Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

Samomor nebi rekla da je najlažja pot. Je najtežja izkušnja za samomorilca in za njegove

bližnje. Ljudje smo si različni, nekdo prenese vse, drugi pade pod vsako "malenkostjo".

Napisano ljubeče in sočutno Viyola, prežeto z razumevanjem. Ja tudi jaz mislim, da se človek ujame v nekaj in ne najde izhoda, ne vidi izhoda...

Janko ne vemo kaj bo, vendar da bi energija šla kar v nič? In tvoje dejanje ne bi imelo posledic? Da je vse popolnoma nesmiselno in lahko počnemo kar hočemo? Zame je karma zanimiva logika, je pa res, da izkustveno ne vemo kako gre to preko življenj dalje? Imam neke slike preteklih zgodb, ampak sam slike...lahko so tudi umisleki, kaj vse živi v naših umih...

Hekata, po moje je vse kar je v tvojem svetu, tudi črna magija del tvoje lastne zgodbe, torej tvoja odgovornost... ko se jo zaveš, se naučiš ščititi, najdeš način, da nisi tolk odprt za vse to. Ma to da se zaveš moraš spet ustvariti... Magija je , plutonovska narava, torej da je moč nekaj transformirati, nekaj spremeniti, lahko pozitivno, vsako zdraviteljstvo je v tem smilu tudi magija, ker nekaj preobraža,to je pozitina stvar, ker koristi, lahko negativno, torej da je tvoj um dovolj močen, da nekomu z njim škodiš... več je biti močnejši je vpliv... ritiuali pomagajo ravno tko kot pri pozitivnih transformacijah...Najslabša stvar je strah, če te je nečesa strah, tega ne vidiš na prav način in si lahko lahka tarča, najbolje je razumet, če razumeš, najdeš rešitve. Spoznat, razumet... pot pa se da marsikaj.

Shanyah, ja se strinjam, kaka mora biti ujetost, kaka mora biti bolečina, da je človek ne more več zdržat...kaj vse se dogaja v njemu... in najpogosteje bi bilo mnoštvo rešitev možnih, vendar je naša percepcija, naše razumevanje tako zelo zožano... težko...

In ja težko je za vse, tistega, ki to naredi in tiste, ki ostanjejo.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Deli na socialnih omrežjih

tole je precej zlajnana njuejđerska mantra...

pa me zanima... kako veš, da je tako? po samozavestnem nastopu sodeč si precej prepričan...

jest pa nisem lih tko ziher...

pa te smrtno resno sprašujem... s čim lahko argumentiraš svojo misel...

Sem končno mislil, da sem našel kaj ezoteričnega, pa me že kepaš. Ti si še hujš, če znaš neke mantre in neyAge opredeljevat ;o) Jaz nimam pojma o vsem tem. Samo računam kolk let sem presedel v šoli; da če se spet rodim, bom moral vse te razrede ponavljat . Pa daj no.

Nihče ne naredi samomora, ker nekaj NOČE prenesti. Enostavno NE MORE. V tem je velika

razlika.

Jaz Jankotove kepe LAHKO prenesem, ker so iz snega in se razpršijo. Kaj bi se zgodilo, če jih ne bi mogel prenesti?

Na mentalni ravni se lahko vse prenese, ali kaj misliš, da se zgodi, če ne moreš?

Včasih so srednjeveške plemenite ženske zavedno omedlele, če jim v pogovoru ni bilo kaj všeč. Pa so to hitro pogruntali, da je bil blef. Se pravi, da bi se LAHKO še naprej pogovarjale, pa NISO HOTELE.

Danes imamo za tiste ki ne morejo, posebne poklicne skupine, ki onemoglemu pomagajo nekaj spremeniti, preučiti, samo če HOČE. Če pa NOČE, pa se mu res ne da pomagati.

Me pa zanima, kolikokrat ti takole umreš v tvojem življenju (tukaj in sedaj), ko kaj ne moreš.

