free 17. maj 2010 Prijavi Deli 17. maj 2010 kaj pa je plod crne magije? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 17. maj 2010 Prijavi Deli 17. maj 2010 kaj pa je plod crne magije? Plod črne magije so vsi dejavniki,kateri pripeljejo neko osebo do tega dejanja.Teh dejavnikov ni malo,saj žrtev udarjajo počasi in temeljito.Ko žrtvi zmanjka življenjske energije,lahko udarijo z polno močjo in na žalost jim to tudi uspe.Ponavadi pritiskajo na tiste tipke,katere žrtev najbolj prizadenejo.Seveda morajo žrtev dobro poznati,saj drugače uspeh ni zagotovljen.Kdo te stvari izvaja? Ponavadi tisti,ljudje,ki imajo preveč časa za druge stvari,pa še veliko žlehnobe mora biti v njih samih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boyana 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 6. januarja bo minilo štiri mesece odkar je storil samomor moj " pastorek ". Da je bil njegov samomor do potankosti načrtovan pove dejstvo da ga je naredil na svoj dvajseti rojstni dan. Sama sem njegovo smrt nekako kar " potlačila ", tale rubrika pa mi je ponovno obudila spomine nanj ...Tudi sama sem se obremenjevala s tisočerimi vprašanji, zakaj, čemu, vendar odgovorov nanje nisem in ne bom dobila. Odnesel jih je s seboj. Smrt otroka je izguba, ki jo je najteže prestati. Starši se morajo soočiti z nerazumljivim. Občutijo velikansko krivdo, ker menijo da so nekako odgovorni za smrt. Sama sem se na novico o tej tragični smrti odzvala z nejevero, pravzaprav sem se naredila da se me to sploh ne tiče. Po pogrebu se me je lotevala malodušnost, vse in vsi so se vrteli okoli fantovega očeta, mene pa ni takrat nihče vprašal kako mi je ... Žalovala sem po svoje, na skrivaj. Prebrala sem veliko knjig ki govorijo o samomorih in prav v nobeni nisem zasledila da gredo duše samomorilcev v pekel. Ker to ni res. Verjamem da so še vedno med nami. In da jim je za storjeno dejanje žal. Povratka pa na žalost več ni ... Citiraj Boyana Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boyana 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 6. januarja bo minilo štiri mesece odkar je storil samomor moj " pastorek ". Da je bil njegov samomor do potankosti načrtovan pove dejstvo da ga je naredil na svoj dvajseti rojstni dan. Sama sem njegovo smrt nekako kar " potlačila ", tale rubrika pa mi je ponovno obudila spomine nanj ...Tudi sama sem se obremenjevala s tisočerimi vprašanji, zakaj, čemu, vendar odgovorov nanje nisem in ne bom dobila. Odnesel jih je s seboj. Smrt otroka je izguba, ki jo je najteže prestati. Starši se morajo soočiti z nerazumljivim. Občutijo velikansko krivdo, ker menijo da so nekako odgovorni za smrt. Sama sem se na novico o tej tragični smrti odzvala z nejevero, pravzaprav sem se naredila da se me to sploh ne tiče. Po pogrebu se me je lotevala malodušnost, vse in vsi so se vrteli okoli fantovega očeta, mene pa ni takrat nihče vprašal kako mi je ... Žalovala sem po svoje, na skrivaj. Prebrala sem veliko knjig ki govorijo o samomorih in prav v nobeni nisem zasledila da gredo duše samomorilcev v pekel. Ker to ni res. Verjamem da so še vedno med nami. In da jim je za storjeno dejanje žal. Povratka pa na žalost več ni ...Sprašujem se, kaj hudiča ga je tako zlomilo? Meni pa je žal da sem tako škrta s čustvi, ki jim pravimo ljubezen ... Premalokrat sem mu povedala, da mi veliko pomeni, da ga ima sestrica rada in da ga pogrešam ... Jebela smo ljudje čudni ... Citiraj Boyana Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boyana 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Takole pravi o samomorilcih James Van Praagh:" Prva stvar, ki se človek, ki si je vzel življenje, zave, je dejstvo, da v resnici sploh ni mrtev. Počuti se izredno težak, saj ga še vedno vežejo zemeljske vezi. Na neki način lahko