cosma 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Vedno se govori o odnosih starsi-->otroci. Kaj lahko dajo starsi otrokom...mene pa trenutno zanima kaj imajo starsi od nas otrok? Kaj od nas lahko pricakujejo in kaj jim lahko ponudimo in koliko od tega jim res damo. Ne mislim v materialnem smislu.Prijateljica, mi je povedala, da se je njej odnos do starsev zelo spremenil, ko je sama dobila otroke. Sama pa tudi grem skozi razlicne faze zorenja in sprejemanja sebe v odnosu do starsev.Nekoc sem slisala, da ko smo sposobni objeti svoje starse, da smo jim takrat oprostili vse zamere, ki smo jih nekoc gojili do njih. In da tudi 70 in 80 letniki se vedno razcisujejo svoje odnose, ki so jih imeli s starsi.Zanimivo bi bilo slisati vasa mnenja o tem, ker vem da ima vsak od nas drugacno izkusnjo. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
CLEVERINA 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Cool, to pa je tema Cosma! Tle lahko nakladamo, da se nikol ne neha. Starši............ Že v astro karti se precej tega vidi, post festum gledano. OK, pol maš svoje otroke in jasno si rečeš, hej stari, sam glejte me zdej; boste zdej vidl, kaj se prav ena perfektna krasna ljubeča spodbudna odprta mega vzgoja! In pol se vržeš v labirint življenja.... Pol se šele začne. Ja, jaz lahko rečem, da je to zame izziv. Famozen nikol zaključen večni izziv, how to make a better world, better people.... To make a difference.... In kot Nietzche (k že tle vsi neki citirate): ŠTO NE UBIJE, JAČA - kot je bil en mega grafit ampak 100 let nazaj na balkončku FF, ki gleda na Slovensko. Pa ni bil dolg, hitr je bela plahtica barve čez njega prletela. OK. Hotla sem rečt, ko sebe vidiš, kaj DAJEŠ drugim, ko v optrokih prepoznaš svoje slabe plati ..... that s what makes you think!!! In jasno, ko samostojno odreagirajo neki tko cool, pa veš, da je to zato, ker imajo glih prov tebe za starša in ne enga druzga.... YES!!!! About naši stari pa....... Tisto o odpuščanju in objemanju menda drži. Je pa res, da oni niso mel take kupe pozitivcev na forumih, da bi jim kej pametnga povedal, pa tok knjig, pa tega. Saj delal so pa podobn, hotel so nadomestit tist, kar je njim falil, ampak to je bil ponavad le bel kruh......... dons ga pa tko noben kreten več ne je, vsi smo sam še na polnozrnatem, po možnosti pirinem, pa še to sam za zajtrk......... Tole me zanima. Thanks Cosma. I guess Ill stay a while. Citiraj FORTUNE FOLLOWS THE BRAVE Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Jst mislim veste kaj... da tist kar nas je na starših najbolj motil pa nerviral, imamo več kot šanse da taki bomo mi! Pa če so težil če sem hotla it kam ponoč pr 17- ih, bom jst tud stroga mama verjetno..Pa vedno ko domov pridemo, pa kdaj bomo prišli in pol kaj bi še skuhal.. Hm, ljubezen verjetno.Pa to ko si mlajši da te zaščitjo pred barabam, krutim svetom, sej te majo radi pa te včasih dušijo, da bi znoru.Ampak kar se tiče izhodov, po moje bom jst tud enkrat taka, s kom greš, kje boste, prideš pa takrat in takrat.. Eni otroci se kot freebird-si obnesejo, drugi pa ne. Starše zdej veliko bolj razumem kot takrat ko sem najstnica bila, sploh mi ni blo pomembno zakaj, zdelo se mi je da vse tisto pričakujejo in hočejo da sem kar nisem! Mogoče pa je bil pristop napačen. Starša morata biti oba ENO (kot Tjazy zdej govorim ), ne pa da ima vsak svoje finte in pravila, pa fer in dosledna. Da vedno veš do kam in kaj lahko pričakuješ ne pa iz dneva v dan drugače. Če je pač eden dobre volje in zato bolj popustljiv. Ne? