Skoči na vsebino

Izbrisani

majica

Recommended Posts

• Komentarji 897
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 2 months later...

Malo spet staro temo na dan potegnemo...ker je spet hudo aktualna...

Danes prebrala v Delu, da je Evropsko sodišče za človekove pravice obsodilo ravnanje Latvije, ki je iz države izgnala Ruse.Po sklepu sodišča mora država plačati vsakemu 10.ooo EUR odškodnine...in dovoliti vrnitev v državo z vsemi pravicami.

Hm...sem zadnjič poslušala komentarje...SDS-a...in SNS-a...v smislu...ne upoštevajmo sklepa Ustavnega sodišča...ker bo preveč stalo.. :xx!:

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

eno je IZGON IZ DRZHAVE,

neki chist drucga pa, che se nekdo niti ne potrudi PRIDOBIT DRZHAVLJANSKIH PRAVIC

a zdej (takrat) jih bo treba pa she prosit, de si gospoda chefurska, okupatorska vzame drzhavljanstvo

che so ti pa tko zlo pri srcu (kar je zelo ochitno) jim pa dajte shtajersko drzhavljanstvo

(sam pol jih mejte tam)

:vragec: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Sori...samo tudi pri nas...so kr nekaj ljudi izgnali...ker niso imeli urejenih papirjev... :xx!: ...papirjev pa niso imeli urejenih zaradi...ma, kaj čem ponavljat...

Ne gre za to...kdo mi je pri srcu...in kdo ne..gre za ČLOVEŠKE PRAVICE...in državljanstvo je ena izmed njih...

Astra

Per aspera ad astra

Astra - :palec:

Aakhut - nimas prav. Ne moremo VSEH primerov tlaciti v isti kos.

Kot bi rekli zate - klinc, ko ga ****, kaj si pa ni zrihtal sluzbe, lenuh leni... A ves - ne moremo tako - kaj pa ves, kaj je bilo in kako, kaksno zgodbo je oni imel - kot zate ne more nihce tega vedeti, pa zato tudi ne imeti mnenja in ne soditi...

To spada pac k drzavljanskim pravicam, kot pravi Astra, in vec kot ocitno je, da tu zivijo.

Ne vem, no, cudno tule nekateri razmisljate...

Ko je pa kaj, ste pa sami zrtve pa se razburjate..

Ko pa je zrtev kdo drug (ali na drugacen nacin), pa klinc ga gleda ali kaj - kaj se pa ni pobrigal...

Ne mores vedeti za vse posamezne primere, torej brez veze posplosevati.

In kot pravim - ce ne bi bilo NAS, cefurjev, marsicesa ne bi bilo - med drugim tudi ne tegale prostora. Mislim, prav tegale, doticnega.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bravo, Marsa!

Noben človek ni otok, aakhut. Vsi smo med seboj povezani z neštetimi nitkami, katerih se niti ne zavedamo. Kdo ve, mogoče ti bo prav kakšen "čefur", ki ga tako zaničuješ, storil pomembno uslugo. Jaz sem že pred časom spoznal, da v življenju ni naključij. Vse ureja nek vesoljni um. Vsak drobec pade v natančno pravem trenutku na pravo mesto. Ne krati ljudem njihovih pravic, pomagaj jim raje, da jih bodo hitreje dosegli. Ne pozabi na načelo, ki ga pozna Judaizem, Krščanstvo, Budizem, Konfucionizem in vsa ostala verstva: Ne delaj drugim tega, kar ne želiš, da bi drugi tebi storili!

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

drzhavljanstvo za nekoga ki ni rojen v neki drzhavi pomeni nagrado...ergo mora nekaj storiti za le to drzhavo...teli gnoji so bili pa na ONI stran...OKUPATORJI....ergo?

:vragec: x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

AAkhut...morda poznaš statistiko...koliko ljudi je BILO ROJENIH V TEJ DRŽAVI...pa zaradi različnih razlogov...tut iz nevednosti..ker so mislili...da če so tukaj rojeni...jim državljanstvo pripada..tega niso dobili...

Astra

Per aspera ad astra

Aakhut, ko prebiram tvoje poste, ugotavljam, da so nekateri duhoviti, drugi igrivi, nekateri cinični in nekateri prav hudobni. Odsev razpoloženja, prav gotovo.

Nekako sem povzel, da si brez službe. Goethe je nekoč zapisal: "Ni važno, kje smo, pomembno je, kam gremo". Si se kdaj iskreno vprašal, zakaj si tam, kjer si, to je brez službe. So res vsega krivi "čefurji", ker delajo za nižjo ceno kot ti? Nisi morda tudi sam česa kriv? Bodi iskren! Priznanje napake ni nobena sramota. Nasprotno. To je pogumno dejanje in kaže tudi na odgovoren odnos. Dokler si ne boš res iskreno odgovoril, boš težko našel pravo pot naprej.

