maticml 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 TO JE EDINA POT PO KATERI NE RABIŠ TRPET SKOZI ŽIVLJENJE. Reaper 666, zbudi se, s tem mislim razmisli o tem v kaj verjameš in se očisti vseh teh pritiskov družbe nate. Družba ti vsiljuje neke bedaste norme, ki jih nihče ne more dosegati skoraj. Upoštevaj, da smo vsi ljudje sebični, vse kar počnemo počnemo točno zaradi laste koristi. Še jezus je bil z grešniki, ker je vedel da sem ni nič bolši od njih. Isto slabi smo vsi, ločijo nas samo dejanja. Tako da napake nisi naredil v življenju še, če si se po tem ravnal. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
odium.p. 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 TO JE EDINA POT PO KATERI NE RABIŠ TRPET SKOZI ŽIVLJENJE. Stari, usoda ti nenehno pred tebe postavlja ovire in izzive, ki jih naj bi ti premagal -obvladal, da bi lahko nadaljeval svoje življenje. V kolikor se teh težav-izzivov kakorkoli izogneš, se ti v življenju zelo kmalo ponovno pojavijo in spet si pred odločitvijo Kaj -Kako boš to naredil.Ne moreš ubežati tudi s samomorom ne, to je pač življenje !! Življenje je zato da ga živiš ne zato da se umikaš izzivom in odgovornosti, problemi so zato da se rešujejo in se s tem samo izpopolnjuješ! Ne ubiraj lažje poti, bodi zmagovalec na svoji poti Reaper 666., to ti želim!! Citiraj V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI. Michael newton oduim.p.'s Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 TO JE EDINA POT PO KATERI NE RABIŠ TRPET SKOZI ŽIVLJENJE. Odvisno, kako vsak posameznik jemlje življenje. Lahko misliš, da ti je "bog" dal življenje, samo zato da se ti smeje, lahko pa dojemaš življenje, kot nekaj najlepšega, en dar, ki ga moraš izkoristiti kar se da najbolj. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 Edina varjanta je, ko dovolj trpiš se začneš zavedati, prebujati in takrat dojameš, da si si delal le iluzije o ljudeh kako te imajo radi, kako imaš ti njih rad. To ni res, vse kar počneš, počneš v lastno korist. Vsi smo sebični. Tudi če celo življenje pomagaš otrokom v Afriki, še vedno počneš v lastno korist. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lilita 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 Davidovo? Davidova je šestkraka, se mi zdi.....A ni tisto Satan v zvezdi? Pa 666 pa vse to...črno, temno....Men se zdi zlo negativen znak icon_smesko.gif Kako se ta človek počuti? sorry...nisem šla za tem...sem pač videla nekaj pozitivnega v temu pa saj je tudi v temu kaj dobrega(jin in jang...)... Citiraj Živi in pusti živeti!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Mantis, normalno je da ko se zavedaš, da je tvoje življenje bilo do sedaj sestavljeno večinoma iz iluzij, toda ko se na nek način "zbudiš" si na poti do prave sreče. Človek je privzeto srečen po mojem mnenju, edini problem je v družbi, ki pritiska nanj, zato mora odvreči vse nepotrebne reči. Vem, da mi manjka še precej razčiščevanja, ampak mislim da sem na dobri poti da bom srečen. Sreča je tu, samo še najti jo moraš. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Davidovo? Davidova je šestkraka, se mi zdi.....A ni tisto Satan v zvezdi? Pa 666 pa vse to...črno, temno....Men se zdi zlo negativen znak icon_smesko.gif Kako se ta človek počuti? sorry...nisem šla za tem...sem pač videla nekaj pozitivnega v temu pa saj je tudi v temu kaj dobrega(jin in jang...)... No sej tud js mam številko 666 v rojstnem listu napisano....pa uro rojstva 13.00..........pozitivno? Mogoče tud, kaj pa vem... xbendx Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Zelo dobro.....kajla v glavo tistim ki pravijo "Pozabite nase in ljubite druge...." Preračunljivci, ki lasten pohlep in ego skrivajo pod krinko altruizma.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Mantis, kakšen expert , ti pač poveš kako dojemaš svet in zakaj. Misliš da je izobrazba sploh kaj važna? To je neka etiketa pač. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Toda ko se obrnes vase, vcasih vidis le praznino.sam zakaj bi to bilo nekaj slabega?praznina je tud prazen prostor = nesteto moznosti. ce je papir neporisan, je boljs za risat, kot ce je do zadnjega koticka ze zapackan. matic, me veseli, ko te vidim mal bolj . Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 A ste že to omenli? Recmo če gledaš mal z višjega vidika na to stvar. Človek je duša in telo in razum. Duša ima pod nadzorom vse nezavedno, razum pa zavedno. Torej, karkoli se nam zgodi, je zato odgovorna duša, tudi smrt. Če me jutr umrem, bo to zarad tega, ker je duša=višji jaz tko hotu. Razum na to nima vpliva. Kaj je pa potli razlika, če se jest zavestno ubijem? A duša lahka ubije moje telo (in razum), razum pa ne sme ubit telesa? Pa te bedarije, da greš v peku, pa ne vem kaj slabga se dogaja z dušo.. BLA BLA BLA. Sam da bi bil folk pod kontrolo. Da nau pomote, pravim samo, da načeloma ni nič narobe s tem. Je pa vprašanje, če že igram tekmo, zakaj bi kr na sred nehal igrat, al pa ko bi fejst zgublal. Če si že tm, daš vse od sebe, da se pokažeš v najboljši luči.. Torej, če živim, se ne mislim predat. P.S. Učil so nas tudi ABSTRAKTNEGA mišljenja. To pa ne pomeni, da je vse KONKRETNO o čemer razmišljam(o). Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 ja seveda, velik tega smo ze omenjal. jasno, na 24 al kolkih straneh. ne vem pa, ce je kdo prav tko postavil, kot ti v prvem odstavku. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. april 2006 Prijavi Deli 1. april 2006 Pa te bedarije, da greš v peku, pa ne vem kaj slabga se dogaja z dušo.. BLA BLA BLA. Sam da bi bil folk pod kontrolo. Da mal ponovim; "Mar vam je Bog dal telesno življenje zato, da bi ga uničili?! Življenje telesa je človeku od Boga dano sredstvo, z njim lahko za večno pridobi življenje duše. Če sredstvo prej uniči, s čim naj potem ohranja življenje duše in ga pravzaprav še prej pridobi? Če tkalec uniči svoje statve, kako bo na njih potem tkal platno? Povem ti: samomorilci- če niso norci- bodo le stežka kdaj posedovali kraljestvo večnega življenja ali celo nikoli! Kdor tako zelo sovraži svoje življenje, v njem ni več ljubezni do življenja; življenje brez ljubezni pa ni življenje, temveč le smrt." (J. L.) Duhovnost ima svoje zakonitosti, nagon po preživetju je zelo močan in poseganje tako globoko ima posledice! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Samomor je treba kaznovati s smrtno kaznijo. Tist, ki izvrši smrtno kazen je morilec. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Manas 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 A ste že to omenli? Recmo če gledaš mal z višjega vidika na to stvar. Človek je duša in telo in razum. Duša ima pod nadzorom vse nezavedno, razum pa zavedno. Torej, karkoli se nam zgodi, je zato odgovorna duša, tudi smrt. Če me jutr umrem, bo to zarad tega, ker je duša=višji jaz tko hotu. Razum na to nima vpliva. Kaj je pa potli razlika, če se jest zavestno ubijem? A duša lahka ubije moje telo (in razum), razum pa ne sme ubit telesa? Pa te bedarije, da greš v peku, pa ne vem kaj slabga se dogaja z dušo.. BLA BLA BLA. Sam da bi bil folk pod kontrolo. Da nau pomote, pravim samo, da načeloma ni nič narobe s tem. Je pa vprašanje, če že igram tekmo, zakaj bi kr na sred nehal igrat, al pa ko bi fejst zgublal. Če si že tm, daš vse od sebe, da se pokažeš v najboljši luči.. Torej, če živim, se ne mislim predat. P.S. Učil so nas tudi ABSTRAKTNEGA mišljenja. To pa ne pomeni, da je vse KONKRETNO o čemer razmišljam(o). Kolko jaz vem je manjši del uma zavedno delovanje, večji del pa je vpliv nezavednega. To naše umsko delovanje je kot ledena gora! To s čimer se ves čas ukvarjamo je to kar gleda iz gladine, tistih 90% pod vodo pa velikokrat pozabimo. DUŠA ali VIŠJI JAZ pa ni v isti ravni s tem umom. Ker um na ravni višjega jaza postane abstrakten, višji um. Ta um pa se za smrt niti ne more odločit, ker za njega ne obstaja, ker živi v večnosti kakor tudi duša. Za njo je to tako, kot pri navadnem smrtniku, menjava oblačila za v službo. Torej ko duša zamenja oblačilo (torej telo), ona ne dela samomora ali umora, ampak je to njena pravica in dolžnost. Dokler pa človek ne živi na tej ravni in misli o samomoru, ker mu ni več nečesa za prenašat, potem pa vsekakor še ni na ravni duše, ker potem bi se zavedal, da se ne moreš izogniti ničemur! Dokler pa človek deluje na tej ravni, lahko zamenja edino tisto obleko, ki jo nosi v službo! Drugače to s čemer krščanska cerkev straši in drži nekatere v strahu s tem večnim peklom je sicer smešno, čeprav če si to izjavo prav razlagamo je pravtako lahko resnična. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 da! sam, mogoce Mantis govori o 'drugacni' praznini... a to sploh obstaja... 'drugacna' praznina? mislm, a obstaja vec vrst praznin sam zakaj bi to bilo nekaj slabega?praznina je tud prazen prostor = nesteto moznosti. ce je papir neporisan, je boljs za risat, kot ce je do zadnjega koticka ze zapackan. matic, me veseli, ko te vidim mal bolj . Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 tudi jaz tako milsim. kar se tice krscanskih naukov, pa je zadeva razumevanja!! ce se nauke poda tako, da se ljudi strasi, jih bodo pac tako razumeli. preko svojih vzorcev!kaj pomenijo nebesa in kaj pekel je postala neprimerno razumljena sablona strahu. milsim, pa da so krscanski nauki zelo dobri, le narobe razumljeni.kakor kjnige, kakor sveto pismo, kakor ctiva... ce jih razumemo preko lastnih strahov in vzorcev in se cutimo ogrozene, je jasno da ego hoce ubezati.mislim da cse le zadeva razumevanja! zato pomoje izjava je na mestu, le da narobe interpretirana oz. razumljena. razumljena pa je prevec preprosto in iz nivoja dvojnosti, ki loci dobro naproti slabemu itn...naj tukaj se enkrat povem: sodi vedno tisti, ki ne razume, sicer ne bi sodil! oz. ce bi razumel, sodba enostavno ne bi imela vec prostora, saj bi jo nadomestilo ali razumevanje, ljubezne itn... Kolko jaz vem je manjši del uma zavedno delovanje, večji del pa je vpliv nezavednega. To naše umsko delovanje je kot ledena gora! To s čimer se ves čas ukvarjamo je to kar gleda iz gladine, tistih 90% pod vodo pa velikokrat pozabimo. DUŠA ali VIŠJI JAZ pa ni v isti ravni s tem umom. Ker um na ravni višjega jaza postane abstrakten, višji um. Ta um pa se za smrt niti ne more odločit, ker za njega ne obstaja, ker živi v večnosti kakor tudi duša. Za njo je to tako, kot pri navadnem smrtniku, menjava oblačila za v službo. Torej ko duša zamenja oblačilo (torej telo), ona ne dela samomora ali umora, ampak je to njena pravica in dolžnost. Dokler pa človek ne živi na tej ravni in misli o samomoru, ker mu ni več nečesa za prenašat, potem pa vsekakor še ni na ravni duše, ker potem bi se zavedal, da se ne moreš izogniti ničemur! Dokler pa človek deluje na tej ravni, lahko zamenja edino tisto obleko, ki jo nosi v službo! Drugače to s čemer krščanska cerkev straši in drži nekatere v strahu s tem večnim peklom je sicer smešno, čeprav če si to izjavo prav razlagamo je pravtako lahko resnična. torej hrepenis! cakati je morda neumno...in hkrati neodgovorno pocetje Ko sem delala 3 tedne post, sem bla tud prazna ja. Ko sem nehala upati, nekaj pac, nekdo je umrl, sem bla tud prazna. Kaj ze jaz vem, o kaksni praznini. Aja, govorila sem o totalni samotnosti in praznosti vsega. Saj vseeno. Ne cutim zdaj praznine, ko so taki lepi soncni dnevi, samo cakam, da bo tisti pomladni vonj in bo ze vsega okrog polno vonjav, ce nic drugega Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Če se pa že hoče kdo ubiti, naj to stori zavestno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Kaj Free, neumno je cakati in neodgovorno pocetje? Hrepeneti, cakati na dopust, na morje, da bo konec dezja, pa take stvari, kje je tu neodgovornost? .ne vem ce ravno neodgovornost, vsekakor pa to ni zivljenje v sedanjosti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 1. avgust 2006 Prijavi Deli 1. avgust 2006 osvežujem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 16. avgust 2006 Prijavi Deli 16. avgust 2006 nasilje....jeza.............bes............napuh.....ljubosumnost.......................zavidanje........prevzetnost...................aroganca.......mascevalnost...................so delcki samomora :xx!: Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. september 2006 Prijavi Deli 21. september 2006 Slišal zdej po tv-ju......slo je prva na svetu po številu samomorov ljudi starejših od 65 let???? Kaže to tudi na odnos otrok do staršev pri nas? Sicer pa smo po številu samomorov deseta država na svetu. Tipičn slovenski samomorilec je moški, star okol 52 let, ločen al ovdovel skratka osamljen, z duševno motnjo ali alkoholni odvisnik, impulzivnejše narave.....Joj, joj.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Zmeraj na slabše gre....a da smo šele deseti? bomo že popravili....vsaj v slabem mamo šanso bit svetovni prvaki Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Zmeraj na slabše gre....a da smo šele deseti? bomo že popravili....vsaj v slabem mamo šanso bit svetovni prvaki Teb nov treba zvišvt povprečja, k nov samomor, ampak umor, k te jst na dohvat ruke dobim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Prav...prideš ti do mojga faksa al js do tvojga? Da se ne iščeva vse okoli....tle bo sam par sto metrov za prehodit... Ostane pa še vprašanje kdo bo hitrejši Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.