Nedavno je v pogovoru oče, katerega sin je naredil samomor dejal, da je bil njegov

sin bojazljivec...Kakšen bojazljivec?..Le obupan človek, ki ne vidi metra poti več pred seboj.

Tako je, vendar ali si ti že videla, da na jablani grozdje raste?

Tisti, ki ne vidi, naj prosi, da se mu pot pokaže.

Samomor nebi rekla da je najlažja pot. Je najtežja izkušnja za samomorilca in za njegove

bližnje. Ljudje smo si različni, nekdo prenese vse, drugi pade pod vsako "malenkostjo".

Najlažja pot je, da se človek izogne vsaki konfortaciji. Seveda je lažje reagirati po naših prepričanjih kot pa jih preučiti. To je najlažje: imeti vedno in povsod (SVOJ) prav. Pa četudi so ta prepričanja morda prevzeti vzorci tistega očeta, ki pravi, da je sin bojazljivec. Hvala bogu, da smo si različni. In hvala MENI, da nisem več tisti, kot sem bil npr. pred 20 leti. Jaz odločam o sebi, kakšen hočem bit. In če bi slucajno pomislil, da bi lahko padel, sem se že pobral preden sem padel.

Hekate, ti opisuješ psihozo. Mogoče pa je bil alkoholok ali pa se je drogiral in da je zato prišlo do motenj v možganih. Saj ni nujno, da si v tem trenutku drogiran, je pa od tega. Ko obstojajo že organske motnje, se ne da več pomagati. Prej je treba prisluhniti.

Shanyah; mi imamo do naravne smrti vedno več možnosti za odločitev. Samoumor ni nikoli edina možna odločitev. Nobena stotinka sekunde ne more nikoli omajati STABILNO osebnost.

MIHELI, je rekla: SPOZNATI in RAZUMETI. Kaj hočemo več x:)x

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

Samoumor ni nikoli edina možna odločitev. Nobena stotinka sekunde ne more nikoli omajati STABILNO osebnost.

Ja STABILNO osebnost res ne, sam saj za to tud gre, da v kakršnikoli stiski, oseba tud ni ravno stabilna.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Kdor napravi samomor, ni stabilna oseba. Je nekdo, ki v sebi trpi, ki ne najde izhoda..

ki pade in se ne zna pobrat. Seveda so poklicne skupine..pa je obupan človek sposoben..

si želi..ali išče pomoč? Bi rekla, da ko te okoliščine..in sam sebe z brskanjem in vedno globjim

utapljanjem v obupu..nisi sposoben poiskati pomoči. Ljudje smo različni..v enakih okoliščinah

reagiramo tudi različno.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Shanyah; mi imamo do naravne smrti vedno več možnosti za odločitev. Samoumor ni nikoli edina možna odločitev.

Seveda imamo možnost odločitve življenja ali smrti. Vendar zakaj končati življenje, ki nam je bilo dano... Saj vendar vemo da takšna odločitev ni rešitev problema.

Mogoče, da se znebimo strahov in okov tega sveta.... vendar ali ni duša neumrljiva in bomo morali nekoč, nekje iz te točke nadaljevati?

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

Zavestna človekova odločitev je izraz njegove volje! - Je temelj njegove božanskosti.

Vsak človek pa je božansko bitje z njemu posebnimi individualnimi lastnostmi.

In tako je človekova volja pravica izraziti se, se odločati.

Tako je pravica vsakega človeka tega planeta izraziti lastno voljo, četudi je ta izražena destruktivno, je ta še vedno izraz (božanske) volje in s tem tako božanska pravica.

Namen je, da se človek zaveda sebe kot božanskega bitja - jaz sem (ki sem)! Zato ima človek svobodno voljo. Voljo da se v vsakem trenutku odloči. Lahko se odloči da se ne odloči, a je to še vedno izraz njegove volje in izraz njegove pravice.

