Skoči na vsebino

Je karijera najpomembnješa stvar v življenju?

nejkica

Recommended Posts

Živ.

Imam eno vprašanje in me zanima, ki vi si mislite o tem. Imam sestro, ki je starejša od mene in ki je uspešna v poklicni sferi.

Med nama je vedno obstajalo tako nevidno tekmovanje. Katera bo boljša. No stvar je v temu,da ona pač od življenja nima nič.Živi le za kariero in druge stvari jo ne zanimajo oz. nima niti časa za njih.

No, zanima me kaj si vi mislite kaj je bolj pomembnješe le služba in kariera ali tudi druge stvari kot npr. prijatelji, partner, potovanja, sorodniki...

:xx!:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 63
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Nejkica, pa si prepričana, da gre sestri res toliko za kariero? MOrda pa je doživela fiasko na drugem področji in sedaj skuša ta neuspeh kompenzirati z uspehom v poklicu?

Moje mnenje je, da uspeh v poklicu ni najpomembnejša stvar v življenju. Uravnotežena osebnost stremi za tem, da je približno enakomerno uspešna na vseh področjih, ki jo zanimajo. Če se nekdo "vrže" le v eno smer, je to znak, da nekaj ni v redu.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Nejkica, pa si prepričana, da gre sestri res toliko za kariero? MOrda pa je doživela fiasko na drugem področji in sedaj skuša ta neuspeh kompenzirati z uspehom v poklicu?

Moje mnenje je, da uspeh v poklicu ni najpomembnejša stvar v življenju. Uravnotežena osebnost stremi za tem, da je približno enakomerno uspešna na vseh področjih, ki jo zanimajo. Če se nekdo "vrže" le v eno smer, je to znak, da nekaj ni v redu.

Sama ne bi mogla bolje povedati. :palec: x^x

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Ni rečeno, da je tako. Če vzameš za primer žensko, ki se odloči, da bo ostala doma, skrbela za otroke in dom, še ne moreš reči, da z njo nekaj ni v redu. Mogoče pa bi bila nezadovoljna, če bi morala hoditi v službo. Prav tako je lahko tudi obratno. :xx!:

Če človek uživa x^x in z veseljem nekaj dela (služba, družina, prijatelji, ...) ter tej stvari posveti veliko časa, ne pomeni da je znjim nekaj narobe. Vsak bo že zase vedel, kaj ga veseli. Težko je presojati druge na podalgi samega sebe x:)x

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

No...Mašinca...kaj pa tvoja napoved vojne Jankoviču...kar se tiče kariere... zadnjič ob kavi??? :eek: :ukid: :U: :o|o:

Gone with the wind??? :sori:

Sicer je pa moje skromno mnenje tako, da ne zamenjam nobene...še tako sanjske službe, za domače življenje... x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ce malo bolj premislim, se celo malo bolj strinjam s Tino.. :) :palec:

REs je, ce delo delas z veseljem, zakaj bi moral poceti se kaj drugega? In ce delas, ker rad to pocnes, ne ker hoces zasluziti, potem obicajno tudi uspes.. in ljudje to vidijo kot kariero.. lahko pa da ni zelja po karieri, ampak preprosto rad delas to.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Guest sanjalica

A sem čudna, če bi TAKOJ zamenjala službo za življenje doma, z družino, z zemljo?

A je zato čudna, če je raje v službi, kot pa s prijateji...

A je kdo zato čuden, če gre raje kot na koncert sedet k reki in posluša žuborenje reke?

Hvala Bogu, smo različni... x:Dx

Ja, bi se strinjal, da jih veliko s kariero kompenzira neuspehe v privat življenju. Brez dvoma. Sam gledam na to tako - tako kot pravijo npr. športniki - sem profesionalec in sem plačan, da opravim svoje delo. Delam pa za denar, ki mi v sodobnem svetu daje občutek svobode, neodvisnosti in izboljšuje kvaliteto življenja. Če delaš ok boš slej ko prej verjetno tudi napredoval (takoj za tistimi, ki napredujejo z VIP ali na hrbtu :vragec:, če je preveč takih - shit). Če po krivici ne boš - boš se potrudil in menjal službo ipd. Delo je sestavni del življenja, bolj te zanima bolje zate. Tisti res lepi del življenja pa se zame začne šele, ko stopim iz službe, pa ob vikendih, praznikih, dopustih, ko se lahko posvetim ljudem in stvarem, ki me zanimajo in jih imam rad :wub: xmusicx :onfire:.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mick... včasih se mi zdi da bomo zaradi šihta vsi pregorel! :onfire: :onfire:

Sobote in nedelje so pa tko najlepše...

