Orhideja 16. maj 2003 Prijavi Deli 16. maj 2003 Mesec maj je tu in vse je v cvetju, tako da zakaj ga ne bi izkoristili, da bi bile še lepše. Posebej me zanima, če katera od vas uporablja vrtnice v kozmetiki. Sama si naredim vodo iz vrtnic. Pred leti sem jo kupovala v Trstu, ampak notri je bil tudi alkohol, pa še veliko vrtnic imamo doma, tako da se mi je zdelo prav škoda......namreč rada packam. V lonec dam kuhat vodo in čakam, da zavre. V eno gazo ali pa bombažno krpo zavijem 12 vrtnic, ampak brez stebel...samo cvetje...in to dam v lonec in pustim 10 minut v lončku. Če želite lahko date tudi 3 kapljice aromatičnega olja z okusom vrtnice, da da bolj izrazit vonj. In to mešanico se da pol v stekleničke. V roku treh mesecev je treba porabit. Osebno si delam vedno svežo mešanico. In zakaj je to dobro? Ozveži kožo in oži pore. Poleti, ko se koža izsuši, pa ko je soparno, si v en mini pršilnik nalijem to vodo in imam vedno pri sebi. Res je neverjetno kako me osveži, pa še kožo naredi lepo mladostno. Sedaj pa napišite vi zakaj vse uporabljate vrtnice...seveda poleg obdarovanja. Aja, priporočam tudi kopel iz vrtnic. Lep pozdravček! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 16. maj 2003 Prijavi Deli 16. maj 2003 ...a si ti slučajn probala kopel iz vrtnic ?????? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2003 Prijavi Deli 16. maj 2003 wow Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Orhideja 17. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 17. maj 2003 Ja, sem poskusila kopel iz vrtnic, zakaj pa te zanima? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. maj 2003 Prijavi Deli 17. maj 2003 Zelo dober recpet si podala tole, Orhideja! Tudi sama sem tole delala (ko smo imeli v enem od podnajemov pred hiso grm vrtnic)... Ful dobro - vrtnica je med najbolj zazelenimi rozami v kozmetiki in olje vrtnic je med najdrazjimi in med najbolj cenjenimi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 26. februar 2005 Prijavi Deli 26. februar 2005 Lahko narediš super milo iz belega otroškega mila dodaš rožno vodo in dodaš zmleto kašo + kapljice eteričnega olja vrtnice.Milo pa poparek segrevaš nad vodno paro da se milo raztopi, mal ohladimo pa dodamo zmleto ovseno kašo. Ulijemo v naoljen modelček ..in ola imamo milo. uporabmo lahko tudi sivko ali kakšno drugo zelišče. Lahko pa ovseno kašo spustimo ...pa nimamo pilinga rožna voda...2 do 3 žlice vrtničnih listov preliješ z 2-3 dcl vrele vode. listke potunkajte v vodo, da jih voda prekrije, potem pa še dodajte cvetne liste. To naj se namka 6 ur. Vse skupja precedi čez gazo ožmi da isteče ves sok. potem pa v dobljeni sok dodaj pol žličke glicerina. To se uporablja kot parfum ali pa aroma za različne jedi (kakšne sladkarije... Maska za obraz:cvetne liste namoči z nekja mlačne destilirane vode in nekja časa pusti, da se namka. Nato te listke zavij v gazo in mlačni obkladek daj na obraz. ta obkladek zelo dobro dene očem. (vnete očesne veznice) Pa še en liker...oprane vrtnične liste dajte v kozarec v plasti in sicer liski sladkor, listki sladkor itd...čez dan pustite na soncu, zvečer odnašajte zadevico v topel prostor (soba) ko se sladkor raztopi dodaj žganje ali pa vodko. Vse skupaj na sonce za dva dni..in liker je tu. Če bo zadevica premočna ga pa mal z destilirano vodo razredčiš. Hm se pa kuha marmelada...itd razpišite se Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. februar 2005 Prijavi Deli 26. februar 2005 razturas dons, strelka! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 fuuullll dobr! čeprov nisem lih človk k bi packal... vsaj take stvari. ampak nikol ne veš kaj me pič. sam na vrtnce sem pa čist fertik. edina roža k me gane... ok pa naglčki so mi kjut... mam tud svašta iz vrtnic... za umivanje, za negovanje.... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 Super tele zadeve iz vrtnic , mi jih imamo velik pred hišo, živim pa tud blizu enga bolj opuščenga gradu, tam jih je pa ogromno....Torej materiala imam velik, samo še mesc maj naj pride hiiiiteeer!!! pa AKCIJA!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 No pa da se ne boste sam v vrtnicah kopale..lahko namkate samo noge tole priporaočajo, če smo napeti in v stresu... kopel za noge. v toplo vodo dodaš 3 žlice mandeljevega olja + 5 kapljice vrtničnega olja....in uživaš. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 mmmmm ja...... razvajanje nogic..... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 17. marec 2005 Prijavi Deli 17. marec 2005 No niso ravno lepotilni pripravki....ali pa tudi? POMEN CVETOV VRTNICE Rdeča vrtnica pomeni ljubezen in strastRdeče in bele vrtnice skupaj pomenijo enotnostRoza vrtnica pomeni ljubkost, nežnost, veselje, plemenitost in občudovanjeBela vrtnica pomeni, skrivnostnost, brezmadežnost,oseba, ki ste ji jo poklonili je božansko lepaTemno rdeča vrtnica je lep poklon nekomu, ki se svoje lepote se ne zaveda Oranžna vrtnica izraža poželenje, prijaznost, spoštovanje, občudovanje in simpatičnostZaprti cvetovi pravijo, da je oseba premlada za ljubezenRumena vrtnica danes pomeni veselje, svobodo in prijateljstvo, včasih pa je pomenila zaton ljubezni, ljubosumje ter nezvestoboEna sama podarjena vrtnica pomeni preprostostKošarica vrtnic pomeni hvaležnost Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Ker je tukaj že ena fina debata še jaz malo dodajam. Tole je en od načinov pridobivanja rožne vode, so pa še slikce zravn KLIK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 Ker je tukaj že ena fina debata še jaz malo dodajam. Tole je en od načinov pridobivanja rožne vode, so pa še slikce zravn KLIKA se da rožno vodo kje kupit? Baje pomaga pri suhih/utrujenih oči... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 15. november 2008 Prijavi Deli 15. november 2008 Ja se da, samo 100% je zelo draga. Obstajajo pa razni toniki, ki so pa cenejši. Npr. tale je bolj čista klik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
passiflora 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 S posušenimi cvetnimi listki se napolni male vrečke iz blaga in se jih obesi v omaro. Lepo diši Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.