Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

ja sej, zato pa ne moreš sodit, ker ne veš..kaj se je takrat dejansko dogajalo.....

če bi sodla po sebi, bi itak lahka polovico ljudi sodila...ampak tak se pač ne gre....

ne sodi, da ne boš sojen

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Deli na socialnih omrežjih

ja sej, zato pa ne moreš sodit, ker ne veš..kaj se je takrat dejansko dogajalo.....

če bi sodla po sebi, bi itak lahka polovico ljudi sodila...ampak tak se pač ne gre....

ne sodi, da ne boš sojen

Pa kje sem te sodil oz. obsodil xrolleyesx xrolleyesx

Drugo pa je pa četudi gledamo po sebi o drugih, si ustvarimo samo lastna mnenja, katera pa ni nujno da so tudi dejansko taka......za nas pa v tistem trenutku so

Guest mačona
sam kaj ko si v momentu v taki krizi, da ne vidiš drugega izhoda :8):

sicer pa itak nima NOBEN pravice sodit, vsaj dokler ni bil v isti situaciji xrolleyesx

ni izgovora za samomor.

hja, kar jih poznam, so obupali zaradi dolgov, pustili otroke in ženo ... PUSIJI! ne mi pol, da nimamo pravice soditi! to je griža in ne človek, ki se gre ubije zaradi dolgov. :xx!: saj sigurno so še druge stvari vmes, ampak res moraš biti slabič, da obupaš nad sabo in svojim lajfom.

sorči, to je moje mnenje.

sej pa js ne govorim o teb xrolleyesx ampak nasplošno.....ko nekdo naredi samomor, je v krizi in razn tega ne vidi ničesar drugega..ne trplenja svojcev, ne ničesar.....in noben ne gre v samomor zavestno(razn če si recimo na smrt bolan al pa del kake čudne sekte) takrat je v buči praznina in sam želja da vse skupi mine.....tist ko pa grozi s samomorom, pa sam manipulira z ljudmi, ker hoče njihovo neprestano pozornost...včasih se mu poizkus ponesreči in mu rata....ampak to je bol poredko

There is

One Mind,

One Truth,

.....ko nekdo naredi samomor, je v krizi in razn tega ne vidi ničesar drugega..ne trplenja svojcev, ne ničesar.....in noben ne gre v samomor zavestno(razn če si recimo na smrt bolan al pa del kake čudne sekte) takrat je v buči praznina in sam želja da vse skupi mine.....tist ko pa grozi s samomorom, pa sam manipulira z ljudmi, ker hoče njihovo neprestano pozornost...včasih se mu poizkus ponesreči in mu rata....ampak to je bol poredko

No tlele in s tem se pa strinjam

Ker za vsakega posameznika so njegove težave največje zanj (čeprav za nekoga ne bi bile...) in takrat dejansko ne vidiš ničesar več pred sabo, ampak samo to, da bo takrat, ko to, če to storiš bolje in konec tvojega lastnega trplenja, katerega ne moreš več prenašati

ni izgovora za samomor.

hja, kar jih poznam, so obupali zaradi dolgov, pustili otroke in ženo ... PUSIJI! ne mi pol, da nimamo pravice soditi! to je griža in ne človek, ki se gre ubije zaradi dolgov. :xx!: saj sigurno so še druge stvari vmes, ampak res moraš biti slabič, da obupaš nad sabo in svojim lajfom.

Moje pa je (mnenjenamreč), da se ne strinjam niti malo tle s tabo

dokler nis enkrat tak daleč, tega itak ne moreš nikoli razumet

Ja res je in toliko časa tudi še kaj drugega ne moreš......

ni izgovora za samomor.

to je pač tvoje mnenje....očitno še nisi bla nikoli tolk na podnu, da bi to razumeal..maš pač srečo....ampak ne moreš rečt nekomu, da je slabič, ker ti nimaš pojma kak bi na enako zadevo reagirala....mogoče bi naredila kaj drugaga...ampak a bi? a točno veš kako bi?

po mojem ne...ker to ni nikoli v naprej planirano..sicer so opozorilni znak, ampak ne vedno....ker neki kaj je za tebe samoumnevno, še ne pomeni da pa je to za mene xrolleyesx

