puhica 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Kaj pa tabuji danes? Ta trenutek? O čem danes ŠE NE govorimo? Kateri so novi okostnjaki v omari družbe? O čem nočemo razpravljti v družbi predvsem zaradi drugih ali sebe?Kdaj zapremo oči? Citiraj When inner situation is not made conscious, it happens outside as fate!C.G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Tabuje pri nas razumemo enosmerno kot prepoved nečesa. Sam sem se z njimi srečal v Afriški duhovni tradiciji. V tradicionalnih kulturah pa tabuji izvorno nimajo funkcije pranja mozga. Tabuje določijov spiritualnih divinacijah in so del usmeritve pri osebnem svetovanju. Osebi se glede na njeno specifično situacijo in energijo svetuje česa naj ne počne in hkrati kaj naj počne, da bo dobro zanjo. Torej je tabu tako odsvetovanje nečesa kot svetovanje nečesa drugega.Trdnost vzdrževanja tabuja je odvisna predvsem od norm družbe v kateri se nek tabu izreka in seveda samodiscipline posameznika.Tabu ni nekaj o čemer se Afričani ne bi pogovarjali. Če se ne bi pogovarjali o njih se tudi širili ne bi. Podobno delamo tudi v naši kulturi.Lingvistična forma tabuja je tudi, če vam zdravnik reče:"Če želite, da boste zdravi prenehajte kaditi (prepoved) in jejte veliko sveže hrane" (zapoved).To sta dva tabuja, tako vsaj izgledajo tabuji iz Afriških spiritualnih tradicij. Torej tabu ni vedno nekaj slabega.V Avstraliji so imeli domorodci na neki planoti tabu, da ne smejo pobirati kamnov in jih odnašati. V sredini 20. stoletja so znanstveniki ugotovili, da so ti kamni živorodni uran, ki je ležal po površju zemlje. Torej so domorodci že v davnih časih s tabujem preprečili, da bi jim sevanje škodovalo, čeprav niso bili fiziki. Tudi to, da se ne pogovarjamo o morilcih prepogosto je zagotovo zdravo za naše duševno zdravje in našo zavest. Z raziskavami je že večkrat dokazano kako javna podoba nasilja, ki se izraža skozi medije in kulturo pomaga k špirali dviga nasilja. Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 pedofilija...je se vedno tabu tema, v bistvu.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 tabu je ziveti kot ti pase. svobodno. danes vsi delajo po cele dneve al pa po cele dneve sam "uzivajo". ni vec nekega normalnega ravnovesja. kdor zajema zivlenje z veliko zlico je cudak cudaki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Besedo TABU sem vedno povezovala z besedo SKRIVNOST. Nekaj skrivnostnega Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
puhica 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>tabu je ziveti kot ti pase. svobodno. danes vsi delajo po cele dneve al pa po cele dneve sam "uzivajo". ni vec nekega normalnega ravnovesja. kdor zajema zivljenje z veliko zlico je cudak cudaki Pa izobrazba. Sej JE pomembna, sam danes ti je bolj v breme kot v pomoč. Če se ne znajdeš in nimaš idej ti tut mag. ne pomaga za lepše življenje. Zdi se mi da še vedno velja prepričanje: visoka izobrazba = lepo življenje (velik dinarčkov, hiška, kuža, pamži, partner, največji avto na vasi,...) Ker smo bili v tem duhu vzgojeni! V bistvu je to cilj, ki ga v življenju MORAŠ doseči, da si normalen . Ženske ali pari, ki se zavestno odločijo da ne bodo imeli otrok. Zgoraj sem pozabla dodati še pufe. Kdor jih nima ni slovenc . Citiraj When inner situation is not made conscious, it happens outside as fate!C.G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>... pufe. Kdor jih nima ni slovenc . Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 pol sta moja ta stara najbolj pristna Slovenca :!!: Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
puhica 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>pol sta moja ta stara najbolj pristna Slovenca :!!: Jap , pa moja tut, pa še od koga, pa še mi vsi Če je tole letelo na pufe: Krediti so resen problem, potrošniški krediti. Skoraj vsak, ki ga lahko ima ga ima. Nič takega, če kupiš avto vzameš kredit, kupiš tv na obroke,... lahko si privoščiš marsikaj, četudi nimaš denarja, kar je zelo vredu. Problem je v temu da gre kredit za kreditom, za stvari ki sploh niso pomembne, ki jih če malo pomislimo sploh ne potrebujemo, nas ne osrečijo na dolgi rok. Pa jih vseeno kupimo na kredo, ker tako pač je, ker imamo možnost. Bolj kot oseben je to družbeni problem: zakaj ima toliko ljudi kredit? Zakaj? Zato ker ga resnično potrbuje ali zato ker mora IMETI Citiraj When inner situation is not made conscious, it happens outside as fate!C.G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 Puhica, kolk maš lepo žival v ikoni. A je to pujsa? Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
puhica 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 sem blond, ne štekam kaj ma pujsa, s tabuji Citiraj When inner situation is not made conscious, it happens outside as fate!C.G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}> sem blond, ne štekam kaj ma pujsa, s tabuji Zame nič, ker nisem musliman in nisem več vegi. Sem pa ravno tukaj v tej temi postal pozoren na tvojo ikono pa sem te vprašal Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 zame je pa pujsa packa. al pa avsasta avsa fejt punca- zgecklivo nagajiva..pujsa.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>zame je pa pujsa packa. al pa avsasta avsa fejt punca- zgecklivo nagajiva..pujsa.. Sem odprl novo temo pod Kaj si mislimo o... z naslovom IKONE na ForUmU, da se ne bomo med tabuji pogovarjali o simbolih Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
puhica 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zame nič, ker nisem musliman in nisem več vegi. Sem pa ravno tukaj v tej temi postal pozoren na tvojo ikono pa sem te vprašal Ah ja, ok. Lepo da ti je padla v UČ Citiraj When inner situation is not made conscious, it happens outside as fate!C.G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.