Človek ima moč, da lahko stori marsikaj. Vse kar zavestno stori, stori kot izraz volje, ki je njegova temeljna pravica. Volja = božanska pravica.

Kar človek stori, je ne glede na to ali je to družbeno sprejemljivo ali ne, ali je v "dobro", ali je ne nemoralno ali škodljivo, to še vedno njegova odločitev, zavestno dejanje in tako izraz njegove volje ter s tem izraz njegove božanske pravice. Četudi omejeno, ima vsak človek določeno svobodno voljo da se odloča o samemu sebi, v temu kar želi kot božansko bitje izkusiti. - Pomeni, da je (tudi zaradi volje) ta trenutek vedno nad posledico! Pomeni, da se lahko ta trenutek odločimo kaj bomo storili, posledice pa bodo prišle kasneje. Ta trenutek pa je pogojen s preteklimi božanskimi odločitvami (lastno ter širšo karmo in dharmo).

Kdor verjame v reinkarnacijo, bo vsaj malo razumel kako pomembne so naše misli, tako čustva in nato dejanja. Čas je v tem dejansko relativen.

Pomeni, da na nek način človek postane bolj pozoren, napet, buden, a istočasno tudi sproščen, saj se zaveda, da "neka" sila deluje, se odziva na naše misli in dejanja, na nek način "skrbi" in uravnava. Hkrati lahko delček te (veličine) človek tudi dejansko v sebi občuti.

Religije ki vzgajajo človeka v smeri pogojenosti, prepogosto na opisan način zanikajo človeško voljo kot temeljni pogoj za razvoj človeka. - Ne v smislu da moč volje zanikajo, temveč obratno, jo zaradi neznanja pogosto izrabljajo s pogojevanjem.

-

Postavi se vprašanje ali je vsaka človekova odločitev storjena zavestno, ter koliko zavestno.

Torej tisti ki se samoumori je prav tako zavestno bitje, kot smo zavestno bitje vsi. In vsi smo v zavedanju omejeni.

V primeru hipnoze se lahko zgodi, da se človekovo voljo upravlja. Torej ko se nekdo (zavestno) odloči da ga bodo hipnotizirali, pomeni da prepusti svobodno božansko voljo v roke drugi osebi ali vsaj del te. V tem primeru je prav tako volja (čeprav drugega) nad posledico. Ne pa tudi vedno nad karmo in dharamo.

Prav tako se z voljo ljudi deloma upravlja s pomočjo manipuliranja, zavajanja, strahu, čustev, - vse to spada v okvir pogojevanja, čeprav se to počne zaradi premalo zavedanja o tem kaj se počne.

Upam, da sem bil vsaj deloma razumljiv.

Seveda pa to ne pomeni da samoumor kakorkoli promoviram, temveč obratno; bila je izražena misel predvsem o neizmerni moči (svobodne volje) odločitve božanskega bitja - človeka.

lp, jst

Samoumor ali lastna odločitev prekinitve obstoječe inkarnacije oz. življenja v fizičnem telesu, je najbolj individualna pravica uveljavljanja lastne volje slehernega posameznika!

(celo med drugimi živimi bitji tega planeta)

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

zavoljo svoje volje se ločimo od drugih bitij, ki jih zmorem zaznavati v svojem svetu

zavojo svoje volje lahko korak za korakom postanem nekoliko svetlejša

koliko je lahko volje v temi in s čim je ta volja pogojena

koliko je lahko volje v jezi in koliko je jeza bolezen, ki grize in vleče v svojo smer zaradi slepote in zaradi bolečine, izkrivljenega pogleda in je s temo in nezavednim svobodna volja močno omejena

koliko je lahko volje, v trenutku ko sam sebe uničiš... a je to res volja, a so to nezavedna gonila, ustvarjena skozi neskončno misli, besed in dejanj....

kaj je volja, pa če jo imenujemo božjanska ali ne,

to, da nismo živali in ne delujemo po nagonu...

po čem pa delujemo???

kaj so naši vzgibi?

zakaj počnemo stvari, ki nam škodijo

iz dneva v dan in sekunde v sekundo

kdo bi razumel

nevarno je tako visoko cenit sebe-človeka in svojo božjansko voljo, ki ti dopušča veliko ...

se mi vsaj zdi

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Nisem nikjer napisal, da ima samomorilec stabilno osebnost. Stabilnost se lahko uči.

