Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

Jaz velikokrat razmišljam o ljudeh, ki kaj takega storijo...da v bistvu v trenutku nemoči, netreznosti...zberejo toliko moči, da skočijo npr. s strehe, se obesijo... ne predstavljam si...

Samomor zares ni rešitev...za nič... To je le izgovor za strah...pred samim sabo.

Deli na socialnih omrežjih

še moje osebno mnenje o samomoru, jaz pravim, da je to dejanje slabičev(milo rečno) V življenju se vsi spopadamo z različnimi težavami in ovirami, ki jih moramo reševati in premagovati(sami ali pa s skupnimi močmi)

življenje je borba, za ene težja, druge lažja...tako pač je... In mislim, da ni težave za katero se nebi našla rešitev x;)x

honor and respect

Matr ste pametni! Samomor ni resitev! Vedno je druga pot! Samomorilci so slabici!

Pogumen si, ce najdes drugo resitev in reva, ce se ubijes! :xx!:

Prvic, za samomor rabis veliko vec poguma, kot za druge resitve, ali pa si tako na koncu, da ne razmisljas vec razumsko, ampak govorijo samo se custva.

Razum ne dovoljuje samomora, oziroma isce druge resitve, custva pa dovolijo vse!

Ste ze kdaj pobesneli in vam je bilo kasneje zal, koga udarili v jezi, se zdrli na nedolzno zrtev, ko ste bili zalostni? Kako lahko dopustite, da vas vcasih vodijo custva, ali pa ste roboti in se vam to nikoli ne zgodi!!??

Samomor je samo korak naprej od jeze in zalosti....

Ljudje v jezi, strahu in zalosti, pócnejo vse tisto, kar sicer ne bi (pretep, prerekanje, umor, samomor,....), pa zato ni nijno, da so nenormalni! Ce je tako, potem ni nihce zdrav... :palec:

hja samomor... to je najhujša oblika poraza po moje... nezmožnost narediti karkoli, totalno razočaranje nad svojim življenjem, najnižja možna oblika smrti bojda se ful nazaduje v "kastah" če se konča življenje s samomorom...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>Matr ste pametni! Samomor ni resitev! Vedno je druga pot! Samomorilci so slabici!

Prvic, za samomor rabis veliko vec poguma, kot za druge resitve, ali pa si tako na koncu, da ne razmisljas vec razumsko, ampak govorijo samo se custva.

Razum ne dovoljuje samomora, oziroma isce druge resitve, custva pa dovolijo vse!

Ste ze kdaj pobesneli in vam je bilo kasneje zal, koga udarili v jezi, se zdrli na nedolzno zrtev, ko ste bili zalostni? Kako lahko dopustite, da vas vcasih vodijo custva, ali pa ste roboti in se vam to nikoli ne zgodi!!??

Ljudje v jezi, strahu in zalosti, pócnejo vse tisto, kar sicer ne bi (pretep, prerekanje, umor, samomor,....), pa zato ni nijno, da so nenormalni! Ce je tako, potem ni nihce zdrav... :palec:

:vragec:

na tole sm biu pa opozorjen x:)x

DUH :palec: :palec: :palec: :palec: x^x

zlomk

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>Matr ste pametni! Samomor ni resitev! Vedno je druga pot! Samomorilci so slabici!

:palec:

spet se mi je na bolš poslabšal

mater si ti pameten, se mi zdi da še najbol! :vragec: x:Dx

"Samomor je samo korak naprej od jeze in zalosti...." <--- ej ta je pa dobra, zelo modra,ti bi lahko postal modrec x;)x x:Dx

honor and respect

Mnja v enih stvareh bi se mogla pa kar strinjat z Duhom - tko če padeš v hudo depresijo kar je en korak pred samomorom...ne vem, očitno še noben ni doživu take v resni obliki, k se ti cel svet na glavo postav, včasih tut zaradi ene malenkosti, no ja drugim se zdi malenkost tistmu ki pa to doživlja pa velik več kot le to.

In če ima tak človek ob sebi še ljudi, ki mu zaradi tega pravijo slabič in mu še dodatno zbijejo tistih par svetlih točk mogoče v lajfu k so mu še ostale pa bi ga lahko ven povlekle...mislim res je full lahko bit pameten ja, take ljudi je pač bolje napotit na strokoven naslov kot pa mu rečt ej stari sej bo kul boš vidu pa ga udart po rami in se obrnt pa se ne ukvarjat s tem, ne bo mu kul kvečjem huj mu bo k bo vidu kolk so vsi okol njega zadovoljni pa satisfied s svojim lajfom on je pa totalen mess inside. Ah kakorkoli, zatežena debata, mislim ni samo zateženo je to da je treba take očitne stvari sploh razlagat.

