Skoči na vsebino

Kako znaš ravnat z denarjem?

loncek1

Recommended Posts

Hvala vam...ženskice... x:Xx grozn je gledat, kako en idiot verbalno napada tvojega otroka...

:palec: veš kaj Majica,v tole sem se pa morala vtakniti.Sej veliko traparij preberem :eek: pa grem dalje.Tole je bila pa ravno tista kapljica čez. :eek: :xx!:

Iz takšne smo snovi, kot sanje...
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 123
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hvala vam...ženskice... x:Xx grozn je gledat, kako en idiot verbalno napada tvojega otroka...

:palec: veš kaj Majica,v tole sem se pa morala vtakniti.Sej veliko traparij preberem :eek: pa grem dalje.Tole je bila pa ravno tista kapljica čez. :eek: :xx!:

Thanks Lana... x:Xx

Aira...Michelle... x:Xx

Aira...še enkrat...pokaž jim :vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Hja, to je zdej odvisn, kok kermu pomen zapravlanje. Jz si včasih sposojam od tastarih, ker nimam za mesečno al pa za food v Ljubljani in to se men ne zdi nč kej tajga, ker sm pač študentka, bivanje v lj stane, če bi bla v lj prou doma bi blo zihr lažje. Jz sploh ne govorim o svojih finančnih zmožnostih, ker sem finančno še nezmožna in sama seb se lahk zahvalm, da sm bla pridna, da sm fasala zoisovo in ne vem, kk lahk s 50000 jurji neki pršparaš, ko te že sam flat pride 30000??

Ko pa govorimo o zapravlanju za avto al pa za frajerijo, to je pa drugo...

Ko se eni tolk hvalisate, kok ste ekonomični:valda, lahk šparate, če mate kej... Ko bom jz tud mela keš, bom tud "ekonomična".

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

kar se denarja tiče, skromno izjavljam, da sem čudodelka  x:Ix

ena plačka ( in kakšna je, ni nobena skrivnost), nič preživnine, eno stanovanjce in mi2 s hčerko (pes ima tudi rad svoje razkošje)...

pa nam gre ves čas na bolje  :palec:  x8Dx !!

jaz te reči merim po tem, koliko bolj in več poskrbim za rast kvalitete svojega življenja

vsak dan v vsakem pogledu....

x;)x  x:Dx  x;)x

huh, to pa je fajn slisat! :palec: x:)x

a skrinjica tolk dela oz. tvoj atitude do dnarja xrolleyesx

Thanks Lana... x:Xx

Aira...Michelle... x:Xx

Aira...še enkrat...pokaž jim  :vragec:

ma sej tyashyka bo pomoje cist stekala; bo pac vidla, da nekdo komunicira tut na tkasen nacin kot pac bobnar z njo.

zalit je pa itak brezveze.

kot pravi mati meera: povzdigniti se nad tisto in komunicirati z osebo kot z drugim bitjem.

hehe saj bogi bobnar tam gor ste ga čist :xx!: pa :att: sej ni tolk slab... sam asc ma v devici pa pol tko zgleda....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Razlika je, ce se clovek pogovarja z 15letnikom ali 40. Ker pri 40 naj bi bil clovek odrasel in veliko bolj odgovoren. Vsi smo bili pa enkrat najstniki in otroci, ki ponavadi recejo, kar mislijo...in svet dozivljajo drugace, kar je prav.zato niso nic manj inteligentni, ampak pac najstniki v svojem svetu ( pa s tem zdej ne ciljam na tashyko). In v teh otroskih casih ( dokler imajo podporo svojih starsev) imajo mogoce malo vec svobode glede denarja in razlicnih opravil. Kar je zopet prav. vsak mora iti cez fazo otrostva, najstnistva, odrascanja.

