lia 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 čist preprosto zato, ker sem srečala take , ki sami prodajajo delavnice iz tantre pa so čist off *če sem jih kej zastopila, tantra je pot prepuščanja joga pa pot askeze, zanikanja...drgač pa itak pojma nimam mrbit se bo pa najdu kak znalac pa nama razložil Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 mah, jst tut naum kej prevec pisu o tantri ipd... jst mislm, da je pac zadevo fajn probat. sem jo izvajal, sicer amatersko, ampak je fajn! mislim pa da mi manjka se veliko znanja, ki pa je po besedah tjazya predvsem v nas samih, ce se znamo poslisati in prepustiti. deloma se strinjam! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 ..jest bi se tut su tantro.. sam to moras bit z eno zensko pol vsaj 1 leto... pa kdo bo to zdrzu... :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 kr pozabi na tantro..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 kr pozabi na tantro.......ni tantra za uranovce, a?? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 Smo mel to knjigico, Tantra duhovnost in seks, kar enih 10 let doma... Pred nekaj dnevi, pa sem se odločila, da jo preberem, pa kar ne gre in ne gre... Že pri prvem poglavju sem se zataknila, ker primerja Tantro in Jogo... in prikazuje Jogo kot nekaj slabšalnega :xx!: ... Jogo mam pa jst rada... in vse tisto kar uči, da je nekaj drugega (čeprav tudi pozitivnega) bad, ne maram... bom probala vseeno prebrat to mini knjigico in kej pokomentirat... mogoče me pol ne bo več motilo... lahko jo komot pustiš še naslednjih x krat 10 let in mirno pustiš, da se na njej prah nabere.....tantra tako ni stvar teorije....se zgodi al pa se ne....nobena velika umetnost....to je podobno, kot če poslušaš dva pianista...eden je tehničar in izvede delo perfektno...drugi pa da zraven svojo dušo...je čist jasno, kaj se te bolj dotakne in ti več da..... ..ni tantra za uranovce, a?? odvisno ....mrbit ja...mrbit ne.... ....fora je sam v tem, da rabiš dva taka...eden ni zadosti.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantrica 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 hej... moja tema vidim.. jas npr sn se znasla v svetu tantre cist po naklucju.. kr naenkrat pac.. pa na zacetku itaq nisn mela nic pojma pa to.. vsi so mi samo prauli, da je to za mene.. valda jih nisn poslusala..pol pa mi je se my love reko, da je to to pa sm malo prestudirala zadeve.. ampak zelo malo.. kr ko sn prisla do tega, da je tantra pot prepuscanja, sn nehala neko blazno teorijo studirat, razen malo.. kr pol kr naenkrat ti res jasno postane, da se ne da naucit.. sao se mi zdi, da je tantra za take bol posebne, izven mnozic.. kr mors bit malo vkrejen da se gres to.. hehe ajdek, Citiraj ce zacne clovek mijavkati, zato se ni macek.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 4. januar 2006 Prijavi Deli 4. januar 2006 Vsakdo ima svojo pot in če na tej poti najde, kar išče in pri tem ne ogroža nikogar, ni treba biti malce...vkrejen. Pomembno je, da napreduješ skozi osebno prakso. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. januar 2006 Prijavi Deli 6. januar 2006 Mi lahko kdo pove kaj vec o tem? ..sem ze iskala knjige o tem, edina katero sm najdla na cobissu je Rajneesh, Bhagwan Shree - Tantra, duhovnost in sex, pa je nazalost ni v nasi bogi knjiznici... pa tud trenutno nimam casa za kaksno obsezno branje (izpiti..), zato bi prosila kogarkoli, ki kaj vec ve o tem da bi se mal razpisu? Hvala!LP! Če te zanima, to knjigo od Rajneesha prodajam. Novo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 6. januar 2006 Prijavi Deli 6. januar 2006 Lepo sem se zabaval ob branju te knjige. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 (popravljeno) Lepo sem se zabaval ob branju te knjige. Upam, da se nisi samo zabaval. Popravljeno 7. januar 2006 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 Predvsem zabaval! Seveda ima knjiga nekaj dobrih sporočil, ki so izven omejitev religije ali družbe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 in kaj pravi Kabala o seksu Kabalist, glede na to , da te tantra zabava nekje si omenil da če stvari ne poznaš, si o njej ne ustvariš mnenja....torej sklepam, da tantro poznaš in se ti zdi zabavna Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Vsaj kar se mene tiče, je seks del življenja in služi tudi za razvoj energije.Zabaval sem se ob branju te knjige, ker je lepo napisana. Za tantro pa trdim, da je uporabna pot razvoja, če seveda ni v ozadju zgolj želja po čimobilnejšem "podiranju". To pa itak ni več tantra. Tudi zahod ima nekaj sistemov, kjer se seks uporablja za obvladovanje energije. Zaradi zlorab so ti sistemi prekriti z debelimi in krutimi plašči molka. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Za tantro pa trdim, da je uporabna pot razvoja, če seveda ni v ozadju zgolj želja po čimobilnejšem "podiranju". To pa itak ni več tantra. Sem gledal ankrat na TV, kjer je bil prikazan en par. Oba se razumeta sta zaljubljena vse ok ne. Samo se tud velikokraaat podirata. Onadva trdita da je to tantra. Čeprav naj bi šlo za to pri tantri, da se pri orgazmu usmeri vsa spolna energija v možgane. Tako naj bi se dosegal tudi multiorgazmi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Vsaj kar se mene tiče, je seks del življenja in služi tudi za razvoj energije. Še enkrat ponavljam vprašanje, kako kabala govori o človeški seksualnosti? Zaradi zlorab so ti sistemi prekriti z debelimi in krutimi plašči molka. Lahko poveš kaj več? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Dr. Jonn Mumford Tantrični seks je torej podaljšani seks. Predigra je v tantri zelo pomebna, saj nam pomaga, da se uskladimo s svojim partnerjem. Moška krivulja vzburjenja je dosti bolj strma od ženske, kar pomeni, da se moški hitreje vzburi od nje. Moški se mora naučiti počakati, da ženska po svojem naravnem ritmu doseže njegovo stopnjo želje po spolnem kontaktu. Taoistična tantra pravi: "če se moški želi ljubiti, ženska pa ne in obratno, to pomeni, da njuni srci še nista v harmoniji in da njuna vitalna esenca še ni prebujena." To pa tudi pomeni, da se mora moški naučiti obvladati ejakulacijo. Sposobnost zadrževanja orgazma je torej ena od osnovnih tantričnih tehnik. Poleg tega Tantra uči tehnike s katerimi partnerja dvigujeta seksualno energijo navzgor, jo razširita po celem telesu in na tak način dvigujeta nivo in kvaliteto seksualne energije. Vsakič, ko uspeta zadržati orgazem in dvigniti seksualno energijo, se ta dvigne na višji energetski nivo. Ta tantrični val se lahko nadaljuje ure in ure in kulminira v skupnem ekstatičnem orgazmu. Ekstaza naj bi bila najgloblje, najlepše in najmočnejše pozitivno psihološko izkustvo, ki ga kot človeška bitja lahko doživimo. Partnerja čutita veliko medsebojno ljubezen, oboževanje in popolno sprejemanje medsebojne človeškosti. Ekstatični orgazem lahko traja več minut ali več ur. Razširitev zavesti, ki jo v ekstazi doživimo, pa osvetli nezavedne vzorce čustvovanja in delovanja, ki smo jih potisnili globoko v podzavest.To pomeni, da bolj ko smo