loncek1 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Ali znaš ravnat z denarjem? ...kot pravijo ga trikrat obrneš preden ga porabiš...Mene se ne drži. Že neštetokrat sem sklenila "zdaj pa res premislim predem kaj kupim" toda ne prime se me, denar se me ne drži. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Zase mislim, da kar znam z denarjem. Pa ne vem, ali je za to "kriv" horoskop, ali vzgoja, ali kaj drugega. Sem se začela zelo zgodaj sama preživljat - v srednji šoli so mi starši plačevali samo internat in med vikendi so mi oprali cunje in dali jesti, za vse ostalo (šolske potrebščine, oblačila, obutev, zabavo...) sem morala poskrbeti sama - s štipendijo in honorarnim delom. Ko pa sem končala srednjo šolo in se vrnila domov, sem morala staršem mesečno prispevati za gospodinjstvo, dokler sem živela pri njih. Ta prispevek je leta 1990 znašal 17.000 (takrat so bili še dinarji) - pojma nimam, koliko bi bilo to danes. Tudi šoferski izpit sem naredila pri 18-ih letih izključno s svojim denarjem, pa še staro bolho sem si kupila... Skratka, vedno sem morala dobro premisliti, preden sem kaj kupila, in ta navada se me drži še danes. Se pa trudim, da nisem skopuška do sebe. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 elegantno konzervativno z leti previdno, ker cenim zapravljanje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DUHOVNI ISKALEC 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 kak kdaj Citiraj vse kar delaš, delaj z veseljem in ljubeznijo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Imam še vedno težave.. Bila sem v službi, kjer sem izredno dobro zaslužila in nikoli mi ni bilo treba kaj preveč gledat na stroške.. Sedaj je pa vse obrnjeno na glavo... Invalidski penzjon, stroški s familijo, stanovanjem.... in se moram kar matrat, da pridem skoz, vedno pridejo kaki izredni izdatki.... Jaz pa se še ne znam čisto vedno obrzdat... in potem je kriza.. A se izboljšujem.. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 3. junij 2003 Prijavi Deli 3. junij 2003 Ne znam ravnati z denarjem in sem ''nic'' gospodarna. Ne zapravljam na veliko, vendar s tistim kar imam ne ravnam smoterno. Prijateljice pridejo z veliko manj denarja skozi kot jaz. Velikokrat se opravicim s tem, da imam zelo malo zemlje v astro karti.Obljubim si, da bom nadzorovala stroske in si sproti zapisovala koliko porabim, da ugotovim, kje in zakaj porabim denar. Do danes mi se tega ni uspelo...razvada so kartice, za katere pozabim kdaj in kje sem jih uporabila. Nisem v minusu vendar tudi ne privarcujem nic, vse gre nekako sproti pa se potolazim da je zivljenje itaq eno in da ce si ne bom zdaj privoscila kdaj si pa bom? Obcudujem ljudi, ki znajo vsak tolar 3x obrniti in preziveti kvalitetno zivljenje. Jaz sebe razvajam vcasih kar malo prevec.Denar velikokrat posojam in seveda ga skoraj nikoli ne vidim nazaj, tako, da se mi vcasih zdi, da ga kar malo prevec razdajam in se jezim na sebe, da je ze skrajni cas da izoblikujem bolj resen odnos do denarja. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Na nekem tečaju so nam povedali, da ima vsak človek v življenju toliko denarja, kot si ga je v prejšnjih zaslužil. Jaz sicer vedno pravim, da si ga "zaslužim" veliko več, kot pa ga dobim, ampak šalo na stran. Odkar imam svoj denar (beri - odkar sem v službi), ne znam več z njim. V času študija sem tudi jaz dejansko živela iz svoje štipendije, ker sva študirala oba z bratom, doma pa je bila samo očetova penzija. Danes, ko imava z možem v povprečju kar dobre dohodke, pa nama denar prav zbeži iz denarnice. Že nekaj let si vestno zapisujem VSAK strošek, vendar mi to ne pomaga kaj dosti. Včasih se zalotim, da primerjam ceno med eno trgovino in drugo pri izdelkih, ki niso dražji od 200 SIT, drugič pa, ne da bi trenila, kupim stvar za par deset jurjev ali še več - po intuiciji. Je pa res, da sem ubogala nasvet kolega, ki pravzaprav nikoli ne plačuje s karticami. Torej tudi midva v večini uporabljava gotovino in lahko potrdim, da je nekaj na tem, da se manj zapravi za neumnosti in lahko izkoriščam še vse mogoče popuste na gotovino. Poleg tega sem ažurna pri vodenju stanja na TR, tako da v vsakem trenutku vem, kaj si še lahko privoščiva. Nikoli ne kupujeva na obroke, razen morebiti plačila počitnic, to pa iz "inata", če nimajo popusta na gotovino. Pa tudi takrat ves strošek takoj