Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

Janko, zelo se strinjam s tabo. Se priporočam še za kakšen moder nasvet. x;)x

ni problema x;)x lej kolk mam objav x^x vse so smrtno resne x:px sploh une, k se začnejo kukr pička, pa namest čka daš zravn r x:Dx

x:Dx dobra je :palec:

a clovk sploh zivi, ce ne izpoljnuje...? bzzzzzzzz... "zivi mrlici" :O:

vsi spački majo svoje klube, zakwa pa jih še zombiji neb mel? x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

Kapica, saj se vse logično sliši, vendar nisi izbrala najboljšega pristopa. Dokler ne doživljaš tega, ne moreš razumeti, ne moreš pomagati nekomu, ki to preživlja. Jaz bi tudi težko pomagal narkomanu, če sam nisem premagal mamil.

Cookie in nelika, kaj naj rečem. Da dejmo zobe stisnit? Razmišljanje o koncu nas lahko pripelje celo do pozitivnih sprememb. Postane ti vseeno pa si rečeš, zakaj pa ne bi še tega poskusil, še tega uredil, zakaj bi me bilo strah, zdaj je že vseeno ... Pa greš še malo naprej. Vsak ima pravico do odhoda. Kdor oporeka je prav tako sebičen, kot tisti, ki odhaja. :vio:

Kapica, saj se vse logično sliši, vendar nisi izbrala najboljšega pristopa. Dokler ne doživljaš tega, ne moreš razumeti, ne moreš pomagati nekomu, ki to preživlja. Jaz bi tudi težko pomagal narkomanu, če sam nisem premagal mamil.
opazam, jeap, da se zelo logicno slisi :o|o: to ti resno??? :eek:

vsakomur se lahk pomaga, ce si le tist, k se mu pomaga pomoci res zeli, in se zaveda, da jo rab, in da jo z iskrenim namenom sprejme! pa se lahk un k pomaga, cele dneve sam po postli valja...

verjamem..., da, ce clovk misli, da lahko pomaga, le, ce je neki podobnga tud sam izkusil..., da na splosno pol tezk pomaga...

xsrcx

Tudi jaz se počutim v kotu iz katerega ne morem ven. Ideja je tudi meni blizu, saj želim pobegniti, kajti moja situacija ne ovira le mene, ampak še vse ostale okoli mene. Dokler imaš v sebi še upanje, da bo bolje je ok. Ko pa upanje na spremembo situacije zbledi...
zdi, se mi..., da sem ravn na LF enkt naletela... al ne vem od kje... uglavnem... ne me narobe razumet, ampk: upat nekak pomen tud obupavat... tko, da upat si pa upat je razlika! pa ves cas so spremembe, ce pa hocs, da to ne zbledi, pa se potrudi in poglej na svojo situacijo se z kaksnega drugega kota/perspektive...

drugac ti pa ni treba it ven iz kota, ce nocs.... sploh ne... velik je tud lahko, da si dovolis, da mal svetlobe notr posvet. xsrcx

Cookie, nelika :detelca: xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Mislim, da tisti, ki naredijo samomor, le redko o tem govorijo. Ga pač naredijo. Nekateri, ki smo bolj nagnjeni k depresijam, se pa v kritičnih situacijah poigravamo s to idejo. Ni nujno, da to resnično ŽELIŠ izpeljati. V ozadjo samomorilskega razmišljanja je želja po spremembi stanja (potreba po odpravi emocionalnih in fizičnih ovir). In če situacije ali sebe kot osebe nisi zmožen spremeniti na pozitiven način, to mučno situacijo prekineš/spremeniš na destruktiven način.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Mislim, da tisti, ki naredijo samomor, le redko o tem govorijo. Ga pač naredijo. Nekateri, ki smo bolj nagnjeni k depresijam, se pa v kritičnih situacijah poigravamo s to idejo. Ni nujno, da to resnično ŽELIŠ izpeljati. V ozadjo samomorilskega razmišljanja je želja po spremembi stanja (potreba po odpravi emocionalnih in fizičnih ovir). In če situacije ali sebe kot osebe nisi zmožen spremeniti na pozitiven način, to mučno situacijo prekineš/spremeniš na destruktiven način.
vidis, da znas... xsrcx

za prva 2 dva stvaka pa le: :palec: :palec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

vidis, da znas... xsrcx

za prva 2 dva stvaka pa le: :palec: :palec:

Hihih :vio: . Si pa faca. Fajn je kdaj pa kdaj slišat kako pozitivnko.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

xsrcx

ne me narobe razumet, ampk: upat nekak pomen tud obupavat... tko, da upat si pa upat je razlika! pa ves cas so spremembe, ce pa hocs, da to ne zbledi, pa se potrudi in poglej na svojo situacijo se z kaksnega drugega kota/perspektive...

no, da je pa to laže rečt kukr nardit, je pa samoposebiumevno :o|o:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Cookie in nelika, kaj naj rečem. Da dejmo zobe stisnit? Razmišljanje o koncu nas lahko pripelje celo do pozitivnih sprememb. Postane ti vseeno pa si rečeš, zakaj pa ne bi še tega poskusil, še tega uredil, zakaj bi me bilo strah, zdaj je že vseeno ... Pa greš še malo naprej. Vsak ima pravico do odhoda. Kdor oporeka je prav tako sebičen, kot tisti, ki odhaja. :vio:

Sebastjan, lep pozdrav

Tu se pak ne strinjam s teboj in dam Kapici popolnoma prav.

S čim se ne strinjam s teboj? Da če ne doživiš sam, ne moreš razumeti in pomagati nekomu, ki to doživlja. Res je, da ne veš, kaj doživlja ta, ki to doživlja. A to, kar on doživlja, ne veš niti ti, ki to takisto doživljaš. Lahko si le predstavljaš, glede na lastno doživljanje. Je to pomoč? Ni. Lahko ti pomaga edino pri razumevanju intenzitete njegovega doživljanja in pri odkrivanju znakov, ki so lahko zelo neizraziti in zakriti. To pa ja. Lahko ti pomaga pri predstavitvi tvoje poti, če si jo prehodil, se pravi, da si to doživljanje presegel. Kar pa sploh ni nujno pomoč, ker je tvoja pot morda popolnoma neustrezna zanj. Da bi lahko pomagal, moraš kot prvo poznati mehanizme in zakonitosti, ki vodijo v dogajanje ter ven iz njega, kot drugo pa biti sočuten. Kaj je sočutje? Sprejeti, da je njegova resnica njegova resnica in sprejeti, da ima pravico do svoje resnice, ne glede na to ali se strinjaš ali ne. Kaj je njegova resnica? Njegovi občutki, bolečina, doživljanje...

V mnogo primerih zna biti dejstvo, da si tudi ti doživljal podobno izkušnjo, prej ovira kot prednost. Ker imaš enako slepo pego. In mu glede nje nimaš kaj povedati, ker ne veš zanjo.

S Kapico se strinjam. Odzivi na dano situacijo so tvoja stvar, tvoja izbira in tvoja odgovornost. Bolj ko se tega zavedaš, več izbir ti je na voljo. Karkoli boš izbral, je tvoja odgovornost in s tem tudi odgovornost za posledice tvoje izbire.

Tvoje življenje je tvoja stvar in tvoja odgovornost. Res je, da nimamo vsi enakih preddispozicij in enakega nabora izbir. A kaj bo kdo izbral iz svojega nabora, je njegova stvar. Samo njegova.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

.... Postane ti vseeno pa si rečeš, zakaj pa ne bi še tega poskusil, še tega uredil, zakaj bi me bilo strah, zdaj je že vseeno ... Pa greš še malo naprej. Vsak ima pravico do odhoda. Kdor oporeka je prav tako sebičen, kot tisti, ki odhaja. :vio:

