oona 28. januar 2005 Prijavi Deli 28. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vojko, eno prošnjo imam...mi lahko poveš, kakšni bodo - v energetskem smislu trije dnevi v tem tednu, sreda, četrtek in petek(26.,27.,28).Hvala vnaprej. 1-3-3Ojla Vojko...ti moram povedat, da od teh naštetih dni ni bil niti en dober... Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 28. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ojla Vojko...ti moram povedat, da od teh naštetih dni ni bil niti en dober... Hvala Ooona Dnevi so dnevi. Ko pa je nek dogodek navezan še na druge ljudi - imajo tudi ti ljudje svojo energijo.Najbrž dogodek ni bil dober za tisto, kar si načrtovala.... Morda pa je kaj pri tem dogodku vseeno dobrega zate (pa še ne veš). In moj znanec je enkrat rekel: Vojko, razmisli ZA KAJ, pa JE dobro to, da ti ni uspelo tisto, kar si si zamislil.! Še enkrat hvala, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 28. januar 2005 Prijavi Deli 28. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>razmisli ZA KAJ, pa JE dobro to, da ti ni uspelo tisto, kar si si zamislil.!Ja, ja, drži..samo jaz sem želela slišat nekaj drugega... Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 28. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, ja, drži..samo jaz sem želela slišat nekaj drugega... Živijo Oona Tudi sam si dostikrat želim slišati kaj drugega, prebrati kaj drugega, a glej, ko mi tako lepo preprosto poveš o tem, kako si dojela dogodke treh dni, vidim, da se imam še veliko za naučiti. - Predvsem o sebi in o soljudeh, da bom znal in vedel kako povedati, to, da smo mi sami tisti, ki v veliki meri določamo naš materialni svet. Da je DZK orodje s katerim vsaj majhen delček energetskega sveta spoznamo bolj in se zavedamo tega, kako lahko gremo do svojega uspeha - sami! Hvala ti še enkrat, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 28. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, ja, drži..samo jaz sem želela slišat nekaj drugega... In Oona Mirno mi lahko poveš, kaj oziroma kako si si želela slišati - in o čem si si želela slišati. Lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 28. januar 2005 Prijavi Deli 28. januar 2005 Bom počakala na ugodnejše energije, pa morda takrat povem! Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. januar 2005 Prijavi Deli 29. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hvala, Amis Boš toliko bolj vesela v sredini februarja, ko jih bo zopet več.OK? lp, Vojko ok lp Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Gredo Boris, seveda gredo, se pa spreminja na vsaki dve uri, pa enkrat se menja od zgoraj navzdol, pa drugič od spodaj navzgor. Tako, da ti pravila tukaj ne znam zapisati. napišem pa ti čase, ko so največje aktivnosti posameznih organov - takoj za napisanim časom, energija organa pade na najnižji nivo ura : organ : energija1 -3 : jetra :3,43 -5 : pljuča :6,75 - 7 : debelo črevo, 6,77-9 : želodec : 59 -11 ; vranica, treb. slinavka: x,2,5,811- 13 : srce : 913-15 : tanko črevo : 915 -17 : mehur : 117 -19 : ledvice : 119-21 : vazokonstrikot srca : 921-23 : trojni grelec : 923-1 : žolčnik : 3,4lp, Vojko Hvala Vojko za tale odgovor! A tole je šablona za vseskozi naprej ali se prilagajo dnevnim energijam.Ne vem, če boš razumel, tule zgoraj vem, da je optimalno delovanje jeter od 1 - 3 zjutraj, a je potem vseskozi pod vplivom zelenega drevesa ( 3,4 )? Hvala, lep pozdrav, Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Holja vsem, ena zanimiva za danes..mene je ze od zgodnjega jutra popadala jeza, v valovih zalost, pa spet jeza....minilo me je komaj popoldan , ko sem sla na precej dolg sprehod ...sama...predihala jezo in zalost, potocila nekaj solz, pa mi je bilo takoj boljse... se je danes energetsko kaj "cudnega" dogajalo ali sem bila samo jaz energetsko cudna ? Prijazen pozdrav, Mojca xrosex ( 234 ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hvala Vojko za tale odgovor! A tole je šablona za vseskozi naprej ali se prilagajo dnevnim energijam.Ne vem, če boš razumel, tule zgoraj vem, da je optimalno delovanje jeter od 1 - 3 zjutraj, a je potem vseskozi pod vplivom zelenega drevesa ( 3,4 )? Hvala, lep pozdrav, Borism Boris To so dnevni termini, vsekakor pa na organe vpliva tok dnevne, mesečne, letne itn energije in seveda naša prehrana, način življenja in usmerjenosti mišljenja, pa gotovo še kaj.... Mogoče bo Lia dodala kaj na to temo lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Holja vsem, ena zanimiva za danes..mene je ze od zgodnjega jutra popadala jeza, v valovih zalost, pa spet jeza....minilo me je komaj popoldan , ko sem sla