enja 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(murphy) 666 zlomkou....tralalaKruto, pa resnično..:-moški, zaključeni 4. razredi OŠ, problemi s pijačo, velikokrat grozil, da bo to storil, popil strup...70 let-moški, poklicna šola, večkrat navzkriž z zakonom( pretepi, vožnja pod vplivom alkohola), napovedoval dogodek, ustrelil, 35 let-ženska, večna odličnjakinja, poklic:zdravnica, uspešna športnica, dvomesečna hči,prerezala žile....25 letPogum ali vdaja? Osebe poznala in se velikokrat spraševala, kaj jim je skupnega..spol?, izobrazba?, inteligenca?..nič od tega....Samo do roba so prišli, kot je že večina od nas, razlika je samo v tem, da niso imeli moči, da bi stopili korak nazaj.....njihovi problemi so se jim zdeli preveliki....Oni svoje probleme rešili, osebe, ki so jih poznali ali živeli z njimi, pa pustili v večnem vprašanju. Zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Ja, pa se mi zdi najhujše, ko slišim osnovnošolec naredil samomor. Saj ne obsojam nikogar, ampak ko poslušaš, ko hodijo kropit, te pa kar zmrazi. Ena sama ženska je rekla :Ubogo dekle, kako hudo ji je moralo biti. Vsi ostali pa : Le kaj ji je bilo, saj ji ni nič manjkalo. Ja hude lekcije so, ni kaj.Trudi vso podporo, veliko nas je na to pomislilo, verjemipeace and loveclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 clean, se strinjam...osnovnosolec, otrok.....Samomor me vedno prizadene in kolikokrat se vprasam: kaj bi lahko storila, pa nisem?Vseeno mislim, da je to dejanje trenutka.....žal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 enja,navadno razložim praktično. Ko sem imela centralno na trdo gorivo, mi je parkrat zakuhala, čez varnostni ventil je usekala odvečna para, ker je bil prevelik prtisk, če pa ventil nebi delal, bi peč razneslo.No, se mora kar nekaj časa nabirati, ja tudi posoda je lahko bolj majhna in ne zdrži veliko. Seveda odločitev pade v trenutkuclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 clean...čisto jasno....ali varnostni ventil v kritičnem trenutku reagira...ali pa zataji....bum...Ampak, pri ljudeh, ki to storijo, vedno ostane nek čuden občutek...in če si bral/a prejšnji pos..zdravnica bila moja sošola...8 let...in prisežem, da zadnja oseba v razredu, ki bi ji kaj takega pripisala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(murphy) 666 zlomkou....tralalaZ vidika reinkarnacije in nesmrtnosti duše pa začasna rešitev trajnih problemov... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Vseeno fizično bolečino lažje premagaš (vem iz svojih izkušenj), kot psihično (sem bil že na tem - samomor), samo sem zbral voljo do življenja (kar pa je daleč od tega da bi bilo to enostavno ) oz. sem se prepričal, da bi raje živel, kot umrl in to na tak način, da če si kaj naredim ne bom vidu kaj me še čaka in če lahko še mal nagajam tistemu, ki me je spravil v tako situacijo (psiha na - podnu); To sicer ni pravo razmišljanje :xx!: in sedaj to vem, ampak takrat mi je to dalo živeti Zato mislim in vem, da so najhujše Psihične bolečine, bolj kot fizične (sem kar nekaj tudi teh prestal ) No sedaj je hvala bogu to mimo, sem pa odnesel kar nekaj lekcij od tam sm vesela zate, da nisi izpeljal ciljev v svojih mislih v tistih trenutkih do konca itk, da to ni "clovesko" razmisljanje...., samomor je tko le beg! beg pred tezavami, beg preg problemi, beg pred odgovornostjo na koncu koncev beg pred samim seboj! danim lekcijam se pa tko ne mormo izognit! le bezimo lahko nekaj casa pred nijimi, dokler nas ne ulovijo, ko smo sami pripravljeni nanje! pa naj bo to zdaj, ali pa ju3, ali pa cez xxx samomorov, neuspelih, ali pa uspelih.... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(murphy) 666 zlomkou....tralalaZ vidika reinkarnacije in nesmrtnosti duše pa začasna rešitev trajnih problemov... jap...zacasna resitev trajnih problemov vendar resljiv problem ne more biti trajen! eh, z vidika reinkarnacije je samomor velika poraba neskoncno neomejenega casa! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 ni samo beg.ja tudi želja po počitku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 pocitek si mors zasluzit! pridobit, se zanj potrudit! ne pa na poti do njega obupat do te mere da naredis neki kot je samomor Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 ko si tako utrujen,brez moči,ne moreš tako razmišljati.kje šele da bi vedel da si moraš kaj zaslužiti.trudil si se pa toliko časa,seveda v napačni smeri,da enostavno ne moreš več.hočeš miru tišine,mogoče koga kaznovati(zmotno ampak takrat tako razmišljaš),hočeš enostavno zaspati za malo dlje časa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Zaspati - ne;Kaznovati - morda;Mascevati - definitivno;Tako je razmisljanje v vecini pri ljudeh, ko jim misel nanese na to, da bi naredili samomor. Z roba (tega pocetja) pa se lahko nagnejo le sami v +/-, ko se in ce se na + sele takrat jim lahko pomaga kdo drug; prej (na robu) zelo, zelo tezko; skoraj nemogoce; Najprej more mal kliknt v glavi Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 tudi zaspati,trudi.tudi zaspati,ker ko spiš naj bi imel lepe sanje,naj bi imel mir ,tišino...ko bi se zbudil,bi bil svet lepši,težave bi zbledele in tako nekako bi se odpočil,da bi bil pri močeh za novo potovanje.