Skoči na vsebino

Krema za porjavitev

Recommended Posts

• 3 years later...
  • Komentarji 54
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Te temo sem zdaj potegnila iz naftalina.

Skratka, moj problm je, da moram malo pred pustom nujno na brzino porjavet, da bom čim bolj pristna maska ... Ker hula plesalke pač niso barve jogurta.

Za solarij je prepozno, pa tudi hodit se mi ne da, roko na srce.

S samoporjavitveno kremo sem se že enkrat namazala in sem bila najprej oranžna, posebej med prsti na rokah (plavalna kožica) je bil en hudo zanimiv odtenek. In ko se je barva začela spirat, je bila še večja štala. Tako da se tega ne bi več šla, če je le možno.

Sem pa parkrat na TV videla reklamo, ko po tebi posprejajo barvo, ki se čez par ur razvije in drži nekje do 10 dni (kar je glih kul, ker mi ni celo zimo za nenaravno rjava okoli hodit). A je to že kdo sprobal?

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Deli na socialnih omrežjih

A dej to je Ross v Friendsih delal, k je napak štel pa ga je 3x od spredi pošprical pa je čist črn domov prišu x:px

Drugače ne vem, a to sploh delajo kje pri nas???

Jst sem v DM-u vzela eno samoporjavitveno kremo, niti ni bla draga --- prav njihova DM znamka, taka rjava tubica. Šlo je pa zato da sem mogla krilo oblečt poleti za na eno službeno zadevo in mi je blo čist bad ker sem imela full bele noge!!! Kremca je prijela in je blo kul morm rečt --- je šla pa tut dol potem po parih dneh (HVALA BOGU) ampak tako diskretno. Se mi je pa mogoče edino malo poznalo tam kjer sem bolj švicala ampak ni bilo prehude panike :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

• 1 month later...
Guest sstane
A pozna kdo samoporjavitveno kremo ki zelo malo obarva in je namenjena svetli koži? Jaz imam namreč tako belo belo polt ( :xx!: ), da mi še najbolj nežna krema obarva premočno.

Košček črne čokolade dobro prežvečiš, si pjluneš v dlan in se namažeš x;)x

če boš preveč rjava pa še enga zraven, da odvečno poliže :yumy: x:o)x

x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Guest sstane
Mystica...osebno sem proti rabi samoporjavitvenih krem...alergija...

Babnice bi rade vse kar same delale, samoporjavitev, samozanositev, samozadovoljitev samo... :xx!: x:Dx

Babnice bi rade vse kar same delale, samoporjavitev, samozanositev, samozadovoljitev samo... :xx!: x:Dx

xg:Dx :vtz: xsuperx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

• 1 month later...
A pozna kdo samoporjavitveno kremo ki zelo malo obarva in je namenjena svetli koži? Jaz imam namreč tako belo belo polt ( :xx!: ), da mi še najbolj nežna krema obarva premočno.

Jaz imam zgleda isto polt kot ti..kr precej belo ,posuto s pegami... x:Ix

Lani sem sprobala samoporjavitveno kremo Vichy za svetlo polt in mi je obraz obarvala premočno.. :o|o:

Prejšni teden sem si kupla pa v Dm-ju kremo Nivea-Visage-Sommer teint,ki zelo nežno obarva polt in je namenjena za uporabo čez celo leto.Sem našla priporočilo v neki reviji... :palec: in res je super...čist nežno obarva mojo belo polt...sem za ena dva otenka manj bela.. x:Dx Pa nobenih flekov nikjer...

Men je super.. x:o)x x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Kul, hvala :palec:

jaz imam tudi eno zdaj, ki ima res malo odtenka, pa še za svetlo kožo ... pa je tudi kar uredu.

Ja, zoprna je tale bleda polt. Vse kreme pretemno primejo. :o|o:

In katera krema je to,če ni skrivnost? :inocent: Pa kakšna je cena??? x;)x

Kaj pa v solarij hodiš kj?Jz ne več,mi je dermatologinja odsvetovala,zaradi zelo občutljive kože na obrazu...sem pa lani in predlani redno hodla ,ker je fajn met mal podlage pred morjem..ne vem kako bom letos na morju... :o|o: x?x

Richard Bach

razmisljam o nakupu kreme za porjavitev-kaj so prednosti in slabosti in ali se je potem se vedno dobro(za kozo) soncit,a ma kdo kej izkusenj s tem??

naberi vedro orehovih listov,,,

nagrobo jih narezhi,,,

vrzi v kad-zamasheno,,,

ptelij s 5 litri kropa,,,

dotochi tolko vode da te ven nich ne shtrli,,,

pochakaj 30 minut in se 1 uro namakaj,,,

za dihanje uporabi cevko,,,

prdet pa ne smesh k se bo poznalo,,,

spet cevka,,,

Ko to uporabljaš si tako tudi hočeš ali nočeš na soncu, zato ne more biti škodljivo.