There is

One Mind,

One Truth,

Guest mačona
sej pa js ne govorim o teb xrolleyesx ampak nasplošno.....ko nekdo naredi samomor, je v krizi in razn tega ne vidi ničesar drugega..ne trplenja svojcev, ne ničesar.....in noben ne gre v samomor zavestno(razn če si recimo na smrt bolan al pa del kake čudne sekte) takrat je v buči praznina in sam želja da vse skupi mine.....tist ko pa grozi s samomorom, pa sam manipulira z ljudmi, ker hoče njihovo neprestano pozornost...včasih se mu poizkus ponesreči in mu rata....ampak to je bol poredko

egoizem skratka in bežanje pred sabo, problemi.

saj smo vsi v krizah, ko ne vidimo več ničesar drugega pred seboj (tudi jaz sem bila), pa ne vidimo edine opcije v tem, da se greš vlečt na tire. jaz poskušam pred problemi in sabo, če že, bežati na druge načine. še raje pa iščem rešitve. ne bom se jaz dala enim situacijam in stanjem in afektom! jazm bom zmagala inne neka čustva in krize! tole pišem v 1. osebi, ker sem tok zavzeta za življenje.

tole o grožnjah, manipulaciji in zbujanju pozornosti, v tem se pa strinjam, ker vem iz lastnih izkušenj.

Moje pa je (mnenjenamreč), da se ne strinjam niti malo tle s tabo

Ja res je in toliko časa tudi še kaj drugega ne moreš......

jaz mam zlo rada lajf in me postane strah, če pomislim, da bi si ga vzela, pomislim, kake čudovite stvari vse bi zamudila in da mi je dano življenje, da ga uživam ... ampak tako pač pravim jaz, čeprav mam kdaj kakšne depresije in krize, sem v osnovi itak fajterka in optimistka, zato pač ne morem razumeti, četudi hočem, ljudi, ki enostavno obupajo .... ali pa nisem nikoli bila tako na robu obupa ... kaj pa vem, kako daleč res pridejo samomorilci ... nekaj že mora biti na tem ... in po moje dosti odvisno od tega, ali si nagnjen k depresijam ali ne, kako se spopadaš s problemi, ali si pesimist ali optimist, ali maš koga, na kogar se obrneš v težavah .... morda marsikdo ne bi storil samomora, če bi le dal obup in bolečino ven iz sebe .... in bi mu drugi pomagali spregledati. ali pa samo sanjam in ni tako. :o|o: mam kar ene iluzije spet. :xx!:

sam takrat ti tega nisi sposoben..dojami že to...če bi to blo možno, samomorov nebi bilo...ampak pač so...sicer to ni sprejemljivo, ampak to nam še ne da dovoljenja da pa se jih obsoja

There is

One Mind,

One Truth,

Guest mačona

1. vse je možno

2. človek je sposoben vsega, če je odločen ... kako takrat? saj se kar en čas nabira bolečina v njem in zbira pogum za samomor. kako pol nima moči, da bi prosil za pomoč, če že v sebi ne najde rešitve?

ne odstopam od svojega mnenja, mogoče je ozkogledno, ampak.

no, pol mi pa povej, če si kdaj brala kakšno knjigo, študijo, članek, karkoli podobnega na temo samomori (in da je strokovno!), oz. osebnost samomorilcev? sigurno je bilo to že precej raziskano. neki pokazatelji ziher so. predvidevam, da samomorilci so bolj introvertirani, tiščijo stvari v sebi ... no ja, pol že nekako razumem ... taki pač ne prosijo za pomoč in tudi v sebi ne najdejo rešitve, zato se pač ubijejo.

Nisem prebrala vsega kar je napisano na to temo... ker je gradiva ogroooomnooo xscratchx :)

Bi si pa rada olajšala svojo vest ;) Samomor... hmmm

Nanj tako velikokrat pomislim, da je kar nenavadno xredx Tega ne ve nihče. Na vsake toliko časa me zgrabi sla po tem, da bi za večno zaspala. Kar pa ni kar neka trenuten priblisk, zaradi manjšega problema ali manjše stiske. Gre za stvari, ki se počasi nabirajo. xnckrivx Priznam, to se zgodi takrat, ko mi misli ali načrti zbezljajo v preteklost ali pa v prihodnost, oziroma ko se prestrašim svojih želja. Vendar zaradi strahu ne bi naredila samomora, a-a. Ta misel pride pozneje. Danes pišem precej zmedeno :P se opravičujem x:px Odgovoriti moram še na vprašanje, zakaj ne naredim samomora? Samo zaradi tega, ker enostavno ne bi želela mojim bližnjim, da se jim zgodi kaj tako groznega. Vem, da me imajo radi in jaz njih. Starši, babi, prijatelji... Verjetno mi tudi ne bi pripisali takih misli, ker sem ponavadi najbolj optimistična, oziroma že najdem kako rešitev xnckrivx Moj problem je, da sem perfekcionistka do sebe, čeprav nisem perfektna in tudi nočem biti, ampak nekako popolno nepopolna :fool: xDDx ....in verjetno se čutim preveliko odgovornost ter se zavedam moči človekove svobodne izbire. Čudno je, da druge ljudi sprejemam in poskušam razumet njihov način življenja, do sebe sem pa precej bolj ..... xnckrivx :devil: :P Eh eh...

