B@BuR@ 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 fajn ikono mas Hvala. Citiraj Vpij, slišali te bodo vsi daleč naokrog, šepetaj, slišali te bodo tisti zraven tebe, molči, slišal te bo prijatelj! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 fajn ikono mas -------- Res ma-š. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 ... se mi zdi da je zamerljivost fulll povezana s sprejemanjem, mar ne?meni se ne zdi tko povezana....ce pogledam konkretno sebe npr....sem clovek ,ki sprejema nekaj ali pa ne......ampak ,ce necesa ne sprejemam ne zamerim,ampak razmisljam kako smo si razlicni.sama zamero povezujem s pricakovanjem.npr.,ce pricakujesh od nekoga ,da se bo obnasal ,kot pricakujesh,pa se ne....vecina to zameri.sama nimam nekih hudih zamer,bolj mam kake hudomushne neumnosti,kratkocasne.zamere nocem imeti v sebi,ker nisem clovek zamer in ker ne bi hotela takih 'korenin' hraniti v svoji dushi.sem celo zelo popustljiva do ljudi,katerim nihce noce oprostiti,pa ceprav so meni hoteli slabo.v svojem lajfu sem zamerila enkrat eni frendici ravno zaradi tega ,ker sem od nje pricakovala lojalnost,pa je po dolgih letih prislo ven vse mozhno hinavsko :xx!: in v tem primeru sem zamero reshila,ker sem sama naredila napako in prichakovala od nje nekaj,kar ona ni...zamere nisem dolgo gojila,ker enostavno nimam vec nic s to osebo,ne zamere,ne odnosa,ne pretok energij...nic.osvobodila sem custvo-zamero kar hitro,skor avtomatsko.od takrat tudi frendship drugache dojemam,ne pricakujem,ne zamerim Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 Včasih se počutim prav fino, če mi kdo kaj zameri. Ko sem na tem, da premišljujem "upam, da mi ne bo zameril..." pomeni, da sem že preveč osebno vpleten v dogajanje. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 mogoce si pa osamljen? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 Jaz znam pa kr ornk zamert sam da prijatlom tud ful hitr oprostim. Včasih sem bla dost bl zamerljiva in morm rečt, da sem se ful poboljšala . Vsak dan se nekaj naučim. Lp Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 Pri meni pa zamera nikoli ne more dolgo trajat. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 ga ni cloveka, ki bi mu js kaj zameril. ene trikrat se mi je zgodil, da sem mev enga res povhn kufr pa sm si reku, da zdej se bom pa drzov nanga..sam ni slo..do konc dneva se mi je zdel to ze ful bebast zamerlivost se mi zdi kr zlo bedna. zamerlivcov pa ne maram. zakaj pa bi jih mev, ce mam pa super prjatle, k me sprejemajo tazga tezaka kot sem.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 Vsaka zamera je breme. Dalj časa jo nosiš, bolj težka postaja in težje se ga (bremena) je znebiti. Če že glih zamerite - hitr pol še odmerite. Sicer se pa vprašaj ZAKAJ, si zameril, mogoče je pa prav ta oseba, ki si mu zameril, tvoj mimoidoči učitelj Spremeni sebe in svet se bo spremenil! Pa brez zamere invse lepoNataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Meni je zamera vsaj zadnja leta neznan pojem. S tem, ko nekomu nekaj zamerim, delam škodo zgolj sebi in nikomur drugemu. Če me nekdo klofutne, ga ne bom klofutnil nazaj, vendar mu tudi ne bom dopustil, da me še enkrat okoli kepe. Ko te nekdo sovraži, ti želi vse najslabše, se mu iskreno zahvali. Tako mu omogočiš, da svoj drek sam prebavi. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Meni je zamera vsaj zadnja leta neznan pojem. S tem, ko nekomu nekaj zamerim, delam škodo zgolj sebi in nikomur drugemu. Če me nekdo klofutne, ga ne bom klofutnil nazaj, vendar mu tudi ne bom dopustil, da me še enkrat okoli kepe. Ko te nekdo sovraži, ti želi vse najslabše, se mu iskreno zahvali. Tako mu omogočiš, da svoj drek sam prebavi. Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Ja tule sem se ustavila, čeprav niti še nimam izoblikovanega mnenja o tem. Najprej jeza in zamera zame ni enako. Jeza je čustvo, ki ga lahko transformiraš v zelo močno energijo, ki te pripelje do lastnega cilja. Jeza je tudi način, da postaviš meje, do kje gre kdo lahko. Pokaže dovolj je bilo. V situacijah, kjer nekdo hoče manipulirati s tabo, delati s tabo kar njemu zapaše, te izkoriščati itd. Zamera pa je druga stvar. To je posledično stanje lastnega nezavedanja vrednosti, nesprejemanja sebe, neodobravanja sebe,.. Vzrok je nek travmatičen dogodek iz preteklosti.To je resnično parajoče stanje. Težka rana. Da nekomu zameriš, pride lahko samo iz tega, da si od njega pričakoval, da te bo vsaj on sprejel, ti pokazal da si ok, pa ti tega ne, ali naredi kaj takega da te prizadene,... Ponavadi človek zameri osebi, ki mu je bližnja, ki ji bolj zaupa kot ostalim. Ljubezen in sovraštvo sta v resnici zelo blizu v takih primerih. Vendar, če delaš na sebi, ko se zaveš lastne vrednosti, ko sam sebe res ceniš takega kot si, zamere odpadejo. Ostanejo samo še razlike med nami, naše invidualnosti, veš da smo si različni. In je samo še stvar lastne odločitve ali sprejmeš ali pustiš. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 sem kar precej zamerljiva. če kaj ne gre po moje, če me kdo užali, zavrne, razočara, ... pač zamerim in kuham v sebi, se žalostim, največkrat tega osebi, ki ji zamerim, niti ne povem, ker se mi zdi, kaj čem pa obremenjvat nekoga, saj ni big deal, bom že pozabila, ... in pozabim. največkrat zamero enostavno pokažem z umikom tako kot še pri marsičem drugem. taka pač sem, kuham v sebi, stiska me v prsih, jokam na samem - to sem jaz. hm, kaj pa, če je zamerljivost spet ena od oblik egoizma? se zamerljivi ljudje počutijo odveč, neljubljene? kompleksi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 hm, kaj pa, če je zamerljivost spet ena od oblik egoizma? se zamerljivi ljudje počutijo odveč, neljubljene? kompleksi? Moje mnenje je da je to posledica tega drugege, odveč, neljubljene,....ne vredne v lastnih očeh. Jaz bi se tu v tvojem primeru vprašala,(kar sem se tudi velikokrat že ) zakaj imaš občutek, da nekoga obremenjuješ s tem, če mu poveš kaj čutiš, svoje želje??? Kakšno je tvoje lastno mišljenje o sebi, koliko se v resnici res spoštuješ in sprejemaš, ter zakaj zaboga se ne??? Kje tiči razlog za to? V kateri točki v življenju si obupala nad sabo?? Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 meni se zdi, da že itak obremenjujem ljudi s svojim obstojem, ker sem "težka". imam pač ta kompleks odstavitve od matere - taki ljudje se pač počutimo čustveno odrezane, reagiramo hladno, ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 meni se zdi, da že itak obremenjujem ljudi s svojim obstojem, ker sem "težka". imam pač ta kompleks odstavitve od matere - taki ljudje se pač počutimo čustveno odrezane, reagiramo hladno, ... Mačkica saj vem za kaj se gre, nekje v daljni preteklosti, si nekje to slišala, pa si sama začela verjeti v to. In to je sedaj tvoja resnica, si jo posvojila za svojo in lepo to živiš. Dala si se v kalut. Zameriš pa sebi, ker si taka "težka"oseba, verjetno se ti zdi da rabiš preveč pozornosti, kot je normalno in seveda se počutiš odrezano, ker si se sama odrezala. Ampak pomisli absurda, samo za to ker si začela verjeti v nekaj kar ni res, od bog ve koga, si to pobrala, ki je v svoji lastni nemoči to izrekel, ti sedaj po nepotrebnem trpiš. Kar je pa tudi razumljivo, saj ko smo mali otročički, se učimo iz okolice in sprejememo za resnico stvari, ki dejansko nimajo nobene veze z nami. Imam lastne izkušnje na tem področju, samo je resnica ta, mi smo resnični kreatorji svojega življenja. In živimo tako, kot si sami ustvarjamo. Je pa treba biti pazljiv, da sprevidimo, kaj pa mi nismo in to vržemo ven iz sebe in zadihamo. To govorim, upam, da veš, samo zato, ker vem kaj ti taka stanja delajo in ne želim, da se mučiš po nepotrebnem. Vem kako to izgleda, ne govorim kar nekaj v prazno. Mačkica bodi pogumna in se sprejmi, jaz bom pa tudi. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Najprej jeza in zamera zame ni enakoSeveda ni enako, vendar na človeka približno enako deluje. tako jeza, kot zamera sta nekoristni. kdor čuti jezo ali zamero, ta potrebuje še kar nekaj dela na sebi. In to ne zaradi drugih, temveč zaradi sebe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 Seveda ni enako, vendar na človeka približno enako deluje. tako jeza, kot zamera sta nekoristni. kdor čuti jezo ali zamero, ta potrebuje še kar nekaj dela na sebi. In to ne zaradi drugih, temveč zaradi sebe. * saj mamo eno - morda se boljso temo (dolgotrajne zamere), sam je tolk popacena, da se mi v eni rundi ni dal oz. nisem mogla popraviti vseh. morda enkrat popravim vse in zdruzim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 Če se ti kdo zameri, kaj