Skoči na vsebino

Čebelarjenje v lr panjih

Miro

Recommended Posts

ja možno, da je uporbil nesuh les, lahko je tudi sama konfiguracija lesa taka se tud zgodi, da se zvija ko svinja x;)x

Ja poklič Tomaža on zase dela in to kar v redu kolkor sem videl ne bo frke!?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 86
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Glede posredovanja informacij ni problema. Tudi sam ne maram "skrivačev", pravzaprav se mi zdi to prav otročje. Zgleda, da je pri "nas" čebelarjih tako, kot pri ribičih ipd bratskih društvih. Ko sem pred leti ujel na Savi kapitalno podust, sem vse ribiče peljal na isto mesto in jim dal celo svojo vabo. Seveda jim je zmanjkalo sreče ... in so ostali brez tovrstne trofeje. Ampak pomoč jim pa nisem odrekel ...

Pri nakupu opreme se ne splača šparat .... in kupovat doma narejene kište. Ko sem pred leti kupil nekaj panjev od znanega in priznanega čebelarja, sem jih moral najprej odpeljat k mizarju, da sem jih lahko potem sploh sestavil skupaj xrolleyesx. Seveda jih je prodajalec sam zbil skupaj in to tako, kot da bi bil "hik"....

Pa tudi begalice oz. matične rešetke z njo ne morem uporabiti za panje, ki so že "doma". Sedaj, ko o teh stvareh vem že nekaj več, podobnih napak ne bi več ponovil.

Podobno "zadevo" imam tudi z nakladnimi panji, za katere "dele" bom moral še krepko poseči v žep ... Še dobro, da sem jih kupil poceni in skupaj s sati, tako da bo "denarni dodatek" manj boleč ...

Prebral sem, da Tomaž Zajc izdeluje nakladne panje. Tudi sam mu bom pisal, ker me zanima cena ...

Kakšna je Riharjeva knjiga o čebelarjenju v nakladnih panjih vs knjige dveh bratov z gorenjskega konca (knjiga Sodobno čebelarjenje v nakladnih panjih, priimka avtorjev se ne morem spomniti).

G. Grom se je včeraj vrnil z dopusta, malo počitka za dušo je rabil, kontaktirajte ga pa bo on vedel kje je tisti CD!?

Kar se pisanja g. prezlja tiče imam občutek, da preveč prepisuje....

Ja lahko samo jaz pričakujem od čebelarja posebej ČEBELARSKEGA MOJSTRA, da piše nekaj iz lastnih izkušenj ne pa drugih!

Da ne bo pomote nimam nič proti samo prepis, prevod ni dovolj tudi lastne izkušnje in znanje treba vložit. Na moji spletni strani je večina opisanega iz mojih izkušenj v skromni 10 letni čebelarski praksi, kaj pa nekdo, ki ima 30 letno prakso??????

So tudi taki (pa ne samo čebelarji), ki kljub znatno daljšemu stažu ne vedo povedati veliko ... Ali pa nočejo ... Oboje je slabo in nerazumljivo. In skregano z poslanstvom, ki ga pravzaprav opravljajo ...

Ja, fajn bi bilo dobiti zapiske, ki jih navajate v tem forumu!!

Ali je možno dobiti načrt za čebelnjak v digitalnem zapisu?!

Ja tak je to z starimi čebelarji, te zapiske treba g. Groma kontaktirat sem mu javil sam ne vem kdaj bo odpisal??

načrte za čebelnjake v digitalnem zapisu jaz nimam, jih je pa kar neki v knjigi sodobno čebelarstvo praktični del in to kar v redu načrti!?

Jaz imam obe zadevi še na disku v računalnuiku samo za po netu pošiljat ni, ker je skoro 6 mega tudi za moj isdn modem je malce preveč!?

Upam, da ima Mihelič ta CD, če ne bo treba zapeči ponovno...

Ko sem zadnjič kupil nekaj grajšev mi je čebelar prodajalec dejal, da gre (komplet) na čebelarjenje v LR panjih in da bo za izdelavo enega plačal 7 prešernov. Je to možn??!!

(les pravi, da bo sam pripeljal do mizarja, ta pa bo panje izdelal po načrtu in priloženem vzorcu).

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...