Skoči na vsebino

Izbrisani

majica

Recommended Posts

• Komentarji 897
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Saj se mi sploh ne da več...v to temo pokukat...ko vedno isto... xrolleyesx

Izbrisani...so pravzaprav posledica vojne.In na misel mi je prišlo...da so po prejšnji vojni...nezaželene...tut izbrisali...samo še bolj radikalno.In zdaj prav isti ljudje...zahtevajo in podpirajo izbris...nekoga, ki jim ne paše.Saj kaj pa je pravzaprav izbrisan človek...brez papirjev, brez naslova, brez zavarovanja....mrtev človek, čeprav seveda samo na papirju.

In kako zanimivo je poslušati ISTE ljudi, kako enkrat zahtevajo brezkompromisno izvrševanje odločb ustavnega sodišča, naslednjič...pa upor proti temu. :xx!: :xx!: :xx!:

Eh...kdaj bo komu prišlo na misel...da se MORAMO vsi boriti...za človekove pravice...in če se zdaj kdo razburja zaradi odškodnin...zahtevati odgovornost ljudi...ki so izbris omogočili.tako pa...po prejšnji vojni pobboji, pa nikome ništa, po tej vojni izbrisi, pa nikome ništa... :xx!: :xx!:

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

Astra, ja.. me je zadnjic babica mal sprovocirala in sprasevala kaj menim o referendumu in to.. sploh ker se zdaj kao v takih krogih gibljem.. x:Dx

Pa sem povedala kaj mislim, pa je zacela tocno s tem.. da nimajo pravice do odskodnin, da so itak sami krivi, ker se niso pobrigali, ko je bil cas.. pa da je bla ona tud zaprta pr 18ih, ko pojma ni imela kaj se dogaja in da ni nobenih pametnih odskodnin dobila (kao neke drzavne obveznice..) itd, itd.. Saj, cist verjamem da pac je bla boga in vse.. samo.. mislim, zakaj folk ne steka, da ne mors gledat po tistem - ce je men krava crknla, naj sosedu dve...

Sem rekla, ja mama, kul, ti nisi dobila nic in si se zdaj vsa besna, oni ne bodo dobil nic, pol se bo cez 30 let meni kaksna krivica zgodila in ne bom dobila nic (pa ni tle samo materialno misljeno).. ja, super, dajmo naprej to furat. Naj se dogajajo krivice skoz, zato ker je enkrat v preteklosti nekdo zajebal in ker nihce ni pripravljen iti cez sebe in svoj egoizem in zacet stvari delat drugace.... Whatever...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Jst ko tole berem se mi tud zdi kot da so eni z Marsa padli...

Pa povejte, a ste vsi še v plenicah bli tam okoli 1990-tega leta al kaj?

Jst se spomnim da se je takrat ZELO VELIKO govorilo pač državljanstvo je možno dobit za tolk in tolk SIT, če imaš stalno preb. v Sloveniji.. In so se eni tko usajali, pa špukali po njem, da to pa ne... Se dobro spomnim, pa mama dela v firmi ki je imela in ima biznis z nepremičninami in takrat tudi z vojaškimi stanovanji.. ma tolk so nas podcenjevali ti tujci v tistem obdobju, pa da bojo tko oni VSE kot so bli do takrat.. Pa se jih je zelo mal odloči za državljanstvo in še tist je ko je na firmo prišel rekel:"Pa čujte ja sam Slovenac!" Ko je blo kej za uredit in on bi kr preko reda........

VEDELO se je... in VEDELI so.

Seveda se je fajn nazaj prštult, ko je vsepovsod drgje tam dol še vse bolj v kurcu kot pr nas.....

Mushi

Mushi, tisočkrat je bilo to že prežvečeno, pa naj ti še enkrat skušam stvar razložit.

