Skoči na vsebino

Otroci-starsi

cosma

Recommended Posts

Absolutno nima nihce pravice se vtikat v veze svojih otrok.. Ce je ljubosumen na svoje hcerke.. naj to razciscuje s seboj.. ne s hcerko..

Vsak si postelje.. tako kot je zanj najbolje.. ceprav morda na prvi pogled izgleda drugace. In hcer bo vedno povabila fanta domov, ce ve da doma ni zmajev, ce se pojavi fant z uhanom.. ali pa kej podobnega..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 69
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

[

Kako bi/ste reagirali ko vam bi/je hčerka(like me :inocent: ) pripeljala predstavit fanta....?

Vas je treba prej kaj ''pripravit?''

x:Dx  x:Dx (sem dans dobla nasvet...Prej poveš, boljše je.)

Ok, kaj menite?[/color]

Kristalka, vsekakor mislim, da je tvoja mama že opazila, da se z teboj nekaj dogaja in ker je očitno moderna mama in ni z hruške včeraj zlezla, najbrž že ve koliko je ura.

Če imaš odprt odnos z mamo ji seveda povej tako kot je, da si zaljubljena in kdo je fant, saj to ponavadi starše najbolj skrbi, predvsem mame, očetje pa imajo še malce za opraviti z ljubosumnostjo na prve fante. Tako pač je.

Prijateljica ima hči le malce starejšo od tebe. Ko se je :2src: je doma povedala in fanta predstavila, moram reči, da ni bilo nobenih scen, ampak odobravanje z mamine strani, da raje vidi in ve z kom je kot pa, da se zmišljuje. To se mi zdi ok. Očka je imel malce več problemov....ampak tudi ni delal scen.

Sicer se je pa tvoja mama pred leti ravno tako zacopala v tvojega očeta in verjemi, da ve kako to gre x:Dx

Moji starši so bolj klasični-staromodni...tako, da so mojega fanta spoznali, ko sem bila stara 23let, se mi je zdelo ok, da ga predstavim, ker je bil tak **resen** fant z katerim sem se pred nekaj tedni tudi poročila. Včasih, ko pomislim na to, mi je fajn, da nista spoznala vseh bizgcev pred njim x;)x

Ampak, danes so drugi časi....

Wiiiiiiiii.............mladoporočenca x;)x x:Xx :palec:

hja, sej me je že čudno gledla, ko sem psa peljala na sprehod ipd... x:Dx

heh, pa to je blo svetovno....je ati zadnjič reko(najprej je babi rekla,da ker mamo tolko čelad, da bo ena za mojeg fanta)....da mora met moj fant svojo čelado in motor.....hm... x:Dx ...jaz pa kr tiho(sem si misla...jaa, sej pa ma x;)x )

pa ko sem se pogovarjala z njim in sem ravno prekinla, je fotr prišel v sobo in rekel, naj 'pubecu' rečem, naj me po kosilu pokliče, pa da naj pridem jest.... :eek: x:Dx :inocent:

hja, sej jima bom čimprej povedla.... x:)x :palec:

No vidiš, saj že vesta! Ne se bati povedati, da si zaljubljena. To da imaš pubeca je čisto normalno. Pa še čelado ima x;)x , torej ustreza vsem pogojem.

Lepo se imejta :2src:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Js v trenutku ko sem se rešil Mame, se mi je prisvojila babica... ampak sem se kar takoj skregal in postavil pogoje....

Zivis pa kje? pri babici?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 month later...

kaj imajo starši od otrok? ljubezen, veselje, smisel življenja, nasmeh na obrazu, občutek, da te otrok potrebuje, da mu pomagaš ko je v stiski, da se z njim veseliš...

otrok je že sam po sebi rojena sreča in ljubiš ga od trenutka, ko si ga prvič zagledal.

sicer pa je odnos otroci-starši en izmed najtežjih odnosov. je neizbežen in po drugi strani zahteva veliko energije.

vzgajanje je pomoje najtežja naloga v življenju. in kdaj dobiš potrdilo da ti je uspelo?

"Ne moreš pričakovati, da bo otrok odrasel, če vse storiš zanj. Naučiti ga moraš, da misli sam, da se sam odloča in se ne zanaša na starše, da bodo mislili namesto njega. Ni lahko, ko vidiš ljudi, ki jih ljubiš, kako se napačno odločajo, vendar včasih mora biti tako, sicer se ne bi mogli naučiti nekaterih lekcij. Nauke je mogoče sprejeti na lahek način, toda pogosto se jih moraš naučiti na težjega, tako da jih ne boš nikoli pozabil. Zato ne bodi nikdar preveč zaščitniški; nauči se umakniti roke od duš, za katere skrbiš, ne glede na to, kdo so in koliko so stare. Naj se naučijo nositi lastno odgovornost in, še več, naj se naučijo uživati v njej. Drug drugemu pomagajte rasti." (Eileen Caddy)

• 9 months later...

nč iz lastnih izkušenj, sam tko....

pa ok ti praviš da maš prave, ker so ti pač tko povedli......kaj pa č recimo fotr ni pravi, pa še on tega ne ve, ve sam mama :8): pol ti ja mogu čutit to....ne morš bit zihr.....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

hm tudi jaz sem se spremenila v odnosu do staršev do neke mere (po rojstvu hčerke) - bolj tolerantna sem, bolj jih razumem;

obenem pa opazim, da se vsi skup še vedno ujamemo v prejšnje odnose (ko sem bila doma in je bilo treba pazit name in mi govorit kaj je najboljše zame) - zlasti če pridem za več kot pol dneva "domov".

Čist nasprotno od mojga moža, ki ima s svojo mamo bolj "uradne" odnose - kot da si ne bi bila sin-mati. Spoštujeta se (recimo da je to tudi z njene strani), ni pa tiste ljubezni, kaj vem, kot je npr. pri meni doma, ko me še zdaj kdaj oče kar objame ali se lupčkamo ob kakih priložnostih in tako jaz kar zlezem k mami na kavč - no tega pri njegovi mami ni, čeprav je sam precej crkljiv do naju s tamalo.

opažam pa, da se še vedno vsi na nek način bojimo mojega deda (maminga očeta), ki je odraščal brez mame in je vzgajal v strogem vojaškem tonu), čeprav ima blizu 80 že... pa kar ne gre in ne gre drugače z njim... zanimivo.. včasih ga kar sovrasžim, ker mu par stvari ne morem odpustit (tudi kako ni moji mami pustil it v tisto šolo, katero si je sama zbrala) - po drugi strani pa se mi smili.. ampak sem že zašla s teme

kar se pa podobnosti tiče mam soseda k nima pravega fotra, ga je mama prej mela......pa je izrezan stari.....fizično mu je podobn, pa sitn je tud tk k tastar

Bora

vbistvu ne, ker sva si sfotrom zlo podobna. zmamo pa tudi no.

pa tudi s starimi starsi...pa tetami, pa tko... he hee he x:Dx x:o)x

res, pa da kljub temu se vedno obstaja kaksen mikro % moznosti, da niso, ceprou, ce bi nas vidla, bi rekla da so. x:Dx

sam, ne vem pa, kako si tolk zihr, da en otrok ne more cutit, da nima prave starse? :inocent: no, pa sej ni vazn, mogoce bo kdo napisal, ki ima konkretne izkusnje!!??

----------

nč iz lastnih izkušenj, sam tko....

pa ok ti praviš da maš prave, ker so ti pač tko povedli......kaj pa č recimo fotr ni pravi, pa še on tega ne ve, ve sam mama :8):  pol ti ja mogu čutit to....ne morš bit zihr.....

sej sm ti gor napisala o podobnosti x:Dx ne vem no, kok bi to sploh lohk čutu....pa še en kontra primer.....poznam enga tipa, k je njegova punca zanosla, pa sta začela živet skupi pol, pa ko se je otrok rodil so vsi lapali kok je njemu podobn, izrezan oči, pa u bistvu je res biv :eek: pol po dveh letih mu je pa povedala da otrok ni njegov........on je spokov in šov in nima nobenih stikov več....tega js ne zastopim, kok lohk odrežeš tkole, ko zveš da otrok ni tvoj, prej si pa tolk pa tolk cajta skrbel za njega, ga umival, kopal, fotrov, pač v veri da je tvoj...pol se pa drgač izkaže pa zviz....kr tko, simpl.....

Bora

sej veš...parkrat sta se dala dol in je ona zanosla in pol je pač treba nardit tist k je prov :o|o: tko kot miljon drugih, pa kr nekak furajo za silo, tud tadva sta....

Bora

hm jaz tudi tega ne štekam, kako lahko kdo to naredi xrolleyesx

kaj otroci lahko dajo staršem - jaz ugotavljam, da ne morem moje hčerke "okol prenašat" - enostavno mi tega ne dovoli njen pogled, njeno vedenje; ne morem jo jemat .. klinc, bom konkreten primer povedala: "Mami zakaj moram bit zapeta?" (v avtu) jaz: "Pipika zato, ker se lahko udariš, če se kam zaletimo, veš? Pa te bi bolelo!" Ona: "Ampak, zakaj?" itd. no, ne rečem, da zato, ker bo prišel hudoben policaj in naju v zapor peljal - samo zato, da bo dala mir in bo vsa presrana pripeta in niti prdnit ne bo upala. Čeprav se zakaji nadajujejo v nedogled. Prosim je beseda, ki jo uporabljam, začela pa jo je tudi ona.

Do staršev sem bila včasih zelo nesramna, tako zelo, da me je sram, ko na to pomislim, rajši ne bi šla v podrobnosti; aampak takrat se tega nisem zavedala. Zdaj vem, kako sta me mogla met rada, da mi nikoli tega nista metala naprej... In zdaj se šele zavedam, kok jim pomeni, da pridemo k njim na kosilo, da mal poklepetamo, pa kok mojmu fotru pomeni, da mu zet reče, če pride kaj pomagat - pa take MALENKOSTI. Ampak konc koncev a je še kaj poleg malenkosti, s katerimi si sestaviš neko ...

ma daj, bluzim. grem se odklopit.

papa

največ šit je pa k še zmeri u istmu kraju živijo vsi...otroček je star ene 4 zdej in valda ne šteka nč....in pol se slučajno srečajo kje v trgovini recimo al pač kje, pa mali vedno: mami lej ko je ati...ves vesel......on cepec se pa stran obrne :xx!:

Bora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...