Volk a si Gorenc (ker ravno vidim da si dosti v KG in Martuljku) pa je ta kolega, ki ga je punca pustila po kr neki letih samomor naredil enkrat pred kratkim, tam letos jeseni enkrat? Poznam nekoga zato me zanima če imava čisto slučajno v mislih isto osebo :inocent:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

ej s tem pa se res ne morem strinjat,da človek izjavi:

Prvic, za samomor rabis veliko vec poguma, kot za druge resitve

je čisto protislovju!

in ta izjava mi pove veliko o tem pametnjakoviču, ki je tako prepotenten,da drugim očita kako so preveč pametni :xx!: x:Dx

brez zamere x8Dx

honor and respect

Jst mislim, da ni za obsojat nikogar.

Upam, da nikoli ne bomo vedeli kaj se zgodi v glavah tistih, ki naredijo samomor.

Ampak ocitno jim je to takrat edini izhod, ne vidijo pac druge moznosti.

Je pa res, da vidis naprimer klosarja, ki nima nic pa vseeno zivi in se smeji, na drugi strani pa takega, ki ima vse in ga je kdo zapusti in zaradi tega naredi samomor :o|o: .

Vsak dozivlja zivljenje na drugacen nacin, vsak ima svoje predstave, travme, vzorce ... na podlagi tega potem sprejema tudi raznorazne odlocitve.

V konci fazi, kaj se pa zgodi enemu cloveku v glavi, da nekoga ubije, posili??

Ni za soditi nikogar in poskusaj razumeti!

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

:vragec:

tko...pa nej se ve!

de boste mal utihnal pa nehal pametovat!!!

direkt izkushnja od vcheraj zvecher

stal zram (10 cm) drvechega vlaka

zakaj de sm she kle

zarad mame.....ker bi jo strlo

pa jajc tut ochitno nimam dost

zlomk

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Jaooooooj!!!!!!!!!!!!!!

Ja. O tem ravno smo govorili - da KDO pa da ne pozna tega obcutka (iz tega ali onega bolj ali manj tezkega ali butastega razloga), ko bi naredil kar konec.

SI TU.

Razmisljati ali storiti je nekaj drucga...

Pomisli po mojem skoraj vsakdo kdaj. POMISLI.

zdaj pa ne seri ze 1x s temi smilskimi, a mis da je men kul al kaj!?! :att:

Zame narediti samomor TUD SLUCAJNO ne kaze nikakrsnih jajc, jasno.

Jajca rabis za lajf. :vtz: x!x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Jaooooooj!!!!!!!!!!!!!!

Ja. O tem ravno smo govorili - da KDO pa da ne pozna tega obcutka (iz tega ali onega bolj ali manj tezkega ali butastega razloga), ko bi naredil kar konec.

SI TU.

Razmisljati ali storiti je nekaj drucga...

Pomisli po mojem skoraj vsakdo kdaj. POMISLI.

zdaj pa ne seri ze 1x s temi smilskimi, a mis da je men kul al kaj!?! :att:

Zame narediti samomor TUD SLUCAJNO ne kaze nikakrsnih jajc, jasno.

Jajca rabis za lajf.  :vtz: x!x

Marsa ti si prava žena! x;)x :palec:

honor and respect

Vsakdo, ki se je kdaj matral in je se tu, ima pravico prezirat to.

In to povedat.

Ti si spizdil, jaz sem pa se tle.

ja, soncna, bila ze zraven, sama delala, grozila, da bom delala, resno mislila narest in vse.

Izsiljevali da bodo delali, ga delali, naredili... vec mojih frendov je ze pod ruso zarad samomora.

Poznam fotre, ki so jih nasli otroci. Zabuhle od plina, zariple od vrvi.

In pravico imam se ne strinjat s tem, ker sem sama PREVECKRAT crkavala - v vseh smislih.