Moram pripomniti, da tega pa nisem čisto razumela: hočeš s tem reči, da ima ta krema enak učinek na človeški organizem kot sončenje?

Dama, zaradi te kreme ni nihče prav nič dlje na soncu, kot bi bil, če je ne bi uporabljal! xcivx

Ne me izsmejavat, no! x:Dx x:Dx

A se res nihče ne zamisli nad tem, da na telesu nima kaj početi neka snov, ki se vanj vpije, potemni, obarva polt,...

Se kdo vpraša kakšne bodo posledice uporabe tega sranja? Jasno je kot beli dan, da na L`Orealovi spletni strani take "malenkosti" ne pišejo, vendar bi ljudje morali vseeno znati razmišljati s svojo glavo.

x:Dx :xx!: x:Dx :xx!:

Pa tudi vprašam se: čemu biti proti vsem naravnim zakonitostim rjav pozimi ali spomladi, ko je vsakemu takoj jasno, da je "farba" FAKE??? x?x x?x

Mater neumne pameti!

Sicer pa še dobro da vprašaš, Jernej1! x:Dx Tako ti lahko vsaj pametno svetujem: če ta denar prihraniš in uporabiš za kaj pametnega, te ne bo nikoli glava bolela. x;)x

P.S. Pa se opravičujem, če sem Riko narobe razumela xrolleyesx .

Kreme za samoporjavitev so neskodljive, sam dobro moras izbrati. njihove aktivne snovi se vezejo v zgornjih plasteh povrhnice, v celicah keratinocitih, tako da navzven obarvajo kozo.

Ne, no, s takimi! Kaj še ne veš, da ti tudi milo, s katerim se tuširaš, precej škoduje? xrolleyesx

naberi vedro orehovih listov,,,

nagrobo jih narezhi,,,

vrzi v kad-zamasheno,,,

ptelij s 5 litri kropa,,,

dotochi tolko vode da te ven nich ne shtrli,,,

pochakaj 30 minut in se 1 uro namakaj,,,

za dihanje uporabi cevko,,,

prdet pa ne smesh k se bo poznalo,,,

spet cevka,,,

Joj, Zvezani, 4 dni se ne bom nehala smejat!!! xsmx

Tuky (Evropa, Zahodni svet) na jumbo plakatih oglašujejo samoporjavitvene kreme.

V Aziji na megajumbo plakatih oglašujejo samobelilne kreme (za svetlejšo polt); službo dob/lep je tisti, ki ima za odtenek bolj svetlo kožo :o|o:

Mastne dobičke pobirajo taiste firme (ja, tut L'oreal), ki na eni polobli prodajajo samoporjavitvene, na drugi pa samobeline kreme xcivx :vragec: :xx!:

Blazno, kaj ljudje vse kupujejo/mo xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

no vidiš, js bi mela pa naravno rdeče lase pa pegice x:px pa vsaj ene tri dlake manj :o|o: sploh zdaj k jih čez trebuh še vidim ne, kašele da bi jih lohk obrila x:Dx x;)x kožo mam pa svetlo, sam se me fajn pa hitr pa na rjavo sonce prime x:)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Ja x:Ix

Imaš prav. Itak nikoli nismo zadovoljni. Tiste (govorim o ženskah), ki imajo bolj temne lase in temnejšo polt, jih motijo dlačice, one, ki smo svetle, bi rade bile temne, ker imamo presvetlo polt. xrolleyesx xrolleyesx

Priznam svoj greh. Klinc, želim si biti temnolaska. S temnejšo poltjo. :vragec:

Jz pa sem temnolaska.. s svetlo poltjo in svetlimi očmi ,ter pegami seveda...Čudna kombinacija,ti rečem.. :o|o: Zato,si že full dolgo barvam lase na rdeče tone.. x:px

Dove summer glow za svetlo kožo.