ozavestili nezavedno, večja je naša sposobnost za ekstatična doživetja. Tu pa že zaidemo na področje psihoanalize. Dr. Mumford pravi, da je psihoanaliza joga zahoda. Boljše poznavanje jogijskih tehnik za čiščenje kompleksov našega uma, lahko resnično razkrije mnogo podobnosti z zahodnimi metodami psihoanalize. Po drugi strani pa to pomeni tudi , da tantra ni primerna za ljudi, ki se niso pripravljeni soočati sami s seboj. Verjetno se je zato tantre prijel sloves, da je nevarna. �gNevarna�h je zato, ker ne poskuša obvarovati ljudi pred njimi samimi, ravno obratno - jasno jim pokaže kakšni v resnici so. �g Tantra je pot heroja / pot Vire/, ki se niti ne boji, niti ne zavrača nobenega aspekta življenja. Tantrik išče osvoboditev /Moksho/ tako, da uporablja svoje telo kot orodje evolucije. imejte se orgazmično....he he Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 ....torej priporočaš varno po sistemu doline šentflorjanske Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 lepo napisano... hvla. sam, ce naj bi moski pomagal zenski da bo po NARAVNI poti ... on pa svojo naravno pot prepreci in se zadrzuje... a ni to kontradiktorno?? meni je bolj logicno, da moski dvigne energijo in jo porabi za lastno zdravljenje. namesto da v vnemi (po naravni poti) da energijo zenski. seveda, ce enerrgijo izmenjata, pa je seveda druga stvar. kakor vem, jo ponavadi pac ne hm, zanimivo, sem se spomnil domancica zdravitelja, ki je rekel, da bi morale zenske veliko veliko delati..!! no, ja, tantra za tiste, ki hocejo ziveti zavestno zivljenje. kakopak. nevarna ni samo zato, ker se soocamo s samim seboj! (kar je sicer res nevarno ), temvec zato, ker je lahko sexualna energija nevarna nam samim, ce z njo ne postopamo primerno!. Lahko ej zelo mocna. Ponavadi je premosorazmerna z mocjo strasti; vec kotej nabrano energije, vec je zelje, potrebe, strasti, zelje po 'oddihu', ...ipd... in ce tako (nabrano) energijo potegnemo gor premalo, ali pac tako, dani vredu, lahko poskudujemo nekatere organe (kakor sem slisal). V osebni izkusnji vem, da ni bilo prijetno... ze to, da ce sem bil zelo vzburjen in nisem orgazmiral, sem lahko imel bolecine. Predvidevam, da lahko zadrzana energija preenergitizira dolocen energetski center in lahko se zgodi bolezen in zdravstvene tezave. Tantro razumem kot odgovorno IGRO, katero je potrebno igrati zavestno! (pravzaprav kakor vse v tem laifu ). Prepuscanje je slepilo, tako v zivljenju na drugih nivojih, kot v vsakdanjem zivljenju, tako tudi pri sexu, pomoje.--------Dr. Jonn Mumford.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 lV osebni izkusnji vem, da ni bilo prijetno... ze to, da ce sem bil zelo vzburjen in nisem orgazmiral, sem lahko imel bolecine. Predvidevam, da lahko zadrzana energija preenergitizira dolocen energetski center in lahko se zgodi bolezen in zdravstvene tezave. Spolno energijo se lahko pošlje v možgane tudi brez sexa. Zadrževanje energije ni mogoče, ker bo le ta izbruhnila na enem delu telesa. Edina možnost (seveda brez orgazma), je da se pošlje energija v možgane in le ta se tam preobrazi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 saj to ravno pravim, da se center lahko preenergitizira in naredi skodo... energija itak nekam gre... zato je tudi bolecina cez cas popustila... sam govorim o tem, da je lahko morda nevarno, ce te energije ne znamo ali jo neprimerno usmerjamo oz. se z njo ugramo ne dovolj zavestno! kar se tice tega da se brez sexa DA ziveti, vem dobro... sam, kakse pa so tvoje izkusnje??? mislm, jst se nisem