Skoči na vsebino

Industrijska


pokowc

Recommended Posts

Okoli 15 septembra bo liker nared in degustacija sledi... :palec:

Glede na vloženi material sem izračunal, da bi stopnja alkohola v likerju morala biti 22,22 %.Te dni se ukvarjam z izborom dejavnosti za doregistracijo pojetja na sodišču. Tudi pridelava in izdelava alkoholnih pijač in vina ne bo smela manjkati, še sploh, če bom hotel prodajati legalno...

Kakšna pa so pravila glede tega, kaj sodi v "medico", "liker" oz. medeno žganje? Mislim na morebitno klasifikacijo kot je pri vinu (suho, polsuho ...). A je za liker pomembna stopnja alkohola

? Na sejmu sem nekje videl na etiketi poleg napisa medeni liker še napis polsuh oz. suh?!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 70
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Za liker mora biti vol% alkohola kot je z zakonom določeno OD-DO az ne vem od kolko do kolko je določeno kaj spada med likerje.....

Medica je itak sladka o tem ni dvoma in se prišteva med sladka vina, medeno žganje pa je spet klasa zase in verjetno je enako kot ostala žganja.

Nikjer še nisem zasledil, da bi se liker označeval kot suh ali polsuh, tudi pri medici tega ni kajti suha medica bi bila brez okusna ni harmonije in kot taka je brezpredmetna.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem kje natančno sem videl etikete s takšnimi napisi, zdi pa se mi, da je bilo to na razstavnem prostoru znotraj CD, takoj za glavnim vhodom -razstavljal je naš čebelar. Še komentiral sem, kako zanimivo, da se tudi likerji in ostalo loči po vsebnosti sladkorja. No, saj če gre za izdelke različnih stopenj vsebnosti sladkorja, potem ta razdelitev ni niti tako napačna. Morda pa hoče kdo liker, ki je blag po stopnji alkohola in pa da ni "preveč" sladek ...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, sem kar dobro pregledal vse izdelke .... in upam, da se bom spomnil, kdo je imel takšen napis na svojih etiketah.

A si videl pri hrvaških čebelarjih, da so ponujali medene sate .... Pred časom sem slišal, da to zadevo na veliko prakticirajo japonci?!

Pa tudi na medexovi odkupni listi je takšen izdelek naveden, vendar pa ne vem, ali kdo izmed nas čebelarjev to tudi "prideluje" ...?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Medeni sati ja res je Medex odkupovalec samo ni pa to tako enostavno. Mislim, da kake 3 leta nazaj je tukaj kar nekaj čebelarjev šlo v to pa so imeli hude težave. Cena je bila privlačna ampak na koncu je računica kazala drugače.

Rabiš nov satnik, satnico in samo 2× povzdolž zažičit že to je sam strošek. Nadalje to mora biti dobra paša in to akacija, ki ne kristalizira pa še vse mora biti pokrito. sedaj pa, če medenje preneha čebele ne pokrijejo celega sata in kljub krmljenju jim niso pokrile vsega veš ni tak enostavno......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To res ni enostavno, se strinjam. Že pri meni, ki prodam kakšnih 10 takšnih satov (zalitih z medom) je problem dobiti popolnoma pokrit sat.... o kakšni akaciji pa lahko zaenkrat samo sanjam. No, saj tudi v drugih medovih zadevca obstoji v ustreznem agregatnem stanju toliko časa, da jo kupec še zadovoljen "pospravi"...

Samo tole stvar je pa treba imeti pospravljeno v hladilniku, ne?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sam sem probal tudi z majhnimi okvirčki in zadeva je takšna, kot pravi Danilo. Če zmanjka paše, ostane satje nepokrito. V kolikor pa gre vse v redu, je stvar o.k., saj "satke" samo izrežež in uporabiš ...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za pridelavo medu v satju je en sam pogoj in to zelo obilna nektarna paša kar je npr..na našem koncu akacija to je vsa umetnost in družina mora imeti malo medišče.

Tu pride prav LR panj in kake 2/3 naklada kajti tako dosežemo kar hočemo!?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ej, čebelice

...medek, njami

 

ampak me je kr streslo, ko sm zagledla vaše ikonce Danilo, Miro... Opasno. Hudo.

 

vsak pač po svoje...

 

pa dobrega meda obilo!

Stankaaaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...