rečemo, da duša ni popolnoma svobodna. Minljiva osebnost umre, ne pa neumrljiva duša. Ta ostaj ujeta med fizični in duhovni svet. Živa je, vendar ni več sposobna živeti s svojimi najdražjimi ali s komer koli drugim. Duša občuti krivdo, bolečino in tesnobo zaradi tega, kar je storila. Zave se svoje usode in tega, kako koristno in pomembno bi bilo njeno življenje, če bi ostala živa. V duhovnem stanju se pričenja zavedati, zakaj je morala iti skozi posebno izkušnjo, ki jo je pripeljala do samomora. Občuti žalos in jezo tistih, ki jih je pustila za seboj. Ni ji dovoljeno oditi niti v nebesa niti se ni sposobna vrniti na fizično raven. Kot v kakšnem slabem filmu vedno znova podoživlja prizor svoje lastne smrti. Nekateri se svoje dejanja zavedajo, veliko samomorilcev pa se ne zaveda, niti da so umrli. " Po napisanem sodeč bi rekla, da duša ostaja v nekakšnih " vicah ". Saj na koncu je tako vseeno ... Citiraj Boyana Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Sprašujem se, kaj hudiča ga je tako zlomilo? Meni pa je žal da sem tako škrta s čustvi, ki jim pravimo ljubezen ... Premalokrat sem mu povedala, da mi veliko pomeni, da ga ima sestrica rada in da ga pogrešam ... Jebela smo ljudje čudni ... Človek se po svoji volji nikoli ne odloči za samomor. K temu dejanju ga lahko privede več stvari.Po mojih podatkih, človeka vedno obsede preminula duša. Te duše so odšle na oni svet največkrat nasilne smrti. Kako lahko taka duša vstopi v naš energijski prostor? Včasih se zgodi, da je na pogrebu kakšna oseba, ki je energijsko preveč odprta in lahko duša umrlega izkoristi trenutek, ko človek najglobje žaluje. Nekateri tudi kličejo duše umrlih. Tudi tukaj se lahko marsikaj stakne. Najbolj podlo pa je, ko nekdo z ritualom črne magije, pošlje neko dušo v naš energijski prostor. Taka duša potem dela kaos na vseh področjih življenja, tako, da te počasi lomi in slabi. Potem pa ni potrebno veliko, ko te nekaj nagovarja k samomoru.Mogoče boš našla odgovor v knjigi - Astralna raven (C. V. Leadbeater) Lahko pa ga dobiš tudi pri meni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Duša...sama dobro ve, kdaj in na kakšen način se bo vrnila nazaj v duhovni svet...Vse to razglabljanje o vzrokih samomora, o občutkih krivde bližnjih, ki ostajajo...je na nek način nesmiselno.Gold pravi, da se človek po svoji volji nikoli ne odloči za samomor...Ja, točno po svoji volji se odloči, sam se pripelje do tega, z svojim načinom razmišljanja, z prenehanjem iskanja svetlih plati življenja, z vdajanjem malodušju...Da bi te duše obstale v vicah...kolikor sem brala, tudi v duhovnem svetu obstajajo ...neke vrste okrevališča za utrujene duše, ki so naredile samomor. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Gold pravi, da se človek po svoji volji nikoli ne odloči za samomor...Ja, točno po svoji volji se odloči,sam se pripelje do tega, z svojim načinom razmišljanja, z prenehanjem iskanja svetlih plati življenja, z vdajanjem malodušju... Se strinjam vedno se oseba sama odloči po svoji volji in sam odgovarja za sprejeto odločitev. Včasih je lahko stiska tako močna, da v tistem trenutku oseba ne vidi druge rešitve. 2 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Gold pravi, da se človek po svoji volji nikoli ne odloči za samomor...Ja, točno po svoji volji se odloči, sam se pripelje do tega, z svojim načinom razmišljanja, z prenehanjem iskanja svetlih plati življenja, z vdajanjem malodušju... Če ste se kdaj pogovarjali z osebo, ki je poskušala narediti samomor, bi verjetno imeli drugačno mišljenje.Kaj vse se v tistih trenutkih pred samomorom v resnici dogaja,ve samo tisti, ki je stal pred tem pragom. Tukaj se pojavljajo tako močne energije, da se jim človek, ki ga je dodobra načela usoda, zelo težko upre.Pri teh stvareh je težko soditi ali obsojati.Poglejte najprej vidno in nato tudi nevidno stran, kajti vse je mogoče. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Kdo pa obsoja in sodi?Kaj pa veš, koliko lahko v življenju preneseš, kakšna je zgornja meja teže, ki jo v življenju lahko preneseš?V momentih, v dnevih pred samoubojem se pojavljajo tako močne negativne, slabe energije, da se jim človek ni sposoben upreti.In takrat so te energije veliko močnejše, kot je volja do življenja. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Če ste se kdaj pogovarjali z osebo, ki je poskušala narediti samomor, bi verjetno imeli drugačno mišljenje.Kaj vse se v tistih trenutkih pred samomorom v resnici dogaja,ve samo tisti, ki je stal pred tem pragom. Tukaj se pojavljajo tako močne energije, da se jim človek, ki ga je dodobra načela usoda, zelo težko upre.Pri teh stvareh je težko soditi ali obsojati.Poglejte najprej vidno in nato tudi nevidno stran, kajti vse je mogoče. Mislim, da ni nihče ničesar sodil, življenske preizkušnje so včasih težke in stiska močna, ti trdiš da so močne energije jaz pa da je tako močna stiska v človeku in ponavadi se tud za vsak samomor se najde razlog. Najbolj ga pozna samomorilec sam in osebe ki so z njim povezane. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boyana 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Mislim, da ni nihče ničesar sodil, življenske preizkušnje so včasih težke in stiska močna, ti trdiš da so močne energije jaz pa da je tako močna stiska v človeku in ponavadi se tud za vsak samomor se najde razlog. Najbolj ga pozna samomorilec sam in osebe ki so z njim povezane. To je res ... Prijatelji našega fanta so mi povedali, da je dolgo govoril da bo storil samomor ... Nihče ga ni jemal resno ... Škoda ...Ni pil, ni se drogiral, mama je lepo skrbela zanj ... Meni ni nikoli omenil da namerava storiti kaj takega ... Sprašujem se ali bi ga jaz vzela resno? Ne vem odgovora, resnično ga ne vem ... Saj pravim, na koncu je itak vseeno ... Citiraj Boyana Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 2. februar 2012 Prijavi Deli 2. februar 2012 vecina folka, k o samomoru ne govori, ga ne napravi...hkrati pa,vecina, k o samomoru govori, ga napravi...medtem ko,vecina, k o samomoru ne govoru, ga napravi...skup zvecino, k o samomoru govori in ga ne napravi... 3 1 Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 10. februar 2012 Prijavi Deli 10. februar 2012 Samoumor ali lastna odločitev prekinitve obstoječe inkarnacije oz. življenja v fizičnem telesu, je najbolj individualna pravica uveljavljanja lastne volje slehernega posameznika! (celo med drugimi živimi bitji tega planeta) 2 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 10. februar 2012 Prijavi Deli 10. februar 2012 Samoumor ali lastna odločitev prekinitve obstoječe inkarnacije oz. življenja v fizičnem telesu, je najbolj individualna pravica uveljavljanja lastne volje slehernega posameznika! (jst) (celo med drugimi živimi bitji tega planeta) Se strinjam. In kljub vsemu, kar ob tem občutimo tisti, ki smo bili človeku blizu, moramo spoštovat in sprejet to odločitev... In verjet, da je zdaj zanj vse ok... 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rat 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Jaz tud zastopam stališče, da je samomor čisto legitimna pravica posameznika. Ne razumem, zakaj bi kakršen koli človeški ali nadčloveški zakon samomor opredeljeval kot nekonfromno vedenje. (Btw, v našem kazenskem zakoniku je samomor kaznivo dejanje.) Čeprav se mi včasih zdi, da gre samo za neko maščevanje ... Mogoče pa je težko posploševat in v splošnem govorit o tem, kdo je kriv. Je kriv posameznik sam, njegova okolica, družba kot celota. Je pa samomor verjetno eno res močno sporočilo, ki ga daš vsem tistim, ki te niso hoteli ali znali poslušat. 