zavedal povsem KAM je sla vsa spolna energija, ki sem jo imel in ne sexal vrsto let... se nism niti ukvarjal dost... enostavno sem jo usmeril v imeti rad in delo! mislm, da sem jo zacel povsem spontano dvigovat v modri center takrat... !? kako pa to pocens ti? mislm, kako jo usmeris v mozgane?kako to pocnete drugi? kako usmerjatespolno energijo? recimo titpi, mamo polna jajca... se recimo zjutraj zbudis in se ti sexa... kaj nardis? pozabis? se samozadovoljujes? delas tehnike? enosztavno gres kaj delat? gres meditirat? mesano? nic od tega? kako in kaj in zakaj? recimo pravijo, da se moramo sprejeti take kot smo, si dopustiti te nivoje, sex ipd... hkrati pa ni ravno problem (kakor za koga) spustiti se v odnos, temvec se ponovno dvigniti iz teh nizjih nivojev nazaj v visje! Tako pravijo. Milsim, da drzi!Pri sebi sem opazil reakcije prav zaradi tega. Vcasih, ko nisem imel spolnih odnosov ni bil nikakrsen probelm, ker mi niti misli o sexu niso prisle na um. enostavno je bilo kot pretekli cas in sedanjost ga ni poznala. Probelmi so nastali kasneje, ko sem se zapletel v odnos.. zbudi se energija, zelja, potreba, ki je bila nekoc usmerjena drugace in zato nic manj uspesno! Zanima me, kako VI obvladate vaso spolno energijo!??? Ali se prepustite pac zeljam, obcutkom, ipd... ali se kontrolirate, ali izvajate tantricne vaje, ali se zamotite z delom.. ? kako in kaj torej?? Mislnm, da bi se lahk nardila 1 fajn debata o tem... (ceprou se bodo eni sli raj dol dat, kot o tem govort ampka, vseeno no, potrebna pa bo tudi dobra mera odprtosti in odkritost, bredvsem o sebe). Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 kako to pocnete drugi? kako usmerjatespolno energijo? recimo titpi, mamo polna jajca... se recimo zjutraj zbudis in se ti sexa... kaj nardis? pozabis? se samozadovoljujes? delas tehnike? enosztavno gres kaj delat? gres meditirat? mesano? nic od tega? kako in kaj in zakaj?[/color] Zanima me, kako VI obvladate vaso spolno energijo!??? Ali se prepustite pac zeljam, obcutkom, ipd... ali se kontrolirate, ali izvajate tantricne vaje, ali se zamotite z delom.. ? kako in kaj torej?? Lahko se zamotiš z delom. Ampak to ti pomaga, da trenutno pozabiš. Lahko greš tečt kaj jaz vem. Posebne tehnike ravno ni, samo moreš si predstavljat kako gre energija iz nižjega centra v višji center (možgane). To pa zahteva kar nekaj tednov dela. Pa tudi moreš spremenit miselnost o sexu - recimo na začetku ti ej vse tko čudn ne, da drugi to počnejo, ti pa se ubadaš kako to energijo preusmert. Najpomebnejše je, da če res hočeš v tem uspet da ne popustiš spolnosti. Recimo, ko te po domače zagrab pač nekam drugam usmeriš svoje misli. In potem na Tv-ju vidiš kašen sexy model ne ... in če nimaš vse energije v možganih takoj popustiš .. . Mogoče se lahko kasneje pojavijo težave ko si neka oaseba najde partnerja. IN potem mu tam začne razlagat: Veš no jaz ne počnem tistega you know ampak raj pošljem to energijo v možgane ne pa .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 "Če je seks tak naravni fenomen, zakaj o njem obstaja nešteto priročnikov?" -Bette Midler Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Zato ker smo izgubili naravnost na vseh področjih , ne sam v seksu Vse izumetničeno, spotencirano in kontaminirano... just my opinion Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 res. sam ok, zdej je tko kt je... kako se lotit zadeve torej? mattjaz.. thanks za tvoje mnenje.hm, pomoje pa SO tehnike!? -----------Lahko ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.