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 hoj, met otroka je met odgovornost, preprosto..al pa tk, sexat se je treba naučit, hmm seveda al je bolj tvegat pet minut uživanja in pole cel layf nost odgovornost_ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 odgovornosti tako ali tako imaš celo življenje, če si jih pripravljen sprejet in v skladu z njimi delovati, je lažje tebi in tistim, za katere moraš poskrbeti. Če pa jih nisi, pa si samo za zgago. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Hoj NOBEN ČLOVEK NI NAŠA LAST - ne glede na to, kako tesno smo z njim povezani. Noben mož nima v lasti svoje žene; nobena žena nima v lasti svojega moža; starši nimajo v lasti svojih otrok in otroci nimajo v lasti svojih staršev. Kadar mislimo, da ljudi posedujemo, potem smo nagnjeni k temu, da jim usmerjamo življenje in iz tega se razvijejo izjemno neharmonične situacije. Šele tedaj, ko spoznamo, da jih ne posedujemo, da morajo živeti v skladu s svojimi lastnimi notranjimi motivacijami, jim nehamo usmerjati življenje in tedaj odkrijemo, da lahko živimo v harmoniji z njimi. Vsaka stvar, ki jo hočete imeti v oblasti, vas bo imela v oblasti - in če si želite svobode, potem morate dajati svobodo. Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Ko sem bila še majhna punčka in kadar nisem bila zadovoljna z mamino reakcijo, sem si vedno rekla: NIKDAR NE BOM TAKA DO SVOJIH OTROK, KOT MOJA MAMI!Potem imam hči pri osemnajstih in imam sina čez osem let in velikokrat se zalotim, da odreagiram ravno tako, kot je takrat moja mami....... ZAKAJ? Trudim se in veliko sem že napredovala.... pa vedar mislim, da bi bila lahko še uspešnejša...malo manj posesivna, malo manj nervozna, malo manj bi lahko zahtevala "popolnost" svojih otrok..... DANES se rabim izpovedovati! HVALA KER ME POSLUŠATE! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Hoj NOBEN ČLOVEK NI NAŠA LAST - ne glede na to, kako tesno smo z njim povezani. Noben mož nima v lasti svoje žene; nobena žena nima v lasti svojega moža; starši nimajo v lasti svojih otrok in otroci nimajo v lasti svojih staršev. Kadar mislimo, da ljudi posedujemo, potem smo nagnjeni k temu, da jim usmerjamo življenje in iz tega se razvijejo izjemno neharmonične situacije. Šele tedaj, ko spoznamo, da jih ne posedujemo, da morajo živeti v skladu s svojimi lastnimi notranjimi motivacijami, jim nehamo usmerjati življenje in tedaj odkrijemo, da lahko živimo v harmoniji z njimi. Vsaka stvar, ki jo hočete imeti v oblasti, vas bo imela v oblasti - in če si želite svobode, potem morate dajati svobodo.Duhovni - (*Ja, res, dobra tema, Cosma!) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Trudim se in veliko sem že napredovala.... pa vedar mislim, da bi bila lahko še uspešnejša...malo manj posesivna, malo manj nervozna, malo manj bi lahko zahtevala "popolnost" svojih otrok..... DANES se rabim izpovedovati! HVALA KER ME POSLUŠATE! Draga Naky, bodi malo bolj popustljiva s samo seboj. Verjemi, da si tudi ti eden izmed biserčkov na naši ljubi zemljici, ki se uči in doživlja lekcijo za lekcijo, kljub temu pa sveti s svojo svetlobo in toplino. Jaz mislim, da si čudovita mamica, ljubeča žena in tankočutna prijateljica, ki pa ima tako kot vsi ostali biserčki svoje svetle in malo manj svetle trenutke. NAJ BODO TVOJE MISLI POZITIVNE, SAJ TVOJE MISLI POSTANEJO TVOJE BESEDE.NAJ BODO TVOJE BESEDE POZITIVNE, SAJ BESEDE POSTANEJO TVOJE VEDENJE.NAJ BO TVOJE VEDENJE POZITIVNO, SAJ VEDENJE POSTANE TVOJA NAVADA.NAJ BODO TVOJE NAVADE POZITIVNE, SAJ NAVADE POSTANEJO TVOJE VREDNOTE.NAJ BODO TVOJE VREDNOTE POZITIVNE, SAJ POSTANEJO VREDNOTE TVOJA USODA. (Gandhi) Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Lepe besede Duhovni iskalec. In živeti po teh besedah bi bilo življenje v pravljici. Če bi živeli tako VSI. Ko bi bilo vse tako enostavno, bi ne bilo vojn, bi ne bilo trpljenja, žalosti, razočaranj, bolečin, nasilja, nestrpnosti, zaničevanja ... Eno so besede, drugo Življenje. Upam, da nisem kopija staršev. Upam, da nisem vzorec mojih staršev. Upam, da ne počnem to, kar so počeli moji starši... Mojim staršem vračam spoštovanje in zahvalo za življenje. In izgubljena ljubezen - tudi starševska - se ne da nadomestiti, ne ponovno prebuditi ... Želim, da bi kot stariš uspela zadržati ljubezen svojih otrok. Trudim se zato, vsak dan znova... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Lepe besede Duhovni iskalec. In živeti po teh besedah bi bilo življenje v pravljici. Če bi živeli tako VSI. Ko bi bilo vse tako enostavno, bi ne bilo vojn, bi ne bilo trpljenja, žalosti, razočaranj, bolečin, nasilja, nestrpnosti, zaničevanja ...Hoj Sanjalica strinjam se s tabo, da živimo vsak po svoje, vendar sem vseeno prepričan, da smo lahko ljudje, ki se zavedamo tega, s svojim zgledom tudi primer za druge. Prvo se moramo naučiti odpuščati sebi in to energijo, ki smo jo uporabljali za obtoževanje samega sebe vložiti v svoj duhovni napredek, saj je samo en sam človek, ki ga lahko spremenimo in to smo mi sami. Potem, ko smo spremenili sebe, lahko morda tudi navdihnemo druge, da bodo še sami začeli gledati po spremembah in potem bo tudi manj žalosti, trpljenja, bolečin, zaničevanja.......... Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 4. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2003 Starsi so mi vedno vzbujali obcutek varnosti in nek miren pristan...ce se vse okoli mene zrusi...se vedno imam starse, ki stojijo tam, kot svetilnik sredi morja, moja barka pa se suce zdaj sem zdaj tja. Pa me zanima ali oni cutijo isto, da se lahko zatecejo k meni in podelijo svoje skrbi in bolecine z menoj ....ali pa me bodo vedno varovali pred tem.Tudi jaz sem podobna starsem v veliko stvareh...komu drugemu pa...in vem, da sem za veliko stvari rekla ne ..ne tega pa ne nikoli....pa zdaj vidim, da to res ni bilo napacno in ne slabo misljeno. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
CLEVERINA 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Starsi so mi vedno vzbujali obcutek varnosti in nek miren pristan...ce se vse okoli mene zrusi...se vedno imam starse, ki stojijo tam, kot svetilnik sredi morja, moja barka pa se suce zdaj sem zdaj tja. Pa me zanima ali oni cutijo isto, da se lahko zatecejo k meni in podelijo svoje skrbi in bolecine z menoj ....ali pa me bodo vedno varovali pred tem. To je res lepo slišat. Morda bi jim to kar povedala, a? Sama mislim, da je to kar osebnostna lastnost. To