Skoči na vsebino

Zamerljivost

loncek1

Recommended Posts

sej sem tud jaz za pozitivno stran medalje in za ljubi in pomagaj socloveku

samo kljub temu misli, se ne smes delat, da povsot same rozce rastejo,

je pac kje tudi trnje in plevel

in nesmiselno bi bilo s plevelom ravnati kot da je rozca ... x:)x

To drži, ja, zato jaz vedno raje hodim po cvetočih travnikih, plevelnih se pa smeje izogibam. :flower:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Voda, nekam svetopisemsko razmišljaš - vračati slabo s slabim. Oko za oko, glavo za glavo. Tako piše v svetem pismu. Tako početje pa povzroči pravi vrtinec slabega. Ti boš meni storila nekaj slabega, jaz ti bom vrnil s še slabšim, ti potem meni s še slabšim in tako naprej. Od slabega na še slabše. To se zgodi, če pustimo slabim čustvom prosto pot. Zoper krivico se brani z močjo argumentov, ne s slabimi dejanji. Če si fizično napadena, potem imaš seveda vso pravico tudi do fizične obrambe (tako posameznik kot država). Vendar je obramba eno, maščevanje pa drugo.

Spet drugačna je situacija, kadar smo napadeni z besedami, kadar nas gdo žali. Eleanor Roosevelt ja zapisala: "Nihče nas ne more prizadeti, če sami tega ne dovolimo". Nek menda grški filozof pa je rekel: "Če me osel brcne, me sicer boli, užaljen pa zaradi tega ne morem biti".

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Mislim, da ne ... če bolj poglobljeno razpravljamo o zamerljivosti, lahko mirno not potegnemo še vzroke nasilja ... ko sem včeraj na en bigmov post odgovarjal .. v torek se je eden tipček kar v mene spustil v Pekarni, ko sem jedel pasulj ... KAJ ME TAK GLEDAŠ, HA ?????!? .... jaz pa seveda gobec nazaj .... bilo ni nič, razen, da se je eden stol malo "zaletel" v moj nos .... pol pa so ga kolegi umirili, jaz pa sem sebe obvladal sam in je bilo vse vredu. Pol pa takoj analiza vsega, in morda pač jaz zaradi tega malo drugače o tem .... x:Dx

Capish Tincha ?

aja, da je Jezus tudi o reinkarnaciji?

kje se pa da kaj prebrat o tem? x:px

se neki se mi zdi zanimivo

da je judovstvo ena od redkih religij ki tako kot skoraj vse poganske dopusca zob za zob

pri vseh ostalih je izravnava dobrega in slabega prepuscena nadcloveskim silam

Voda, tako sem prečital v knjigi Zoran Železnikar: Planet strahu.

Upam, da ti kaj pomaga.  x:Dx

Knjigo pa seveda priporočam v branje.  x:Ix  x:Dx

A res? Da je fajn? In priporocas? In taksnole obravnava?

Potem jo moram pa prebrat...

Mislim, da jo imam tamle nekje...

Ko sem za Lunco zbirala stvari...

A je temno modra z okroglim necem, pa neka faca gor ali nekaj takega, morda roza barve je?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

A res? Da je fajn? In priporocas? In taksnole obravnava?

Potem jo moram pa prebrat...

Mislim, da jo imam tamle nekje...

Ko sem za Lunco zbirala stvari...

A je temno modra z okroglim necem, pa neka faca gor ali nekaj takega, morda roza barve je?

Ja, knjiga ima tak ovitek, kot si napisala.

Govori pa nasplošno o strahu, to je samo mimogrede omenjeno.

Priporočam, ja x:Dx

kul bomo prestudiral x;)x

kej pa tiste stvari, ko je blo o njih v Stigmati?

a ve kdo, ce majo kako zgodovinsko podlago

oz. k naj bi v Vatikanu zlo dost vsega skrivali

od knjih oz. zapiskov do poznavanja razlicnih ritualov

a pozna kdo kako literaturo na to temo?

• 9 months later...
Sem razmišljala, da je zamerljivost v bistvu ena izmed oblik manipulacij, eno izmed sredstev s katerimi želimo izvabiti ravnanja in čustva ljudi, na nezdrav način dvigovati svojo lastno ceno :o|o: :sori: .

Ja, v bistvu je res. :palec:

Zrtev - spet smo pri tem... nekaj si naredil s cimer si me prizadel.

torej - ti si kriv, v tebi je finta... :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

...pismo jaz tudi ravno za dolgo ne zamerim, sam ko me pa kdo užali , se dostikrat čist razp....., pa kako sočno rečem, pol me pa počasi mine, ponavadi do drugega dneva 99%, čez par dni pa itak vse pozabim.....

...ponavadi me svinjica pomiri x:Ix x:Dx

Če hočeš biti srečen....BODI!

Aja? V kakšnem smislu pa? No ja sicer pa hvala bogu, če ne bi me začeli namest Persena prodajat, pa še enega poznam, ki ga baje zelo iztirim x:Dx x8Dx :vragec: x:Dx

Včasih sem zamere kuhala v sebi, zdaj pa se raje razjezim na glas, povem na glas kaj mislim ..pol pa ugotovim, da je brezveze.

:8): x!x x:Ix x^x

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

Včasih sem zamere kuhala v sebi, zdaj pa se raje razjezim na glas, povem na glas kaj mislim ..pol pa ugotovim, da je brezveze.

:8):  x!x  x:Ix  x^x

Ne ni brez veze. Čisto prav je da na ves glas poveš ljudem. Tako jim daš vsaj vedet, da se dela nekaj kar ni v redu, ni fer, ni spoštljivo do tebe, sebe ali drugih. Se mi zdi da je veliko ljudi ki mislijo, da nekatere slabe in negativne zadeve ne bodo opažene. Treba je dati vedet, da je tako obnašanje lahkomisleno in prekleto naivno.

Ja sam ka mali pao s lipe

Tako je, da povem sicer naglas, ampak ne preveč oz. vse kar mi pade na misel, ker bi postala žaljiva. Tega pa nočem, ker mi res ni všeč. Uspeh pa je, če delamo majhne korake in presežemo svoje šibkosti.

:palec: xsrcx x^x

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

• 3 months later...

Eknath Easwaran

Kadar nekoga sovražimo, smo nanj enako priklenjeni, kot če bi nam bil ta človek ljub. Velikokrat se ne moremo otresti razmišljanja, kaj vse bi mu lahko rekli ali naredili. Kakšen paradoks ! Ves čas mislimo na človeka, ki ga ne prenašamo, ki se mu, če le moremo, izognemo.

Kadar človeku odpustimo krivico, ki nam jo je naredil, njegovo dejanje izbrišemo iz spomina. Odločimo se, da ne bomo obnavljali minulih dogodkov, marveč bomo živeli v sedanjosti. Odločimo se, da bomo živeli z zaupanjem v prihodnost in ne v strahu pred njo.

Dolgo traja da se mi kdo resnično zameri (imam dobre živčke in zmeraj jim dam tisoć priložnosti xrolleyesx ), ampak ko pa se mi, se mi pa do konca in takrat res ni kul biti v koži tistega x:Dx

Sicer pa nisem ravno zamerljive narave. Je pa res tako kot je že rekla Selene, sem tudi jaz največkrat prizadeta in žalostna, vse to prej kot pa da zamerim.

Ljudje okrog mene pa so itak navajeni, da jim povem naravnost kar jim gre in kaj si mislim, tako da mi tudi oni ne zamerijo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...