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Tisti res lepi del življenja pa se zame začne šele, ko stopim iz službe, pa ob vikendih, praznikih, dopustih, ko se lahko posvetim ljudem in stvarem, ki me zanimajo in jih imam rad :wub:  xmusicx  :onfire:.

Kaj pa če hobi spremeniš v službo ali obratno? :hepko:

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

Sej ne, da bi jamrala...ampak moj urnik je tak...

Služba, kuhanje, domače naloge, pospravljanje, večerja....ufff....a mamo kej za oblečt za jutr... Olaf (mijavčina)...joj v štacuno po brikete....evo, spet se je pokakal mim škatle... zalijem rože...tuširanje... kaj...komu je slabo???... mami...a mi napišeš opravičilo za telovadbo...me trebuh boli... malo tišine...MAMI!!!! JEST SEM ŽEJNA.... DEJ MI PRNES SOK... mami...jest sm pa mesečno pozabla pr Živi...a mi daš mal keša, da grem na bus...pol pa spet služba... nedelja je pa itak ta pocen tok...pa likamo in peremo....uuuuuffffff

Pa da bi kariero delala....mi še na pamet ne pade!

Še v službo se mi kmal nau dal več!

Kar se tiče kariere, mislm da bi moralo biti samo del življenja, poleg žene, otrok, staršev, prijatljev, konjičkov itd... Za nič na svetu se ne bi 100% posvetil karieri. To ugonobi človeka. Človek postane suženj. In prav to firme iščejo, novodobne sužnje. Kaj imaš od zaslužka, če ga ne moreš porabit. Če ti pa le uspe, pa ne moreš uživat v svtareh, ki si si jih prislužil.
Ja sam ka mali pao s lipe

OK brihte ..hehe.. sem že najdla bolj prijetno temo.

Delati kariero ? Za boga svetoga, kaj pa to sploh pomeni? Če hodiš v službo, te gonjo kot zmešani, nihče te ne vpraša ali lahko ali ne , delo mora biti narejeno, za to ne dobiš "No extra cash" .. domov se privlečeš tam enkrat popoldne.. ? In to ti je kariera ?

Se pa strinjam s Sanjalico. Vsak živi tako kot mu paše. Meni so nekoč rekli.. nisi ambiciozna, lohk bi naredila še kakšen faks, si preveč lena.. Ampak, zakaj le.. Imam tudi svojo leno in zapećkarsko stran, ki mi je čisto všeč. Jja, seveda pa še to.. imam namreč predolg jezik. In to me tepe.

nekdo je rekel.. menjat službo. Eh, miško .. ni to tako enostavno

verjetno jo bom kmalu, nas bodo pokupili, pol bo pa .. juhej... verjetno na slabše..

Guest sanjalica

V prvi vrsti, nas 90 % ljudi hodi v službo zaradi preživetja. Če smo si pa sposobni ustvariti v službi tako vzdušje, da v njem uživamo, pa toliko bolje. Takrat zaživimo.

In zase bom rekla, da imam dobro službo (no, če bi mi dali več denarja bi ga tudi Marsa imela več x:Dx )...

Pa kljub temu, bi takoj službo zamenjala za nekaj drugega. Stvar-cilji-želje posameznika. Kolegica sovraži biti doma, jaz pa obožujem te trenutke...sin z brado na mojih ramenih, gleda moje pisanje, razmišljanje, mož in hčerka rešujeta križanko... v ozadju televizor in zgodbe o Tutankamonu..., vmes pogovor, da se gremo s kolesom vozit...

In kaj je najlepše? Sobotna in nedeljska jutra....na terasi, s skodelico kave, Delom v roki, ali pa v slabem vremenu pred računalnikom, ko iz skodelice mamljivo zadiši...

Takoj zamenjam službo... in živim tako, počasi, umirejeno (sicer ne vem, kako dolgo bi zdržala brez ljudi)

Takole bi rekel. V službi moraš zlesti toliko visoko, da ravno vsak cucek ne šč.... po tebi, pa spet ne toliko visoko, da tvoj položaj vzbuja zavist in dirko, kako te bodo spodnesli.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Nejkica, po moje si hotela slišati, da kariera ni vse. Saj res ni - za nekoga. Za drugega pa je. Vsak se kolikor toliko dobro ali domače ali varno ... počuti v tem, kar pač dela oz. kakorkoli že živi. Če se ne bi, bi za božjo voljo že kaj napravil za to, da bi se stvari spremenile. Tvoja sestra se je odločila za kariero, ti za kaj drugega in verjamem in prepričana sem, da sta odlični ali vsaj dobri vsaka na svojem področju. Vsaka druga primerjava ne zdrži - saj veš, da hrušk in jabolk ne moremo primerjati.