varovanje. Potemtakem bi rekla, da te tudi zdaj ne "sekirata po nepotrebnem", sem pa prepričana, da bi jima bilo lepo slišat, da so tudi njune trivie dobrodošle tvojim ušesom. Obišči ju še danes, ha? Citiraj FORTUNE FOLLOWS THE BRAVE Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Točno tako, Cleverina. Pokaži staršem svojo ljubezen sedaj, da ti ne bo potem žal za vse nežnosti, katere jim nisi izkazala, ko je bil še čas. Žal se prav zavemo vrednosti staršev šele takrat, ko jih ni več. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Trudim se in veliko sem že napredovala.... pa vedar mislim, da bi bila lahko še uspešnejša...malo manj posesivna, malo manj nervozna, malo manj bi lahko zahtevala "popolnost" svojih otrok..... DANES se rabim izpovedovati! HVALA KER ME POSLUŠATE! Draga Naky, bodi malo bolj popustljiva s samo seboj. Verjemi, da si tudi ti eden izmed biserčkov na naši ljubi zemljici, ki se uči in doživlja lekcijo za lekcijo, kljub temu pa sveti s svojo svetlobo in toplino. Jaz mislim, da si čudovita mamica, ljubeča žena in tankočutna prijateljica, ki pa ima tako kot vsi ostali biserčki svoje svetle in malo manj svetle trenutke. NAJ BODO TVOJE MISLI POZITIVNE, SAJ TVOJE MISLI POSTANEJO TVOJE BESEDE.NAJ BODO TVOJE BESEDE POZITIVNE, SAJ BESEDE POSTANEJO TVOJE VEDENJE.NAJ BO TVOJE VEDENJE POZITIVNO, SAJ VEDENJE POSTANE TVOJA NAVADA.NAJ BODO TVOJE NAVADE POZITIVNE, SAJ NAVADE POSTANEJO TVOJE VREDNOTE.NAJ BODO TVOJE VREDNOTE POZITIVNE, SAJ POSTANEJO VREDNOTE TVOJA USODA. (Gandhi) DUHOVNI ISKALEC........... H V A L A! Tudi to rabim, včasih, res ti hvala! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Rekli so: ni važno kdo je kdo, ali je to starš ali pa kdo drug, vsak je vreden spoštovanje.Samo zato , ker je nekdo v krvni zvezi še ne pomeni, da ga moraš cenit bojl kot druge. Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. julij 2003 Prijavi Deli 22. julij 2003 Jaz pa mislim, da starši pomagajo spakirati svojim otrokom popotnico - tako ali drugačno, zato je ta odnos zelo pomemben. x!x Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Staršev nisem razumela- sedaj v zadnjih letih jih poskušam bolj, sem bolj tolerantna do njiju in ju bolj spoštujem, upam, da opazita razliko !Groza, če imaš takšne "zmajaste" otroke kot sem bila jaz ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Starsi so mi vedno vzbujali obcutek varnosti in nek miren pristan...ce se vse okoli mene zrusi...se vedno imam starse, ki stojijo tam, kot svetilnik sredi morja, moja barka pa se suce zdaj sem zdaj tja. Pa me zanima ali oni cutijo isto, da se lahko zatecejo k meni in podelijo svoje skrbi in bolecine z menoj ....ali pa me bodo vedno varovali pred tem.Tudi jaz sem podobna starsem v veliko stvareh...komu drugemu pa...in vem, da sem za veliko stvari rekla ne ..ne tega pa ne nikoli....pa zdaj vidim, da to res ni bilo napacno in ne slabo misljeno.Srečnica! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 Sem včeraj razmišljala o enem vidiku odnosa mati - otrok, ki ga praktično lahko opazujem vsak dan v službi. Gre namreč za situacijo, ko se je sodelavka kot veliko drugih žensk ločila in po ločitvi ostala sama z otrokom. V njeni glavi gre za to, da je otrok smisel njenega življenja, da se mu namerava posvečati 100%, sodelujeta kar se tiče šole, kolesarita, rolata, gledata televizijo, nakupujeta. Skratka praktično skoraj vse razen spolnosti. Njej to pomeni čista ljubezen in predanost, pravo starševstvo. Tudi meni dostikrat reče, kako se ona žrtvuje in da je vložila vse v svojega otroka, da bi imela lep odnos in da mu omogoči lepo življenje. Jaz to zadevo vidim drugače. Se mi zdi kruto, da človek položi tako odgovornost na otroka, da ga hoče na vseh področjih maksimalno izžeti, izsiliti iz njega toliko pozornosti vsak dan, mu vzbujati slabe občutke, če je kdaj predolgo s prijatelji. Če gre kam s šolo za cel dan ali več, bog ne daj, da se ne oglasi. Deklica, ki bo enkrat žena tega fanta bo po mojem skasirala grenke lekcije, zna biti da se bo morda soočala z ljubosumjem, vprašanje če bo sploh kakšna dovolj dobra... Meni se zdi to skrajni egoizem, sklicevati se na ne vem kakšno ljubezen in v imenu nje nalimati otroka nase. Zdi se mi sebično in strahopetno tako ravnanje. Mogoče sem pa pristranska, ker sem bila enkrat v vezi z maminim sinčkom, ki je bil non stop na liniji, nobene pomembne odločitve ni bil sposoben sprejeti, brez da bi tudi ona pokimala. Kje pravzaprav je sploh meja? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 Uf...pujsa...všeč mi je tvoje razmišljanje...že na splošno... Poznam žensko, ki spi s svojim sinom v postelji (pa je pedagog po poklicu), kar se mi zdi že skoraj incestno. Ko sem bla sama (brez partnerja) nisem nikol hotla, da bi bli otroci popek mojega življenja. Otroku si starš, vse drugo pa mu ne moreš biti, in naloga starša je, da je otroka nauči samostojnosti x!x ne pa privezovanja nase. Ti pa povem, kaj bo s tem otrokom, ko bo odrasel...Poglej si Raymonda imajo vsi radi... sej je hec...ampak zelo boleč...po moje bo ta sodelovka tretji član zakonske zveze...na koncu se bosta ločila od mame...sinek pa bo ostal pri mamici... :xx!: :xx!: :xx!: bljak...take mame... :xx!: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 :OO!: :OO!: :OO!: :OO!: :OO!: groza za tako vzgojo... punce bejžte od takga poba! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 Sem včeraj razmišljala o enem vidiku odnosa mati - otrok, ki ga praktično lahko opazujem vsak dan v službi. Gre namreč za situacijo, ko se je sodelavka kot veliko drugih žensk ločila in po ločitvi ostala sama z otrokom. V njeni glavi gre za to, da je otrok smisel njenega življenja, da se mu namerava posvečati 100%, sodelujeta kar se tiče šole, kolesarita, rolata, gledata televizijo, nakupujeta. Skratka praktično skoraj vse razen spolnosti. Njej to pomeni čista ljubezen in predanost, pravo starševstvo. Tudi meni dostikrat reče, kako se ona žrtvuje in da je vložila vse v svojega otroka, da bi imela lep odnos in da mu omogoči lepo življenje.:xx!: Blazota, se mi zmesa od tele 'ljubezni' jake materinske...Poznam takih kalibrov fuul. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 Poznam žensko, ki spi s svojim sinom v postelji (pa je pedagog po poklicu), kar se mi zdi že skoraj incestno. ...Hehe, Majica, kaj pa pol pravis na naso situacijo, ko Tim se zdaj pride spat v najino posteljo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 9. junij 2004 Prijavi Deli 9. junij 2004 Hja hudo.. hm meni pravi tata da smo otroci največje bogastvo in smo nagrada že sami po sebi... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.