Skoči na vsebino

Vročina

loncek1

Recommended Posts

Ja, jaz tudi... no, se ne (izkusnje teh nekaj dni (tednov? mesecev?)):

Shunka v lastnem soku. :switz:

x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

men se trga

sedim u lasnem shvicu

izcedek

beli tok

poplava

:vragec: -u bo she vechni ogenj ugasnu od vse te vode

jžeš marička, toliko podrobnosti.

no, jaz imam pa menstruacijo, tako ni nič z belim tokom x;)x

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

A res, vroče vam je ????

Ah dajte no, saj bi bilo lahko še huje, kakšna vročina neki no ! x8Dx

Če bi bila moški ne, bi rekla, da mi od j.... kaplja, ampak mi vseeno od jajc kaplja čeprav jih nimam. x:Dx

Zgornji stavki pomenijo štos, da me ne bi kdo resno vzel, sem podobna lepo pečenemu krapu v lastnem soku, njami njami :xx!: :xx!: :xx!:

LP! V!

Koncno dez!

nevihta bo v LJ - bliska se kot strela, grmi blazno... ful dobro zgleda... sam nekje je morda ze toca ali pa se bo...

Uhh...

Treba se celo morda odkonektat?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

a pri vas padal dež?  xrolleyesx

pri nas samo nekaj kapljic... :xx!:  :xx!:  :xx!:

:switz:  :switz:  :switz: MucaMaca

Ja, in se kar ful...

Mislim, prav ornk in vse - ornk nevihta...

Avto spodaj cist ko suza... hehe...

Sicer je v trnutku se vse posusilo in kot da ne bi dezevalo, je spet bilo takoj vroce, a vendarle se je malo ohladilo... Vsaj zadihal si lahko.

A pri vas pa ni ali kaj?

Ubogi folk, ki ima suso in dezja niso videli ze ohoho casa...

Picasso

Kako ljudje nismo nikoli cisto zadovoljni. x;)x

pozimi je mraz, poleti je vroce, ce je dez, je mokro...

Jaz pa za nic na svetu ne zamenjam tele vrrocine za zimo in sneg..

Uzivam! (OK, sicer je res, da imamo klimo, ampak vrata v mojo sobo so zaprta in odprta na balkon x^x )

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Aja, pa se nekaj! Nikoli ne skodi opomnit..

VELIKO TEKOCINE!!!

pa jaz ne bi piva tlele zraven stela x;)x

Aliana

loesje

Spet nazaj -

Mi pa nimamo ne klime ne ventilatorja ne alu folije na avtu in crkavam. :xx!: :switz:

Seveda pa jaz nisem Lev... x;)x

Picasso

Mi pa nimamo ne klime ne ventilatorja ne alu folije na avtu in crkavam.  :xx!:  :switz:

Seveda pa jaz nisem Lev...  x;)x

x:Dx x:Dx x:Dx

Hja, saj nisem imela nic zraven pri nakupu...

loesje

Spet nazaj -

Tamara...najbolj pomaga vroč...ne hladen tuš...in skodelica toplega čaja...

Preverjeno... x^x

Astra

Hladen tus pa prav gotovo NE!!

Kvecjemu vroci tus!!!

Obratno pa pozimi. (hladen tus).

Zakaj, ce segrejemo telo bolj kot je vroce zunaj, nam postane zunaj hladno!

Sicer te lahko oblije pot ze takoj, ko stopis izpod tusa.

2) Vroca juha, veckrat dnevno. tako, da se telo segreje; ko se segreje in ko se zahoce, se odpravis se pod vroci tus.

3) vrele, vroce tekocine imajo nizjo povrsinsko napetost vode, tekocine in zato se le ta lazje absorbira v celice (telesna tekocina ima dosti nizjo povrsinsko napetost kot tista iz pipe);; tako tudi nase celice niso zejne, dehidrirane.

3) Predvsem so (zame) vredu tudi ventilatorji, ki ti piha na vrh glave-zakaj: ker center vrh glave uravnava, ali nam je vroce ali ne; torej primer: ce nam v avtobusu pihlja po vrhu glave (recimo iz bliznjega okna ali odprtine) se ponavadi ne potimo; obratno (ce nam ne pihlja 0), nas v trenutku lahko oblije, ali nas obliva);; torej center na vrhu glave (mislim, da se rece cesarika, ne zihr), tudi uravnava ali se potimo ali ne.

4) NASVET DNEVA: pahljaca (tisti, ki bi se spomnil sedaj sredi mesta prodajati kvalitetne, primerne PAHLJACE , bi morda dobro sluzil!! ;) x:Dx

Temo NASVET DNEVA sem ze zadnjic mislil odpreti pa jo lahko tut kdo drugi!

5) pred ventilator v prostoru si lahko aste tudi posodico z etericnim oljem, recimo meta, evkaliptus, etc..

6) v prostoru namestite vec posod v katerih je voda (z etericnim oljem), saj bo le ta izparevala, in ker bo v prostoru bolj vlazno, bo tudi lazje ziveti

6) Na balkon (ce ga imate) obesite vec premocenih brisac ali rjuho; le ta naj bo zelo mokra, tako, da tece iz nje. Oddajala bo vlago.