storiš-čakaš na priložnost in mu vrneš; se delaš kot da ni nič, kuhaš jezo v sebi...??? Ha ha.Kakšno jezo.Na tak način vsaj vidiš kok je ta oseba lah tvoj kolega.Sicer se mi pa to že tok dolg ni zgodil da sploh več ne vem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 meni se zdi, da že itak obremenjujem ljudi s svojim obstojem, ker sem "težka". imam pač ta kompleks odstavitve od matere - taki ljudje se pač počutimo čustveno odrezane, reagiramo hladno, ... Vsi smo težki Mačona, če že gledaš na tak način. Eni so preveč zgovorni, eni premalo, eni preveč impulzivni, eni prehladni (za okus vsakogar). Tako da nisi nič bolj težka kot kdorkoli drug. Pa vsak svoje porcije dobivamo , teme imamo pa nekateri podobne, nekateri različne, odvisno na katero smer se vpišeš . Zamerim pa jaz ne več, sem kot otrok in kot pametna pubertetnica, zdaj pa enostavno sprejemam dejstvo, da smo ljudje zelo različni, da ima vsak svoje razloge za reakcije, ne da se mi poglabljat kaj za vsako reakcijo koga tiči. Se pa odločim, če se z nečim ubadam ali ne.Včasih se grem kak odnos še naprej, včasih pa tudi ne, ker se mi enostavno ne ukvarja s kako zadevo. Recimo s hinavci se mi ne da ubadat. Pa se mi ne zdijo zato slabi (imamo vsi kakšne manj simpatične lastnosti), ampak ne maram neiskrenih zadev, ne da se mi ugibat za vsako dejanje posebej, ali je narejeno za občinstvo ali iz srca, pa se pač raje umaknem, ker mi ni do teh stvari. Recimo da se odločim kupiti prijateljici darilo, grem v trgovino, izbiram med zadevami, ki mislim, da bi ji bile všeč, pa me streže zoprna prodajalka. Lahko jo nakurim nazaj, ponavadi si pa mislim, da nimam pojma, zakaj je ženska sitna. Mogoče ima pa bolnega otroka, ali pa je ona sama bolna, ali se ji pa kakšna druga težka zadeva v življenju dogaja. In nimamo vsi sposobnosti 100 % naše težave puščat pred vrati službe. Jaz se sicer trudim in v 99% mi uspeva, samo včasih pa enostavno ne zmoreš. In zakaj bi zdaj jaz to žensko obsojala ali ji pa zamerila, kaj pa jaz vem, zakaj ne zmore? Ponavadi na lep način vprašam, pa se večina ljudi odtaja. Če se mi pa ne da, pa tudi s pridigo ne zgubljam energije. Pošlješ lepo misel, se obrneš in greš . Njej itak ne pomagaš z zamero ali s čimerkoli, vsak mora sam svoje priložnosti dat skozi, zase pa tudi nič ne narediš, če zameriš, ker se v bistvu obremenjuješ z lekcijami drugih . No tole je trenutna svinjska filozofija, pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 No tole je trenutna svinjska filozofija, pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtomHvala za pozorilo! Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 Zamera, zamerljivost... :xx!: No ja, tud jaz nisem čisto imun pred tem Samo pri meni ne traja dolgo Po nekaj minutah se mi zdi brez veze Tako kot je Pujsa napisala - kaj pa jaz lahko vem kaj teži človeka ki se mi je zameril... Me je še najbolje opisal Piko - da se nikoli zares ne zjezim... Ja, pri men je tako - nekaj me razkuri gor do nebes in nazaj do pekla Potem pa en sam nasmeh pogasi ves ta ogenj... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 Naravno se je jeziti, pasti zamere ipd. Osebnostna rast je način, kako to presegati, obvladati. Jeza in zamera ti pač jemljejo energijo, katero bi lahko porabil drugje. Kot sem zapisal, če te nekdo okoli kepe, mu tega ne smeš vrniti, vendar niti dovoliti, da ti primaže še eno. Neverejetno, kako besno odreagirajo ljudje, ko jim jasno daš vedeti, da te ne morejo prizadeti in da se sploh ne posvečaš njihovim naporom, da te prizadenejo. Pravzaprav je ta bes prav zabavna reč. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 Ah, jst definitivno sem zamerljiva....sam odvisno, komu zamerim...če me kdo, k mi nč ne pomen, užali, oz. proba užalt, mi je čist vseen....če pa to stori oseba, ki mi je blizu in mi nekaj pomeni, mi je pa hudo. Zdej pa spet, včasih zamerm teh osebi, včasih pa ne in hočm iz te ''žalitve'' neki potegnt vn al pa spremenit na seb. Sam je težko. Ampak se trudm. Pa tud oprostim, sam mislm pa, da pozabm težko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 oh jaz se pa hitro zjezim, sam se hitro tud ohladim.mi je brez veze, otrocje in neumno furat zamere.kot majhni se mi je zdel pa dolgocasno in brezvezno (ko se mi ni mogl zdet otrocje ). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.