Skoči na vsebino

Angeli na čakanju

Recommended Posts

ANGELI NA ČAKANJU

Sem državljan Republike Slovenije, po poklicu socialni delavec, plačujem davke in imam rad deželo, v kateri živim. Ime mi je Thubten Khyentse in sem budist. Nisem pravnik, poznam pa Ustavo svoje domovine, saj sem se jo moral naučiti zaradi strokovnega izpita. Bom kratek: v Sloveniji nas je budistov več kot dvesto, lani pa je našo državo obiskal N.S. Dalaj Lama. V osnovi budizma je popolna strpnost do drugih veroizpovedi (kot pravi Njegova Svetost: …če si dober kristjan, bodi še boljši, če si ateist, imej toplo srce…). Ne zanimajo me podrobnosti, zakaj in čemu ne more (ali noče) Urad za verske skupnosti RS registrirati novih verskih skupnosti (glej članek Bog na čakanju, Revija Jana, 3. junij 2003), čeprav domnevam, zakaj je temu tako. Domneve, insinuacije…pa po mojem mnenju ne sodijo v tisk, niti niso v skladu z budističnim načinom obnašanja. Važna so dejstva in ta so takšna, da mi je po Ustavi RS (glej člene 7, 14, 16, 41, 63…) zajamčena vsa svoboda veroizpovedi, kar je edino pravilno. Smo na poti v Evropo in kako bomo šli tja, če so mi (s tem pa tudi vsem ostalim…) kratene osnovne človekove in s temeljnim državnim pravnim aktom zajamčene pravice?

Torej z vso pravico in legitimnostjo državljana Slovenije javno obsojam Urad za verske skupnosti RS in njegovega predsednika, gospoda dr. Draga Čeparja za kršenje Ustave RS! Apeliram na svobodomiselno in osveščeno demokratično javnost, da javno izrazi svoje mnenje, saj bomo le tako resnično svobodna in demokratična družba, zrela za vstop v Evropske integracijske tokove.

Thubten Khyentse

Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...