:palec: :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

zadnje cajte mi je ideja spet vedno bolj blizu in domača

:vragec:

che bi komunajzarji ostal samo pri ideji in je ne bi spravljali v prakso....bi nam vsem bilo lepo....pa she samomorou bi bilo sigurno manj.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

:sori: eh....škoda črnila

mene dost bolj skrbi kako življenje nardit polno, kakor to kako nardit samomor....in če ga....

po temeljitem premisleku bo vsak od nas če bo dovolj globoko pogledal, našu ta naj bolj banalne vzroke za suicidne misli....

noben me ne mara...

en me ne mara...

tega nimam...

dejstvo je, da če res želiš, da se to konča....

pomisli kaj imaš

koga maraš

kaj maraš

in definitivno se suicidnost konča, ko prideš na rob....no in z roba se to čist drgač vid, kakor če na sred o tem razmišljaš....

nu men je to pomagalo...in me nobena reč ne prprav de bi se fentala....

nu pa tud zlo pomaga, če te pride smrt pogosto vohat, te pa itak dobiš volo do življenja :2src:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

nu pa tud zlo pomaga, če te pride smrt pogosto vohat, te pa itak dobiš volo do življenja :2src:

sniff..................sniff...............snif...............bljak :xx!: ....tale prevech rad zhvi x^x x^x ................grem drgam kosit

zlomk....'tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Heh, butl, če si samo doživel ne moreš toliko pomagat, kot če si premagal stanje. Pomagaš pa lahko samo toliko, da ne omejuješ svobodne volje nekoga. To je samo moje mišljenje, ki se lahko spreminja. x;)x Drugače se v večini kar strinjam, spoštovati posameznikovo resnico.

Aakhut x:Dx

Heh, butl, če si samo doživel ne moreš toliko pomagat, kot če si premagal stanje. Pomagaš pa lahko samo toliko, da ne omejuješ svobodne volje nekoga. To je samo moje mišljenje, ki se lahko spreminja. x;)x Drugače se v večini kar strinjam, spoštovati posameznikovo resnico.

:palec: Sebastjan

Se strinjam, čeprav, eee, včasih morš tud čez svobodno voljo.

Drgač pa, ber Lio, ona ve.

Čudovit vsak dan ti želim. xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Se strinjam, čeprav, eee, včasih morš tud čez svobodno voljo.

Drgač pa, ber Lio, ona ve.

Čudovit vsak dan ti želim. xsrcx

svobodna volja je volja, ki se je osvobodila omejujochega telesa.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

Aakhut še najbolj pomaga... xDDx

Lia ima dost izkušenj in včasih resnica, ki jo govori boli, zato se kot pusy obrnem stran. Sej bo že kako. Če ne kle pa na drugem svejti. x:Dx Ko gre stanje gor, se čudiš, kaj vendar ti je bilo. Ampak... Več slabega se ti dogaja, bolj dozorevaš, več sočutja premoreš, manj strahu, itd ...

Vsem želim lep dan. x:)x

Aakhut še najbolj pomaga... xDDx

Lia ima dost izkušenj in včasih resnica, ki jo govori boli, zato se kot pusy obrnem stran. Sej bo že kako. Če ne kle pa na drugem svejti. x:Dx Ko gre stanje gor, se čudiš, kaj vendar ti je bilo. Ampak... Več slabega se ti dogaja, bolj dozorevaš, več sočutja premoreš, manj strahu, itd ...

Vsem želim lep dan. x:)x

Mislim, da Lia ne ve kaj govori. Sama sem dost pozitivna oseba, zato si lahko mislim, kaj je Lia hotla povedat. Vendar pa očitno sama nikoli ni bila v tej situaciji. Oseba, ki razmišlja o samomoru, ve da je sam in da mu ljudje okoli sebe ne morejo pomagati, tudi če si želijo.

