Miro 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 Okoli 15 septembra bo liker nared in degustacija sledi... Glede na vloženi material sem izračunal, da bi stopnja alkohola v likerju morala biti 22,22 %.Te dni se ukvarjam z izborom dejavnosti za doregistracijo pojetja na sodišču. Tudi pridelava in izdelava alkoholnih pijač in vina ne bo smela manjkati, še sploh, če bom hotel prodajati legalno...Kakšna pa so pravila glede tega, kaj sodi v "medico", "liker" oz. medeno žganje? Mislim na morebitno klasifikacijo kot je pri vinu (suho, polsuho ...). A je za liker pomembna stopnja alkohola? Na sejmu sem nekje videl na etiketi poleg napisa medeni liker še napis polsuh oz. suh?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 Za liker mora biti vol% alkohola kot je z zakonom določeno OD-DO az ne vem od kolko do kolko je določeno kaj spada med likerje.....Medica je itak sladka o tem ni dvoma in se prišteva med sladka vina, medeno žganje pa je spet klasa zase in verjetno je enako kot ostala žganja.Nikjer še nisem zasledil, da bi se liker označeval kot suh ali polsuh, tudi pri medici tega ni kajti suha medica bi bila brez okusna ni harmonije in kot taka je brezpredmetna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Ne vem kje natančno sem videl etikete s takšnimi napisi, zdi pa se mi, da je bilo to na razstavnem prostoru znotraj CD, takoj za glavnim vhodom -razstavljal je naš čebelar. Še komentiral sem, kako zanimivo, da se tudi likerji in ostalo loči po vsebnosti sladkorja. No, saj če gre za izdelke različnih stopenj vsebnosti sladkorja, potem ta razdelitev ni niti tako napačna. Morda pa hoče kdo liker, ki je blag po stopnji alkohola in pa da ni "preveč" sladek ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 No o tem ne vem nič nisem tolko seznanjen z vsem tem.....pa tudi gledal nisem vse podrobno, ko sem bil noter ti si torej bil bolj natančen.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Ja, sem kar dobro pregledal vse izdelke .... in upam, da se bom spomnil, kdo je imel takšen napis na svojih etiketah. A si videl pri hrvaških čebelarjih, da so ponujali medene sate .... Pred časom sem slišal, da to zadevo na veliko prakticirajo japonci?!Pa tudi na medexovi odkupni listi je takšen izdelek naveden, vendar pa ne vem, ali kdo izmed nas čebelarjev to tudi "prideluje" ...? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Medeni sati ja res je Medex odkupovalec samo ni pa to tako enostavno. Mislim, da kake 3 leta nazaj je tukaj kar nekaj čebelarjev šlo v to pa so imeli hude težave. Cena je bila privlačna ampak na koncu je računica kazala drugače.Rabiš nov satnik, satnico in samo 2× povzdolž zažičit že to je sam strošek. Nadalje to mora biti dobra paša in to akacija, ki ne kristalizira pa še vse mora biti pokrito. sedaj pa, če medenje preneha čebele ne pokrijejo celega sata in kljub krmljenju jim niso pokrile vsega veš ni tak enostavno...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 To res ni enostavno, se strinjam. Že pri meni, ki prodam kakšnih 10 takšnih satov (zalitih z medom) je problem dobiti popolnoma pokrit sat.... o kakšni akaciji pa lahko zaenkrat samo sanjam. No, saj tudi v drugih medovih zadevca obstoji v ustreznem agregatnem stanju toliko časa, da jo kupec še zadovoljen "pospravi"...Samo tole stvar je pa treba imeti pospravljeno v hladilniku, ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Ja to je malo huje za hranit res rabiš hladilnik ali pa prepih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 8. september 2003 Prijavi Deli 8. september 2003 Če daš meden sat v hladilnik, ali ta med zgubi na kvaliteti - mislim na vonj in okus po hladilniku .... četudi ni drugih živil noter... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 8. september 2003 Prijavi Deli 8. september 2003 Če ni kaj drugega noter potem je malo verjetnosti, med je boljhe hraniti na nižji kot višji temperaturi.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BeeKeeper 8. september 2003 Prijavi Deli 8. september 2003 A ima kdo izkušnje če daš v okvir 6 majhnih okvirčkov a pol to zalimajo kua pa če bi jim malce zmanjšali površino ki jo morajo zapopat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 8. september 2003 Prijavi Deli 8. september 2003 Ja okvirčki, če paša preneha je isto tole je malo težje za pridelovat kot pa sam med Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 9. september 2003 Prijavi Deli 9. september 2003 Sam sem probal tudi z majhnimi okvirčki in zadeva je takšna, kot pravi Danilo. Če zmanjka paše, ostane satje nepokrito. V kolikor pa gre vse v redu, je stvar o.k., saj "satke" samo izrežež in uporabiš ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 9. september 2003 Prijavi Deli 9. september 2003 Za pridelavo medu v satju je en sam pogoj in to zelo obilna nektarna paša kar je npr..na našem koncu akacija to je vsa umetnost in družina mora imeti malo medišče. Tu pride prav LR panj in kake 2/3 naklada kajti tako dosežemo kar hočemo!? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Ja, LR bi bil morda res bolj praktičen za tole ... Mislim da medex nudi 1000 sit za kg medu v satju? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Ja bi bil LR je boljši za to 1000 SIT satnica pa satnik sta že 200 ali več torej??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miro 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Cena se mi zdi čisto o.k.. Če bi tovrsti pridelavi namenil kakšnih 20 panjev, bi se na računu kar poznalo ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Malce previsokooooo letiš ne moreš celega medišča tako nastavit v vsak panj lahko daš po dva ali pa samo ene tak sat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. september 2003 Avtor Prijavi Deli 13. september 2003 zanima me, a ima med kej maščobe v sebi (če ste pisal, nism zasledu še,hmm), oz.se lahko reče medu mesnati med, maščobni med?.............. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 13. september 2003 Prijavi Deli 13. september 2003 ej, čebelice...medek, njami ampak me je kr streslo, ko sm zagledla vaše ikonce Danilo, Miro... Opasno. Hudo. vsak pač po svoje... pa dobrega meda obilo!Stankaaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 13. september 2003 Prijavi Deli 13. september 2003 Saj nismo tako ''zlobni'' kot so ikonce ampak nekaj je na tem meni se baje tale prilega vsaj kar se Yahoo tiče sem si jo prislužil Maščobe pa v medu ni kolkor poznam sestavo....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.