Ni fer. V bistvu. Ne mores kar pobegnit.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

(popravljeno)

Jaz bi pa samo še to rekla, ko ste tok občutljivi na besede, mislim, da človek, ki razmišlja o samomoru še ni slabič(skoraj vsak na tem svetu je kdaj pomislil na to vsaj v pubertetnem obdobju), ko pa to sprevede v dejanje, takrat pa je slabič xrolleyesx

in se samo še podpišem pod Marsin post, za življenje rabiš jajca x:Dx :palec:

Popravljeno -> Electra

Ne štekam... Praviš, da so samomorilci slabiči, a obenem, da za samomor rabiš veliko več poguma, kot za druge rešitve....

:o|o: xrolleyesx

Scio mi nihil scire

hmm... v bistvu vsake tolk mal zavijemo vstran - saj to ni nic anrobe.

In jaz zdaj izpadem groba in nerazumevajoca. OK.

Sam recimo 12 strani nazaj (ali pa celo v prejsnji temi, mislim da je bila se ena, no mroda sem ju pa tud zdruzila ze) sem tud jaz morda podala drugacen odgovor.

Ampak bolj blag samo, mislim pa seveda zelo podobno.

Men je samomor 'kul' samo kot nekaksna 'osebna pravica' - da imas moznost... npr. da te mucijo in noces povedat... al kaj jaz vem... xDDx kaj tacga... ali da te po krivici nekam uchuzijo - takoj ga naredim (po tem, ko si prizadevam za pobegnit najprej - a ce se ne da recimo, saj konc koncev ko gres tam.. plavat, gres tud mroda v smrt, ko recimo se gres 'pobeg').

Saj samomorilno tud zivimo, sploh jaz sem vcasih...

Ma ze zarad nacina... Misel je drugo... da bi tam - zanko si zategnil, da te bo nasel tamal?

Saj vem - to je depra.. stanje... sam - moras bit mocen, ker si clovek. Ker ZMORES to. xyesx

Picasso

mah saj smo ze tolk o tem res.... vse mozne vidike... vedno se porodi vprasanje, ali je to pogumno dejanje ali ravno nasprotno?

Vsakdo meni, da je ravno njegova situacija tolk grozna. jasno, vsaka je specificna... ker on ni VEN DAJAL dost tega, koplje sam po tem in tako ga jasno 'nihce ne razume' in ima 'cist specificen problem', ki mu ga nihce ne bo mogel pomagat resit, sam 'ga pa tud ne bo mogel'... in to je to...

ampak on ne vidi vseh moznosti in se mu jih niti ne da vec videti - morda je sam tolk utrujen... - ali pa je zatumban sam v eno in ce tista ni prava, pol pa nic. Pol se pa ne gre vec.

Ne gre za to, da tega ne razumem... ali da obsojam to... samo nekako... tezko recem preziram, ker oni prevec cuti tedaj, a recem... nekako - pomilujem... pusyjevsko se mi zdi prevec....

Tam nekdo, zdrav clovek, deloven, normalen.... nima casa za take misli.

Ima lajf za zivet.

Tamle nekje je dobro rekel Volk - to je tudi zaradi prevec casa.

Treba se je ukvarjat z necim - zavestno preusmerit misli.

ja, lajf je (tud) tezek - kje pa pise oz. kdo pa pravi, da mora bit sam lahek oz. sam zabava??

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ne štekam... Praviš, da so samomorilci slabiči, a obenem, da za samomor rabiš veliko več poguma, kot za druge rešitve....

:o|o:  xrolleyesx

Ne, samo citiral sem pametne glave! Moje mnenje je za odstavkom in ne prve vrstice. Prve vrstice so samo ironicno ponavljanje izjav tistih, ki vse vejo o tem, kaka je to situacija, ko se znajdes v njej.

Nikomur se ne bom opraviceval, ce sem mu stopil na zulj (seal), ker je to pac moje iskreno mnenje. In dal bi vse, da bi lahko zavrtel cas nazaj in pomagal svoji best fr., ki se je odlocila za samomor. Pa vendar vem, da je bila enkratna oseba, polna dobrote in naj si nihce ne drzne posplosevati in reci, da je nekdo slabic, KER JO NISTE POZNALI, KER ME NE POZNATE! To je isto, ot ce bi trdili, da so vsi Iracani teroristi, ker je Sadam fanatik, ali vsi Americani Idioti, ker je Bush....

No, zdaj pa grizi dalje Seal in prezveci, ce hoces! :o|o: x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...