Skoči na vsebino

Čebelarjenje v 3 etažnem AŽ panju

martinbajc

Recommended Posts

Ja vzrejevalci samo imam en hud priukus :xx!: Glej 22 smo imeli sestanek na Lukovici, dogovorjena cena matic je 3.000 torej pod to ceno se ne sme prodajat, nebi poimenično ampak so taki, ki bodo jebali vse ostale sedaj pa kako, kaj komu, koliko zakaj delat to je pa velik x?x

Ne vem kolko bom sploh letos lahko vzrejal kajti dobil bom naraščaj tak, da nas bo eden več in z tem spet ena odgovornost več pa delo tud x:Xx

No sem pa za stvar ni problema kolko bom zmogel in srknil ga pa boš vseen tud al kva saj drgač ne moreš govorit je tak???? :palec:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 111
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:palec: Vzrejanje matic to bo to.... V ČZ Zgornje Gorenjske se bo čez 14 dni začelo predavanje o vzreji matic (8 sklopov tečaja s terenskimi vajami in izpitom). Sem namreč z Bohinja, kjer so se že 100let nazaj (Jan Strgar) okvarjali predvsem z vzrejo in razpošiljanjem kvalitetnih sivk. ... Kmalu po vojni je bilo v Bohinju kar 22 vzrejevalcev... Imamo srečo... zaprto območje in pa ustrezno klimo(Mi Bohinjci sredi raja, zima 13 mescov traja) kar matice in ceveda tudi človeški rod x:Dx naredi malo bolj trpežen, pa delaven.

Baje na Nemških trgih kvalitetne matice dosegajo ceno okoli 15 000SIT, kar je tudi ekonomsko zanimivo. No če bomo dosegl vsaj polovico evropske cene potem bo kar OK.

Včeraj sem zvedel na predavanju (o čebeljih izdelkih - od panja do žlice) tudi nekaj novega o sušenju cvetnega prahu (sem ga malo lomil, ko sem ga imel celo leto na sobni temperaturi ---- baje tako izgublja svojo vrednost...zdravilno moč).

Pozdrav!

Andrej

Hvala za čestitke upam, da bo zdravo karkoli že bo x^x

Vzreja matic hmmm...tudi to je kar zajeten zalogaj in krvavo delo. Tak tečaj sem končal lani na SKŠ Rakičan sem pa 3 leta registriran vzrejevalec tud toje ena velika jeba! Če hočeš uspeh rabiš več velikoooo več znanja in dela kot z čebelarjenjem na ''meso'' in med!

Danilo, iskrene čestitke in vse najboljše pri "vzreji". Ko pišem čestitko, mi ena tromesečna "trotovska žerka" v naročju spi. x;)x

Tako torej, potencialne možnosti za nasledstvo so.... x:)x x:)x x:)x .

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...