Mislim, da Lia ne ve kaj govori. Sama sem dost pozitivna oseba, zato si lahko mislim, kaj je Lia hotla povedat. Vendar pa očitno sama nikoli ni bila v tej situaciji. Oseba, ki razmišlja o samomoru, ve da je sam in da mu ljudje okoli sebe ne morejo pomagati, tudi če si želijo.

bla....bla....bla.... xrolleyesx

oseba ki razmishlja v to smer...si strashansko zheli pomochi od zunaj

ima pa gromozanski problem navezave stika

(lastne izkushnje)

zlomk....tralala

p.s.: che neb bla pozitivna oseba ampak negativna....bi bla chrna luknja.... x:Dx x:Dx x:Dx

bla....bla....bla.... xrolleyesx

oseba ki razmishlja v to smer...si strashansko zheli pomochi od zunaj

ima pa gromozanski problem navezave stika

(lastne izkushnje)

zlomk....tralala

p.s.: che neb bla pozitivna oseba ampak negativna....bi bla chrna luknja.... x:Dx x:Dx x:Dx

Oseba, ki le razmišlja o tem, še išče rešitve oz. pomoč od zunaj. Oseba, ki načrtuje pa ve, da ni rešitve od zunaj.

Oseba, ki le razmišlja o tem, še išče rešitve oz. pomoč od zunaj. Oseba, ki načrtuje pa ve, da ni rešitve od zunaj.

oseb, ki so vedele, da ni reshitve od zunaj.....tako ali tako ni vech med nami

ali, kot sem zhe enkrat tule zapisal:

SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV

zlomk....tralala

oseb, ki so vedele, da ni reshitve od zunaj.....tako ali tako ni vech med nami

ali, kot sem zhe enkrat tule zapisal:

SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV

zlomk....tralala

Se strinjam. Čeprav začasni problemi, so lahko tudi večni.

Se strinjam. Čeprav začasni problemi, so lahko tudi večni.

ko si 1000 let mrtev....si shele na zachetku vechnosti.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk...tralala