na precej dolg sprehod ...sama...predihala jezo in zalost, potocila nekaj solz, pa mi je bilo takoj boljse... se je danes energetsko kaj "cudnega" dogajalo ali sem bila samo jaz energetsko cudna ? Prijazen pozdrav, Mojca xrosex ( 234 ) Hvala Mojca Danes je (še) leto 5, mesec 9 in dan 9 Poleg vsega še konec meseca in leta - kajti v drugi polovici leta se vse dogaja močneje. Kljub vsemu pa takole na hitro ne bom dal "diagnoze", kajti osebni občutki so mogoči še iz mnogih razlogov, katerih seveda ne poznam.. Morda pa že čutiš skorajšnji preobrat, kajti samo še dobre 3 dni je do novega energetskega leta. A hvala, še enkrat za zaupanje! Lep pozdrav, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Dragi Vojko, hvala za pojasnilo..mislim, da ni bilo povezano z kaksnimi specificnimi razlogi, ker sem se v bistvu ze zbudila z taksnimi obcutki..pa ze nekaj dni se zbujam ponoci ok. 5h. definitivno se nekaj godi ?! x!x V cetrtek grem sluzbeno v Lj (m iz MS ).Glede na to, da sem bolj obcutljive sorte, kar se energij tice, upam, da me ne bodo popadali kaksni nepojasnljivi obcutki.Predihavat in sprehajat se glih ne bom mogla, ker bom skoraj tri ure presedela v avtomobilu, pa se voznik nisem jaz.. ali naj bom na kaj posebej pozorna ? Vse dobro, Mojca xrosex Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 1. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dragi Vojko, hvala za pojasnilo..mislim, da ni bilo povezano z kaksnimi specificnimi razlogi, ker sem se v bistvu ze zbudila z taksnimi obcutki..pa ze nekaj dni se zbujam ponoci ok. 5h. definitivno se nekaj godi ?! x!x V cetrtek grem sluzbeno v Lj (m iz MS ).Glede na to, da sem bolj obcutljive sorte, kar se energij tice, upam, da me ne bodo popadali kaksni nepojasnljivi obcutki.Predihavat in sprehajat se glih ne bom mogla, ker bom skoraj tri ure presedela v avtomobilu, pa se voznik nisem jaz.. ali naj bom na kaj posebej pozorna ? Vse dobro, Mojca xrosex Živijo Mojca Srečno pot ti želim, pusti voznika voziti, pa vsake toliko časa se ustavita zaradi "osebnih potreb". Bodi budna in kaj se ti ne zdi prav, da čutiš energije? Ali meniš, da so vedno takšne, da jih lahko razjasnimo? Po moje je dobro, da si pozorna - a samo toliko, da bo voznik primerno dobre volje, da bo pozoren tudi on.... Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 PET ELEMENTOV: uskladitev z letnimi časi ter organi v harmoniji in bolezni Sistem petih elementov starodavnih Kitajcev služi kot podpora za razumevanje neomejenih povezav, ki prežemajo vsak vidik življenja.Pet elementov predstavlja dodatni diagnostični korak k poenotenju osebe, vključujoč notranje organe, emocije, dele telesa in okolja, povezujoč te s petimi dinamičnimi kategorijami, ki omogočajo in kontrolirajo druga drugo s sredstvi kreativnega in kontrolnega krogotoka. Sistem petih elementov so razvili starodavni modri ljudje Kitajske, ki so videli realnost v izrazih najbolj direktnih (zlahka spregledanih) razmerjih. Tako se naprimer iz teh vidi, da je neravnotežje ledvic povezano s strahom in motnjah v kosteh. Kako točen je ta sistem? Nekaj tisoč let kasneje ta originalni zbir povezav še vedno osuplja tiste, ki ga uporabljajo.Njihovo točnost so potrdili številni uspehi praktikov kitajske medicine. Uskladitev z letnimi časiLetni časi imajo globok cikličen učinek na človeško rast in dobro počutje. Ker smo pod vplivom klimatskih sprememb, moramo živeti v harmoniji z njimi.Če človek živi v klimi z mrzlimi zimami, je nujno, da bo kri gostejša, ko se vreme ohlaja; zavestna priprava na to spremembo lahko pomaga, da je zima čas lepote in udobja, ne strahu. Kreativni in kontrolni krogotok Kreativni krogotok: les zagori za ustvaritev ognja, pepel ognja se razkraja v zemljo, v zemlji se rojeva in rudari kovina, kovina obogati vodo, voda prehrabjuje drevesa-les. Primer: srce je povezano z ognjem, jetra z lesom itd.Kreativni krogotok upošteva, kako en organ, včasih imenovan mati, ustvarja ali prehranjuje naslednji organ z okrepitvijo pretoka energije.Srce krepi vranico-trebušno slinavko, ta krepi pljuča.