Inteligenca...Ja, meni se pa zdi inteligenten tisti clovek, ki zna svoje trditve dobro argumentirat in mu ni treba direktno, z kletvicami ponizevat drugih.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Razlika je, ce se clovek pogovarja z 15letnikom ali 40. Ker pri 40 naj bi bil clovek odrasel in veliko bolj odgovoren. Vsi smo bili pa enkrat najstniki in otroci, ki ponavadi recejo, kar mislijo...in svet dozivljajo drugace, kar je prav.zato niso nic manj inteligentni, ..
hja, razlika je, da ne delaš razlik x:Dx

čim manj, v nezreli oddaji, da si strpen in skor enak :8): :palec:

Jz sm mela zmeri to srečo/smolo, da sm zmeri uletavala v stike z ljudmi, ki niso delal razlik, in moji tastari niso nikol govoril buci- cuci in mi je blo zato ful smešn, če mi je kdo drug tk reku, me je pa pol ko sm bla starejša to ful prizadeval. Pri 15-ih sem delala (sm mogla, ker men tastari niso dal nikol denarja za morje...) v eni najbolj zakotni gostilni v naših koncih, da sm vsak dan se zjokala ko sm pršla domov, mi je blo ful hudo gledat tiste ogabne tipe, ko so mi govoril, kk bi mi štil nabil v rit... Ampak to me je pač utrdil... Pa tud tule na forumu sem že doživela ne samo provokacijo ampak tud direktno zmerjanje...

Treba se je vsega navadit in čimprej zlest iz svojga kokona, sej je hudo, sej vem, ampak na svetu je vse sorte ljudi in Tashyka verjemi mi, da boš (upam, da čimmanjkrat) doživela še kaj hujšega...Upam, da te ni preveč prizadel: itak pa: kar te ne zlomi, te utrdi... ;)

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Z denarjem sem vedno ravnala dobro. Ni mi ga nikoli zmanjkalo pa ce sem imela ( kot otrok ) v sparavcku 100 tolarjev ali pa 1000. Vedno sem nekaj pustila za "vsak slucaj".. x;)x

Sedaj tudi nimam problemov s tem, saj vedno razmisljam za naprej in del sparam za dolocene nakupe.. Je pa res, da se shoppingu (obleke x;)x ) se nisem odpovedala in ne najbrz tudi ne bom.. :vragec: Prav tako si vsako leto privoscim lepe 2 meseca dolge pocitnice po vsej Evropi... :vio:

Ampak kot pravim.., ce ne zapravljas za brez vezne stvari, ti vedno ostane denar tudi za avto, za razne stanovanjske nakupe,..., kar pac nujno potrebujes..

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

jes k dobim keš grem u mest pa kupm kar mi je ušeč...takoj gre lah 30.000 sit...tko da nevem nevem...pr men ni fajn keša hrant

Hm.

Da tole nekdo samozavestno pove, pa ni ravno odraz neke inteligence :o|o:

Otroci ponavadi zapravijo toliko kolikor jim starsi dajo. Ce imajo starsi dovolj, da lahko otroci uzivajo.., zakaj pa ne?

Zivljenje jim tako ali tako ne bo vedno z rozicami postlano - sploh ne, ko se bodo postavili na svoje noge..

Zato ne razumem zakaj ne bi uzivali dokler lahko...

Ska-vi :palec: tale post mi je pa všeč

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sanjalica

Premišljujem, kako ravnam z denarjem jaz in kako moja hčerka, ki jih ima nekaj več kot Tašika....

Odvisno. Se pa spomnim Bobnarja, ko je že enkrat v eni temi napadal /se mi zdi Astro/, ker je "priznala" da pač živi malo bolje kot da "životari".

Verjamem, da če ima Tašika (ali moja L.) 30.000,00, da sta jih sposobni zapraviti - mogoče prav zato, ker sta inteligentni. Ker vesta...če ne zapravim jaz, ko bo mami v krizi, bo rekla: "A posodiš...????" in ta posodiš se spremeni v "daš"... xDDx x:Dx xDDx .