Ne gre za državljanstvo, ampak za stalno bivanje. Ko smo imeli referendum o osamosvojitvi, so bili vsi ljudje iz drugih republik SFRJ, ki so imeli stalno bivanje v Sloveniji, upravičeni glasovat. Vso pravico so imeli glasovat proti osamosvojitvi Slovenije. Taka njihova odločitev je tudi povsem razumljiva. Res so živeli v Sloveniji, njihov "zavičaj" pa je bil v neki drugi republiki. Če se bo Slovenija osamosvojila, bo njihova vez z rojstno republiko težja. Upoštevaj tudi, da gre v glavnem za ljudi z minimalno izobrazbo in niso niti dobro vedeli, za kaj gre. Prav zaradi tega se tudi po dejanski osamosvojitvi niso znašli. Niso vedeli, kaj sploh pomeni slovensko državljanstvo in kakšne posledice to lahko ima. Pa pustimo državljanstvo.

Slovenija ni imela nobene pravice tem ljudem, ki so že imeli stalno bivanje v Sloveniji, odvzeti ta status. Z odvzemom stalnega bivanja so ti ljudje izgubili delo, pokojnine, socialne pravice, onemogočen jim je bil fizični obstoj. To dejanje države Slovenije je bil civilizacijski škandal. Na svoj rovaš pa si ga lahko pripiše DEMOS, ki je takrat vladal.

Danes nekateri govorijo, da je potrebno vsakega izbrisanega obravnavati posebej. Res je, vendar ne v takem smislu, kot trdijo SDS in comp. Stalno bivanje je potrebno vrniti vsem izbrisanim. Lahko pa se v posebnem postopku pred sodiščem ali upravnim organom ugotovi, da se je posameznik tako pregrešil zoper Slovenijo, da mu ta upravičeno lahko odvzame status stalnega prebivalca. Posamezno obravnavanje pride v poštev samo v tistih primerih, ko se bo ugotavljalo, da se je posameznik neprimerno ponašal, generalno vzeto pa mora država vsem, ki jim je necivilizacijsko vzela status stalnega prebivalca, le tega vrniti.

Posamezno obravnavanje pa bo tudi pri plačilu odškodnin. Vsak posameznik bo moral dokazati, da je zaradi izgube statusa stalnega prebivalca imel škodo in kakšna ta škoda je. Strašenje z nekimi strašnimi številkami je čista demagogija in jo lansirajo le iz političnih razlogov.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

:vragec:

hmmm....bigm

che vsak od teh kurcou dobi samo 100 jurjeu....pomnozh z 14.000 (kolkr nej bi jih blo) :xx!: :xx!: :xx!:

kr ti jim plachuj

sm pa ponoch gledu eno oddajo o temle....zgleda da je predsednik drushtva skor shtajerc x:Dx

666 zlobijeu....grrrr

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ma ste eni... xrolleyesx

Zakaj pa nihče ne vpraša...ZAKAJ je prišlo do tega....zdaj pa se vsi v odškodnine vpikujete...

Čista manipulacija z množicami... :xx!: ...in ne morem verjet, da lahko nekdo, ki vsaj malo misli s svojo glavo...temu nasede... :xx!: :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

Oddaja "Trenja" ne reši ničesar. Podobna je špetiru na tržnici. Slak pusti nastopajočim, da kričijo drug čez drugega in sploh ne poskuša delati reda.

Edini namen oddaje je špektakel. Komercialna televizija pač.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Oddaja "Trenja" ne reši ničesar. Podobna je špetiru na tržnici. Slak pusti nastopajočim, da kričijo drug čez drugega in sploh ne poskuša delati reda. 

Edini namen oddaje je špektakel. Komercialna televizija pač.

Mene tudi preseneca nivo v tehle oddajah...

Drug cez drugega kricijo, totalno zivcna scena... :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Gledala Trenja, pozabila poslušati temo, ker sem se TAKO zgražala nad ljudmi, ki nam vodijo državo!

PODEN OD PODNA!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Veš kaj bigm vse kar je prav....

Mislim povej ti meni kaj pa meniš o povračilu za vse ki so telefone preplačali tam okrog 90-tega.. ko se je plačevalo če nisi glih v centru mesta živel tud okrog 4.000 DEM?