Pozdravljeni vsi na tem forumu, bom še jaz napisal svoje mnenje o samomoru, človeka na to misel ne pripelje kaka malenkost, temveč se to v duši gradi leta, žal je tako, da v tem življenju nimamo vsi enake sreče, jaz še vseeno verjamem v usodo, so ljudje, ki so srečni celo življenje, karkoli se lotijo jim uspe, drugi se pa lahko trudi na vse pretege pa se mu vse sproti podira, mislim da je tako, kar ti je bilo v zibko položeno tako boš živel, ne obsojam samomora, le zakaj, zakaj se pa usoda in narava, državne inštitucije poigravajo z človekom, kdo pravi, če ti enkrat pade vse dol in veš v sebi da ne bo nikoli bolje, da boš tistih nekaj let sam še životaril, trpel se boril s sam sabo, kdo pravi, kdo je lahko sodnik, da ti reče samomor je nekaj grdega, to lahko reče nekdo ki ni življenja občutil iz grenke strani, to pravi cerkev kot institucija, vsi vemo zakaj, njim ni do tebe, žal je tako, njim je samo do denarja, tako kot državi, naj iskreno povem, da sem tudi jaz že dolgo okupiran z temi mislimi, naj na kratko povem svojo življensko zgodbo, danes sem star 37 let, imam višješolsko izobrazbo, starši so me učili poštenosti in delavnosti, mislil sem če bom delal in bom pošten, bom enkrat dobro živel, zato sem se celo svoje življenje zelo trudil, trdo sem delal, res trdo, delal sem vse od umazanih del do dela noč in dan, ko sem kot štirindvajsetletni letni fant od utrujenosti zaspal za trenutek za volanom težkega tovornjaka, takrat sem se zadnji trenutek nekako rešil, danes bi dal vse, da se takrat nebi, spet sem naprej delal in se matral, šparal in lahko rečem nič si nisem privoščil, poleg dela sem še študiral, v tem času sem imel tudi punco, danes lahko rečem, da mi je izpila življenje in voljo do življenja, ko sem delal, študiral, sam sem si plačeval študij, se je ona dobivala z drugimi moškimi, veliko sttvari mi je postalo jasni šele pozneje, garal sem zelo da bi enkrat skupaj kot srečna družina brezkrbno živeli pod lastno streho, zato sem se mnogim stvarem moral odpovedati, vendar na tej moji poti je šlo vse narobe, zaradi sekiranja sem zbolel na želodcu in šel na operacijo, danes če pomislim kaj sem prestal se bi zjokal, tudi jest nisem mogel, spet sem se nekako postavil na noge in šel naprej, diplomiral, delal, šparal, rodila se je hčerka, ki danes sploh ne vem kje je, prišel do svojega stanovanja, ga v celoti obnovil in štiri leta nazaj smo se vselili, od doma sem bil navajen poprijet za vsako delo, zato sem v večini jaz skrbel da je bilo stanovanje čisto, da je bilo skuhano kosilo itd, in prišel je tisti novembrski dan, ko se je meni življenje do konca zamerilo in me razočaralo do skrajnosti, v štiriindvajsetih urah sem izgubil družino in službo, najprej je nesojena partnerka spakirala, oropala stanovanje vzela otroka in šla, vedel sem kaj se bo dogajalo, da otroka ne bom videl, zato sem mu pozneje kupil telefon in hčerki katera je stara sedem let pokazal kako ravnati z njim, nekaj časa sva se še slišala, potem tudi tega ne, ker ga je njena mamica, ki je dobro zaščitena kot ženska v tej državi izklopila, no da povem zjutraj sem prišel v službo, ne bom govoril kakšen, so mi povedali še da bom brez službe, zelo hudo je bilo, res za ubit, svet se je resnično podrl, lahko je nekdo pameten in govori gremo naprej in pozabi, človek tudi ni iz železa imaš določeno kapaciteto, katero preneseš, potem sem si nekako našel drugo službo, kjer pa sem po treh mesecih truda in dela spoznal, da so zaposleni zelo nezadovoljni in da je direktor kot neke vrste tiran, zdaj sem spet na tem da iščem drugo delo, vendar iskreno povedano nimam več ne volje ne moči, stanovanje za katerega sem delal se bom moral boriti prek sodišča, za odvetnike sem zmetal že kup denarja, hčerka sploh ne vem kje je, ker mi preprečuje snidenje, končno pa naj povem sam še to, globoko sem razočaran in prišel do zaključka, toliko sem že star, kaj sem lepega doživel, skoraj nič, kaj lahko še doživim, kvečjemu kot sem že prej omenil tja do petdesetega lahko životarim, se ubijam s težavami in zdravjem, dokler me kaka bolezen ali kap zaradi strte duše ne pobere, pri teh letih tudi kake normalne ženske nebi več dobil, saj je jasno moja generacija je že davno poročena ali drugače vezana, pa tudi ženske nimajo kakega pretiranega zanimanja zame, ne vem zakaj, saj vizualno ne zgledam tako slabo, ampak pustimo to, da povem še zaključek na to temo samomora, po vsem tem sem se zavestno odločil zanj, ker mislim da je tako res najbolje, vem da ne bo nihče žaloval za menoj in s tem ne bom nikogar prizadel, le dobili bodo kaj za mano, PRAVIM VAM NE OBSOJAJTE LJUDI, KI STORIJO ZADNJI KORAK, to je njihova pravica, v življenju prideš enkrat do dejstva, ko uvidiš da ni več nobene poti, eni naredijo to na cesti in potem pravijo da je bila nesreča, drugi doma, za konec bi sam rekel, na tej zemlji ni pravice, nikoli je ni bilo in je nikoli ne bo.

Živjo AFRIKA, res me veseli, da si izlil dušo sem gor. Marsikdo ne bi upal, jaz trenutno tudi ne. Saj ljudje res ne morejo razumeti, če ne poveš svoje zgodbe ...

Čudimo se npr. nad klošarji, brez da bi pomislili, kaj jih je doletelo.

Zakaj se nam to dogaja? Ali bi nas rado življenje usmerilo na čisto druga pota, v povsem drugačno razmišljanje in delovanje?

Želim ti, da bi našel svoj mir, kakorkoli že.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...