pokowc 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Koliko časa se ima lahko Med pakiranega v steklu_sezonsko . .. .. .pakiranega najbolj kvalitetno......po čem se opazi starost Medu oz.in ali Meda.. strjen-stanje, barva, gostota...tema. ...... .. . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Mislim, da naj bi med ne zastaral in da ima neomejen rok trajanja (morda pa se tudi motim oz. da to ne velja prav za vse vrste medu ali pa je odvisno se od cesa, ampak mislim, da je 'trajen').Tale gostota in vse, ker se nekoliko strdi, najbrz se lepo nazaj utekocini na toploti.Brez skrbi, po mojem, ce imas ze dolgo med doma... Tudi sama kaksnega specialnega (npr. s Hvara ipd.) sparam vec let. Itak ti bo pa se kaksen strucko odgovoril. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Med bo preživel dlje kot mi nepoškodovan oziroma nepostaran. Če se strdi je to dober in ne slab znak, utekočini se z segrevanjem na +40 stopinj ampak POZOR ne čez kajti takrat se močno dviga HMF ( Hidrometalinfurforol), če sem prav napisal in po tem se ugotavlja starost. Vse večkrat hga ogrevamo vse višji je HMF, če je še kaj nejasno pa na dan z besedo. Edini med, ki ne kristalizira je čista akacija Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 14. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2003 AHA.Kaj pa nekdo, ki ničesar ne ve o medu, pa ve ,da je sladek......in se v trgovini orientira po barvi, odtenka medu. Misli si pač......bolj je svetu bolj je frišn, al pa zdrav....kaj naj začetnik vzame iz police? .....res pa je, da naj prebere kaj piše na etiketi ,ampak vseen, povej kej bolj varno´ zanesljivega _ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Eh, Poki...Ali je gobova juha iste barve kot paradiznikova?Kako mislis - orientira - saj lepo vse pise na embalazi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Na etiketi mora biti nekaj osnovnih podatkov: pridelovalec, medoviti okoliš serija L ( lot) vrsta oziroma sorta medu in ponavadi smo pisali, da se naravni med kristalizira ponovno se utekočini z segrevanjem na 40 stopinj jaz sem ta zadnje opustil! Tudi teža mora biti obvezni podatek na etiketi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko Hrastelj 16. maj 2003 Prijavi Deli 16. maj 2003 Sicer sem malo pozen z odgovorom, ampak bolje pozno kot nikoli. V času, ko so arheologi na veliko kopali po Egiptu, so v eni grobnici našli tudi lončeno posodo. Ko so jo odprli, so v njej našli med. V imenu znanosti je glani arhelog med poskusil in ugotovil, da je še vedno užiten. Zaradi higroskopičnosti in vodikovega peroksida se med ne kvari zelo hitro, važno je le, da je neprodušno zaprt. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 16. maj 2003 Prijavi Deli 16. maj 2003 Uh Marko mislim, da ga na onem svetu ne bom rabil ampak tole je sila, da tako dolgo zdrži zanimivo kaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zojko 17. maj 2003 Prijavi Deli 17. maj 2003 Hvala bogu, da nima roka uporabnosti, drugače bi imeli kar nekaj preglaviczorko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 17. maj 2003 Prijavi Deli 17. maj 2003 Ja imaš pa prav kaj, ko bi se to hitro kvarilo kot kaka druga živila Očitno je Bog res pomislil na nas čebelarje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 Pred leti sem dobil med (mislim da cvetlični?!) od enega čebelarja. Ko sem ga zadnjič slučajno prestavil drugam sem opazil, da je le delno kristaliziral - po plasteh, vmes med plastmi pa je med tekoč ... Pri svojem medu tega še nisem opazil ; ali - dokler ga pač imam - ne kristalizira, ali pa kristalizira v celoti ... Kaj bi to lahko bilo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rena 28. avgust 2003 Prijavi Deli 28. avgust 2003 Tudi meni se je lani zgodilo, da je bil spodnji del medu v kozarcu kristaliziran, zgornja polovica pa je bila tekoča. Kaj če je to zaradi različnih paš v istem obdobju in se med ne zmeša dobro med seboj? Na nalepkah za slovenski med piše, da je trajnost medu 2 leti. Ali to pomeni, da po tem izgubi dobre učinkovine? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 28. avgust 2003 Prijavi Deli 28. avgust 2003 Tudi meni se je lani zgodilo, da je bil spodnji del medu v kozarcu kristaliziran, zgornja polovica pa je bila tekoča. Kaj če je to zaradi različnih paš v istem obdobju in se med ne zmeša dobro med seboj? Na nalepkah za slovenski med piše, da je trajnost medu 2 leti. Ali to pomeni, da po tem izgubi dobre učinkovine?Kot vem je pri nas neki zakon, ki določa, da mora biti na vsakem živilu napisana trajnost. Tako na primer tudi na sladkorju piše nekaj takega kot 2 leti. Vemo pa, da lahko sladkor, ki je čuvan pred vlago uporabljamo neskončno dolgo. Nekje sem čital, da: ko so kopali po starem Rimu (ta naj bi imel 13 nivojev), da so našli ca 5000 let star med - in je bil še vedno užiten. Koliko pa je imel koristnih lastnosti - eh, tega pa ne vem! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 28. avgust 2003 ..noja, nevem, če spada tole tukle, sam vseen moram povedat, da je predsednik čebelarske zveze v Slo. L.Peterle ( nism tega vedu, do zdele na tv) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko Hrastelj 29. avgust 2003 Prijavi Deli 29. avgust 2003 Ja Lojze je naš šef No sej na splošno je kar v redu, samo na trenutke pa kako tako ven vrže, da bi ga vsak čebelar nekam sunil... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2003 hja, al je sam čebelar tut po duši al je sam naučen?oz. so imeli doma...drgač pa koliko novih informacij prpele iz tujine k nam.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 29. avgust 2003 Prijavi Deli 29. avgust 2003 Ja Lojze je naš šef No sej na splošno je kar v redu, samo na trenutke pa kako tako ven vrže, da bi ga vsak čebelar nekam sunil...Na splošno je lahko vse v redu.... tudi 7 let stara matica... če pa sta čebelar in njegova dejavnost odvisna od konkretnih stvari, potem je splošno nepotrebna navlaka (seveda za nas slovence je to drugače). Če se malce obrneš okoli sebe in pogledaš k sosedom avstrijcem, hrvatom in italijanom, ti kmalu postane jasno o čem govorim. Tukaj mislim na status čebelarjev, odnos njihove zveze (beri države) do njih ipd. Si še vedno zadovoljen? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 29. avgust 2003 Prijavi Deli 29. avgust 2003 hja, al je sam čebelar tut po duši al je sam naučen?oz. so imeli doma...drgač pa koliko novih informacij prpele iz tujine k nam....Mislim, da njegovo "duševno" stanje ni relevantno. Šteje le tisto, kar sem včeraj, kar danes in bom na lastni koži čutil še jutri. Torej štejejo njegova dejanja...! Iz tujine pa se poskuša vriniti k nam vse mogoče. Če spremljaš razvoj posameznega panjskega sistema in kaj se okoli tega dogaja, kmalu spoznaš, kje se naši "učijo". In to potem "prodajajo" naprej, mi pa fajn plačujemo. Znano, ne?! Je pa kar malce smešno, imeti za "idola" nekoga, ki ni aktiven sodrug in čebele vidi le občasno ... Kot če bi imel Schumacher na začetku svoje poti za vzor kakšnega ostarelega birokrata FIE...Misliš, da bi bil danes šampion?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2003 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko Hrastelj 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 Miro, meni je žal, da se nisva srecala kaj na Apimondiji, da bi udarila kako cebelarsko.Glede Peterleta pa moram malo pojasniti. Sam zelo cenim vse, kar on naredi za CZS in nas kot njene clane. Ima kar velik vpliv tudi v Evropi, lahko tudi nekoliko lobira in takšne v vodstvu CZS tudi rabimo. Ni mi pa všec, ko se zacne prevec "delati" cebelarja. Ce je kdo gledal Polnocni klub vceraj-dobro, da so bili ostali trije bolj čebelarsko podkovani kot on. Glede odnosa zveze: jaz sem tudi imel kar nekaj za povedati na to temo, ampak so me lepo utišali na skupini v stilu, pa se sam potrudi in se spravi v vodstvo, kar menda niti ni tako težko, če malo kje kaj premakneš. V bistvu imajo prav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 pokowc spet chetrt pismen:starost meda :xx!: MEDU Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 res zanimivo, da ima med tako dolgi rok trajanja.... kako dolg sploh?... jaz še nisem videla, da bi bil kakšen med "pokvarjen"... vauuu! fascinantno, a ni?! Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 30. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 30. avgust 2003 JAA, RES ZANIMIVO. obstaja na zeml še kaj tk pristnega, naravnega...jest kr spoštujem med bolj kt kruh že, hehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 1. september 2003 Prijavi Deli 1. september 2003 Miro, meni je žal, da se nisva srecala kaj na Apimondiji, da bi udarila kako cebelarsko.Glede Peterleta pa moram malo pojasniti. Sam zelo cenim vse, kar on naredi za CZS in nas kot njene clane. Ima kar velik vpliv tudi v Evropi, lahko tudi nekoliko lobira in takšne v vodstvu CZS tudi rabimo. Ni mi pa všec, ko se zacne prevec "delati" cebelarja. Ce je kdo gledal Polnocni klub vceraj-dobro, da so bili ostali trije bolj čebelarsko podkovani kot on. Glede odnosa zveze: jaz sem tudi imel kar nekaj za povedati na to temo, ampak so me lepo utišali na skupini v stilu, pa se sam potrudi in se spravi v vodstvo, kar menda niti ni tako težko, če malo kje kaj premakneš. V bistvu imajo prav. JA, res škoda, kajti te tematika kar kliče po debatah in naposled tudi po dejanjih... Tudi sam sem gledal Polnočni klub iz z tvojo ugotovijtvijo se strinjam; pravzaprav so bili vsi razen Šivica bolj ljubitelji, tako da jih ne moreš jemati preveč "resno". Seveda je fajn in potrebno imeti ljudi, ki kotirajo dovolj visoko, da lahko lobirajo. To je o.k., vendar pa je zame, ki bivam v "tej" hiši in "tu" to samo "fasada". Namen pa je usklajena celota. Zadovoljni vsi - to je zame edino relevantno. No, saj bo čas pokazal...."Kupovanje" je pa osnova politike in če je to edini način, da človek kaj spremeni ... "prispevam". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BeeKeeper 1. september 2003 Prijavi Deli 1. september 2003 Glede na to, da sem se z vsemi, ki so sodelovali v polnočnem klubu večkrat dnevno srečeval na Apimondii in ker približno vem s čim vse se ukvarjajo me ne čudi če so nekateri samo še hobi čebelarji - ne moreš po celem svetu letat okoli pa še čebele doma pedenat - očitno pa njihovih domačih čebele prav nič ne zanimajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.