O sine, in nič o motnji volje in čustvovanja?

S hipnozo se lahko še bolj ozavesti, saj če ni naletel na šarlatana, se lahko spomni vsega, kar je že pozabil.

Poseg v podzavest pomeni torej povišano zavedanje.

Naše misli so lahko naše zdravilo in so lahko naš strup.

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Strinjam. Zato obstaja ljubezen oz. obstaja devocija.

Mislim da sem govoril o nekaterih dejstvih moči volje, in sem tako prej namenoma povzdignil zgolj ta vidik, zgolj to eno kvaliteto - dejstvo moči volje.

Vprašanje je ali je bolj nevarno ne zavedati se svoje moči (oziroma jo zanikati), kot zavedati se je. - Mislim da odgovor ni črno bel. Torej "visoko" je merilo, ki se definira glede na trenutne potrebe posameznika ali skupnosti.

Razlogi za samomor, pa so iz tega vidika lahko pogosto ujetost v lastni krožnici

http://www.freecodesource.com/movie-poster/51wBlArrW4L/-Beauty-and-the-Beast-(Three-Disc-Diamond-Edition-Blu-ray-DVD-Combo-in-Blu-ray-Packaging).jpg

nevarno je tako visoko cenit sebe-človeka in svojo božjansko voljo, ki ti dopušča veliko ...

Ne meči svinjam biserov!

Strinjam.

Morda ob drugi priliki, ni preveč smiselno tukaj dolge objave pisat.

Da.

Ne vem kaj pomeni, navedel sem zgolj kot primer, ne zato da bi posebej izpostavljal hipnozo.

Da. Tudi misli imajo svoj izvor in razloge.

Nisem nikjer napisal, da ima samomorilec stabilno osebnost. Stabilnost se lahko uči.

O sine, in nič o motnji volje in čustvovanja?

S hipnozo se lahko še bolj ozavesti, saj če ni naletel na šarlatana, se lahko spomni vsega, kar je že pozabil.

Poseg v podzavest pomeni torej povišano zavedanje.

Naše misli so lahko naše zdravilo in so lahko naš strup.

Ne meči svinjam biserov!

jaz sem se pred kratkim tudi pogovarjala z osebo ki je delala samomor neuspešno in je rekel da je takrat imaš občutek kot da nisi ti.

drugače pa moje mnenje je več slabičev nasvetu več samomorov.

drugače pa moje mnenje je več slabičev nasvetu več samomorov.

nikakor se ne strinjam s tem, da je število samomorov pogojeno s številom slabičev na tem svetu....

Poznala sem tri ljudi kateri so naredili samomor, pa za nobenega v nikakršnem pomenu besede ne bi rekla, da je bil slabič.... pa čeprav so končali svoja življenja.

Zavestno so se podali po drugi poti... iz razlogov katere najverjetneje ne bi razumeli.. sicer pa Kdo smo mi da bi sodili?????

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

misli lahko nadziraš... jih tlačiš, skrivaš, forsiraš....

čustev ne moreš... usaj jest ne... niti jih želim...

in spontane misli... še neobdelane z razumom... so odraz čustvenega stanja.

• Lajkam 3
  • Buuuu 1
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Imam eno misel, opazujem kako hitreje dajemo občutek krivd, občutek odgovornosti ljudem za njihova čustvena, psihična stanja.

Velik manj pa se zavedamo, da smo odgovorni tudi za svoja fizična stanja, svoje bolezni.

