loncek1 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Ga kdo dela? ...pripravljaš ga 10 dni, nato od mase vzameš jogurtov lonček testa ga razdeliš na 3 dele, 2 daš naprej iz enga dela pa sam nadaljuješ... ali kdo pozna to? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2003 Prijavi Deli 14. maj 2003 Nestrpno pricakujemo vec o temle... Slisi pa se dbest! Kruh je zakon - potem pa se prijateljstva! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 15. maj 2003 Prijavi Deli 15. maj 2003 Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik! 1. dan: ne delaj nič 2. dan: premešaj z žlico 3. dan: premešaj z žlico 4. dan: premešaj z žlico 5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj. 6. dan: premešaj 7. dan: premešaj 8. dan: premešaj 9. dan: premešaj 10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem. Preostali masi dodaj: 1 jogurtov lonček olja 2 jogurtova lončka moke 1 jogurtov lonček sladkorja 3 cela jajca vanilij sladkor 1/2 pecilnega praška 1 žlico cimeta malo soli malo soda bikarbone V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine. Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C. Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš. Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 O, kul, hvala, Tina - zdaj sem sele opazila...Sicer da ne bi mislila, da bom jaz tegale se lotila...Pac pa prav pride, Mitja pa dbest kruh pece, prav tako moja mama.Jes. Kruh. Kul, da ga lahko jem, kolikor zelim. Res dobra fora - kruh prijateljstva... Saj v bistvu bi lahko bil vsak... z bucnicami in vse - fora je v treh tretinah, po mojem... Za nas, ki nismo toliko za sladko in za sadje, pac pa za slano in za grickarije... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 18. november 2007 Prijavi Deli 18. november 2007 Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik! 1. dan: ne delaj nič 2. dan: premešaj z žlico 3. dan: premešaj z žlico 4. dan: premešaj z žlico 5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj. 6. dan: premešaj 7. dan: premešaj 8. dan: premešaj 9. dan: premešaj 10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem. Preostali masi dodaj: 1 jogurtov lonček olja 2 jogurtova lončka moke 1 jogurtov lonček sladkorja 3 cela jajca vanilij sladkor 1/2 pecilnega praška 1 žlico cimeta malo soli malo soda bikarbone V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine. Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C. Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš. Tista masa v lončku je ravno od 5. dne naprej in potem greš po planu do 10. dne. Ko ga daš naprej, pa spet vse jovo na novo od dneva 1. Tisti, ki začne s kruhom prijateljstva bo pri drugi peki zelo zadovoljen, sam mora pa začet s prvim dnem in nato lepo po programu. Sej je fajn, sm že skor pozabla nanj... Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 29. januar 2008 Prijavi Deli 29. januar 2008 Ja, sem kruh naredila (že 100 let nazaj), dala maso naprej, pa niso naredili nič! Niti mešali - zgnila jim je na pultu Friends my ass Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.