Skoči na vsebino

Ljubezen

Marsa

Recommended Posts

v bistvu smo res takšni, kakor ljubimo.

.

.

.

egoistični in sebični norci. x:Dx

x:o)x največkrat, ja, žal.

(ljubim te, zato te hočem zadušit, požret in vse to x:o)x x:Dx x:px)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

no, sej od začetka znamo tut kej dat. ampak grand picture pa to ni. moram vzet analogijo pri politiki. na videz nam je za iraško svobodo, njihovo demokracijo, napademo jih pa zaradi političnega, gospodarskega in geostrateškega položaja. pa sej pravjo, da mora moški žensko osvojit. x:Dx

sam čist nikol pa ne moreš vedit, kaj pomeni tisto darilce, ali pa tisti poljub, a ne... se strinjam, niti ni važno. sam, da je fajn. ok, let it be. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Kakor kdo.

Nekak mi ni tolk vprasanje ce da, kolkr zakaj! Seveda mislim da zaradi zavedanja, razumevanja, modrosti.

(ljubim te, zato te hočem zadušit, požret in vse to x:o)x x:Dx x:px)

:palec:

v bistvu smo res takšni, kakor ljubimo.

:palec: ob tem je pomoje se modrost. ker ce drzi da vsklajujemo dva centra in da sta dejansko ta dva vedno celostno vsklajena., pomeni, da sta pomembna oba. Tako center volje in moci, kot center ljubezni.

ce citiram, kar tudi sam mislim da je tako:

Krožnica ima en center in na tistem ste vi. To je center vaše osebnosti, Medtem ko ima elipsa dva centra in na enem ste vi, na drugem je kozmos. Center krožnice, center osebnosti, je srčni center. Medtem, ko je center elipse številka ena malo pod srčnim centrom, za prst ali dva. Drugi center pa je malo pod popkom, za prst ali dva.

In prvi je center ljubezni, center srca, drugi je center volje in moči. Obadva sta usklajena in kadar je vzopstavljen en center, je hkratno vzopstavljen tudi drugi center. Torej je volja in moč notranjega bitja vedno usklajena z ljubeznijo in srčnostjo. Obratno pa je z osebnostjo, ki je lahko v centru, pa je volja neusklajena z njo.

Osebnost je izgubljena ovčka. Notranje bitje pa je duh, ki vse ve. Da.

"V resnici smo takšni, kakor ljubimo. Ljubezen je tista, ki določa našo veličino."

Kaj lahko moški (glede na narodnostne, religiozne, politične in

mentalne preference) reče ženski, ko mu le-ta, s kovčkom v roki,

pojasni da ga zapušča zaradi drugega:

Ateist: Ne verjamem.

Budist: Samo da si srečna.

Katolik: Jaz sem kriv.

Jud: To ti bom vrnil!

Pravoslavec: Marš u pičku materinu!

Agnostik: Zakaj nimaš obeh?

Mormon: Ena gor ali dol...

Melanholik: Počil se bom!

Kolerik: Počil te bom!

Apatik: Prav...

Pesimist: Saj sem vedel, kaj bo.

Optimist: Vzemi ključ - za vsak slučaj.

Realist: To je moj kovček...

Naivnež: Kdaj se vrneš?

Racionalist: Nimaš argumentov.

Skeptik: Si prepričana?

Romantik: Jaz te vendar ljubim!

Filozof: Zakaj prav danes?

Odvetnik: To te bo drago stalo.

Bančnik: To me bo drago stalo.

Japi: Koliko zasluži?

Liberalec: Končno svoboden!

Komunist: Dolžan sem te deliti.

Zeleni: Pojdi s kolesom.

Klerikalec: Grešila si?!

Socialdemokrat: Spoštujem tvojo odločitev.

Slovenec: Samo da ni Hrvat.

Hrvat: Samo da ni Slovenec.

Albanec: Samo da ni Srb.

Srb: Samo da je naš.

• Lajkam 6
  • Buuuu 1

Zarad ljubezni ti nom dala minusa. x:)x

(odvisno kaj vanjo projiciraš oz. kaj daješ od sebe [in si posledično privabljaš]; če "goljufaš", je goljufija. x:)x

Jaz ne goljufam in zato nimam goljufive ljubezni. Ne more bit. xnckrivx xyesx x;)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zame tudi.

Ker je zlo resnično.

Žal pa ljudje najpogosteje percepirajo tko: ljubim te, zato mi MORŠ TI x:o)x nudit zadovoljstvo in užitek. x;)x

Al pa: ljubim te in ti HOČEM nudit zadovoljstvo in užitek, sam kaj pa ti misliš, me pa sploh ne zanima (recimo če ti NOČEŠ moje ljubezni).

In zato se pol nanjo folk tud jezi, kar je mimo (in krivično do ljubezni), kajti "ljubezen se ne meni zase...". x:)x

Picasso

Hm.. toliko misli....

Beseda "ljubezen" ima svoj pomen. Se mi zdi, da je jasen. Ker pa so seveda stvari kompleksne, večplastne, čustva taka in drugačna se dotikajo ljubezni in se prepletajo z njo.. se bojim, da ji delamo krivico. Ljubezen je ljubezen. Ni bolezen, ni laž, ni egoizem... je samo ljubezen. S svojo specifiko. Seveda si jo vsak želi doživeti, doživljati kolikor se da dolgo.. potem, ko spremeni obliko, ko je ni več takšne, kot smo je vajeni, kot si je želimo, ko enkrat vemo, kako je čudovita, pa ji po krivici dajemo druga imena. Se mi ne zdi prav. Ker tisto potem tako in tako ni več ljubezen. Je nekaj drugega. Karkoli drugega že je. Ostaja pa v nas večno hrepenenje po ljubezni.

Meni je všeč izrek: Ljubezen je večna, dokler traja.

• 2 weeks later...

ljubezen je, da se ga fajn zadaneš, pol pa seksaš celo noč

.

.

.

na konc mesca plača pa vsak pou računu. xcivx

tist neki duše pa ta jajca... to smo že prerasl x:Dx

xrainbowx

• Buuuu 10

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ljubezen je, da se ga fajn zadaneš, pol pa seksaš celo noč

.

.

.

na konc mesca plača pa vsak pou računu. xcivx

xrainbowx

ma nemoj,

kje s pa to prebral

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

xrainbowx

pol pa sploh ni problema... biti skupaj xDDx x;)x po tej filozofiji....

Neznosna lahkost bivanja v sožitju z vsem...(da bi bilo res xcrossfingx :detelca:)

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Love is a temporary madness. It erupts like an earthquake and then subsides. And when it subsides you have to make a decision. You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part. Because this is what love is. Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the promulgation of promises of eternal passion. That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are. Love itself is what is left over when being in love has burned away, and this is both an art and a fortunate accident. Your mother and I had it, we had roots that grew towards each other underground, and when all the pretty blossoms had fallen from our branches we found that we were one tree and not two.

-St. Augustine

peace. :flowers:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...