odštejem in operirava z novim stanjem. In potem na koncu meseca ugotovim, da pravzaprav nisva dala nič v "štumf". Ja, kje pa je denar? No, sedaj vidite, zakaj si zapišem vsak strošek - zato, da lahko vsaj rečem :"Ta mesec je bilo to in to.". Ja, se bo treba ponovno organizirat'. Hvala bogu, da imava že ves dopust plačan. Fino, bo več ostalo za zapravljanje. Ne, ne ... je treba šparat', pa naj stane kolikor hoče, hahaha ... pravijo pri nas v službi. Je to mogoče, ljubi moji? Pa saj sem vendar devica - devica, pa kača v kitajskem , pa ... kaj jaz vem, kaj še vse ... Da, da, dobra tema lonček1, ravno v pravem trenutku si me dregnila. Oba regresa sta šla za dopuste, tako da ni nobenega izgovora več za zapravljanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 Sem ugotovila, da ne znam...pa sem včasih mislila in bila trdno prepričana da znam. Sem tudi zapisovala vsaki tolar, kar je pametno, ker sem se potem vsaj lahko spomnila, kam je šel denar. Zdaj mi BD sameva in čaka...ker se ne spomnim, da bi kaj vpisala, ob koncu meseca pa se sprašujem kaj smo kupili.Kartice uporabljam v sili(ko ni nikjer bankomata, ali pa tisto stvar res nujno rabim). Večinoma kupujem na gotovino, na čeke pa plačujem samo avtomobilsko zavarovanje. Ali pa mogoče kakšno dobro bundo otrokom....Še nekaj sem opazila, da si kaj dosti zase pa ne privoščim. Si vedno rečem, eh punce bolj rabijo kot jaz..bom kupila jutri...z jutri pa na naslednji dan...pol pa že prodajo :\: . Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 Še nekaj sem opazila, da si kaj dosti zase pa ne privoščim. Si vedno rečem, eh punce bolj rabijo kot jaz..bom kupila jutri...z jutri pa na naslednji dan...pol pa že prodajo.Nataly, spomnila si me na pravilo, da je treba najprej imeti rad sam sebe, potem pa bomo z lahkoto imeli radi tudi druge. Le privošči si, če si kakšno stvar res želiš. To mi moj mož vedno govori, ko potarnam, da nimam tega ali onega. In vidim, da ima prav. Sedaj se zalotim, kako včasih prav z veseljem odprem denarnico in si kupim kakšno stvar za ceno, ki bi mi bila še pred kratkim povsem nesprejemljiva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 Ravno danes sem nekje prebral,da ima 99% ljudi težave z denarjem.Ti komentarji tukaj to vsekakor potrjujejo.PA tudi ostali komentarji v drugih temah, ki sepoajvijo takoj ko nekdo ponudi kakšno uslugo.Ravno danes komentar Vojkotu, ki pomaga z nasveti pri poslih s stališča petih elementov.Takoj se pojavi vprašanje zakaj to dela.In tudi drugje. Še vedno se pojavlja ob vprašanju denarja in zalužkaobčutek kot da je to nekaj umazanega. Na nekem tečaju so nam povedali, da ima vsak človek v življenju toliko denarja, kot si ga je v prejšnjih zaslužil. Taka in podobna mišlenja pa so samo v podporo prejšnitrditvi in nas zavirajo pri razvoju tudi na tem področju. Meni osebno je bolj všeč tista trditev,da smo bogati, ko so dohodki večji od odhodkov.O samih cifrah pa ni pomembno.Potem jih lahko počasi dvigamo, dohodke in odhodke.Pomembno je, da prej dvignemo dohodke inšele na podalgi tega odhodke. Pri osbnem razvoju je pomembno tudi bogastvo.Ne moremo biti srečni nit se ne moramorazvijati tudi osebnostno,če za to nimamo denarja.Pa naj bo to denar za knjige ali seminarje alikaj podobnega.In kaj je na tem slabega? Jaz osebno še nimam toliko denarja,da bi zadostil vse svoje potrebe in želje.Sem pa na poti, to pa je glavno.Mogoče nikoli nimamo zares dovolj denarja,ker so tudi naše želje in potrebe raztegljive.Omejuje nas le domišljija. In ko priplezamo na en vrh,šele takrat zagledamo drugega še višjega.Pomembno je, da imamo vizijo.Potem se lahko držimo poti, ki vodi k tej viziji. In ko smo na poti samo že srečni in zadovoljni.Četudi samega cilja ne dosežemo. Je pa velika verjetnost, da cilj dosežemo, vendar paga že pred samim ciljem zvišamo, tako,da se cilj vedno oddaljujej, hkrati pa smo vedno višjein vedno boljši. Saj sem že kar veliko napisal o denarju tudi drugot,spet pa nisem mogel mimo te teme. Tudi denar in blagostanje je eden od aspektov,ki ga ne smemo zanemariti pri osebnem razvoju.Kot tudi odnosi, družina, partnerstvo, čustva, fizično zdravjein drugo. Če gledamo na blagostanje s take strani,to ni več nekaj gredega ampak nekaj popolnonormalnegam, dosegljivega vsem in čisto naravnapotreba, ki je v vsakem od nas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 I money!ja, rada