Skoči na vsebino

Vrtnice

Recommended Posts

Mesec maj je tu in vse je v cvetju, tako da zakaj ga ne bi izkoristili, da bi bile še lepše. Posebej me zanima, če katera od vas uporablja vrtnice v kozmetiki. Sama si naredim vodo iz vrtnic. Pred leti sem jo kupovala v Trstu, ampak notri je bil tudi alkohol, pa še veliko vrtnic imamo doma, tako da se mi je zdelo prav škoda......namreč rada packam. V lonec dam kuhat vodo in čakam, da zavre. V eno gazo ali pa bombažno krpo zavijem 12 vrtnic, ampak brez stebel...samo cvetje...in to dam v lonec in pustim 10 minut v lončku. Če želite lahko date tudi 3 kapljice aromatičnega olja z okusom vrtnice, da da bolj izrazit vonj. In to mešanico se da pol v stekleničke. V roku treh mesecev je treba porabit. Osebno si delam vedno svežo mešanico. In zakaj je to dobro? Ozveži kožo in oži pore. Poleti, ko se koža izsuši, pa ko je soparno, si v en mini pršilnik nalijem to vodo in imam vedno pri sebi. Res je neverjetno kako me osveži, pa še kožo naredi lepo mladostno. Sedaj pa napišite vi zakaj vse uporabljate vrtnice...seveda poleg obdarovanja. x:Dx Aja, priporočam tudi kopel iz vrtnic. Lep pozdravček! :flower: :flower: :flower:
Deli na socialnih omrežjih

Zelo dober recpet si podala tole, Orhideja! x^x

Tudi sama sem tole delala (ko smo imeli v enem od podnajemov pred hiso grm vrtnic)... Ful dobro - vrtnica je med najbolj zazelenimi rozami v kozmetiki in olje vrtnic je med najdrazjimi in med najbolj cenjenimi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 year later...

Lahko narediš super milo iz belega otroškega mila dodaš rožno vodo in dodaš zmleto kašo + kapljice eteričnega olja vrtnice.

Milo pa poparek segrevaš nad vodno paro da se milo raztopi, mal ohladimo pa dodamo zmleto ovseno kašo. Ulijemo v naoljen modelček ..in ola imamo milo.

uporabmo lahko tudi sivko ali kakšno drugo zelišče.

Lahko pa ovseno kašo spustimo ...pa nimamo pilinga x:)x

rožna voda...2 do 3 žlice vrtničnih listov preliješ z 2-3 dcl vrele vode. listke potunkajte v vodo, da jih voda prekrije, potem pa še dodajte cvetne liste. To naj se namka 6 ur. Vse skupja precedi čez gazo ožmi da isteče ves sok.

potem pa v dobljeni sok dodaj pol žličke glicerina. To se uporablja kot parfum ali pa aroma za različne jedi (kakšne sladkarije...

Maska za obraz:

cvetne liste namoči z nekja mlačne destilirane vode in nekja časa pusti, da se namka. Nato te listke zavij v gazo in mlačni obkladek daj na obraz. ta obkladek zelo dobro dene očem. (vnete očesne veznice)

Pa še en liker...

oprane vrtnične liste dajte v kozarec v plasti in sicer liski sladkor, listki sladkor itd...

čez dan pustite na soncu, zvečer odnašajte zadevico v topel prostor (soba)

ko se sladkor raztopi dodaj žganje ali pa vodko. Vse skupaj na sonce za dva dni..in liker je tu. Če bo zadevica premočna ga pa mal z destilirano vodo razredčiš.

Hm se pa kuha marmelada...itd razpišite se

fuuullll dobr! čeprov nisem lih človk k bi packal... vsaj take stvari. ampak nikol ne veš kaj me pič. sam na vrtnce sem pa čist fertik. edina roža k me gane... ok pa naglčki so mi kjut... mam tud svašta iz vrtnic... za umivanje, za negovanje.... x:px :2src: xokx
spet se mi je na bolš poslabšal

Super tele zadeve iz vrtnic x:)x , mi jih imamo velik pred hišo, živim pa tud blizu enga bolj opuščenga gradu, tam jih je pa ogromno....Torej materiala imam velik, samo še mesc maj naj pride hiiiiteeer!!! pa AKCIJA!!! xDDx xDDx

• 3 weeks later...

No niso ravno lepotilni pripravki....ali pa tudi?

POMEN CVETOV VRTNICE

Rdeča vrtnica pomeni ljubezen in strast

Rdeče in bele vrtnice skupaj pomenijo enotnost

Roza vrtnica pomeni ljubkost, nežnost, veselje, plemenitost in občudovanje

Bela vrtnica pomeni, skrivnostnost, brezmadežnost,oseba, ki ste ji jo poklonili je božansko lepa

Temno rdeča vrtnica je lep poklon nekomu, ki se svoje lepote se ne zaveda

Oranžna vrtnica izraža poželenje, prijaznost, spoštovanje, občudovanje in simpatičnost

Zaprti cvetovi pravijo, da je oseba premlada za ljubezen

Rumena vrtnica danes pomeni veselje, svobodo in prijateljstvo, včasih pa je pomenila zaton ljubezni, ljubosumje ter nezvestobo

Ena sama podarjena vrtnica pomeni preprostost

Košarica vrtnic pomeni hvaležnost

Pozdravček xsrcx

• 3 years later...
  • 3 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...