Skoči na vsebino

Samomor

stankaa

Recommended Posts

Samomor...

Zgodi se, ko odpove tisti nagon po prezivetju ki je v vsakem od nas... bolezen modernega casa...

Ljudje mislijo, da je to lazja pot iz problemov, ampak ce ima vsaka stvar svoj namen, in ce na sredi prekines, potem se bos slej ko prej vrnil da bos popravil svoje napake in nadaljeval, in ni izkljuceno da bos na se vecjih preizkusnjah...

Pa kako zanimivo, da recimo med vojno, ali pa ko so bili ljudje v taboriscih, prakticno ni bilo samomorov...

Pomagaj prijateljici in ji pokazi, da vse kar se njej dogaja ni tako grozno, da so stvari lahko se slabse in da se da vse spremenit, samo ce se hoce :palec:

To the living we owe respect.

But to the dead we owe only the truth.

Deli na socialnih omrežjih

Kaj menite o tem? Ena prijateljica je rekla, da če se človek odloči za samomor je treba spoštovat njegovo odločitev (na to temo sva prišli, ko sva se pogovarjali kaj storiti, če vidiš človeka ko se utaplja in veš da dela samomor-ti nekako, da vedet).

Saj vem, da se sliši oz. bere absurdno toda vseeno me zanima vaše mnenje.

Pogovarjaj se z njo po telefonu, ne pa z nami na forumu.

Če bo to storila, bo storila. Ne moreš nič.

Ampak zdaj pa se pogovrajaj z njo!!!!!!!

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

če te skrbi, potem pojdi k njej :palec: takoj!

Potolaži jo,ne dajaj pa ji vedeti,da resno jemlješ njene namere.Distanciraj se od tega,poslušaj jo in ji prikaži njen problem na tak način,da bo videti majhen in rešljiv.Dovolj bo,če bo vedela,da jo ima nekdo rad in da mu ni vseeno.

Lonček, ko nekdo napoveduje samomor, je to zanesljiv klic na pomoč. Morda s samomorom ne misli resno, vendar nikoli ne veš. Takoj pojdi k prijateljici, če ni morda že prepozno.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Loncek - tako kot menijo ostali - zdaj je prijateljica se ziva, imas se moznost 'vmesavanja'.

Poklici jo, daj ji vedet, da ni sama, da te lahko poklice, ko zeli, prepricaj jo, da je lajf kul in da je vredno ziveti.

Prepricaj jo, naj gre med ljudi, naj ne bluzi v sebi, naj se premika, naj pocne nekaj, kar jo veseli.

Povej ji, da je vec kot le njen problem.

Povej ji, da jo imate prijatelji radi.

Povej ji, da bo pojutrisnjem bolje - ce ne bo ravno jutri.

Povej ji, da tudi za najmracnejso nocjo pride dan.

Povej ji, da obstajajo ljudje, ki so delali samomor, pa se zdaj krcevito oprijemajo lajfa, ko so bili enkrat na tem, da gledajo smrti v oci.

...

Sicer pa, ja - tale tema je prikljucena k prejsnji, kjer smo o tem ze veliko govorili, pa si preberi se odgovore nazaj po temi, Loncek. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...
  • 7 months later...

Tisti, ki grozijo s samomorom še zdaleč ne mislijo, da bi se ubili. To se zgodi takim, katerim najmanj pričakuješ. (Saj večina.) Za večino drugih ljudi so skriti problemi, ki jih pa ustvarijo drugi od otroka pa naprej (že od nosečnostjo naprej) ali zavedno ali nezavedno. Razen, če so hudo bolni.

Upanje ti da razlog, da se ne ubiješ.

Med drugim za samomor je potrebno pogum.

Duša samomorilcev ali tako rekoč straši, tava, ali izhlapi v vesolje, ali se po določenem času vrne, kjer je ena potencialnih samomorilcev. Torej se zmeraj vrača v človeški svet, dokler »jo ne sreča pamet«.

To vse izgine pri depresij, globokem negativnem razmišljanju, sploh, če so dolgotrajna, potem upanje, pogum vse izgine pa tudi za dušo ti je prav nič ni mar.

Saj ne pomagajo nasveti, da je to za strahopetce, ki ne morejo živeti v realnem svetu, in razni nasveti, zadrževanje. Pomaga ti, da te drugi naučijo spremembe, kako spremeniti odnos do življenja in še razno. To je izredno težko. Moraš pa sodelovati.