Mogoče pa ni fora v tem, da mi od zunaj na druge žugamo kako pa kaj glede njihovih stanj takih in drugačnih.

Mogoče je bolje da do drugih čutimo le sočutje, ker se zavemo, da se v ta krog ujamejo na podoben način kot mi sami v naše kroge, pa sej te dobro poznamo, poleg tega pa tudi ne vidmo vedno cele slike in je naše sodbeno oko vedno omejeno s pozicijo tistega, ki gleda.

Mogoče je bolje, da se zavedamo odgovornosti za lastna stanja, pa naj bodo mentalna, čustvena, telesna... ne s krivdo, ampak samo zato, da se lahko podamo na pot preobrazbe. Lepo počasi, korak za korakom, z veliko ljubezeni do sebe, kot tanajblj tabuljši prjatli.

tako se mi včasi zdi...

dnevni horoskop

Imam eno misel, opazujem kako hitreje dajemo občutek krivd, občutek odgovornosti ljudem za njihova čustvena, psihična stanja.

Velik manj pa se zavedamo, da smo odgovorni tudi za svoja fizična stanja, svoje bolezni.

Mogoče pa ni fora v tem, da mi od zunaj na druge žugamo kako pa kaj glede njihovih stanj takih in drugačnih.

Mogoče je bolje da do drugih čutimo le sočutje, ker se zavemo, da se v ta krog ujamejo na podoben način kot mi sami v naše kroge, pa sej te dobro poznamo, poleg tega pa tudi ne vidmo vedno cele slike in je naše sodbeno oko vedno omejeno s pozicijo tistega, ki gleda.

Mogoče je bolje, da se zavedamo odgovornosti za lastna stanja, pa naj bodo mentalna, čustvena, telesna... ne s krivdo, ampak samo zato, da se lahko podamo na pot preobrazbe. Lepo počasi, korak za korakom, z veliko ljubezeni do sebe, kot tanajblj tabuljši prjatli.

tako se mi včasi zdi...

:palec: ja, včasih moramo res pisati v prvi osebi, da je to sprejemljivo tudi za druge x:o)x

ti si se pa malo zmotil. Iz misli se tvorijo čustva. Če bi šel nazaj na trenutek, ko se je stvorilo neko čustvo, bi spoznal misli iz katerih se je to čustvo stvorilo. Če bi takrat drugače mislil, bi se stvorilo drugačno čustvo. Zdaj pa je vse v podzavesti, zato se tega ne zavedaš.

lp

To pa se ne strinjam. Lahko obvladuješ tudi čustva, saj misli in čustva so tesno povezan, npr. ko obvladuješ misli, obvladuješ hkrati tudi čustva.

beli lotus in mario..

zlo nerad se citiram...

še manj ponavljam... razen, ko je u igri kej tekočega... pa magari gostega in po kapljicah xcivx

nikjer ne trdim, da je tako za vse. pravim pa, da je tako zame. odebelil in pozlatil sem ta del, kjer to že v prvem posto poudarjam ... x:px

pa še to...mogoče bom kdaj mislil drugače in zato se ne bom imel za nekoga braz svojega mnenja, ampak se bom imel za nekoga, ki duhovno raste, se spreminja in posledično se spreminjajo tudi njegova stališča.

zame so še vedno čustva pred mislimi...

lahko pa se o tem spet zamislim, ko mi bo kdo razložil, zakaj npr. 3 letni fantek... ne zamenja svojega starega, umazanega, scufanega plišastega medvedka za novega, čistega, večjega...

Nekatere da, nekatere ne. Odvisno od ... večih okoliščin.

Misli si lahk premisliš.

:palec: imamo pa lahko mnenje za katerim prav tako stojijo razlogi.

...sicer pa Kdo smo mi da bi sodili?????