Pa veš, kam boš šel? Kadar se izgubiš v gozdu, težko najdeš izhod. Povsod sama drevesa, nikjer ni videti poti. Če pa se povzpneš na vzpetino in imaš ves gozd pred očmi, takrat pa najdeš tudi pot. Dvigni se nad nivo svojih težav. Skušaj na problem pogledati objektivno, kot da si sam povsem neprizadet. Laže boš našel pot. Izhod ni vedno tam, kjer se ti zdi najbolj lagodno. Ne moreš iti vedno naravnost, morda je treba zaviti desno ali levo, morda moraš celo del poti nazaj, da boš našel odcep poti, ki si ga prvič prezrl.

Spoznaj in priznaj si, da si za vse, kar se ti v življenju zgodi, kriv samo ti. Niso čefurji tisti, ki ti določajo življenje. Ko boš to spoznal, ko boš življenje vzel v svoje roke, bo tudi tvojega sovraštva do čefurjev konec. Čefurjev ni. Vsi smo samo ljudje in od nas je odvisno, ali si bomo med seboj pomagali, ali pa se bomo delili na "nas" in na "čefurje" , se med seboj sovražili in drug drugemu oteževali življenje.

Res iskreno ti želim, da bi čim prej našel pot iz gozda in da bi bili tvoji posti duhoviti in igrivi, sovraštvo pa naj postane zgodovina, na katero bomo vsi čim prej pozabili.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

... Spoznaj in priznaj si, da si za vse, kar se ti v življenju zgodi, kriv samo ti. Niso čefurji tisti, ki ti določajo življenje. Ko boš to spoznal, ko boš življenje vzel v svoje roke, bo tudi tvojega sovraštva do čefurjev konec. Čefurjev ni. Vsi smo samo ljudje in od nas je odvisno, ali si bomo med seboj pomagali, ali pa se bomo delili na "nas" in na "čefurje" , se med seboj sovražili in drug drugemu oteževali življenje. ...

BigM - :palec: :palec:

Aakhut - obstajajo primeri in primeri in Primeri...

Sploh nisem mislila s tisto sluzbo kaj... to sem tudi jaz pac takole 'povzela', kot pravi BigM - kajti skusam pravzaprav cimmanj 'naprej metat' in bit cimbolj objektivna...

A tisto, kar sam clovek pove (in objavi), pa pac se zgodi, da vtaknem kam v kaksen komentar.

Sploh ni bilo misljeno tako konkretno - primer pac...

Saj sem prec nase pomislila, saj sem tudi jaz 'zajamrala' tule, kako gagava in vse - ob tem, da se zavedam, da ne samo, da smo si sami krivi, zasluzni, whatever - smo si tudi sami tako izbrali - tako ti kot jaz... :palec:

Meni si kul - hotla sem dat samo primer, ki bi se pa recimo TEBE dotaknil... morda bi potem uspel sirse videti tole...

Izbrisani ... ne moremo kar posplositi, tlaciti v en kos... oz. v tem primeru - vreci vse brez izjeme ven iz kosa...

Eni so se pa rodili tu.

In recimo - tudi ce se niso... Konec koncev sem racunala ohoho chartov Slovencev, Ljubljancanoc, ki so zaradi tega ali onega razloga bili rojeni v: Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Milanu, Buenos Airesu, Koelnu, Salzburgu, Muenchnu, Berlinu, ...

Kaj ce je zaradi spleta okoliscin bilo tako...

A recimo da bi bila spet ena butasta fora in kao - ne, tile se pa niso tukaj rodili...

Ko bi vsak sam bil v tej kozi, bi lazje razumel.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sposhtovani tovarish litlm...

to da sem brez sluzhbe je seveda samo moja "krivda"....samo jaz se v tem stanju dobro pochutim in ne mislim storiti nichesar, da bi bilo drugache....predvsem zaradi nekih nerazchishchenih stvari s tovarishico astro...ona zhe ve o chem govorim, tako da lahko zaradi mene obdrzhi tisto kar mi je odnesla, kajti vrachati ne mislim niti jaz, ona pa tudi verjetno da ne...

:vragec: : ZA STARO PRAVDO

Mislim..kje smo pristali... xrolleyesx :xx!:

Razumite...gre za ČLOVEŠKE PRAVICE..in to nima z nobeno službo...in nobenim delom nobene zveze... xrolleyesx

Država je..ob osamosvojitvi...sprejela neke predpise...ki so v nasprotju...s podpisano Deklaracijo o človeških pravicah...

Pravkar imam opravka z birokrati... :xx!: :xx!:...ki me pošiljajo od urada do urada...in sem brez moči...zato razumem...kako so se počutili posamezniki...ki so jim odvzeli dokumente...in jim rekli..naj se vrnejo...KAM PA x?x ...če pa so bili tukaj rojeni...in so tukaj živeli...

Zdaj pa se gredo..neke stranke populizem...češ...koliko bo stalo davkoplačevalce... xrolleyesx xrolleyesx ...in na ta način poskušajo pridobiti...množice...ki so apriori proti...ko gre za denar...

kam gremo... x?x

Danes izbrišimo čefurje...jutri debeluhe in tiste, ki nezdravo živijo(tut ti nam odžirajo denar namenjen zdravstvu)...pa hendikepirane...pa brezposelne...

Astra

Per aspera ad astra

...jutri debeluhe in tiste, ki nezdravo živijo (tut ti nam odžirajo denar namenjen zdravstvu)...

x:Dx x:o)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...