ga imam... pa kaj jaz vem...se vedno najde za hrano in položnice...pa kakšne druge (estetske) užitke pride, pa grekroži (pa vedno se vrača) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 I money!ja, rada ga imam... pa kaj jaz vem...se vedno najde za hrano in položnice...pa kakšne druge (estetske) užitke pride, pa grekroži (pa vedno se vrača)Kar naj kroži in pride, pa še družino, sorodnike in ostale znance naj seboj pripelje Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 denar je samo pol zhivljenja...ostala polovica so kreditne kartice(japijevski pregovor) nima najosnovnejshega odnosa do gnarja Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 Dokler je, če je znam. (sam je preveč odnosov pri tem pa premalo prinosov) uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. junij 2003 Prijavi Deli 5. junij 2003 I money!ja, rada ga imam... pa kaj jaz vem...se vedno najde za hrano in položnice...pa kakšne druge (estetske) užitke pride, pa grekroži (pa vedno se vrača) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 6. junij 2003 Prijavi Deli 6. junij 2003 Nam nima nihče za očitat kakšne eterične, neprizemljene poduhovljenosti, ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doc_zenith 8. junij 2003 Prijavi Deli 8. junij 2003 Js mislim da znam perfektno delat z denarjem... To pa zato ker sem skusil že vse extremne situacije. Od tega, da sem na potovanju izgubil denar in nisem imel nič. (je pa res da sem ga čez kakšen teden našel ). Prisiljen sem se bil znajt in to sem nardil na odličen način. Nisem bil ne lačen pa še spal sem lepo... Najboljša fora je pa bla to da sem šel k arabcem, ki so uglavnem p evropi "zelena mafija" tko kot pri nas šiptarji. Šel sem torej v štarcuno sadje zelenjava pa sem mu nekak dopovedu da bi js mel tisto ko bi drgač stran vrgu. In tako sem dobil gajbo polno sadja in zelenjave pol je blo za obrezat vse ostalo za pojest. ZASTONJ !! Jeba če si siromak... So bila pa tut časi ko sem imel veliko. Veliko preveč kod bi se za moja leta spodobilo. Kod dijak in kasneje študent sem delal preko študenta pa ne karkoli ampak tisto kar je bilo vredu plačano. Delal sem višinska dela in imel nekje 20 DM na uro. Selitve so bile takrat vredne nekje 600 sit na uro. In po dobrem mesecu dni dela vsak dan po nekje 10 ur...Uglavnem na koncu sem imel na računu 6 mestno številko... Predstavjajte si zdaj kako 17 letni fant zapravi miljon kr tk!!! Sedaj je moj cilj zaslužiti zadosti za zmerno življenje vendar je pogoj delati čim manj. Čimveč časa bi rad prebil z mojimi hobiji in športi. Zaenkrat mi prav dobro gre, če pa je kaka investicija na vidiku se pa mal potrudim. Citiraj Pes brez glave nima face ! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 9. junij 2003 Prijavi Deli 9. junij 2003 Če bi znal ravnati z denarjem, bi se že zdaj peljal v bemflu. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 10. junij 2003 Prijavi Deli 10. junij 2003 Kwaa? A se še ne? :xx!: MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. junij 2003 Prijavi Deli 10. junij 2003 ne....volk© vlach sanke naokol namest vlechnih psou bi ga tut upregu Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 11. junij 2003 Prijavi Deli 11. junij 2003 Denar znam zelo dobro zapravljat. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 11. junij 2003 Prijavi Deli 11. junij 2003 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 14. junij 2003 Prijavi Deli 14. junij 2003 kar se denarja tiče, skromno izjavljam, da sem čudodelka ena plačka ( in kakšna je, ni nobena skrivnost), nič preživnine, eno stanovanjce in mi2 s hčerko (pes ima tudi rad svoje razkošje)...pa nam gre ves čas na bolje !! jaz te reči merim po tem, koliko bolj in več poskrbim za rast kvalitete svojega življenja vsak dan v vsakem pogledu.... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 14. junij 2003 Prijavi Deli 14. junij 2003 kar se denarja tiče, skromno izjavljam, da sem čudodelka ena plačka ( in kakšna je, ni nobena skrivnost), nič preživnine, eno stanovanjce in mi2 s hčerko (pes ima tudi rad svoje razkošje)...pa nam gre ves čas na bolje !! jaz te reči merim po tem, koliko bolj in več poskrbim za rast kvalitete svojega življenja vsak dan v vsakem pogledu.... Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Denar je sadež, ki je zmeraj zrel. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.