aakhut 6. junij 2003 Prijavi Deli 6. junij 2003 tina to pa zhe ne samo za chefurje Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 tkole bom rekla... recimo, da sem premlada, da bi vedla, kaj vse so nam naredil komunisti... v bistvu sploh ne znam locit komunista od navadnega slovenca, ce grem po cesti. V bistvu sploh ne vem, a komunisti res se obstajajo ali so to samo neke bolne fore iz prejsnjega rezima, ki so jih nekateri, ki so pac majhni in prestraseni, potegnili v danasnji cas... Priznam, da se ne zanimam kdovekako za politiko in te zadeve in da osebno ne poznam nikogar, ki bi bil med izbrisanimi in pac ne morem sodit kaksni so zares in kaj je njihov namen... Tudi ce bi poznala enega ali dva, ne bi mogla soditi o vseh. In recimo, da jih nekateri tu poznajo bolje in lahko sodijo... Samo vem, da ko srecam nekoga, ne vidim v njem najprej cefurja, komunista, carapana in kar je se teh besed... ampak vidim osebo in se pogovarjam z njim in vidim a mi je simpaticen ali ne, a se strinjam z njegovimi naceli ali ne,.. in zaradi tega ne morem razumet ljudi, ki vnaprej dolocijo, da je neka skupina ljudi zlobna in slaba in neumna in grda in... in ce se trudimo, da bi jih izbrisali ali pac odstranili, potem nismo nic boljsi od njih, ki 'izvajajo genocid nad slovenskim narodom'. Toliko o strpnosti... AlianaAliana! Premlada si praviš, da nebi vedela kaj je biti komunist in v komunističnem režimu. Mnogi tu smo to okusili, danes po več kot desetletju se pač vidi, da je bila SFRJ nasilno rušena, saj ni bila popolnoma komunistična država. Imela je dolgoročno predober sistem in v primeru, kopiranja tega sistema je obstojala nevarnost rušenja kapitalizma. Podobno socialni sistem imajo še vedno v vseh skandinavskih državah. Razlika med Skandinavijo in SFRJ je le v tem, da so oni ostali s kapitalistično ureditvijo, kar jim v mnogih panogah, le še slabša standard. Zanimivo recimo, da na Švedskem, Danskem, Finskem, Norveškem, na Islandiji še vedno ni mogoče kupiti alkoholnih pijač v zasebni trgovini, oziroma so na Danskem blagajne za polnoletne kje se lahko plača pivo. V vseh ostalih naštetih državah še vedno država drži monopol nad pijačo. V SFRJ je bilo kuhanje žganja in prodajanje oboje uradno in na črno prosto po Prešernu. Ta tradicija se nadaljuje, a ne vem še kako dolgo. Skratka s tem sem hotel poudariti da je imela Jugoslavija veliko skupnih točk s Skandinavijo kot kapitalističnim svetom z visoko sociala in s tem visokimi davki. Pač to vse je grožnja Ameriki, Anglji, Nemčiji, da se da ravnati bolj človeško, vendar ne. Še vedno menim da je imela SFRJ v primeru nekih notranjih spremeb preveč dober, preveč socialen sistem. No, še preden vam z zapisanim uničim bistvo topica naj domam primer odpisanih v naši družini. Kot nekateri tu, sem tudi jaz polovični Slovenec. Oče je prišel v Slovenijo leta 1958. Leta 1980 je odšel v tujino, a je še vedno ostal prijavljen v Slovenijo s statusom "začasno v tujini". Torej. V Sloveniji se nikoli ni odjavil, ko pa so ga nedavno izbrisali sem šel na Občino v Kranju in tista tam, ki te stvari dela, mi je res kulturno povedala, je sicer vaš oče na začasnem delu v tujini, prijavljen v Kranju, s statusom izbrisanega tujca. Torej v Kranju je, izbrisan. Potem sem šel dvoja vrata naprej in veste v Kranju na tem oddleku na drugem nadstropje so mi že vsa leta sami kulj uslužbenci stregli. No, na drugih vratih mi je ženska lepo povedala, da ko se moj oče vrne v penzijo v Slovenijo, naj pride, naj se prijavi, celo možnost obstoja, da takoj dobi državljansto, glede na prijavljenost v Sloveniji od leta 1985. Kje je torej napaka? Napaka je verjetno v kakem ministrstvu, ki ni izbrla domnevnih problematikov in jih odpravila in ne pri folku, ki so izgubili vse živo od službe, do socialne ureditve ipd. Iz lastnih izkušenj pa govorim, da se vedno v Sloveniji ponavalja že znameniti stavek. " ZAKAJ PA NISO HOTELI SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA?" Zakaj bi ga pa morali vzeti? Če bi bil pred 10. leti slovenski potni list toliko vreden kot je sedaj, tudi jaz nebi jemal tujega. V Luxembrugu na letališču tisti čas policaj ni ločil jugoslovanskega od slovenskega, tako da je bil med drugim tudi to razlog, da sem sprejel tuje državljanstvo. IN zakaj bi potemtakem ti tujci v Sloveniji morali sprejeti slo. državljanstvo, če jim ustreza živeti v Sloveniji z zeleno karto? Preprosto državljanstva za evropsko populacijo niso več aktualna, le v Sloveniji si z njimi še belite glavo. Zakaj pač niso in zakaj niso. Je pa res, da bi si ta množica lahko uredila status tujca, mnogi pa tega niso storili, kot so se mnogi šibali čez vse možne sfrj meje in na koncu ponovno kot že prej pristali v "sovražni" Sloveniji. Treba je torej ločit primer od primera. Slovenska vlada je torej naredila potezo. Izbris. Udba je po neki logiki verjamem vrnila z udbo.net. In ta http://www.udba.net ravno ta trenutek dela z veliko hitrostjo. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 no ja mislim, da je predvsem vodilo teh takoimenovanih >izbrisanih< prdvsem dejstvo, da gre slovenija v evropo in je to hkrati tudi njim shansa da se preshlepajo (kot to pochno zhe vse zhivljenje). NOBENIH NOVIH DRZHAVLJANSTEV (lepo naj se nauchijo jezik, pa navad, pa zachno naj swe obnashati kot civiliziran narod, pa dobijo drzhavljanstvo(lep primer podeljevanja drzhavljanstev je shvica) bi jih use na vlak nalozhu Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/080402/080402ask_prv.gif aakhut to bo malo težje. Oni so aziati! So tudi izmečki, ki jih v sredini iz katere prihajajo ne marajo! Neprilagodljivi! Klasika kriminalca! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 kljuka pa ne na enga no.... pa na vech kompozicij bi tut prostovoljno sodelvou Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/030203/030203united_prv.gif Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 7. junij 2003 Prijavi Deli 7. junij 2003 Da zaključim, ker mi je za več škoda času in energije .........bljak.....kakšen ogabnež si Kljuka(sti), bljak....... In ti buzi si premišljeval, da bi imel spolni odnos z menoj. Pa ogaben sem ti! Kaj bi le to pomenilo? Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. junij 2003 Prijavi Deli 8. junij 2003 dej mick...pejt sse zbruhat....pol pa kej raj napish Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 8. junij 2003 Prijavi Deli 8. junij 2003 Kar sem imel na tej temi za povedati sem napisal. Kljuka(stemu) le še kratko komentiram njegove bolane izjave, sicer pa enako velja tudi za tvoje na tej temi.....fuj in bljak....bruhnemo pa štajerci ne kar tako .......http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/050103/050103fl_1_prv.gifVidiš aakhut, tako delujejo metilni radikali, ko se vežejo na DNA Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. junij 2003 Prijavi Deli 8. junij 2003 tipichno shtajersko BRUHANJE FSEPOFPREK :xx!: :xx!: :xx!: ma raj dolenjce k pijejo samo cvi(lili)chek Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Majica : A je to opravičilo... take bi pa jez res zabrisala čez mejo...pa me imejte za ne vem kakšno nacionalistko... mi je pa čisto vseeno... Aja tole te je šokiralo. Obrni se kamorkoli, kjerkoli, kjer je revščina. Kaj pričakuješ Da bodo ljudje pošteni. Ko se človek nahaja v brezupni situaciji, je zmožen vsega samo da preživi. To pomeni ubijati, krasti, prodajati drogo-narkomanija, prostitucija, alkoholizem... s tem ko smo izbrisali naše bivše sodržavljane, s tem je država pahnila nekaj tisoč državljanov v bedo najhujše vrste. In kaj je posledica, posledica je kriminal. Pa recimo da izbrišemo 10000 čistih Slovencev in jih s tem pahnemo v dno slovenske družbe. Kaj se zgodi ? Misliš da bodo imeli vsi čiste roke. Na primer kar se tiče samih Slovencev, ki so v kriminalnih vodah, prodajajo in švercajo drogo. Bomo tudi tem vzeli državljanstvo in jih izgnali ven iz Slovenije, po tej tvoji logiki Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Tole si pa dobro povedal, Volk! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 9. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 9. junij 2003 Majica : A je to opravičilo... take bi pa jez res zabrisala čez mejo...pa me imejte za ne vem kakšno nacionalistko... mi je pa čisto vseeno... Aja tole te je šokiralo. Obrni se kamorkoli, kjerkoli, kjer je revščina. Kaj pričakuješ Da bodo ljudje pošteni. Ko se človek nahaja v brezupni situaciji, je zmožen vsega samo da preživi. To pomeni ubijati, krasti, prodajati drogo-narkomanija, prostitucija, alkoholizem... s tem ko smo izbrisali naše bivše sodržavljane, s tem je država pahnila nekaj tisoč državljanov v bedo najhujše vrste. In kaj je posledica, posledica je kriminal. Pa recimo da izbrišemo 10000 čistih Slovencev in jih s tem pahnemo v dno slovenske družbe. Kaj se zgodi ? Misliš da bodo imeli vsi čiste roke. Na primer kar se tiče samih Slovencev, ki so v kriminalnih vodah, prodajajo in švercajo drogo. Bomo tudi tem vzeli državljanstvo in jih izgnali ven iz Slovenije, po tej tvoji logiki Ne...takim naj se sodi...mogoče sem preveč posplošila stvar... imela sem v mislih...saj veš kaj...tisti, ki mu je bilo državljanstvo podarjeno...na take sem mislila ne ne...tut s tem ne bom prišla čez, a ne? Očitno se je treba bolj zavzeto ukvarjat s tem problemom...so pa dejansko tujci tisti, ki prevladujejo na črni kroniki...ne samo prevladujejo...tolčejo ven.Tega mi ne moreš oporekat, to je dejstvo! Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 ... Ne samo pri Crni kroniki...'Tujci' (ce podrazumevas s tem recimo -tudi ali celo predvsem- vse nas, ki se pisemo na -ić) smo zelo sposobni in smo prisotni tudi na marsikaterih drugih, bolj zavidljivih seznamih in mestih, kot le na Crni kroniki... (daj za stos nekje poisci se malo o glasbenikih, znanstvenikih, sportnikih... ... ... ... Tujci v Crni kroniki se marsikdaj tezko primerjajo s svojimi grehi z nekaterimi Slovenci - kot mi je znano, med onimi, ki so metali z betonom folk v Savo, ni bilo tujih priimkov - in meni grozljivejsega in bolj nesmiselnega zlocina pac tu ni bilo - nesmiselnega zato, ker v Savo, ki je bilo jasno, da se bo to razkrilo)... Prevec posplosujes, Majica... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 okpol pa ne sam v chrni kronikipoglejmo she mal na kulturoposiljevanje z juzhno glasbo, z balkanskimi koreografi, etc te so povsod prisotni in nas dushijo....nachrtno bi jim dau vetra (pa ne vile) Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Aakhut...tebe posiljujejo z Olivero Katarino, mene pa s Simono Weiss, tebe z Bijelim Dugmetom, mene s Faraoni, tebe z Balaševićem, mene z Wernerjem, Dobričem,..... Ja kaj čemo...vedno se "posiljuje" s tistim, kar ti ni všeč... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 sanjalica nekak ne verjamem, da sredi belgrada kdo koga posiljuje s tistim, kar si nashtela.... :xx!: bi namest stadiona postavu krematorij Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Majica : Očitno se je treba bolj zavzeto ukvarjat s tem problemom...so pa dejansko tujci tisti, ki prevladujejo na črni kroniki...ne samo prevladujejo...tolčejo ven. Ja seveda, kdo pa je na dnu lestvice, kar se tiče življenskega standarda. To ti hočem povedat, kriminal je povezan z življenskim standardom. A misliš da prenašam take ljudi. Ne x!x Jih ne prenašam enako kot čiste Slovence ki švercajo drogo. Za mene je to isti ološ. Kar se tiče črne kronike, so bili novinarji črne kronike, že kar dostikrat obtoženi šovinizma. Ko se gre za čapce, napišejo ime in priimek, ko gre za slovenca pa za isto kaznivo dejanje napišejo samo inicialke. Dobro to je bilo pred