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ne...Ce s slabimi mislimi in z tezavami zaspis, se tudi naspati ne mores in imas po moznosti se 'more' in potem sigurno ne mores bit spocit in imeti moci za nova potovanja.....nop Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 takrat tako misliš,da bi ,če bi.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Na zalost, verjetno res....... Been there.....Lived that Na sreco prezivel in se vrnil Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 skwo na nek nacin se strinjam s tem kar si napisal..., da si mormo odpocit, dobit moci za dolocen boj..., vendar, shit, ko neko izvede samomor s tem itk, da brez izjeme je lahko vzrok mascevalnost in kaznovanje... vendar kaznovanje lastnega telesa!!!! razum je tisti, ki je odgovoren za telo, z usmrtitvijo fizicnega telesa problem ni resen, sej eh, ko ni vec vezan na telo razum se vedno deluje kot neka kaj vem nevidna sila! se poveze, odpocije... karkoli kdorkoli ze to poimenuje..... pa itk vsi igramo vsak svojo igro, zivimo vsak svojo zabavo, noro zabavo!!! Ki je vcasih (na zalost preveckrat, pa se vmes kdaj) zalostna, utrdljiva, brez resitve.... pa se povrhu vsega zalostno, da pride do tega vedno takrat, ko moramo ziveti med ljudmi! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 ja,se strinjam.le da če ti si sposoben tega dejanja ,mislim ,da je že to velik pokazatelj,da svojega telesa ne ceniš več.evo,ko sem jaz popapcala preveliko dozo tablet,sem svoje telo doživljala kot sluzasto spako.dobesedno.ko sem hodila med ljudmi sem vonjala svoj vonj po razkroju,ko sem se pogovarjala,sam čutila kako se mi obraz razteza,topi,kot maska,ki jo poliješ s kislino.ko sem začenjala načrtno svoje uspavanje,evtanazijo,sem hotela le zaspati,da si zbistrim misli,da bi lažje,bolj bistro šla naprej.po prebuditvi nisem tega dočakala.sem vzela drugi dan malo več,pa sem le prespala dan.no ta tretji dan pa so me takorekoč nevidne mračne sile dale moč,hotenje po koncu.požla sem dovolj ,da bi šla v večna lovišča.no pa so me...jedva ali ipak rešili.ko sem se prebudila bi jih zgrizla ,kot hijene raztrgajo plen,iz oči so mi sikale puščice maščevanja.ja,a sem se potuhnila in 10 let živela v veri da sem gospodarica svojega telesa in da ga končam kadar hočem.sovražila sem svoje telo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 In sedaj kaj cutis sedaj..... kako se pocutis sedaj ? Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ej punca moja, napiši Trudiju odgovo, to si zaslužim,o vsi.Clean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(murphy) 666 zlomkou....tralalaZ vidika reinkarnacije in nesmrtnosti duše pa začasna rešitev trajnih problemov... jap...zacasna resitev trajnih problemov vendar resljiv problem ne more biti trajen! eh, z vidika reinkarnacije je samomor velika poraba neskoncno neomejenega casa! Misliš, da ne obstaja nerešljiv problem? Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Ne ne obstajaJe pa res da problem reši vsak na svoj način, tako kot se v danem trenutku njemu zdi prav Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 vsak problem je rešljiv... čisto vsak... eni so mal večji, drugi manjši.... vse se pa da rešit... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Hmm... zanimivo! Jaz si tega ne bi upal trditi. Je pa tudi res, kako definiramo problem. Če bi samo npr. kakšnega nadebudnega fizika vprašal, bi jih kar nekaj naštel . Ve ste pa verjetno imele bolj človeške v mislih, kaj!?! No, tisto se pa strinjam ! Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 In sedaj kaj cutis sedaj..... kako se pocutis sedaj ?zdaj pa čutim,dojemam drugače.zdaj vem,da ko pride moja ura bom tik tak šla na ono stran.zdaj sem že toliko bremena prenosila,da niti ne pomišljam na samomor,ker sem uvidela ,da se vedno nekako steče.ne bom pa nikol rekla,da ne bi še enkrat poskusila,ker vem ,da takrat ne bom sposobna tako razmišljati.moje telo mi je čist ok,sam da se v ogledalce ne pogledam.nekako se še ne morem sprejeti take kot sem,ker se bistveno drugače počutim.kot da ne pašem v ta oklep.v obraz se zdim preveč zgarana.dokler se ne pogledam v ogledalo sem s sabo zadovoljna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.