loncek1 20. maj 2003 Prijavi Deli 20. maj 2003 Če se ti kdo zameri, kaj storiš-čakaš na priložnost in mu vrneš; se delaš kot da ni nič, kuhaš jezo v sebi...??? :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Ponavadi povem, kaj mi ni bilo všeč. Tudi, če se že odločim, da bom kuhala mulo, ne zdržim dolgo. To more ven iz mene! Če zamera ni huda, povem kar se da lepo, če pa je huda, pa tudi 'znorim'. Skratka mislim, da pri meni vedo 'koliko je ura'.Mi je pa grozno, če pri drugih čutim, da je nekaj narobe, ali da so jezni name in kaj podobnega - in ne povedo - mi je tudi kar za znoret. Čeprav se zdaj že kuliram in rečem - to je njihov problem! Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Ja, to sem jaz počel do pred parih let. Dokler mi ni takratna punca povedala, da to delam. Sicer, vsi vemo, kaki smo , sami sebe vidimo v najlepši luči in najverjetneje bi to zanikal, ampak nek notranji glas mi je prišepnil, da ima prav. Nato sem res po razmisleku ugotovil, da sem res to delal. Nisem povedal, kaj je narobe, maščevati pa sem se hotel z istim nazaj in kuhal zamero. :xx!: Pogost patološki vedenjski vzorec. In ne opazi se ravno zlahka. Povzroča pa zelo hude stvari ... Zadnjič sem ravno prijatelju v obraz povedal, da mi ni prav, da sva se na začetku dogovorila, da bo za projekt, ki mu ga bom naredil toliko in toliko delam in toliko in toliko plačila,sedaj pa je količina dela presegla že 2kratno vrednost. In ga je to tako presenetilo, da me je gledal z odprtimi usti. In pol sva se pogovarjala točno o tem - kako se potem "nagaja" nazaj,kadar se nam nekaj ne zdi prav,namesto da bi povedali in uredili zadevo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Po navadi povem tisto kar mislim, če človek prenese, naravnost v faco, da jih polovico dol pade, nekaterim zavijem v vatko pa jim včasih tudi to ni prav.Ne pustim, da kuhajo mulo, jih bezam ven tako dolgo, da prilezejo ven iz tmurne luknje.Tudi sama ne kuham mulo, raje povem, potegnemo črto in gremo dalje.So se že navadili, da me ne izzivajo, če nočejo resnice ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Sama se komot podpisem tako pod Strelkin kot tudi pod Vanjin post. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 17. julij 2003 Prijavi Deli 17. julij 2003 Če se ti kdo zameri, kaj storiš-čakaš na priložnost in mu vrneš; se delaš kot da ni nič, kuhaš jezo v sebi...??? :o|o:Samo 2x v življenju sem bila zelo prizadeta (razočarana), ne vem, če bi lahko rekla, da sem kaj zamerila. Jaz ne zamerim nikomur ničesar. Vsak ima pravico do svojih meril, svojih kriterijev in ravnanj. Če se z ljudmi s kakšnimi ravnanji ne počutim najbolje, se pač ne družim z njimi. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 19. julij 2003 Prijavi Deli 19. julij 2003 Najhuje je ko nekoga po domače rečeno ok.. ..š, namesto da bi se ti opravičil ali vsaj se zamislil, se ti še smeje v faco. Ni druge kot jih ignorirati nekaj časa, do te mere da te oni sami pokličejo po telefonu in te vprašajo če si še jezen, po tem vprašanju zmeraj vem da so se le malce zamislili. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 20. julij 2003 Prijavi Deli 20. julij 2003 Uuuu, kakšen temperament! Jaz pa pop..., nato se pomirim in je ok. Zamerim ponavadi ne prav dolgo, pozabim pa nikoli. (Hehehe, Volk, res je popoldne.... ). MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 21. julij 2003 Prijavi Deli 21. julij 2003 nikoli ne čakam.Vedno vrnem....takoj.Zdi se mi pošteno. Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. julij 2003 Prijavi Deli 21. julij 2003 jst pa lepo pochakam na priliko... vsak prej ali slej pride k -u Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vila vetra 21. julij 2003 Prijavi Deli 21. julij 2003 skušam razumet in spoznat človeka Zakajin mu dam priliko, da ga spoznam v različnih situacijahpredvsem pa mu pošljem blagi roza oblak ljubezni,saj večina ropota po Zemljici, ker se ne čuti ljubljen... seveda vsako merjenjein zamerjanje takoj ODPIHNEM Vila Vetra Citiraj Nikoli ne podcenjuj moč vetra in moč strasti...! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Voda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 jaz mal prestudiram kaj se je zgodilokaj me je prizadelo in zakajce pridem do zakljucka, da je doloceno obnasanje nesprejemljivo, doticnemu osebku ponavadi to takoj pokazem oz. povemampak vcasih ni ucinkovitopotem si pac s takim clovekom nimam kaj zaceti in ga pustim pri mirune druzim se z njim in ne mislim nanjmal huje je, ce se takemu cloveku zaradi zunanjih okoliscin ne mores izogniti za razliko od nekaterih jaz verjamem da so nekateri ljudje enostavno slabi - zahrbtni in zlobnio tem nenazadnje prica ze to, da se dogajajo umori, nasilje .... verjetno jih vecina ima razloge, a me ne zanimajo x!x je na svetu prevec fajnih ljudi, s katerimi se z veseljem druzis, da bi zgubljaj cas z raznimi pijavkami, zakompleksanci in prepotentnezi najbolj na zivce mi pa grejo glumaci, ki se kar naprej nakaj pretvarjajo in igrajo vlogo nekega finega bitja in ves cas blebetajo neke puhlice ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 First off, ponavadi nisem zamerljive narave... hm še posebej če štejemo čas ki ga porabim za to da se mi nekdo zameri, take stvari pridejo in grejo, takoj ko občutim kakšno zamero, povem nahrulim nič hudega slutečo osebo.... in pol je stvar mimo... kot da se ni zgodilo, Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 jaa, kot ,da se ni zgodilo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Podobne teme smo že nekajkrat obglodali, jeza, sovraštvo, maščevalnost. Ob takih vprašanjih se vedno spominjam Dalaj Lame. Budizem me je namreč res precej prevzel. Ne kot religija, ampak bolj kot filozofija. Njihova neagresivnost in razumevanje drugačnosti. Tako npr. pravi Dalaj Lama, da vsak lahko postane Buda, ne glede na religijo, kateri pripada, ali pa tudi vsakdo, ki ne pripada nobeni religiji, če le doseže svoj notranji mir. Tako visoke stopnje tolerance še nisem zasledil pri nobenem svečeniku katerekoli druge religije. Da se vrnem nazaj na jezo in zamero. Dalaj Lama je povedal (ko je bil na obisku v Ljubljani), da jeza in sovraštvo najbolj škodujeta prav tistemu, ki sovraži. Osovraženemu naša jeza kaj dosti ne škoduje. Jeza in sovraštvo kot negativni čustvi nas stalno preganjata, ne dasta nam spati, pokvari se prebava in naše zdravstveno stanje je čedalje slabše. Ne zaradi tistega, ki je povzročil našo jezo in sovraštvo, zaradi nas samih moramo odpustiti. Šele ko odpustimo in pozabimo zamero, ponovno najdemo notranji dušni mir in povrne se nam tudi dobro telesno počutje. Tole o posledicah jeze in sovraštva sem tudi na sebi že izkusil. Iz lastnih izkušenj torej priporočam vsem, skušajte se čimprej znebiti negativnih čustev. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Čisti računi, dobri prijatelji! uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Ob takih vprašanjih se vedno spominjam Dalaj Lame. Budizem me je namreč res precej prevzel. Ne kot religija, ampak bolj kot filozofija. Njihova neagresivnost in razumevanje drugačnosti. Tako npr. pravi Dalaj Lama, da vsak lahko postane Buda, ne glede na religijo, kateri pripada, ali pa tudi vsakdo, ki ne pripada nobeni religiji, če le doseže svoj notranji mir. Tako visoke stopnje tolerance še nisem zasledil pri nobenem svečeniku katerekoli druge religije.Nekje sem prečital, da budisti pravijo za pripadnike drugih ver (pač kot nek njihov rek): Če si kristjan, bodi še boljši, če pa si ateist, pa imej veliko srce. Pa sem dosti razmišljal o tem zadnje tedne in prišel do novega življenjskega mota:Nič ni tako težko v življenju, da se ne bi dalo, če le ima človek veliko srce. Tole o posledicah jeze in sovraštva sem tudi na sebi že izkusil. Iz lastnih izkušenj torej priporočam vsem, skušajte se čimprej znebiti negativnih čustev. Ja, tudi jaz iz osebnih izkušenj toplo priporočam enako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Voda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Njihova neagresivnost in razumevanje drugačnosti.Vse lepo in prav, ampak a ne sodijo med sodobna nacela tudi de se moras postaviti zase, da si si sam kriv, ce drugi s tabo ne ravnajo spostljivo ipd.Mislim, da bi nekoga, ki bi na zalitve reagiral z modrim molkom, v nasem okolju zelo hitro razglasili za hudega tepca in zalitve se stopnjevali.Je pa vsekakor res, da s sovrasvom in jezo ranis predvsem sebe - ce ne zaradi drugega ze zato, ker namesto da bi mislil na kaj produktivnega in zate pomembnega, premlevas stare dogodke, ki so ti sprozili jezo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Uh, jaz drugače gledam na te zadeve. Jaz nikogar nikoli ne žalim, ker ima vsak pravico do sebe. Če nekdo žali mene, ima potem to bitje nek problem v sebi, če ne drugega nesprejemanje ljudi. Zakaj bi se z nekom pregovarjala, če ne bi bilo nikakršnega efekta ? Z jezo naj opravi sam (nikogar nisem še srečala, ki bi bil srečen in bi žalil druge) . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 nene, jest se s tem le ojacam, postanem vecji in to samo zarad neznanja obcutka, ki ga nisem predusem pravilno presodil ...jest spoznavam in pravm, da je treba raje Analizirat tako stanje, kt pa to gojit .sej lahko oddides, sam pojdi tk kt si prisel, ce ti uspe to zdruzit potem si zmagal. Nevem zakaj se je lazje skrivat za drugimi, ko pa lahko, ce si velik in mocan, sam to resis si zato odporen v zgledu drugih? K smo bli majhni smo otrosko zamerili in smo zato lazje tut odpustili, pa sej v bistvu tut nismo vedli kaj to sploh je, hmm in samo zarad neznanja smo bli prikrajsani za odpustke drugih in sami sebe ovekovecili v prepricanja, da smo dobri v tem kar je v nas. Sledi obdobja preobrazbe, ki pa v zrelem obdobu postajajo morda tut nihajoca. to pa je tut neodgovorno lahko, ampak saj, ce predvidevas tako stanje ,se je lazje prej umaknit.a pa zato zahtevat analizo? Je lazje zamerit kt sovrazit? sej se vse skp povezuje, ne... pobeg al resnica soocenja, poraz al iskrenost, vse se da, sam razum si je treba nastelat, popravt sprejemnik in obnovit oddajnik pa se to sm nekje kopiral in mi je vedno bolj vsec 99% ljudi na svetu je bedakov, ostali smo v veliki nevarnosti, da se nalezemo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Voda, ne mešaj hrušk in jabolk! Potegovati se za svoje pravice je eno, vzdrževati neproduktivno zamero in sovraštvo pa povsem nekaj drugega. Seveda pa potegovati se za svoje pravice ne pomeni, da vračaš slabo s slabim. S slabimi dejanji nikoli ne dosežeš (vsaj na daljše obdobje) nič dobrega. Tukaj so nam spet budisti lahko za vzor. Borijo se za pravice Tibeta, vendar z neagresivnimi sredstvi, čeprav Kitajci z njimi ravnajo še kako agresivno in krivično. Prav zato pa Tibetanci uživajo podporo in odobravanje po celem svetu. Slej ko prej bodo dosegli tudi uspeh. Zopet budistična modrost: "Nobena stvar, pa naj bo še tako huda, ne traja večno". Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 ...traja tolko casa, dokler se ne ozavesti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Voda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Voda, ne mešaj hrušk in jabolk! Potegovati se za svoje pravice je eno, vzdrževati neproduktivno zamero in sovraštvo pa povsem nekaj drugega. Seveda pa potegovati se za svoje pravice ne pomeni, da vračaš slabo s slabim.finopotegovati se za svoje pravice NUJNO pomeni uveljaviti svojo moc in voljonikjer nisem hvalila vdrzevanja zamer ( celo nasprotno) nekaj sem se vedno sprasevalakako vemo, da karma ne deluje neposredno preko nastorej: nekdo nam stori slabo in mi ne vrnemo slabega oz. celo vrnemo z dobrim - ker kakor - bo ze dobu svoje, si ne rabim jaz rok mazat ipd. - kaj ce pa je bistvo delovanja karme prav v tem, da slabo vrnes s slabim kar sam?se eno konsekvenca, ce naj slabega ne bi vracali s slabim, ali potem tudi dobrega naj ne vracamo z dobrim? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Jaz vedno ravnam v skladu s svojim prepričanjem, ker sem bolj tolerantne sorte pač sprejemam zadeve kakršne so. Tudi ti imaš pravico ravnati kakor se tebi v tistem trenutku zdi prav. Bolje je, če zmoreš pozitivno gledati na zadeve. Mislim,da s kričanjem na jeznega človeka ne prideš kaj prida naprej, da ga prej še bolj razkuriš. Jaz v takem primeru z normalno formuliranimi stavki izrazim, kaj mislim. Vkolikor se človek še naprej jezi, naj pač sam opravi s svojo jezo. Jaz absosmrkno ne nameravam imeti pokvarjenega dneva zaradi nikogar. V primeru da pa odreagiraš z jezo, nestrpnostjo in agresijo, pa vedno sledijo določene zadeve, ki bodo bremenile tebe, torej boš morala urejati zadeve pri sebi. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Voda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Mislim,da s kričanjem na jeznega človeka ne prideš kaj prida naprej, da ga prej še bolj razkuriš.moc se ne izkazuje s kricanjembolj z jasno demonstracijo, da ti kdorkoli te ze napada, ne more do zivegapa s pravim stavkom ob pravem trenutku sej sem tud jaz za pozitivno stran medalje in za ljubi in pomagaj soclovekusamo kljub temu misli, se ne smes delat, da povsot same rozce rastejo,je pac kje tudi trnje in plevelin nesmiselno bi bilo s plevelom ravnati kot da je rozca ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.