leti, najbrž so se novinarji kaj popravili. Upam vsaj. Pri državljanstvu mi obrazloži zakaj sem jaz dobil avtomatsko, moji starši in mlajši brat pa so ga moral' zaprositi. Mi lahko to obrazložiš Bilo je leta '91, imel sem 18 let. Za starše ne rečem, ampak zakaj mlajši bratec Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Aakhut : bi namest stadiona postavu krematorij Ti boš pa prvi na vrsti x!x Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 10. junij 2003 Prijavi Deli 10. junij 2003 Majica : ne ne...tut s tem ne bom prišla čez, a ne? Ej jo, ne imet zaradi tega kakšno slabo vest. Forumi so zato, da polemiziramo. Povej kar misliš. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. junij 2003 Prijavi Deli 10. junij 2003 jst bom zadnji na vrsti.... mora biz ziher, de je delo opravljeno... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 12. junij 2003 Prijavi Deli 12. junij 2003 Pobegnili obsojenci so Željko Jovanić, ki ga je Okrožno sodišče v Krškem zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali razstrelilnih snovi obsodilo na deset mesecev zapora. Kazen se mu izteče 10. oktobra 2003, izrečen pa mu je tudi ukrep izgona tujca iz države za dobo petih let. Voja Dubljanina je kranjsko okrožno sodišče zaradi kaznivega dejanja ponarejanja in uporaba ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev in ponarejanja listin obsodilo na dve leti in tri mesece zapora. Prav tako mu je bil izrečen ukrep izgona tujca iz države za dobo treh let, kazen pa se mu izteče 18. julija 2004. Radivoj Dubac je bil s sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani obsojen na eno leto in sedem mesecev zapora, in sicer zaradi kaznivega dejanja velike tatvine. Kazen se mu izteče 2. februarja 2004. Bernardu Bošnjaku, ki so ga pazniki neposredno po pobegu prijeli, pa je Okrajno sodišče v Ljubljani zaradi kaznivega dejanja nasilništva in zanemarjanja mladoletne osebe izreklo eno leto in deset mesecev zapora. Predviden iztek kazni je 30. julij 2004. Po tem sodeč jih je v zaporih 75%-100% Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. junij 2003 Prijavi Deli 13. junij 2003 Kljukec vceraj, ko sem slisala tole novicko po Tv sem vedela da jo bos 100% objavil tako, kot si jo in se obesil nanjo tudi statisticno...(hehehe madonca sej clovek se kristalne kugle vec ne rabi in ve kako se bos odzval). Sem mislila, da si bolj brihten pa da znas procentualno res zracunat pa zadevo prikazat dejansko, kot je realno seveda pa je ne mores, ker nimas dejanskega stanja vse ostalo je pa senzacionalizem in pa prikrajanje . Me spominjas na Pozarja, ki podobne strelja dalec naokrog. Uffffff ravno ko smo pri tem sem se spomnila pred leti na Dolenjskem, ko so nas opozarjali, da se moramo paziti pobeglega, ki se je pisal Plut, da je ful nevaren z orozjem pa se niti ne spomnim vec zakaj so ga iskali.... Pa se za enega sem se zdej spomnila, ubil je bivso zeno in otroku odvzel mater nato pa pobegnil z orozjem (lansko leto) in grozil se vsem naokrog. Niti slucajno ni bilo v medijih tako senzacionalno prikazano.Druzino poznam. Je Slovenec, pa ce se mal napije pa zeni tezi itaq ni problema sej je Slovenec, ta pa ja ne bo delal problemov.... etc.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. junij 2003 Prijavi Deli 13. junij 2003 Ma saj.... Jako se je zdaj kaj postekalo... Slovenci kradejo in delajo drugacno shtalo javno in v ksihte - se njih nastej...Te, ta znane... Sicer pa malo priimkov...Makoter?Kovač?Kamenik?Dragonja?Klemenčič? Sami Slovenci...A ni zanimiv?NOBENEGA 'capca'!Neverjetno, a ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 13. junij 2003 Prijavi Deli 13. junij 2003 treba babe kurit pach,zhivel trobec nash kurjach... sedi mama na pechi pa prau:metod, metod, pech je tko mrzla, dej she dva kolena not.... bi jim zhe shvico pokazu Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.