Jst pa še enkrat ponavljam x!x

Če so ti ljudje (butasti al ne) definitivno pa zadrti YUGIČI takrat, vedeli bit proti odcepitvi, bi mogli bit tud tolk pametni, da bi vzeli tisto državljanstvo za 650 SIT. Če niso hoteli je to njihov problem in pika.

Se je zadnjič zafrkaval en tip hrvaške narodnosti, ki si je pa to uredil, in ne mi govort, da jih TOLK ni vedelo za kaj se gre... hm.. je rekel, škoda, da sem si uredil državljanstvo, si ga ne bi pa bi zdej vlekel tak dobro odškodnino (vsi so prepričani da bo ta stvar uspela in se bo plačevalo odškodnine), na zdej sem pa Slovenc, tega dnarja za tel. priključkek pa ne bom videl nkol.

Skratka jst sem strogo proti, ker pa od mene ni odvisno, pa so bolj kot ne Slovenci tko popustljivi kot ti, al pa so tud "mešani" Slovenci, bo pa tko kot bo....

Mushi

Se je zadnjič zafrkaval en tip hrvaške narodnosti, ki si je pa to uredil, in ne mi govort, da jih TOLK ni vedelo za kaj se gre... hm.. je rekel, škoda, da sem si uredil državljanstvo, si ga ne bi pa bi zdej vlekel tak dobro odškodnino (vsi so prepričani da bo ta stvar uspela in se bo plačevalo odškodnine), na zdej sem pa Slovenc, tega dnarja za tel. priključkek ne bom videl nkol.

.si kr x^x napisala

Tematika Izbrisanih - čista manipulacija z malim narodom (tako njimi kot nami). Spet se bo denar obračal in nekaj jih bo FAJN zaslužilo na ta račun in teh nekaj bodo vse prej kot tisti, ki bi si morda resnično zaslužili odškodnino!

Ma me razpi(pi)di ta slovenska politika!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Tudi tistih 140.000 ljudi med katerimi spadajo moj mlajši bratec in starši, so vložili prošnjo za državljanstvo konec leta '91, so morali čakati na odločbo do leta '95. Po kakšni logiki sem jaz postal avtomatično državljan x?x Ich bin T.O. kanon futer, to bo najbrž razlog. Med '91 in '95 sta moja starša skorajda izgubila službo. Še posebej moja mati, ki dela v srednji šoli. Na vso srečo je imela podporo med sodelavci in samega ravnatelja. Ta afera z izbrisanimi je samo vrh ledene gore. Če ste nekateri res tako proti izbrisanim, povprašajte tiste ki so lepo po legalni poti zaprosili državljanstvo. Na začetku se je res takoj dobila odločba, potem se je pa vleklo leta in leta najbrž zaradi lenosti birokratov. Koliko ljudi je izgubilo penzij in zaposlitev, medtem ko so čakali na odločbo o državljanstvu, kljub temu da so pravočasno vložili prošnjo. Lepo vas prosim, očitno nekaterim ni jasno, da je bilo veliko družin v zelo težki ekonomski situaciji, v prvih letih osamosvojitve. Seveda nekateri so se znašli tako da so se začeli ukvarjati z nelegalnimi posli in evo ti ga na, zanka je sklenjena. Prokleti južnaki sami kriminalci, moj bog od česa pa naj živijo od zraka in vode.

In zakaj je država zbrisala 18000 ljudi iz registra. Enkrat sem v Mladini prebral, da je bil to skrivni projekt mlade slovenske države, pod vodstvom Demosa, da nahitrco pobrišejo čimveč južnakov, da se jih vseh 150.000 ali še več jugičev izžene ven iz Slovenije. Da se potem sprostijo delovna mesta za Slovence. Tako bi rešili problem brezposelnosti. Kao desničarski politiki so sanjali, da bo Slovenija v dveh letih kot Švica. In nekje so se ušteli. Najbolj pa pri tem, da Slovenci niso hoteli opravljati dela, ki jih delajo samo bosanci. Izbrisanih naj bi bilo še več, če ne bi nekdo ukazal da se postopek brisanja iz registra ustavi. Tej zgodbi čist' verjamem, ker vem kakšni so idijoti politiki iz desnih vrst. Iz levih tud.

Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...