Skratka...samomor. Še vedno nisem dobila odgovora, zakaj človek ne bi naredil samomora. Pa sem vprašala že tudi kakega strokovnjaka na forumih. Pa to zame ni odgovor, da je življenja lepo in bla bla bla. Ne, življenje ni samo lepo in tudi ne samo črno belo, ampak v vseh odtenkih. Je bolje narediti samomor ali hoditi po svetu kot kaka mumija. Ja je. Življenje kot življenje imam rada, ga spoštujem in me navdihuje ter spravlja v obum. Ga uživam pa vendar si velikokrat zaželim, da bi me doletela nesreča in bi se moja zgodba končala.

Ampak smrt je tudi del življenja. Torej je smeselna.

Mr. Smith je rekel: "Neizbežno je." Smrt je neizbežna in je naraven življenjski proces. Vse stvari, ki jih moramo (napačen izraz za lažje razumevanje) narediti, so neizbežne.

Drži.

Nikoli še nisem pomislila na samomor.

Skratka...samomor. Še vedno nisem dobila odgovora, zakaj človek ne bi naredil samomora. Pa sem vprašala že tudi kakega strokovnjaka na forumih. Pa to zame ni odgovor, da je življenja lepo in bla bla bla. Ne, življenje ni samo lepo in tudi ne samo črno belo, ampak v vseh odtenkih. Je bolje narediti samomor ali hoditi po svetu kot kaka mumija. Ja je. Življenje kot življenje imam rada, ga spoštujem in me navdihuje ter spravlja v obum. Ga uživam pa vendar si velikokrat zaželim, da bi me doletela nesreča in bi se moja zgodba končala.

zivljenje je prov taksno kot ga "vidis"! ce ga lepo, je lepo... samomorilci se prostovoljno odenejo v gosto meglo skozi katero tezk se sploh kej vidijo razen ideje kako se kao vsega resit... zakaj ne? zato, ker se vsako meglo lahko "prepiha" pa tud "spiha"..., ne pa da "oblezis" v njej... in se kasnej po "pocitku" "zbudis" ponovno v "tej" megli, da poravnas za kar ti je zmanjkalo "moci".

Ja, mumije so bolje kot samomor! se bolje pa, ce te mumije hocejo opaziti pomoc! in sploh se bolje, ce jo sprejmejo!

velikokrat si zelis, da bi te doletela nesreca? poskusi si raje namesto zelje za nesreco zelet v tistih trenutkih (zrd katerih sploh imas to zeljo): moci, proscenosti, poguma... ... ... :8): ne vem cesa... karkoli za kar sama ves, da ti "pomaga"... a, ni ironicno si "v nesreci nesreco zelet"? :xx!:

Lep stavek s katerim se stoodstotno strinjam. Ampak smrt je tudi del življenja. Torej je smeselna.

Mr. Smith je rekel: "Neizbežno je." Smrt je neizbežna in je naraven življenjski proces. Vse stvari, ki jih moramo (napačen izraz za lažje razumevanje) narediti, so neizbežne.

jeap je smiselna.

moramo izraz lih ni napacen... le velik manj "natancen"... :inocent: x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Kapica, ja se strinjam s tabo. Življenje je takšno kot ga vidiš. Ampak se mi zdi, da ga ne vidimo vedno enako. Včasih se pač izgubimo. Vez s sabo. Včasih je toliko sbrememb, da enostavno več ne vemo kje in kaj smo. In kam bezlamo. Se je treba ustavit in premislit. Sploh pa sem mnenja, da si mora človek razviti eno svojo filozofijo in tako lažje živeti kot pa biti zgolj in le realist.