Če en organ oslabi oz. ima primankljaj, lahko prekomerno vleče energijo iz svojega predhodnega organa in ga izčrpa in istočasno ne bo sposoben, da okrepi naslednji organ (sina). Tako je najboljši način, da se okrepi srce (ogenj), da se najprej izboljša mater (jetra , les) Kontrolni destruktivni krogotok les poseka kovino, ogenj se pogasi z vodo, zemljo predira les, kovino ogenj stopi, vodo zajezi in kanalizira zemlja. Ta krogotok predstavlja proces, s katerimi elementi preverjajo in uravnotežajo drug drugega. Kadar je ravnotežje normalno in zdravo se lahko imenuje kontrolni krogotok. Če ni, postane destruktivni krogotok. To se zgodi, ko en organ postane preveč aktiven ali presežen na nek način in potem namesto koristne kontrole naslednjega organa, ga prične napadati. Primer za kontrolni krogotok: uravnotežena ledvica ščitijo srce, ker je jin tekočina ledvic porazdeljena skozi telo in ščiti srce pred pregorevanjem. Primer za destruktivni krogotok:ledvica, ki povzročajo prekomerno zadrževanje tekočin, slabijo srce (voda lahko pogasi ogenj) Vsa ta razmerja vse bolj potrjuje tudi sodobna znanost (Pri problemih srca,visokem krvnem pritisku zdravniki predpisujejo diuretike za izločanje presežkov vode iz telesa) Kitajska ura Kolikor dlje od vrhunca aktivnosti jeter (od 1-3 ponoči) se zaužije obrok, toliko lažje lahko jetra opravijo več sto svojih funkcij. Če se zadnji obrok zaužije ob 18h, je na razpolago 7 ur za hrano, da gre skozi predhoden prebavni proces. No,Vojko pa sem res nekaj dodala, Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 3. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2005 Hvala Lia Dobrodošla s svojimi prispevki. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 3. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2005 Danes zvečer, 3. februarja 2005 ob 19:43 se menjata tako letna kot mesečna energija. Menjava sproži v nas prilagojevalne procese, ki pa dostikrat "odnesejo" našo pozornost stran od dogodkov v materialnem svetu, ali pa dobimo zgrešen občutek realnosti. Tako so naše reakcije neusklajene z resničnostjo, kar ima lahko za posledico nesreče, stres. Svoje težave s prilagajanjem izražamo na različne načine, tako je dobro, da se izogibamo konfliktnim situacijam in vsem situacijam, kjer lahko ogrozimo sebe ali druge. Prilagajanje na menjavo letne energije običajno traja 2 do 7 dni. Menjava se je že pričela! Bodimo pozorni in previdni. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 odgovor na vprašanje, ki se mi je porajalo čez dan - kaj hudiča se dogaja z menoj???hvala vojko in vse lepo v novem letu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 hhhmmm jzt pa že od ponedeljka nisem čisto taprava...mi kr manjka nekaj non-stop...pa skoz bi se stiskala pa crkljala...malo se verjetno sama sebi smilim...no potem sem še pesimistična zdraven...in razmišlajam če čem sploh še vztrajat...kaj naj neredim...ipd. No mogoče je danes že bolje...samo nisem še taprava...Pa tudi ne vem če je to zaradi spremembe energije...samo verjetno bo že nekaj tudi na tem...Upam da čimprej mine Lp, S Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 tudi z menoj se nekaj dogaja:koncentracija na psu Naveličana,občasno,vsega . Upam na boljše čase. Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 Vsi na tleh in nekam utrujeni in bolni, jaz pa totalno delovna naspidirana in polna energije, kot že dolgo ne.... MucaMaca 1 9 6 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 4. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Vsi na tleh in nekam utrujeni in bolni, jaz pa totalno delovna naspidirana in polna energije, kot že dolgo ne.... MucaMaca 1 9 6 kul, MucaMaca Je pa danes pravi novi začetek meseca.Lahko pričakujemo posebnosti v letalskem prometupošti, komunikacijah. Kot sem napisal, se je gripa razširila čez vse celine.Posebej zanimiv je pogled na ZDA:http://maps.wunderground.com/data/640x480/2xus_flu.gif Pozorno Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Pozdrav! Imaš prav Vojko, en avion je že zmanjkal ponoči v Afganistanu (snežni metež)! Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 ... držim pesti, da bo moj brat, ki zdajle leti v Bruselj (pa potem še z vlakom do Luxemburga), srečno prispel Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Ojla Mateja! Seveda bo prispel, držim pesti , saj ne letijo čez Himalajo Drugače je pa bil včeraj ob tem preklopi res en manj prijeten dan :xx!: , vsaj zame, lep petek Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 13. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 13. februar 2005 Živijo Ali ste pogledali zemljevid gripe v ZDA - nekaj sporočil nazajTudi pri nas je epidemija, vendar je moje sklepanje takšno: Kot vem zdravstvo diagnosticira, da je pri nas nekaj vrst gripe. Za vsako vrsto zboli toliko in toliko ljudi. Vemo, da je v naših delovnih okoljih zbolelo veliko ljudi. Ker pa to ni le GRIPA ENE VRSTE - torej ni epidemija. Zanimivi se mi zdijo tudi komentarji nekaterih, ki so za gripo zboleli - a so bili cepljeni!Tisti, za katere sem slišal sam, so v postelji dalj časa kot tisti, ki se niso cepili. Želim vsem zdravje v tej zimi. Lep pozdrav, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.