Da. :palec: misli = čustva = dejanja! nekako tako, a ne nujno vedno.

misli in čustva tudi definirajo nekatere odločitve. te pa naše življenje. mnogo tega kar živimo, kar je naša realnost je plod naših lastnih odločitev. seveda pa se v to vmešavajo tudi misli in dejanja drugih ljudi.

ti si se pa malo zmotil. Iz misli se tvorijo čustva. Če bi šel nazaj na trenutek, ko se je stvorilo neko čustvo, bi spoznal misli iz katerih se je to čustvo stvorilo. Če bi takrat drugače mislil, bi se stvorilo drugačno čustvo. Zdaj pa je vse v podzavesti, zato se tega ne zavedaš.

lp

Ne meči svinjam biserov!

Okvirno da, ni pa to vedno tako. Lahko je človek odprt in kanalizira misli prostora, energije... ki niso njegove, a vseeno (lahko) vplivajo nanj. Takim pravi moj znanec čistilci.

To pa se ne strinjam. Lahko obvladuješ tudi čustva, saj misli in čustva so tesno povezan, npr. ko obvladuješ misli, obvladuješ hkrati tudi čustva.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Okvirno da, ni pa to vedno tako. Lahko je človek odprt in kanalizira misli prostora, energije... ki niso njegove, a vseeno (lahko) vplivajo nanj. Takim pravi moj znanec čistilci.

Vplivajo lahko, sam še vedno lahko človek obvladuje svoje misli in čustva.

še manj ponavljam... razen, ko je u igri kej tekočega... pa magari gostega in po kapljicah xcivx

nikjer ne trdim, da je tako za vse. pravim pa, da je tako zame. odebelil in pozlatil sem ta del, kjer to že v prvem posto poudarjam ... x:px

pa še to...mogoče bom kdaj mislil drugače in zato se ne bom imel za nekoga braz svojega mnenja, ampak se bom imel za nekoga, ki duhovno raste, se spreminja in posledično se spreminjajo tudi njegova stališča.

zame so še vedno čustva pred mislimi...

lahko pa se o tem spet zamislim, ko mi bo kdo razložil, zakaj npr. 3 letni fantek... ne zamenja svojega starega, umazanega, scufanega plišastega medvedka za novega, čistega, večjega...

Saj čustev nihče ne zanika tud jaz sem imela plišastega scufanega mačka, katerega so mi hoteli zamenjati za kaj na oko lepšega, pa je bil trud zaman. x:)x

Jaz poudarjam, da so čustva in misli tesno povezane, se prepletajo.

Kdo ni kdaj v življenju obvladal svojih misli in čustev, ter šel mimo kake situacije, kjer bi v resnici najraj koga pošteno mahnil http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif kakega šefa mogoče x:Dx pa je ugotovil da nima smisa in šel raje npr. na en drink in skadil jezo, pa jih drug dan sam pošteno napel šefu.

Ja. :palec:

Vplivajo lahko, sam še vedno lahko človek obvladuje svoje misli in čustva.

Definitivno. :palec:

Jaz poudarjam, da so čustva in misli tesno povezane, se prepletajo, ...

Ne meči svinjam biserov!

eno je obvladovati...

neki čist druzga pa uplivati...

lahko imaš npr. rad metal muziko poslušati naglas na ful...

ampak to željo zaradi solidarnosti s sosedi obvladuješ... ampak zato nimaš te muzike nič manj rad... na to ne moreš uplivat.

primerjava ni lih... sam ok. point se vid...

Jaz po svojem razumevanju, prej rečem gobe, da to energijo vpijajo, velikokrat se je tudi ne zavedajo kot tuje, da od gobe postopoma postaneš čistilec, moraš izostrit svoje senzorje zelo dobro in potem tudi take in drugačne načine čiščenja.

Vendar pa res ni druge kot da postopoma postaneš čistilec, ker drugače lahko nase navlečeš enga sranja, pot pa verjetno ni nič čudnega tudi, če si kej narediš. Če smo že v tej temi.

Moje malo mnenje.

dnevni horoskop

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...