Pa še vedno ne vem, zakaj je samomor fuj fej. Če ne bi imela okrog sebe ljudi, ki bi jih s tem prizadela... Ne vem, sama se ne bojim smrti....ko bo prišla bo prišla. Bojim se smrti bližnjih. Svoje ne. Pa ne da se nimam rada, vendar ko bom umrla pač bom. In če bi mi nekdo rekel, da bom čez nekaj dni umrla...ja, verjetno bi svoje zadnje dni preživela hiperaktivno....ampak bi pač sprejela svojo smrt... Zdi se mi, da sem za svoja leta doživela že toliko stvari, da je joj :mellow: Takih, življenjskih, prelomnih. Hja, pa verjetno jih še kar nekaj bom. :huh: :P :D Kepica, vprašala si, če ni ironično, da si človek v nesreči želi nesrečo? Mislim, da ni :P Ste brali Tantadruja? Ali pa gledali film? Če ne, poglejte ali preberite in povejte kaj si mislite o njegovi zgodbi ? x:)x

1. vse je možno

2. človek je sposoben vsega, če je odločen ... kako takrat? saj se kar en čas nabira bolečina v njem in zbira pogum za samomor. kako pol nima moči, da bi prosil za pomoč, če že v sebi ne najde rešitve?

ne odstopam od svojega mnenja, mogoče je ozkogledno, ampak.

no, pol mi pa povej, če si kdaj brala kakšno knjigo, študijo, članek, karkoli podobnega na temo samomori (in da je strokovno!), oz. osebnost samomorilcev? sigurno je bilo to že precej raziskano. neki pokazatelji ziher so. predvidevam, da samomorilci so bolj introvertirani, tiščijo stvari v sebi ... no ja, pol že nekako razumem ... taki pač ne prosijo za pomoč in tudi v sebi ne najdejo rešitve, zato se pač ubijejo.

Predstavljaj si, da gres s frendico v Italijo, pac shooping, al pa kaj jaz vem. In tam naletis na dva prijazna good looking tipa, se zapletete v pogovor in greste morda skupaj na kako pijacko ali disko. Konca pa se tako, da se drug dan prebudis v zaprti sobi, brez dokumentov in ne ves kje si. Silijo te k prostituciji in te filajo z drogami. Poizkusis pobegniti, vendar te drasticno kaznujejo. Tako zivis kot suzenj drugim eno let, dve, tri, s casom izgubis upanje... tvoje telo zlorabljajo iz dneva v dan in z njim sluzijo. Postala si tudi odvisnik od droge,....

A mislis, da se to ne dogaja? Pa je samo en morda absurden primer v primerjavi z druzinskim nasiljem in zlorabami. A si prepricana, da clovek v taki situaciji ne pomisli na samomor? :inocent:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Predstavljaj si, da gres s frendico v Italijo, pac shooping, al pa kaj jaz vem. In tam naletis na dva prijazna good looking tipa, se zapletete v pogovor in greste morda skupaj na kako pijacko ali disko. Konca pa se tako, da se drug dan prebudis v zaprti sobi, brez dokumentov in ne ves kje si. Silijo te k prostituciji in te filajo z drogami. Poizkusis pobegniti, vendar te drasticno kaznujejo. Tako zivis kot suzenj drugim eno let, dve, tri, s casom izgubis upanje... tvoje telo zlorabljajo iz dneva v dan in z njim sluzijo. Postala si tudi odvisnik od droge,....

A mislis, da se to ne dogaja? Pa je samo en morda absurden primer v primerjavi z druzinskim nasiljem in zlorabami. A si prepricana, da clovek v taki situaciji ne pomisli na samomor? :inocent:

Pa ne v Italiji xrolleyesx no :O: ......

x:Dx x:Dx x:Dx x;)x

Guest mačona

ne vem, kaj bi jaz v taki situaciji. kot prvo bi bila ekstremno besna in nasilna zaradi prevare. kaj pa vem, ziher bi se probačla najprej rešiti ... vem, da se sliši butasto ... ampak jaz bi hotela živeti že iz kljubovalnosti in upora proti takim izmečkom.

Ja, saj ti verjamem...vecina bi...in vecina se ne bi takoj vdala. Sem pa preprican, da bi jih bilo kar nekaj, ki bi se posluzili skrpionskega sistema obrambe pred tako situacijo. Zalostno vendar se dogaja...

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Mhm xDDx Človek marsičesa načeloma ne bi naredil.... dogajajo se pa take in drugačne zgodbe... xnckrivx :mezik:

Človek potoni v ekstremnih situacijah v katerih zgubiš občutek za čas, zato misliš da bo določeno stanje trajalo in trajalo in dejansko lahko traja in traja xnckrivx ;) Komplicirano? :unsure: :P logično :mezik: x:)x

Guest mačona
kar pa ne pomeni, da če bi bila tako "zvezana" in nemočna kljub vsej borbi, da iz obupa ne bi vsaj pomislila na samomor.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...