Punci sta verjetno brihtni in si pravita....bolje da imam jaz hlače...kot mami pršut :) :) :) .

Sama pa...mislim, da sem bolj škrt kot ne... Čeprav, npr. si zelo nerada pustim "gentelmensko" plačat pijačo od moškega..., čeprav si rada privoščim dobra oblačila, hrano, obutev... Tudi dopust... Pa dober avto.... Pa policijske in parkirne kazni tudi plačujem...

Pa....na LNF in sponzorstvo tega tudi ne pozabim.... :D :D :D

Živim danes ... Včeraj je preteklost. In v mislih imam jutri, kako ga preživeti...

In to je moja filozofija življenja in preživetja :o|o:

Povzetek:

V tednu dni je naša familija (4-5 članov) sposobna zapraviti za hrano tudi 50.000,00 ali pa samo 7.000,00.

Odvisno...

Tako tudi za oblačila in vse...kar je materialnega okrog nas......

Dopust je lahko samo 100.000 ali pa 700.000,00...

Treba je umreti.

--------------------

Vsak dan pa ni nedelja.

hehe no danes je nedelja.... zato bom kind to unkind people..

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

x:Dx

Heh, res zelo vzgojno, da so starši celo ponosni na to,da froci zapravijo vse kar se jim da. xrolleyesx

No, vsakemu svoje.

A imas otroke?

Pa se tole: Kaj si ti naredila z denarjem , ki so ti ga dali starsi? Si ga zakopal na vrtu?

hja vem kaj misliš jaz tud dam mojim pol nazaj (k mi dajo pol preveč) drugo polovico pa se morem načrtno dat na to da zapravim...

Ne.

Zmeraj sem ga polovico prihranil. Vrnil sem ga mami. Smo ga rabili za druge reči (gradili hišo, itd...) in imel sem zmeraj občutek dolžnosti, da pomagam po svojih močeh, tako da čimmanj zapravim. Danes se mi to obrestuje, pa ne da me kdo fila s kešem, pač znam ravnat in ne poznam dolgov, živim pa kr precej udobno.

To pač imaš ali nimaš.

Ti si vracal mami, ker ste rabili za hiso, itd.,.., zakaj pa naj vracajo otroci, katerih starsi imajo dovolj denarja?

Moj otrok bo imel dovolj denarja, da bo lepo zivel - ce ga bom imela vec, ga bo imel tudi on vec.. Cisto preprosto..

x:Dx

Heh, res zelo vzgojno, da so starši celo ponosni na to,da froci zapravijo vse kar se jim da. xrolleyesx

No, vsakemu svoje.

Če dam svoji hčeri denar za hlače, ga za hlače tut zapravi...če ji dam pa denar za šolske obveznosti, ga porabi v te namene...jez ne vem zakaj delaš tak cirkus okol tega... xrolleyesx če pa misliš, da ji dam 30 jurjev, kadar ji šine v glavo, se pa prekleto motiš...

Zmeraj sem ga polovico prihranil. Vrnil sem ga mami. Smo ga rabili za druge reči (gradili hišo, itd...) in imel sem zmeraj občutek dolžnosti, da pomagam po svojih močeh, tako da čimmanj zapravim. Danes se mi to obrestuje, pa ne da me kdo fila s kešem, pač znam ravnat in ne poznam dolgov, živim pa kr precej udobno.

To pač imaš ali nimaš.

Tudi moja hči zapravlja po mojih zmožnostih...teh 30 jurejv je prej izjema kot pravilo...ampak ti se obesiš na en post...in začneš žalit otroka x!x ...nekak se ne ujema s tvojo srčnostjo, ki si jo tako opeval... :o|o:

Mick...ni treba preverjat...k se ji ne da popravt zatipkane letnice... xrolleyesx pa piše da je stara 18... xrolleyesx

Ja... x^x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...