matjazz 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Samo shaolini nimajo nič z tantro ne shaolin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Odlično, Principesa ja, taoizem je vredi stvar pa to, da so besede sicer dobro orodje, ampak samo na zunanjem področju (družba, jezik, skratka zunanje forme) tud poznam.... kolkrat gledam dekletu v oči in dobro vem da ni treba nobene besede se strinjam pogled, pove več kot vse besede tega sveta..... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Samo shaolini nimajo nič z tantro ne shaolin. aha......pa uni naruto pa taijutsu al kaj že tud najbrž ne....... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Ja sm tisti modeli trenirajo. Aja by the way lahko upravljajo z vsemi naravnimi elementi. Teako da....lahko odpreš novo temo, ker vidim da si imava midva kr nekaj za povedat ali pa tudi ne. Mogoče se motim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 ce koga zanima ... Tantrični ljubimci uporabljajo spolno energijo v tri namene: – ustvariti orgazem v možganih in doseči popolno izpolnitev, – ohraniti seme in življenjsko moč, – dvigniti kundalini in odpreti svoje središče intuicije, tretje oko. Tantrični ljubimci gojijo odnos mirne predanosti in se zbližajo ter združijo skozi telesen stik, dotikanje, ljubljenje, ljubkovanje in seveda prek toka duševne ljubezni. Medtem ko je zahodna kultura osredinjena bolj na takojšnji užitek in genitalni orgazem, v katerem se energija porazgubi, vzhodnjaki spolno energijo množijo s pomočjo niza vaj, ki so bila dolga tisočletja namenjena le cesarskim izbrancem. Gre za mehkejše sloge ljubljenja, ki spodbujajo sprostitev med ljubljenjem in ohranjajo močan naboj. Do združitve telesnih organov ne pride z namenom drvenja proti orgazmu, marveč enostavno zaradi ljubezenskega stapljanja dveh duš, ki prebivata v snovnih telesih. Namen tantre torej ni orgazem, pač pa doživljanje ljubezenske združitve z zaustavitvijo orgazma in zadržanjem strasti, ko se vsa vzburjena čustva poležejo. Ljubimca v tantri sta osredotočena na korensko čakro, muladharo in energijo z vdihom vlečeta skozi hrbtenico ter jo potem z izdihom predata drug drugemu. Fizično se hitrost vzburjanja pri moških in ženskah spreminja v širokih mejah, toda v večini primerov postane ženska popolnoma vzburjena veliko počasneje kot moški. Dobra pot, da si prepričan, da sta oba srečna v vajinem ljubezenskem objemu je, da imata veliko predigre. Pomagaj ji doseči orgazem s svojimi prsti, jezikom, ustnicami preden sploh pomisliš na združevanje! Zavestno dihanje je ključ za podaljševanje ljubljenja. Hitro dihanje te vzdraži in razvnema. Počasno, kontrolirano dihanje z želodcem te umirja in ti pomaga odložiti izliv. S pozornostjo na dihanju tvoja zavest ni na tvojih genitalijah. Uskladitev ritma dihanja s partneričinim bo intenzivirala in poglobila vajino združevanje. Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Kako novo temo jaz sem bolj za uno pot opuščanja, ne za pot napora..... (spet zašel v zen ) ja, sej obe poti pripeljeta do istega cilja, samo da pri eni je potreben napor, da dosežeš ne-napor, pri drugi pa je že to samo sredstvo in cilj.Tle je tisti ne-napor mišljen kot sprejemanje vsega men pač bolj leži ta varianta - pač odvisno od karakterja.... zato se tud ne ubadam tok z meditacijo, koncentracijo, in duhovnostjo nasploh - življenje je zunaj, na travniku, na ulici..... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Ql Vsak dela po svoje. Glavno je da dosežeš cilj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klarissa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Recimo, če je za hindujce "iz združenja Šive in Šakti ustvarjen svet", si budist nikakor ne želi ustvarjanja novih svetov, temveč vrnitev k "neustvarjenemu in brezobličnemu". Mislim, da si tud hindujci zelijo cist enako vrnitev k "neustvarjenemu in brezoblicnemu" kot budisti in ne zelijo si ustvarjanja novih svetov, majo prevec znanja, da bi prisli na kako tako misel.... Vidm, da ti je budizem velik blizje, ampak tud hinduizem ma zares velik znanja in ne ena ne druga religija si ne zasluzita primerjanja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Ja imaš prav. Čeprav nisem nikoli študiral budizma in hinduizma. Jaz sm tak. Biti vsak mesec boljši v kateremkoli smsilu. Ugotovit zakaj tako razmišljam kot da in tako še bolj spoznat samega sebe. IN na koncu delat čim manj škode drugim. Saj jo ne ampak vseeno bi lahko bil še boljši. Čeprav se sedaj ukvarjam s tem, kar je opisano v temi šaolinske vaje in nasveti. Seveda odstranit vse blokade in jih napolnit z energijo. Ampak zdaj sm prišel do limita, ko se lahko mal pregreješ ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Recimo, če je za hindujce "iz združenja Šive in Šakti ustvarjen svet", si budist nikakor ne želi ustvarjanja novih svetov, temveč vrnitev k "neustvarjenemu in brezobličnemu". Mislim, da si tud hindujci zelijo cist enako vrnitev k "neustvarjenemu in brezoblicnemu" kot budisti in ne zelijo si ustvarjanja novih svetov, majo prevec znanja, da bi prisli na kako tako misel.... Vidm, da ti je budizem velik blizje, ampak tud hinduizem ma zares velik znanja in ne ena ne druga religija si ne zasluzita primerjanja. jaaa.... sej pravim, dve poti do istega cilja..... pol pa odvisno kako želiš, al z učenjem al z opuščanjem naučenega.... js sm po naravi "len" pa se mi učit ne da poznam samo par osnov budizma, od hinduizma pa skor nč - pa me tud ne vleče mam svojo pot Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Ne vem če sta še kakšna dva na tem forumu, ki prestavljata takšno nasprotje kot jaz in shaolin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 zato pa je svet tok zanimiv, k smo tok različni..... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 kaj takega pa še ne....zdaj vidim kako zgleda kadar sama pišem v kakih temah, v katerih nimam pojma jivatma- z raciom teh zadev ne boš nikol zastopu..... * to je isto kakor da bi trdil , da se z ognjem sam škoda dela, pa požiga....nekateri se znajo z njim čist lepo ogret, ga prijetno in koristno uporabit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 saj smo mel zandjic glih nekaj podobnega nekje...al se mi je pa sanjalo. .. al je blo pa v kakem filmu al kje tko... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Bistvo tantre je povsem nekaj drugega in ne goli seks. Bistvo tantre je razviti svoj smisel za enostavno biti in ne misliti.. Vsak, ki se v tantro spusti zaradi tega, da bi izboljšal svoje spolno življenje, več koristnega zase stori , če se napoti v enega od red shopov al pa zamenja partnerja. Neumno je govoriti, da to ni pot do Boga. Bog pleše, se smeje in uživa. In ima čist poseben smisel za črni humor. Nespametno je reči, če ti taka pot ne ustreza, da ta pot vodi v slepo ulico. je pa res, da je to za povprečnega Slovenca in Slovenko trd oreh Kajti nam ni cilj biti, ampak doseči, imeti, več, največ in najboljše Kakor pravi Osho "ljubiti se s cvetom vrtnice" in ne z najbolj obleganim žrebcem na vasi Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 18. oktober 2005 Prijavi Deli 18. oktober 2005 Kakor pravi Osho "ljubiti se s cvetom vrtnice" in ne z najbolj obleganim žrebcem na vasi Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 18. oktober 2005 Prijavi Deli 18. oktober 2005 ja ja kdor je tantro doživel ne more več nazaj na navadnega kojna... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melody 18. oktober 2005 Prijavi Deli 18. oktober 2005 toliko stvari sem doživela, pa vseeno nisem še nikoli v življenju seksala iz ljubezni (kje je šele tantrični seks ).. imela sem obdobje, ko sem iskala sebe, ko sem iskala potrditev v seksu, edina moč, ki sem jo imela, je bila ta, da je tisti, s katerim sem enkrat seksala, lazil za mano in sem ga lahko izkoriščala... groza (preveč ljudi sem prizadela.... )zdaj sem se odpovedala seksu - pa ne zato, ker ne bi marala seksa, ampak zato, ker pač ni nobenega, s katerim bi lahko seksala (imam prestroga merila mogoče? ). nič mi ne manjka, srečna sem, bi blo pa fajn probat tantrični seks... z nekom, ki ni pod mojim nivojem.. maybe one day z nekom, ki bo ''the one'' seksat vsak teden z drugim (ali drugo) se mi ne zdi več ''zabavno''.. Citiraj http://img244.imageshack.us/img244/3025/bannerfirsttoknowtk9.jpg Tres tres chic. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 18. oktober 2005 Prijavi Deli 18. oktober 2005 ja ja kdor je tantro doživel ne more več nazaj na navadnega kojna... Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 19. oktober 2005 Prijavi Deli 19. oktober 2005 Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Osho je nekaj o tem lepo napisal v knjigi Tantra in seks (zdi se mi, da je takšen naslov). Na zahodu mnogi tantro razumejo kot izgovora za seksanje s komer koli. Poznam tipa, ki se je imel za tantrika, a je samo gledal, da bi skočil v postelje čimveč žensk. Najbrž prava tantra ni razudanost. Tudi zahodna duhovnost ima nekaj podobnega tantri in to ni seksanje zaradi zadovoljevanja neukročene seksualne sle. Seksualna energija je ena temeljnih energij in njeno obvladovanje je najbrž ena od duhovnih veščin. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Osho je nekaj o tem lepo napisal v knjigi Tantra in seks (zdi se mi, da je takšen naslov). Na zahodu mnogi tantro razumejo kot izgovora za seksanje s komer koli. Poznam tipa, ki se je imel za tantrika, a je samo gledal, da bi skočil v postelje čimveč žensk. Najbrž prava tantra ni razudanost. Tudi zahodna duhovnost ima nekaj podobnega tantri in to ni seksanje zaradi zadovoljevanja neukročene seksualne sle. Seksualna energija je ena temeljnih energij in njeno obvladovanje je najbrž ena od duhovnih veščin. Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 a mas izkusnje? --------Osho je nekaj o tem lepo napisal v knjigi Tantra in seks (zdi se mi, da je takšen naslov). Na zahodu mnogi tantro razumejo kot izgovora za seksanje s komer koli. Poznam tipa, ki se je imel za tantrika, a je samo gledal, da bi skočil v postelje čimveč žensk. Najbrž prava tantra ni razudanost. Tudi zahodna duhovnost ima nekaj podobnega tantri in to ni seksanje zaradi zadovoljevanja neukročene seksualne sle. Seksualna energija je ena temeljnih energij in njeno obvladovanje je najbrž ena od duhovnih veščin. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ako mene sprašuješ, s tantro kot vzhodno metodo nimam praktičnih izkušenj. Saj tega nikjer ne trdim. Uporaba besed "najbrž", "mogoče" ipd. kažejo na to. Svoja razmišljanja o tem izpeljujem na osnovi prebranega. Ljudi, ki se imajo za tantrike in katere osebno poznam, so glede na to, kaj počnejo navadni razudanci. Vsaj do žensk se tako obnašajo v prisotnosti drugih ljudi. Najbrž pravi tantriki ne razglašajo svoje duhovnosti in oprezajo za morebitnim plenom. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Malo sem preletela tole temo, pa me zanima če je kdo od vas bil na delavnici?Zakaj ste nekateri tako proti delavnicam? Se vam zdi "instant"? Jaz ne zatopim tega načina razmišljanja in sicer zakaj sta joga in tantra ena levo, ena desno...A ni tako, da si najprej v stiku asabo (joga) da potem lahko nadgrajuješ (tantra)?Bi mi znal kdo tole po domačepovedat? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.