si se pustil - oz. to resujes tako? It prej pa nisi znal oz. mogel?

Ali ni to slabistvo?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mogoce ni primerna tema, pa vendarle nekako sodi semle.

Ko vidim to premlevanje preteklosti in njen vpliv miselnost, na sedanjost, prihodnost, mi pade na pamet nekje prebrana misel, pisem po spominu:

"Dokler ne razcistimo s preteklostjo, tudi od prihodnosti ne moremo pricakovati kaj dobrega."

Npr. ti zdaj se bolj sovrazis 'staro gnjavatorko'.

To ni res, zelo dobro sem že razčistil s svojo preteklostjo. Spravil sem se tako daleč(uporabil sem tudi komercialni "kanal", Margaret Birkin), da ni več nikogar, ki bi ga lahko za karkoli krivil. Ostali smo samo še jaz in moji problemi. In življenska sreča. x:)x

Kar pa se tvojega frenda tiče, sem pričakoval kakšno takšno kontro. x^x Me veseli, da si tole omenila.

Mah, ok, te je zazrl nekdo - a si se pustil - oz. to resujes tako? It prej pa nisi znal oz. mogel?

Po drugi stani imamo pa kup "sodnikov", ki sodi očete, ki so zapustili družino. x;)x Ampak, aktualni človeški problemi pa nam ostajajo. Osvetlimo tako ali pa drugače.

Ali ni to slabistvo?

Jah, je ja. :sori: :palec:

Rachek, sory za besedo sovrazis, v bistvu nisem prav tega mislila, mislila sem nekaksen gnev pac...

Vedno sta v odnosu dva (ce ne gre za otroka, nemocnega...).

No moj oce je pa kar sel.... npr. ni naredil samomora, ni tako pobegnil - samo preprosto je pac sel.

grozno je tudi zato (in zato nekako bolj 'obsojam'), ker vem da otroci v vecini sebi navesijo (ali pa vsaj delno).

Stavek kot: "Vedno so s tabo bile tezave" (ki je bil izrecen v malomarnosti besed in ni bil hudo misljen) se v teh primerih razraste v gromozanski problem - na koncu se otroku celo (za)zdi, da je pravzaprav ravno on kriv(ec) za to dejanje, ki ga je oni storil.

V bistvu damo tezo nanje.

Ce drugega ne, so nekako ozigosani, sploh v manjsih krajih.

Mah, grozne teme, ne toliko zaradi grozljivosti smrti same, pac pa tudi zaradi stiske, ki vemo, da jo je oni dozivljal...

In zaradi posledic, ki jih prinese to...

To prizadane vso druzino.

Veliko mojih znancev ali celo zelo dobrih prijateljev je naredilo samomor - vedno je udarilo to vso druzino.

Najbolj tragicen pa se mi zdi (in to je samomor, ki ga pac ne morem obsojati) samomor mladostnika. :V:

Picasso

dejstvo je, da je čisto vsak samomor povezan z notranjimi stiskami, ki se pač posamezniku, ki se znajde v taki situaciji, zdijo nerešljive...zato ne vem, kdo naj bi za to koga sploh obsojal...itak je žalostno samo po sebi....mogoče smo pa tle na boljšem, ko se lahko pokažemo take kakršni smo v nekem določenem trenutku...in to tudi takrat, ko nismo fit...in potem imamo že zato manj možnosti, da sploh pridemo v tako situacijo...pravzaprav mislim na princip delovanja, ki posamezniku omogoča, da se pokaže drugim tudi takrat, ko ni svetleč, duhoven, ali kako drugače "popoln"...in da je komunikacija potrebna...ker lažje vidimo kaj se dogaja z nami in z drugimi...in kdor je v stiski mogoče dobi priložnost pogledati z "druge strani" ....in ve, da ljudem ni vseeno....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Ko si ze omenil neresljive probleme...a ves da so Japonci naredili tako hiter procesor, da resi neskoncno programsko zanko v piclih petih minutah ? x?x  :eek:  :eek:  :eek:  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Ne bo šlo... dokler je neskončna!!!

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ko si ze omenil neresljive probleme...a ves da so Japonci naredili tako hiter procesor, da resi neskoncno programsko zanko v piclih petih minutah ? x?x  :eek:  :eek:  :eek:  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Nisi razumel.

Ti bom razlozil drugace:

Profesor na univerzi razlaga princip dednosti:

Ce je bil vas pradedek neploden, in vas dedek tudi, pa se vas oce; potem je velika verjetnost ,da ste tudi vi neplodni.

