Skoči na vsebino

Kruh prijateljstva


Recommended Posts

Nestrpno pricakujemo vec o temle... x:)x

Slisi pa se dbest! x^x

Kruh je zakon - potem pa se prijateljstva! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... :8):

 

Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik!

 

1. dan: ne delaj nič

2. dan: premešaj z žlico

3. dan: premešaj z žlico

4. dan: premešaj z žlico

5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj.

 

6. dan: premešaj

7. dan: premešaj

8. dan: premešaj

9. dan: premešaj

10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka.

 

Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem.

 

Preostali masi dodaj:

1 jogurtov lonček olja

2 jogurtova lončka moke

1 jogurtov lonček sladkorja

3 cela jajca

vanilij sladkor

1/2 pecilnega praška

1 žlico cimeta

malo soli

malo soda bikarbone

 

V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine.

Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C.

 

Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš.

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, kul, hvala, Tina - zdaj sem sele opazila...

Sicer da ne bi mislila, da bom jaz tegale se lotila...

Pac pa prav pride, Mitja pa dbest kruh pece, prav tako moja mama.

Jes. Kruh. Kul, da ga lahko jem, kolikor zelim.

 

Res dobra fora - kruh prijateljstva... :palec: :palec:

Saj v bistvu bi lahko bil vsak... z bucnicami in vse - fora je v treh tretinah, po mojem... x;)x Za nas, ki nismo toliko za sladko in za sadje, pac pa za slano in za grickarije...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 years later...
Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... :8):

 

Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik!

 

1. dan: ne delaj nič

2. dan: premešaj z žlico

3. dan: premešaj z žlico

4. dan: premešaj z žlico

5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj.

 

6. dan: premešaj

7. dan: premešaj

8. dan: premešaj

9. dan: premešaj

10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka.

 

Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem.

 

Preostali masi dodaj:

1 jogurtov lonček olja

2 jogurtova lončka moke

1 jogurtov lonček sladkorja

3 cela jajca

vanilij sladkor

1/2 pecilnega praška

1 žlico cimeta

malo soli

malo soda bikarbone

 

V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine.

Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C.

 

Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš.

 

Tista masa v lončku je ravno od 5. dne naprej in potem greš po planu do 10. dne. Ko ga daš naprej, pa spet vse jovo na novo od dneva 1. Tisti, ki začne s kruhom prijateljstva bo pri drugi peki zelo zadovoljen, sam mora pa začet s prvim dnem in nato lepo po programu. x;)x

 

Sej je fajn, sm že skor pozabla nanj... :O: x:Dx

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
Ja, sem kruh naredila (že 100 let nazaj), dala maso naprej, pa niso naredili nič! Niti mešali - zgnila jim je na pultu :P Friends my ass xcivx x:o)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

 

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...