Moje mišljenje in pa-pa.

Milena

Ne morem trdit, da kariera ni pomembna, nikakor pa ni najpomembnejša stvar v življenju.Ostati mora samo en del življenja, ker je tako najbolj zdravo za človeka (ki se ga kariera neposredno tiče) in za ljudi, ki s tem človekom živijo.

Zame je najpomembnejša družina x!x

Lep pozdrav,Yoko

Vprašanje za kakšno kariero gre, npr... delat po 16 ur na dan, ni nič slabega če delaš nekaj kar ti je všeč, temu jaz ne rečem imeti nič od življenja temveč imeti vse od življenja...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Ljudje smo zelo različni, imamo različne cilje, poglede in vrednote...

Mislim, da ni prav, da sodimo o tem kaj je za koga dobro in kaj ne...

Večinoma gremo čez razne faze, ko so nam pomembne razne stvari in pri tem opazno ali neopazno dvigujemo zavedanje o tem zakaj, kje in kako živimo. Če pogledam svoje življenje, mi je bilo v različnih časovnih obdobjih pomembnih veliko zelo različnih stvari, dosegla sem jih in se razvijala naprej in pri tem bistveno spreminjala vrednote... Saj človek se mora kar naprej spreminjati...

Res je, da smo včasih nesigurni vase- ali smo se prav odločili ali ne in tehtamo kaj nam je v življenu pomembneje - to ali ono... In takrat radi pogledamo čez plot z mislijo, da nam bo to kar bomo videli tam preko pomagalo k odločitvi.. A nikakor ne moremo soditi o nekom drugem- češ- ta je nor, ker mu je pomembna samo kariera, drugi je nor, ker samo tiči doma... Že potrebujemo v določenem času takšno življenje za svoj razvoj in bomo nekaj potegnil iz tega (mislim duhovno, ne finančno)- karkoli se bomo pač moral naučiti, spoznati... Če nam ob pogledu na tako stvar v duši zavibrira, pomeni, da je to tudi V NAS SAMIH in da si v bistvu sami nismo na jasnem, da nas mori ta dvom. In se imamo za ubdat z nami, ne s kom drugim...

Stvari so relativne.. Če je nekomu kariera največ, naj mu bo.. Če je srečen, je dosegel svoj namen. Če ni, ga bo življenje slej ko prej prisililo k spremembi vrednot.. Pustimo ljudem živeti kot jim paše brez naše sodbe. Vsak ima svojo "domačo nalogo".

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Kariera je velikrat izgovor, ko ljudje v osebnem, al pa drgač družinskem življenju niso srečni. Je le del življenja. Tisti, ki dajo velik poudarek nanjo, kot že rečeno.. Ma tisto overtime delo.. tud tko pride, da se pol ljudje v službi zbližajo bolj kot s svojim partnerjem, pol ga pa menjajo... Sej smo že ja več v službi kot doma. Pismo!

Jst se le držim reka služba je služba, družba pa družba. In men je moje zasebno življenje zakon. Služba je pa da dnar služmo, kaj mene briga da bi mogla neki se preveč gnat... a pol pa da domu pridem pa crknem, al kaj?

mushi lenivec

Mushi

Men se pa zdi, da je tezko hobi imet za sluzbo... ker se ti scasoma spremeni v sluzbo in delas, zato ker pac moras delat, pa da zasluzis denar, pa da se lahko prezivljas... in ni vec hobi, ampak je delo. Ne vem no, sklepam po parih ljudeh, ki jih poznam in ki so sli delat stvari, ki so jih strasno veselile, se jim pa zdaj, po letih dela dogaja, da se jim nic vec ne da in grejo z istim filingom na delo, kot tisti, ki so pac v sluzbi zaradi sluzbe..

Hja, stvar, ki jo jaz trenutno delam... imam obcutek, da bi jo lahko delala celo zivljenje, pa se ne bi navelicala... ampak kdo ve kako bom cez par let mislila... Ful sovrazim misel na to, da bi morala zjutraj vstat in se prepricevat, da MORAM it v sluzbo, ker bom drugace brez denarja...

Mislim, da bom takrat zamenjala...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...