Skoči na vsebino

Čebelarjenje v lr panjih

Miro

Recommended Posts

• Komentarji 86
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Veliko sreče!

Tudi jaz upam na širitev čebelarstva, sicer mi je zdajle ena družina padla-je bla hrana malo predaleč-če bi vedel, bi jih odprl na izletni dan in prestavil tist sat :V: :V: :C:

Upam na najbolje pri ostalih desetih.

Če boš slučajno kaj hodil po Lukovici vprašaj Barbaro, kje se me da najti

Deli na socialnih omrežjih

Bom napisal, kaj se mi je včeraj zgodilo, ker se to lahko zgodi samo meni. x:Dx

Malo sem opazoval panje, ker je bilo kar solidno vreme , da vidim kaj se dogaja. Pa mi je postal en panj sumnjiv ker so čebele bolj malo letele ven pa not. odprem od vzadaj, odstranim spužvo in šez rešetko vidim na podu drobtinice, ki ostanejo ponavadi v izropanem panju. Nahitro odstranim zadnji pokrov in pomolim nos čim bolj se je dalo med satnice. In pol sem dal rep pod noge in sem TEKU. :vragec: :vragec: :vragec:

Tvoje najbrž da ne, ker si jih tako nauču ampak moje govorijo kar precej po italiansko pa tudi obnašajo se tako. :xx!:

Jih bom jaz že z Pipsom pomiru če ne bodo ubogale. x:Dx x:Dx x:Dx

V najslabšem primeru jih bom nauču plavat v morju skupaj z njihovo barko vred. xsmx

aja, če pa italjansko govorijo, pol jim je pa res mal bol težko dopovedat da ne smejo spomlad pikat.

:vragec: x:Dx x:Dx x:Dx

Ni jih treba nič s pipsom mirit, raje se ozri po maticah kakšnega dobrega vzrejevalca (khm Danilo khm). Samo bodo letos za naše razmere mogoče malo drage - 3000. Samo klinc, znanje in selekcijo je treba tud plačat. Pozanimaj se, če vam v društvu kaj subvencionirajo nakup matic čiste pasme. Namreč ponekod se bo izvajalo "čiščenje" in so dokaj razumevajoči do teh zadev. Glede nakupa matic morda še en nasvet-matice se sicer različno znajdejo v različnih naravnih razmerah, zato se tudi progeny test izvaja na različnih lokacijah. Trenutno pa nekako velja, da je najboljši genetski material v Savinjski dolini, najboljše rezultate pa dajejo matice iz Prekmurja (verjetno so zaradi boljše prehrane fiziološko nekoliko močnejše). :palec:

najboljše rezultate pa dajejo matice iz Prekmurja (verjetno so zaradi boljše prehrane fiziološko nekoliko močnejše). :palec:

Pa saj so Mureki tudi vsi bolj okrogli in veseli. Verjetno bo to od fizioloških in socioloških aspektov x:Dx x:Dx x:Dx x:px x:px x:px

Pa saj so Mureki tudi vsi bolj okrogli in veseli. Verjetno bo to od fizioloških in socioloških aspektov x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:px  x:px  x:px

Če pod "fiziološke in sociološke aspekte" prištevaš klobase pa šmarnco pol že x:Dx :vragec: x:Dx

Danilo, ne bit hud x:Dx x:px x:Dx

Pri maticah gre pa za obilico hrane v času cvetenja oljne ogrščice in akacije, pa tudi kostanja z velikocvetnega prahu. Ker drugač je 40 matičnikov za enega rednika preveč, pa tud če v panj vržeš cel žakl cukra

Hja glih na spomlad so čebele napadalno razpoložene kajti njihov ritem ni ta pravi so živčne zato kukanje in hlajenje panjev vsekakor ni priporočljivo sploh pri Italjankah x:Dx x:Dx te so le z mafijskih familij po večini :xx!: x:Dx x:Dx

Fantje vi z tistih krajev se ne morete primerjat z Prekmurci prvo ste Gorenjci hudi škrti, močvirniki pa itak splošno znano, vam pošljemo našo aviacijo???

Šmarnica, klobase in seveda šunka pa tud ni zdrava za vaše želodce x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx in raje mi to sami x:px x:px x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...