Ne, v solarij sploh ne hodim ... itak ne porjavim. xrolleyesx :o|o:

:palec: Za to Dove kremo sem že slišala,da je vredi... x:)x

Jz pa hiter porjavim...sam po obrazu ,pa dobim preveč peg in zato,se nerada izpostavljam soncu...Sem si kupla za obraz Vichy kremo ZF 50,tk,da se bom lepo sončla tu in tam in zraven mazala s kremo za porjavitev..po obrazu... x^x x;)x

Richard Bach

Dove summer glow za svetlo kožo.

Evo, tudi jaz imam to. Uporabljam šele 2 dni, ampak se že vidi. Zanimivo je bilo, ko sem si prvi dan pozabila umiti roke in zdaj imam "usrane" dlani x:o)x Drugače je pa zaenkrat fajn, ker ni lisasto :palec: Mysti, kako je pa potem, ko nehaš uporabljati? A gre lepo enakomerno dol? Aja pa še nekaj....a ti to vsak dan uporabljaš? Al si samo 5 dni, potem pa ne več? Jaz sem tolk navajena na svojo kremico po tuširanju, da se vsak dan mažem z njo in tale ji zdaj hodi v zelje x:o)x

Drugače pa sem že pisala precej časa nazaj na tem forumu o solarijih...ne podpiram. En dermatolog je rekel: rjava koža je poškodovana koža. Tako da so te kremce še najboljša rešitev.

Kot otrok sem bila takoj rjava, zdej imam pa vedno najvišji otroški faktor (zaradi mojih pikc in znamenj). Raje sem bela in nimam problemov s kožo. Sej zdej se še ne pokaže, če se cvreš v solariju in ob dveh popoldan poleti na soncu....bodo pa posledice toliko bolj vidne v starosti.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

samo tole bom rekla : kreme za samoporjavitev puščajo fleke

pa ni važno katera krema je, katera firma je... slej ko prej se pokažejo fleki, tako kot bi bil umazan...

js grem tu pa tam v solarij, pa je to to

vem, da ni glih najbolj zdravo, pa saj sonce tudi ni...

kaj pa je dandanes sploh zdravo, neonesnaženo...?

stanetova sol, morda...? he he

lp

JEAN ANOULIH

Mal flekast prideš vseeno ja :o|o: :xx!:

Jst se zadost sam 1x namažem pa sm že rjava. x:o)x Ker sem drugače tako bela ... potem pa samo vzdržujem barvo ... dokler se mi da. x:Dx

Ajoj, ma bom vseeno nadaljevala s tem...pa bomo videli.

Ma sej če me sonce kdaj....kljub faktorju 60 al kolk že x:o)x sem tudi flekasta...sej me ne povsod enakomerno..ne vem no...

Tudi jaz sem jogurt. Pa sej to sploh ni tolk slabo. x^x

Že par sezon je bleda "in" x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

ja, to je potem druga pesem, ča vama solarij povzroči rdečino

jaz hvalabogu nimam tega problema

kako pa je z vama na soncu?

za Mysti vem, da je bolj svetle polti...

JEAN ANOULIH

Lani poizkusila vichy samoporjavitveni sprej sicer za telo...uporabila sem za obraz :lol: ....malo sem ga nanesla ...dobro prime...se hitro pozna...kaj posebej lisasta nisem bila.......zdi se mi bolje kakor sonce...sončim se ne.....skoraj leto je že, pa ga še nisem porabila, ga je dovolj....obstojnost...kakšnih 10 dni-14 dni dobro drži.....pri meni

jaz zadovolna :)

Imam kremo s SPF 5, vsebuje veliko beta karotena in že če jo na tanko namažeš in nastaviš obraz na sonce za recimo pol ure, malo porjaviš. :palec:

A ni beta-karoten nekaj, česar se moraš ful izogibati. Vsaj pri živilih.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

meni pa nikoli sploh ni prišlo na misel, da bi uporabila samoporjavitveno kremo.

še soncu se vedno izogibam, če je le mogoče. vedno sem bila samo rdeča, rjava nikoli. kar mi je všeč x^x

čeprav zadnji dve leti sem pa nekam rjava ratala poleti :o|o: , mi to sploh ni bilo všeč.

prav ponosna bla vedno na svojo svetlo polt x8Dx

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...