Zdaj razumes ?

Ne ?

Oba sta vica :eek: x:Dx x:Dx x:Dx

Zdaj pa gre, a ne :vio:

Vidim, da tisti, ki ste dali že kaj tega skozi, drugače razmišljate, kot malo mlajši tu na forumu. Pri dvajsetih še misliš, da obstaja samo tisti mali svet, ki ga živiš sam. Misliš si, da je tisto kar počneš edino pravilno in pametno... če imaš srečo tako misliš celo svoje življenje. Lahko pa tudi ugotoviš, da absolutne resnice ni... da je vse relativno... za nas od Einsteina naprej. :palec: x;)x

Rachek :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ko si ze omenil neresljive probleme...a ves da so Japonci naredili tako hiter procesor, da resi neskoncno programsko zanko v piclih petih minutah ? x?x  :eek:  :eek:  :eek:  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Nisi razumel.

Ti bom razlozil drugace:

Ce je bil vas pradedek neploden, in vas dedek tudi, pa se vas oce; potem je velika verjetnost ,da ste tudi vi neplodni.

Zdaj razumes ?

Ne ?

Oba sta vica :eek: x:Dx x:Dx x:Dx

Zdaj pa gre, a ne :vio:

Kaj so že takrat z epruvetami čarali otroke? :palec: x:Dx

Ja... itak kroko... x;)x

Fernando Pessoa

Vidim, da tisti, ki ste dali že kaj tega skozi, drugače razmišljate, kot malo mlajši tu na forumu. Pri dvajsetih še misliš, da obstaja samo tisti mali svet, ki ga živiš sam. Misliš si, da je tisto kar počneš edino pravilno in pametno... če imaš srečo tako misliš celo svoje življenje. Lahko pa tudi ugotoviš, da absolutne resnice ni... da je vse relativno... za nas od Einsteina naprej. :palec:  x;)x

Rachek  :palec:

Zadnjič sem na obali čakala noč in ob tem, ko so se prižigale zvezde, so se prižigale tudi lučke velikega mesta na drugi strani zaliva....

Pa sem razmišljala, koliko duš skriva vsaka lučka..... Koliko zgodb se za vsako lučko dogaja.... In me je naenkrat (tako kot že tolikokrat ) obšlo spoznanje o svoji majhnosti. In nepomembnosti (mislim v svetovnem merilu). In se ob tem spraševala, kako je možno, da se v neki, tako ekstremno mali pikici, razbohoti tolikšen ego, da ne vidi nič drugega kot samega sebe? Da v sebi vidi vodjo, da je prepričan, da mu pripada samo najboljše, da se ne ozira na druge, da.....

Ampak tako očitno mora biti. Če nekdo v tem življenju ne pride do širine, zagotovo pride v drugem.

Mislim pa, da ni ravno sreča to, da celo življenje preživiš v prepričanju o svoji pomembnosti.... po mojem je to smola.

Mislim pa, da ni ravno sreča to, da celo življenje preživiš v prepričanju o svoji pomembnosti.... po mojem je to smola.

Vem dolci12... v književnosti se temu reče bistroumni nesmisel... z njim sem samo poudaril kontrast...

Itak da ne... no way... rather die... :palec: x:Dx x;)x

Fernando Pessoa

• 3 months later...

Zdaj razumes ?

Hm, če jaz to nekako razumem, potem je nadaljevanje tega vica takšnole:

Ce je bil vas pradedek neploden, in vas dedek tudi, pa se vas oce, potem je povsem jasno, da vas je v bistvu naredil sosed, sicer vas ne bi bilo.

A je to tko?

xnckrivx

• 2 weeks later...

Joj Tina, hvala ti, prec uletela! :)

*imam iskalnik odprt celo ze, sam glih nekaj *nadvse pomembnega* tamle cvekam nekje drugje. :||

Bom zdruzila, thanx! xDDx

ja, Crna, zivjio in dobrodosla, :vio: :palec:

Bom prikljucila tvoj post oz. tole temo k obstojeci, ti pa si bos mal pogledala (ce bos zelela) nazaj po temi - ali pa napisala sama kaj.

To NI resitev - je beg, je 'ne grem se vec'.

Je pa tudi splet okoliscin, obdobje depresije, ki te 'potegne' in te na koncu zvlece cisto na dno.

MORAMO se temu upreti, kajti... zato pa smo tu, da zivimo. xyesx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...