Zanimiva, pa hkrati tudi žalostna.

Jaz niti ne obsojam, niti ne odobravam samomorov. Načeloma sem jaz osebno mnenja Marse, da zdaj živimo in da je treba dati vse od sebe, da si pričaramo lepo življenje in krasne trenutke in nam je bil v bistvu dan dar in odgovornost, ki ju moramo ceniti, negovati in spoštovati, ap iz njega narediti najboljše.

Tudi jaz ravnam podobno kot Marsa s kruhom - nikoli mi ni odveč časa ali škoda ušes ali rame za tolažbo človeka v stiski, vedno sem pripravljena prisluhniti, se poskusim vživeti v situacijo človeka,d a bi razumela kje približno se nahaja z namenom,da mu nudim kaj kar bi ga spravilo xupx xupx xupx . To je pa tudi največ kar lahko storim. Lahko tudi 100x nekomu pomagam, mi ni odveč, nisem pa pripravljena prevzemati odgovornosti za nikogaršnje odločitve na nobeno temo, kajti vsak živi svoje življenje in sprejema svoje lastne odločitve.

Razlogi za samomor so različni, od zlorab, hudih bolezni, razočaranj nad seboj, drugimi..... ampak jaz zase v svojem življenju trdim, da je najbolj enostavno pobrati svoje igračke, ko ti kaj ni prav in zamenjati peskovnik. Takim rešitvam se jaz izogibam, vse priložnosti, pa če izgledajo še tako črne vidim jaz kot možnost napredovanaj, dozorevanja, nove zmage, napredka in sigurna sem, da se v mojem življenju pojavijo zadeve, ki sem jih prav jaz sposobna zvoziti, zato me še nikoli niso obšle misli na samomor. Moj motto je tudi Ni poraženec kdor je poražen, poraženec je kdor se po porazu ne pobere. Se mi zdi del mene, pisan meni na kožo.

Če ima kdo drugačno logiko, jo spoštujem, tudi če zame osebno ne funkcionira, če lahko kakorkoli pomagam, pomagam, če ne, pa pač spoštujem odločitve, pa kakršnekoli že so.

Kolikor mi je znano, naj bi se v naslednjem življenju človek znašel v podobnih okoliščinah kakor je zapustil prejšnjega (v smislu dojemanja), pa se v bistvu tja vračaš, dokler je ne presežeš, tako da si nič ne prihraniš...

Lonček jaz mislim,da si nimaš kaj očitati, če ji je bilo namenjeno takole končati tole življenje, potem bi se prej ali slej takole končalo, tudi če bi ji v tistem konkretnem primeru to lahko preprečila.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

O samomorih sem - ko je prišel pravi navdih - pred kratkim napisal obsežen članek. Objavljen je v najnovejši številki naše revije Karma plus, v njem je tudi nekaj primerov in chartov. Tokom vikenda bo delno objavljen na naši strani www.karmaplus.net, mogoče pa ga objavimo tudi tu. Enkrat.

Lep dan!

Pogum??

Kdo se tule oglaša nekaj o pogumu?

Pogum je to, da se vsake toliko spomniš, da NE poješ tistih tablet, skritih za hude čase, pogum je to, da NE prerežeš žil, pogum je to, da se odmakneš od roba potem ko si nekaj časa strmel navzdol, še kar nekaj bi se našlo.

Pogum je to, da se odločiš živeti. Da si predočiš, da je pač takšno življenje..jebi ga...lahko bi bilo še slabše. x:Dx

Zakaj se toliko otrok odloča za samomor?

Tule pa smo predvsem starši..ker jim ne dovolimo biti oni sami. Marsikateri stareš preprosto hoče na otrocih izživeti svoje neizpolnjene ambicije. In potem otrok zlomi. Saj ni stroj...ampak bitje, ki si želi biti to, kar je.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

... prejle... nisem se mogla 'navduseno' strinjat... pac kar bi izrazal potem smesko, ko ne vidis... ali *palec*, kao, kot da pozdravljam zdaj to... a ves... tezka zadeva, skratka... in zato sem proti...

Razumem pa... a ravno zato. x!x xyiyax xupx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...