lia 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 >huh, zato obstaja ena beseda, hmm,kak že...?joj, daj probaj najt to besedo, pliz se trudim, sam glej...to je nek ˝samouničevalni destrukt˝,ki si ga oseba sama zapiči˝v glavo ,kajti le tako bo zadoščena svoji pravici... samouničenje, ki si je oseba sama izborila pravico si sodit..nekak tak...( čaki moram še mau pogledat v zapiske..) Ne se matrat- dokončna rešitev .... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 hah, Lia Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 Kristalka, zelo dobra prijateljica si Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 kristalka, kul punca si, se trudis za frende, rada ustrezes, bravo, res si 'taprava'. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 28. julij 2004 Prijavi Deli 28. julij 2004 Kristalka, ko te berem...skor ne morem verjeti...da si sam tolk stara...tako zrelo in odraslo razmišljaš...in seveda imaš srce na pravem mestu.. bom mal pobrskala ...na Ptuju obstaja eden boljših strokovnajov za probleme mladostnikov...ti javim naslov...res je človek... oona, .. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Kakšno je vaše mnenje o samomoru? ...Kaj se dogaja z dušo po samomoru?samomor -smrt pač-kot vsaka druga (če pogledamo z vidika duše), razlika je v tem, da duša nekako ne prehodi svoje poti na zemlji v celoti, ampak jo predčasno prekine z lastno voljo in se vrne "domov" ker je tukajšnji pritisk bil zanjo prevelik. če to stori, svoje naloge verjetno ni opravila do konca in v optimalni obliki in zato se bo z njo še srečevala. zato je boljše ostati tukaj čim dlje in narediti nekaj dobrega, boljšega... iz tega, kar nam življenje ponuja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 ... pa rodit v drugem telesu. Tako bi bilo najenostavnejše, ...helousicer nisem vsega bral.. ampak:mogoce mors pa sprejet, to kar se ti je zgodilo?ker, mogoce bi se ti v naslednjem laifu se enkrat?je pa dejansko tesko govort, razen za sebe. zelim ti da najdes smisel bivanja!! (sem se zdele spomnu... kaj pša tisti, ki so slepi :o|o: .. kako je sele njim...). Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Marsina napoved se tudi v temle potrjuje (pri meni)... ...danes mi uletavajo misli na ljudi, ki so tako ali drugače odšli ali doživljajo čas, ko se zelo od blizu soočajo s tem ... spominjam se Mateja (bila sem njegova razredničarka 4 leta), ki se je pri svojih 15. odločil, da je dovolj... pa prijateljičinega moža, ki je januarja skočil z vrha stolpnice (in njegova žena dnevno usiha, strta in nesprijaznjena s tem, da je ostala sama)... pa učenke, ki so jo sošolke našle doma obešeno, ko so prišle ponjo, da grejo v šolo... uletava mi misel na strica, ki se poslavlja... na T. Cerkovnika, ki je tako nenadoma odšel... na mladega alpinista, ki je izbral nenavadno pot v Andih in jo tam zaključil... na sošolko, ki je resno zbolela (danes sem jo srečala in prvič po mnogo letih se je ustavila in poklepetala z mano in njen pogled je bil drugačen) ... ... včeraj sem srečala gimanzijsko sošolko... bila je res lepa punca ... imela je prometno nesrečo in je hroma ... srečali sva se pred zdravstvenim domom in njene oči so se smejale... zelo se me je dotaknilo to, kako vesela je bila v resnici... oblečena v vesele barve in zelo modno, naličena in negovana, se mi je prešerno zasmejala, ko me je zagledala... mislila sem ji pridržati vrata, da bo lažje vstopila (ni v vozičku, pač pa si pomaga z berglami, da premika hrome noge), pa je ona prijela vrata in mi rekla 'izvoli'... nato pa 'res zgleda, kot da gre kakšna monster, vendar sem kar spretna, veš' ... ... vse to je življenje... nešteto različnih odzivov nanj... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 30. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 30. julij 2004 ...se mi je prešerno zasmejala... vse to je življenje... nešteto različnih odzivov nanj...ko sem se (ta teden) pogovarjala s sodelavko, ki je polna optimizma, širokega nasmeha, pred kratkim pa je imela težko operacijo,ti da to nekaj tako posebnega zavedanja, kako dobro nam jein kako je naša miselna naravnanost pomembna in naš "zdravnik" naše telo v naravni harmoniji in misli mirne in ljubečeKaj več bi si še želeli... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Samomor? Sebično dejanje...ki ponavadi še najmanj "prizadene" samomorilca. Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Samomor! Ja, večna tema… zakaj??? Tudi jaz sem imel osebno izkušnjo s samomorom, ki me je takorekoč prisilila k razmišljanju o njem čeprav tudi pred tem dogodkom moje misli niso bile čisto suicideless. Po eni strani imajo prav tisti, ki pravijo, da je to pač beg od življenja in odgovornosti ter da so samomorilci torej strahopetci. Po drugi strani imajo spet prav tisti, katerih mnenje pravi, da je za samomor potrebno veliko poguma. Pri prvi trditvi potrebuje človek vsak dan malček po malček poguma, da se prebije čez tiste vsakodnevne ovire in si nekako osmisli življenje. Pri drugi pa ravno obratno – veliko poguma v delčku časa. In čeprav si to lahko razlagaš kot beg od obveznosti je ta korak še vedno dejanje poguma, ker upanje umre nazadnje. Tako se jaz osebno ne postavljam na nobeno stran, smo pa ljudje različni. Nekateri so ihtavi in vehementni, drugi spet ne. Na primeru mojega prijatelja, ki je naredil samomor in sem ga zelo dobro poznal bi bilo res smešno trditi, da je bil strahopetec. Pa grem iskati vzroke. Omenjali ste depresije itd. a pomembneje je, kaj je te depresije povzročalo. Lahko gremo od primera do primera in pridemo do spolnega zlorabljanja v mladosti, prepiri, ločitve itd., ampak sem mnenja, da bi se vsi ti »potencialni« samomorilci kaj hitro spravili v red, če bi videli pred seboj jasen in dosegljiv cilj. To je vprašanje eksistence. Čeprav se bo mnogokateremu zdelo moje pisanje preveč filozofske narave, se s temi rečmi ukvarja prav vsak posameznik, pa čeprav nezavedno. V tem primeru je mnogo lažje vernim ljudem. Verujejo, da obstaja Bog, ki ima svoje načrte in se mu brezskrbno predajo v naročje. Ezoterika daje odgovore z učenjem duše, okvirno začtano usodo, da si si v večji meri sam izbral položaj v katerem se nahajaš, zato se uči vrlin življenja pa čeprav ne veš kakšen je smisel – ko ga boš dosegel se ne boš več reinkarniral. Torej, po mojem mnenju je bistvo v cilju in v smislu. Če ne verjameš v Boga in ne verjameš v dušo in sedme sile in pri tem uporabljaš samo razum kot »racio«, res ne vem v čem je smisel t.i. reprodukcije, kot ohranjanja svoje vrste in celotne družbene in ekonomske usmerjenosti. Če smo tu zaradi evolucije, a je smisel da so nekoč za nami naši potomci samo zaradi evolucije z istim problemom??? Če je reprodukcija nesmiselna, a je vredna vsakodnevnega truda za kruh, ko pa je po svetovnih skladiščih hrane za »n« generacij, če jutri prenehamo s tekočimi trakovi in svinjanjem??? Tega ne vemo, zato se med te stavke hitro prerine UPANJE. Če Boga ni, smo tu zaradi njega (upanja), če pa Bog obstaja smo tu zaradi njega (Boga). F. Nietsche je rekel, da je Bog mrtev in napovedal prevrednotenje vseh vrednot. Zanj je Bog umrl, zanj je umrl smisel… in je zblaznel. In ko se je postavil na nebožjo stran, je imel še vseeno ogromno volje in moči, saj se je zavzemal za boljšega človeka… za nadčloveka. Pa naj kdo ne misli, da je govoril o Uebermenschu!!! Nacisti so si Nietscheja sposodili in »sfrizirali« saj je sam zaničeval nemčevstvo. Anyway, veliko upanja in vere vsem nam!!!Za tiste, ki samomora sploh ne razumejo pa: Siti ne razume lačnega! in Ne hvali dneva pred nočjo! No, pa lahko noč Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 In ko se je postavil na nebožjo stran, je imel še vseeno ogromno volje in moči, saj se je zavzemal za boljšega človeka… za nadčloveka. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 1. avgust 2004 Prijavi Deli 1. avgust 2004 samomor- strahopetno dejanje...... Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. avgust 2004 Prijavi Deli 1. avgust 2004 Nimbus, blazno dober si tule razmisljal (in tudi podal) ... a vendar... se strinjam z opijem oz. se vedno menim tudi sama, da je ipak strahopetno dejanje...Saj, sem se nekje ziher ze ful 'jezila', ker mi gre na zivce - a jaz pa lohk crkavam tule, v lajfu?Pa se - ker je cisto kul, common, no! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. avgust 2004 Prijavi Deli 4. avgust 2004 Ups..veliko napisanega... Še do nečesa sem se dokopala tiste dneve.Na samomor pomisliš od psihičnih bolečinah. Ko boli duša. Na kraj pameti, pa ti ne pade ob telesnih bolečinah. Zanimivo tole a? Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 4. avgust 2004 Prijavi Deli 4. avgust 2004 ja...jz tud tko mislm..od bolečin v duši. Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 ...morda pe še niste izkusile huuudih telesnih bolečin. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 psihične so neprimerno bolj boleče.. notranja rana, ki jo razžira jedka snov.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 ampak mislim, da če je telesna ful huda, ampak res tisto, boleče, da želiš to bolečino ustavit.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 14. avgust 2004 Prijavi Deli 14. avgust 2004 Vseeno fizično bolečino lažje premagaš (vem iz svojih izkušenj), kot psihično (sem bil že na tem - samomor), samo sem zbral voljo do življenja (kar pa je daleč od tega da bi bilo to enostavno ) oz. sem se prepričal, da bi raje živel, kot umrl in to na tak način, da če si kaj naredim ne bom vidu kaj me še čaka in če lahko še mal nagajam tistemu, ki me je spravil v tako situacijo (psiha na - podnu); To sicer ni pravo razmišljanje :xx!: in sedaj to vem, ampak takrat mi je to dalo živeti Zato mislim in vem, da so najhujše Psihične bolečine, bolj kot fizične (sem kar nekaj tudi teh prestal ) No sedaj je hvala bogu to mimo, sem pa odnesel kar nekaj lekcij od tam Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. avgust 2004 Prijavi Deli 14. avgust 2004 samo sem zbral voljo do življenja (kar pa je daleč od tega da bi bilo to enostavno ) oz. sem se prepričal, da bi raje živel, kot umrl in to na tak način, da če si kaj naredim ne bom vidu kaj me še čaka in če lahko še mal nagajam tistemu, ki me je spravil v tako situacijo (psiha na - podnu); To sicer ni pravo razmišljanje :xx!: in sedaj to vem, ampak takrat mi je to dalo živeti V momentu ko si totalno na tleh, je v bistvu čisto vseeno kaj te zvleče od tam, kakšen vzgib, važno je, da iz največje more vstaneš, ko ti karkoli pomaga malo bolj gor, že lahko na novo oceniš celo situacijo, pa si na novo postaviš kriterije, želje, tvoje lastne sodbe in vrednote . Vseh bolečin se pa po mojem lahko rešiš z delom na sebi in veliko veliko ljubezni do sebe , vsak si jo zasluži ne glede na to kako živi in ravna . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. avgust 2004 Prijavi Deli 14. avgust 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(murphy) 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 14. avgust 2004 Prijavi Deli 14. avgust 2004 AAKHUT Za tistega, ki to izvede, verjetno.... Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 14. avgust 2004 Prijavi Deli 14. avgust 2004 tut to je že napisau samomor, beg pred nekvalitetnim Egom Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 fizična bolečina sproži psihično Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.