Guest SheBoom 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Narisem sliko - vsi recejo, wow - taksne se nisem videl (razen da asociacija picasso, pac, bog pomagaj, ce imam potezast stil)... Ali je to prodajna razstava, recejo, in jaz mencam.Nerodno mi je postaviti ceno, ne znam postaviti cene, kajti kdo pa sem - in nisem niti akademski slikar.Se skregava celo z Mitjo - pa ne, ker bi me premalo cenil, ampak ker se mi zdi prevec in se dejansko srdito kregam, ker se mi zdi svinjsko, da bi postavljala cene blazne...Ko recem: vem, sam toliko je pol ze Slana.Argument: tihozitij etc. je 150 tisoc... akademski slikar, gor dol - vazen je SVOJ stil.TAKSNE, kot je tvoja, ne bo imel nihce. Pa se to, da jih bom jaz provajdala veliko manj v lajfu, kot pa oni, ki se ves lajf s tem ukvarja... hja Marsa ... ceno kar postavi! Imam hecno izkušnjo, ko je nekdo želel kupit mojo sliko za 50.000sit. Mislila sem, da me zafrkava, tako da je na koncu ta znesek pobasal moj kolega ... Pa tud še nisva bla slikarja takrat, pravzaprav samo pamža. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Imamo take in "take" umetnike. kaj so sploh pravi umetniki? Kaj je umetnost ? Nekaj kar ni oprijemljivega, "konkretnega", nekaj kar je "nerazumljenega"?.. Kaj pa vem. Za nas navadne ljudi, ki se na to ne "spoznamo" je pa vse stvar okusa.. kar se pa slovenskih umetnikov tiče, to ti je pa zgodbica zase.. Umetnost? Bi rekla, da je umetnost vse, kar nastane, ideja. Ideja pa je stvar posameznika Če se nekomu zdi nek izdelek beden, neizviren, brez umetniške cene in zraven pokomentira, da bi tudi sam bil to zmožen narest, to pravzaprav ni možno. Izdelek je edinstven in je avtorjeva ideja; če bi komentator bil zmožen te ideje, bi jo že zdavnaj uresničil, ustvaril. In res je umetnost nekaj nerazumljivega, ker je avtorjeva osebnost. Kaj bereš misli, da veš kaj umetnost pomeni? Saj, stvar okusa. Nekateri umetniki so ti s svojimi deli bližje kot drugi. In to je edina konkretnost, ki si jo kot laik zmožna razumet. In umetnost, ki ti je všeč, je pravzaprav umetnikova osebnost. Torej, umetnost je osebnost, so ljudje, ki te pritegnejo s svojim obnašanjem, razmišljanjem. Škoda, da je tvoj post že tako star. Če kdaj uletiš, me zanima, zakaj so slovenski umetniki zgodbica zase in zakaj potem še 3pike?Slovenski umetniki so mojstri svojega poklica. Edino država je kriva, ki kulturo umetnosti postavlja na pomemembnost 'hobija' in ne poklica, državne prepoznavnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 O hej, kaj si nasla, da sem sploh pozabila, da sem kaj komentirala semle oz. pravzaprav, da sploh mamo to temo! Ja, nikol nc podpore, kvecjemu se polena pod noge.. no ne glih to, sam hocem rect, prej omejevanje kot podpora. s strani drzave. mas zlo prav, to je to, ko sem pisala, da "nc ni blo tapravo" (cesar sem se lotla in pac vse je blo tko nekak... *umetnisk* ). Sicer pa hvala za spodbudo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Sem šla pofirbcat kaj se tu pogovarjate ... Marsa, večkrat sem se že vprašala (pa nikol vprašala ), kolk kej stanejo tvoje slike. Ker par mi jih je zelo všeč, ene tri so pa take, da bi jih takoj imela na steni. Vprašam pa ne zato, ker s temi ficki s katerimi živim, še nekaj časa ne bom kupovala umetnin. Oglašam se pa tukile, ker sem ravnokar pomislila, da bi lahko zbrala par svojih risb in dala natisnit plakate, pa okvirit ... to pa bi bilo tudi za kak naš žepek, pa za kako darilce. Čist tko ideja, če ti je všeč ta način ... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Kukica, hvala za predlog, seveda sem tud sama na to ze pomislila, imas prav! to je kar dobra varianta za moje slikce, tocn to kar pravis, pol bi ble dosegljive sirsemu krogu folka, ker sicer pa pr slikah nisem pocen.zastonj delam ze tole, to je moja *karmicna dolznost* (ce hocmo, tko pac cutim, da tole pocnem), slike pa so drugo.jih mam rajs pol jaz al pa jih rajs potalam kot pa da jih dajem za bagatelo. mas prav ja... sem ze vecX razmisljala v tej smeri (sam bi rabla kakega 'sponzorja' itd., pa pol nikol ne pridem do izvedbe, sicer pa mam ze dlje prav natancno tole v planu)... p.s. slikce koshtajo cist razlicno: od 15 k sit do kakih 60, 70, ene pa niso na prodaj, jih ne dam od sebe. (no ene par jih je sam takih)..odvisno od formata, tehnike, pa tud moje ocene vrednosti.. kar pomen, lohk tehnika ni ne vem kaksna, a se men zdi super... al kaj tacga. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Me veseli, da si postavljaš ceno glede na svoj odnos do slike. Moj dragi ima delavnico ... okvirjanje, printanje ... tako da približno poznam kake so cene originalnih del in zato nisem spraševala, ker vem, da še nisem situirana za kupovanje originalov. Cenim pa vloženo delo in ustvarjalnost ... se mi zdi prav, da stane. Ni to neko tovarniško šklocanje, ampak je notri tvoja duša. Če se kdaj odločiš za kake printe mi javi. Morda ti lahko pomagam, da čim ceneje čez prideš. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gregor777 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 Umetnost je sredstvo za življenje duše......D´indu Cilj umetnosti je bratstvo in enakost ljudi......Tolstoj Umetnost pripada narodu......Lenin Lažje razumemo posamezen narod če poslušamo njegovo glasbo, kot da se učimo njegov jezik.Santayana Edino umetnost lahko odstrani nasilje......Tolstoj Ljubim umetnost, ker od vseh laži najmanj laže......Flaubert V umetnosti dajete idejo resnice s posredovanjem laži......Degas Umetnost je posrednica neizrečenega......Goethe Prava umetnost ostaja za večno......Beethoven Najboljše lahko pobegnemo iz sveta s pomočjo umetnosti......GoetheKomentar prepuščam vsakemu posamezniku, naslednjič sledijo novi izreki! HVALA ZA TE MISLI!!!!lp! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gregor777 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 Moje mnenje je, da se je umetnost zadnjih sto let razcepla na številne veje; pravzaprav ni vec nobenih meril kaj je umetnosti in kaj ni, kaj je dobra umetnost in kaj slaba. Sploh z nastopom konceptualizma se je vse podrlo, kar je slabo. Vsi kustosi v sloveniji in v tujini dajejo poudarek konceptualizmu, slika, kip vec ni tako pomembna,...raje imajo en "kurcev" video, neke readymade, postavljene v prostor, itd.V bistvu je dandanes lahko vse umetnost, pika na beli podlagi, razzagana miza itd. Kar je pripeljalo do te točke, da je vedno več ljudi, ki se ukvarja z umentostjo, npr. v New Yorku se vsak drugi ukvarja z "Artom"... tak kot nastaja masovni turizem, masovno potrosnistvo, se je tudi umetnost prilagodila novim nacinom zivljenja.Glede Slovenske umetnosti bi rekel, da je podobno kot v vsakem poslu pri nas tudi v umetnosti pomembno le to, koga poznas in kdo je tvoj prijatelj, kaksne veze imas, ne pa to, kar je resnicno dobro... korupcija tudi v tem pogledu v Sloveniji na zelo visokem nivoju ...mislim, da bi morali nad vrata umetnostnih galerij na veliko napisat:Ljubim umetnost, ker od vseh laži najmanj laže......FlaubertNo to so bila moja mnenja to tem kaj je umetnost danes in kam vsa stvar gre... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 D'Indu pa Goethe. Drugače pa, za moje pojme, umetnost najboljše razlaga Schopenhauer. Ne plus ultra dobrega okusa. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Kar se umetnosti pa cene tiče... tako kot trgi ne ločijo med salamo in computer science tudi ne ločijo med npr. uporabnimi proizvodi (recimo temu tako) in stvarmi, ki se tičejo umetnosti. Umetnina povzroča določena ugodja pri gledanju, dotikanju, občudovanju, skratka pri konzumiranju, kot npr. salama. Vrednost se pa vedno oz. po večini primerov določi glede na ponudbo in povpraševanje, ravno zato ker noben predmet nima absolutne vrednosti, temveč vedno relativno, glede na povpraševanje. In če stane liter vode en ojro smo na žgočem soncu v puščavi pripravljeni odšteti tisoč ojrov. Sklep... vrednost je vedno v očeh opazovalca, je relativna, je subjektivna... če pa hočeš stvar imet, jo kupit, posedovat, si pa usmiljen na milost in nemilost množice, ki to (vrednost) določa. Ampak po tej analogiji itak profitiramo, ker si najbolj želimo, t.j. najbolj kupujemo stvari, ki so v zgornji polovici zaželjivosti... po gausovi krivulje si recimo stvari, ki jih kupujemo bolj želimo od povprečja in imajo t.i. relativno ceno višjo od tržne... O tem bi lahk napisal roman Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Uuuaaaaaa.... Brainstorming Pa sem mislu, da jst filozofiram Zakon Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 13. februar 2007 Prijavi Deli 13. februar 2007 aha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. februar 2007 Prijavi Deli 16. februar 2007 Ja, ampak ravno pri umetnosti se mi zdi, da je kulsko da ni potrebno stvari posedovat... najprej garat, pol kupit, jih nekam zložit, še prej bajto postavt, pol se pa bat, da ti kdo kaj ne ukrade, vse skup zavarovat... pa še last will napisat. Najboljše stvari so za djabe... seksaš lahko dragi moj kolkor te je volja ... no, ampak umetnost kot posnemanje ali pa mogoče dotikanje božanskega tudi ne potrebuje nobenega posedovanja. Literatura, galerije... ok, par fičnikov za vstopnino... tuki si je človeštvo hitro prišlo po intuiciji na jasno, da je to obče dobro zato si umetnin ne lastijo kot ostalo premoženje, ampak bolj kot neka zgodovinska kultura. Ampak v novi dobi, ko maš na kompjuterju vse od NI do NI, filme, musko itd. ... tut za dunajske filharmonike ti ni treba čakat deset let za karto, pa petnajst let delat... youtube, lean back and just enjoy the melodies To je totalni razvrat... totalni umetniški razvrat... eni pravjo, da to ni kul... men je pa kul, ker pridem do teh vsebin hitro, enostavno, poceni... ker če bi bil DaVinci bi ustvarjal ne glede na to a sem plačan al ne... to razglabljanje o pop umetnikih, kao kako bojo plačani, pa če bojo sploh delal dobro musko, če bojo slabo plačan... umetnost presežkov je tu čisto nekaj drugega... Če pa oni ne bojo več zizik majal pa tut vredi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. februar 2007 Prijavi Deli 16. februar 2007 Ja... je... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 17. februar 2007 Prijavi Deli 17. februar 2007 Ampak v novi dobi, ko maš na kompjuterju vse od NI do NI, filme, musko itd. ... tut za dunajske filharmonike ti ni treba čakat deset let za karto, pa petnajst let delat... youtube, lean back and just enjoy the melodies To je totalni razvrat... totalni umetniški razvrat... eni pravjo, da to ni kul... men je pa kul, ker pridem do teh vsebin hitro, enostavno, poceni... Če pa oni ne bojo več zizik majal pa tut vredi Ampak prek neta, plat, slik ... vse to so različne pregrade, prek katerih ne moreš doživet pravih občutkov.Ni fore gledat fotko da vincijevih človeških proporcev v knjigi če ne vidiš realno. papir, na katerem je natisnjen, nima vrednosti, zato ni pravga občutka ko se ga dotakneš. ne doživiš želje, da se tega sodobnega papirja, na katerem občuduješ da vincija, pravzaprav ne smeš dotaknit, ker naj bi predstavljal nekaj starega, ker se ga pravzaprav smeš. lahko ga pretipaš kolkor češ, lahko ga strgaš .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.