7) diđiridu (avstralski instrument); ce imate CD si dajte gor glasbo z diđidridujem!! pomaga!!! morda celo kaksni afriski bobni, ipd..

Aja, tukaj kjer sem ni padalo skoraj 0, torej le 1 minuto, poznalo pa se ni. sopara naprej. danes pa celo malo vetrc pihlja :))

Meni je zelo zanimivo tole, da mi bolj pase jang hrana; torej mocna zapecena hrana, ki spodbuja k aktivnosti; katero naj bi sicer bolj uzivali pozimi menda. Morda prav zato, ker greje telo, obratno kot jin hrana, ki ga hladi (sadje, zelenjava, caji, etc...). Kajti, ker sem v sebi bolj vroc manj obcutim zunanjo vrocino. ?

Posebej mi prija kislo mlleko!! V vrocini se bakterije dosti bolj razvijajo, tudi tiste v crevesju! Bakterije v kislem mleku pomagajo pri tvorbi primerne crevesne flore (glej: http://gohslovenia.cjb.net ,pod clanke-crevesna flora)]).

80% protiteles v telesu se nahaja prav v crevesju, zato je se bolj pomembno kaj uzivamo v rocih dneh. morda. Veliko tekocine definitivno! Toda morda je primerno tudi ravnovesje jin in jang prehrane!!

Aja, pa se nekaj! Nikoli ne skodi opomnit..

VELIKO TEKOCINE!!!

pa jaz ne bi piva tlele zraven stela  x;)x

Aliana

Jaz pa - čeprav drastične razmere zahtevajo špricer.

na zdravje!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

Tamara...najbolj pomaga vroč...ne hladen tuš...in skodelica toplega čaja...

Preverjeno... x^x

Astra

Ja, ja, to vem! :palec: Saj delam tako: pozimi kolikor se da mrzu tuš, poleti pa kolikor se da vroč tuš...

Ampak to, kar je zdaj na Obali, ni več človeško! Ob 23h je v stanovanju nevzdržno, pa imam čez dan skozi rolete dol, pa še stanovanje v pritličju (oz. kleti) in obrnjeno proti severu, tako da mi nikoli ne pripeka not. Pol pa stopim na teraso, da bi se malo ohladila, in ugotovim, da je zunaj zrak bolj topel kot v stanovanju - in to ob 23h! x!x

Vi gori imate vsaj danes dež, pri nas pa... ma ne me vprašat - ni izraza za opisat. Danes sploh nisem šla delat, ker je tu mač! V šolah so skrajšali ure iz 45 min. na 30 min., da otroci prej končajo in grejo domov!

Če hočemo v vrtcih klime, moramo starši sami prispevat $$$, ker gor v Ljubljani (ministerstva...) menijo, da klime v vrtcih niso tako nujno potrebne! Seveda, ko pa ne vejo, kako je na Obali! Bi prav rada videla, da pride en njihov otrok za en dan v vrtec na Obalo!

Vsako leto je huje, in če bo šlo tako naprej... , bomo začeli še umirat od vročine! Kdor si ne bo mogel privoščiti klime, ga bo najebal!

Saj vem - boste rekli, da pretiravam. Ma pridite vi enkrat živet sem dol (delat v službi, delat doma, kuhat, likat...), ne samo na dopust - pa boste vidli, kaj je vročina. Eni vsaj delajo pod klimo in imajo v avtu in doma klimo... A predstavljajte si kuharje, natakarje, učitelje, vzgojiteljice, delavce v tovarnah in po terenih...

Temo NASVET DNEVA sem ze zadnjic mislil odpreti pa jo lahko tut kdo drugi!

5) pred ventilator v prostoru si lahko aste tudi posodico z etericnim oljem, recimo meta, evkaliptus, etc..

6) v prostoru namestite vec posod v katerih je voda (z etericnim oljem), saj bo le ta izparevala, in ker bo v prostoru bolj vlazno, bo tudi lazje ziveti

...

zanimivo... pejt pogledat 'Nasvet tedna' v napovedi tedenski...

Picasso

Free - meni tudi neverjetno poleti v vrocini pase ful jesti in to pretezno jang hrano (razen paradajza, ki je ZAKON - in totalno jin).

Bobnar - to je res, ampak ves kaj pa jaz naredim... (*ceprav zdaj so opozarjali, da moramo pazit na vodo, pa se tega drzim)... Sicer pa dam kaksno rjuho mokro na balkon - obesim jo pred okno...

Potem v banjo natocim mrzlo vodo.

Odprem vsa vrata v stanovanju, da krozi zrak.

Nastimam si etericna olja - zdajle imam mesanico grenivke in zajblja.

In ravno pijem vroc kamilicni caj.

Picasso

Marsa: Sicer pa dam kaksno rjuho mokro na balkon - obesim jo pred okno...

:palec:

ja, zato imajo v mestih na jugu na vsakem vogalu kak vodomet, fontano ali karkoli ze s tekoco vodo... da ohlaja okolje.. sploh ce je sam beton okrog...

In je ful zanimivo kako se cuti razlika... ko prides s kake razbeljene ulice na trg, pa vodomet na sredi, in te kar shladi..

Aliana

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...