2 Citiraj www.naloge.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Ne strinjam se, da je samomor naša pravica. Moje malo mnenje je, da če nekoga ubijemo, stopimo čez rob, vedno so zadi razlogi, vedno je zadi bolečina, in vedno je zadi jeza, ki iz te bolečine izhaja, vendar razlogi ne opravičujejo dejanje. Kogar koli že ubijemo, tudi če ubijemo sebe, delamo nekaj proti naravi, delamo nekaj proti življenju in bomo imeli posledice. Ni razlike med mojim in tujim telesom, ravno tako ima v sebi kosti, meso, kri, organe... in ko grobo prekinemo delovanje tega telesa, moji čuti, čustva in misli doživijo neko rano, bolečino, ki ustvari vtise, ki se bodo prenašali v nove in nove oblike bivanja, dokler teh vtisov končno ne bomo predelali. Ni razlike koga ranimo, tako kot nimamo pravice nad telesom drugega bitja je nimamo tudi nad lastnim telesom. Lahko rečemo, sej nismo nikogar ranili, pa ni res, kdor rani sebe, vedno rani tudi koga drugega, tako to je, in ker ustvarja temačne vtise bo ranil tudi v preteklosti, ne zaradi zlobe, ampak zaradi teme in nezananja. Enkrat moramo čes svojo temo in skozi njo, nima smisla bežati od nje. Priznam pa, da nimam s čim soditi tistim, ki to naredijo, ne verjamem, pa da je to njihova pravica, verjamem, da je to samo ujetost in nemoč narediti drugače. 2 Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Takšne spravijo v zaprti oddelek v norišnici. Toliko o pravici do samomora.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Kdo pa obsoja in sodi?Kaj pa veš, koliko lahko v življenju preneseš, kakšna je zgornja meja teže, ki jo v življenju lahko preneseš?V momentih, v dnevih pred samoubojem se pojavljajo tako močne negativne, slabe energije, da se jim človek ni sposoben upreti.In takrat so te energije veliko močnejše, kot je volja do življenja.Kaj lahko prenese, ali kaj hoče prenesti?Pomaga se lahko preden se začno uživati antidepresivi, droga, alko. Ko pa enkrat potlačiš, pa vsega zla itak ne dosežeš več, če nimaš sreče, da najdeš terapevta, ki bi znal to predelat. In če izgleda nedosegljivo, potem se odločiš za najlažjo pot - samoumor. Če si užival "zdravila" za psiho, potem to vzame vse močnejše občutke, tudi voljo do vsega... tudi voljo do življenja. Pravica do samoumora? Koliko se jih uničuje na obroke, pa nihče nič ne reče; še podpirajo jih. Vsak se naj sam vpraša, če se splača živeti, brez da je nekaj uspel premagati; ker v naslednjem življenju (?) bo moral spet začeti z abecedo, preden bo prišel do tja, kjer je zdaj omagal... 2 Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Vsak se naj sam vpraša, če se splača živeti, brez da je nekaj uspel premagati; ker v naslednjem življenju (?) bo moral spet začeti z abecedo, preden bo prišel do tja, kjer je zdaj omagal... tole je precej zlajnana njuejđerska mantra...pa me zanima... kako veš, da je tako? po samozavestnem nastopu sodeč si precej prepričan...jest pa nisem lih tko ziher...pa te smrtno resno sprašujem... s čim lahko argumentiraš svojo misel... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Kaj lahko prenese, ali kaj hoče prenesti?Pomaga se lahko preden se začno uživati antidepresivi, droga, alko. Ko pa enkrat potlačiš, pa vsega zla itak ne dosežeš več, če nimaš sreče, da najdeš terapevta, ki bi znal to predelat. In če izgleda nedosegljivo, potem se odločiš za najlažjo pot - samoumor. Če si užival "zdravila" za psiho, potem to vzame vse močnejše občutke, tudi voljo do vsega... tudi voljo do življenja. Pravica do samoumora? Koliko se jih uničuje na obroke, pa nihče nič ne reče; še podpirajo jih. Vsak se naj sam vpraša, če se splača živeti, brez da je nekaj uspel premagati; ker v naslednjem življenju (?) bo moral spet začeti z abecedo, preden bo prišel do tja, kjer je zdaj omagal... Nihče ne naredi samomora, ker nekaj NOČE prenesti. Enostavno NE MORE. V tem je velikarazlika. Nedavno je v pogovoru oče, katerega sin je naredil samomor dejal, da je bil njegovsin bojazljivec...Kakšen bojazljivec?..Le obupan človek, ki ne vidi metra poti več pred seboj.Samomor nebi rekla da je najlažja pot. Je najtežja izkušnja za samomorilca in za njegove bližnje. Ljudje smo si različni, nekdo prenese vse, drugi pade pod vsako "malenkostjo". Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Samomor je plod črne magije! To me je na nekaj spomnilo. Ne vem kaj je res, sem pa poznala osebo, ki je imela izkušnjo poskusa samomora in mi je razlagal kako je v tistih dneh trpel. Pravil je, da je imel občutek neke pravzaprav pravcate fizične teže, kot da ga neka sila nekaj sili. Ta teža se je stopnjevala. Preden je poskusil samomor, ki ga nikakor zavedno ni hotel opraviti, je imel občutek da se je nekaj naselilo v njega in ga sililo v te misli. Pripovedoval je tudi, da je tiste dni pred dogodkom pred njegovim oknom krožilo nekaj ljudi, kar ni bilo v navadi.V bistvu prizna, da ne ve če je imel le on težave in je videl vse tako negativno, ampak je imel moč da je poklical v zadnjem trenutku pred dejanjem po telefonu svojce po pomoč in takrat, je ta ''stvar'' (duša?) zapustila njegovo telo in on se je kot oddahnil. Govoril je tudi, da so se dneve pred tem dogodkom dogajale čudne stvari, zanimive koincidence, ki jih nikoli prej ni doživel. V bistvu je to razlagal tako natančno, da ni zgledalo da se izmišljuje. Vsega se žal ne spomnim, ampak mogoče je pa nekaj resnice tudi v tem. Mogoče pa res obstajajo destruktivne ali bolje rečeno, trpeče duše, ki delajo lahko škodo s svojo negativno energijo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 @ gold Se mi pa skoraj zdi nemogoče, da črna magija zares obstaja. Skoraj si ne moram predstavljati, da jo kdo izvaja. Ne vem če bi ta oseba želela je pa res, da v tistem okolju, kjer on živi, policija večkrat najde nahajališča (večinoma po bližnjih gozdovih) kjer določeni osebki izvajajo prav to magijo (sicer ne v Sloveniji). Jaz sem pa mislila, da je to le v filmih! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Nihče ne naredi samomora, ker nekaj NOČE prenesti. Enostavno NE MORE. V tem je velikarazlika. Nedavno je v pogovoru oče, katerega sin je naredil samomor dejal, da je bil njegovsin bojazljivec...Kakšen bojazljivec?..Le obupan človek, ki ne vidi metra poti več pred seboj.Samomor nebi rekla da je najlažja pot. Je najtežja izkušnja za samomorilca in za njegove bližnje. Se strinjam Oseba ki to stori po mojem mnenju res ne vidi v tistem trenutku drugega izhoda, kar ne pomeni da izhoda, pomoči, rešitve tud ni, sam ta oseba jo v trenutku stiske ne vidi. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shanyah 21. februar 2012 Prijavi Deli 21. februar 2012 Se strinjam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Oseba ki to stori po mojem mnenju res ne vidi v tistem trenutku drugega izhoda, kar ne pomeni da izhoda, pomoči, rešitve tud ni, sam ta oseba jo v trenutku stiske ne vidi. tudi jaz tako mislimhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ....stotinka sekunde v kateri predstavlja samomor edino možno rešitev...... Ne predstavljam si kako je človek sposoben končati svoje življenje... svojo bit na tem svetuhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Citiraj ***********************************************************************************************Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.I'll meet you there.When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.(mevlana jelaluddin rumi - 13th century ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.