Marsa 16. junij 2003 Prijavi Deli 16. junij 2003 Vcasih naredim kosmiceve polpete, ki so ful dobri, ce ti dobro ratajo. Danes sem se ufurala tole pacat v tej vrocini (*sva s freejem ze ugotovila, da nama v vrocini pase jang)... Najprej zavrem v manjsi posodi (cca 1/2l) kake 3-4 dcl vode in dam notri par stvari, kot da kuham juhico: kaksen lovor, muskatni orescek, majaron, nekaj strokov cesna in kaksno petersiljevo steblo... Pomembno je dobro soliti, ker kosmici ful poberejo (*po drugi strani pa ne pretiravajmo, sama sem zadnjic malo pozabila vso to proceduro, pa solila, pa se sojino omako dodala, pa se pol zelenjavne kocke, pa je bilo skoraj neuzitno).To malo prekuhas, potem PUSTIS, DA SE OHLADI.Potem s to juho prelijes kosmicev mix, ki si si ga prej pripravil v skledico - sama dam ovsene kosmice in sojine, cca 60/40 ali 50/50. Lahko pa uporabis rzene, jecmenove ali katerekoli. Notri v ta mix stresem rumeno gorcicno moko, preden sem dodala juho.Pocakam kaksne pol ure, da se vse napoji.Ce je preredko, dodam drobtine ali se malo sojinih kosmicev, ce vse skupaj nekako leti narazen, pa dodam se jajce (nujno pa ni, samo je boljse ponavadi).Potem z malo mokrimi rokami oblikujem polpete in jih dam peci na vroce olje.Potem pa parkrat obrnem, pa je...So taki zlati in hrustljavi, ce ti ratajo, in so kot 'pravi'. Ce nimam gorcicne moke (pa vcasih tudi sicer), dodam malo senfa, vcasih pa naribam notri se sir.Pa se kaksno zacimbo dodam... poper, timijan, origano (ker ga povsod dajem, nam disi)...Potem je to tudi hladno se dobro - vcasih je se celo boljse kasneje. Zraven pa pasejo vse solate, zdajle pa bo najbrz najbolj pasala zelena ali paradiznikova... Ce pa ti disi zraven krompir, pa je morda najbolje, da naredis krompirjevo solato. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 Sem prejle pozabila - dodala malo rdece sladke paprike v prahu, pa pikec olivnega olja sem zlila ali bolje nakapala v maso...Pa so bili ful dobri! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 16. junij 2003 Prijavi Deli 16. junij 2003 Sem prejle pozabila - dodala malo rdece sladke paprike v prahu, pa pikec olivnega olja sem zlila ali bolje nakapala v maso...Pa so bili ful dobri! Moja sopotnica odlično pripravi polpete iz tofuja in zelenjave, žal recepta ne poznam. Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 Dbest! Ziher so ful dobri...Meni sede takale hrana kot tudi nacin priprave.Vsec mi je ali surovo, simple, ali pa peceno. Za-peceno. (*ne pa zdaj prezgano) Aja, Vojko - mensezdi da mi pride po 9zkiju grenka hrana - in je res. Nisem za sladko, maram pa slano, kislo in grenko. Recimo radic mi je zakon. Zeleni, ki je bolj... boljsi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 16. junij 2003 Prijavi Deli 16. junij 2003 Dbest! Ziher so ful dobri...Meni sede takale hrana kot tudi nacin priprave.Vsec mi je ali surovo, simple, ali pa peceno. Za-peceno. (*ne pa zdaj prezgano) Aja, Vojko - mensezdi da mi pride po 9zkiju grenka hrana - in je res. Nisem za sladko, maram pa slano, kislo in grenko. Recimo radic mi je zakon. Zeleni, ki je bolj... boljsi. Evo Marsa idejo. Mogoče izdaš kakšno astrološko kuharico, ko si že "in" in imaš založništvo urejeno!Bom prispeval kakšen recept! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 x!x Vojko - ves koliko je ze napisanega...Preden bo tole prislo na vrsto - sicer jaz nisem za recepte podajat ravno - ker po impulzu kuham, nikoli ne merim, ne tehtam etc.. niti ne poskusam - samo gledam kot sokol in voham. Tako da bi tezko se tole kuhalo po teh mojih planih... :>)))Imam pa cimprej v planu dat gor astro znamenja + hrana - sem hotla bit fer, da se bo prej v reviji 'odvrtelo' (ko sem zanje oz. po njihovem anrocilu tole napisala), no zdaj se je pa najbrz ze zdavnaj.Preprosto ne prideva se do tega.Ampak bo vsaj to...Kuharice, recepti.. tu jih je pa drugih struckotov dovolj...Ceprav - nikoli ne ves, kaj te pici (ce si skrlatna devetica) ;>)Mogoce bom pa se kdaj pametovala kje o kuhanju... cudna so pota gospodova, zato nikoli ne ves... kaj vse se pride... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 ... Bom prispeval kakšen recept! (*ko bo kaj takega)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 Da navezem se na tele polpete...sem se necesa se spomnila... Ce dodas cebulo in to surovo, se zna zgodit, da se zazge, ven leti in vse, poleg tega pa lahko ostane se napol surova, ker se ono prej spece (ker je ze bilo namoceno in vse).Tako sta dve varianti: lahko cebulo, ce hoces dati surovo, preprosto naribas na ribezen, ali pa jo naseckas, pa nekoliko preprazis, pa to das potem v maso.Samo v tem primeru pozor: ce dodajas zelenjavo etc., daj manj vode oz. tekocine. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 16. junij 2003 Prijavi Deli 16. junij 2003 Da navezem se na tele polpete...sem se necesa se spomnila... Ce dodas cebulo in to surovo, se zna zgodit, da se zazge, ven leti in vse, poleg tega pa lahko ostane se napol surova, ker se ono prej spece (ker je ze bilo namoceno in vse).Tako sta dve varianti: lahko cebulo, ce hoces dati surovo, preprosto naribas na ribezen, ali pa jo naseckas, pa nekoliko preprazis, pa to das potem v maso.Samo v tem primeru pozor: ce dodajas zelenjavo etc., daj manj vode oz. tekocine.Marsa Tole s čebulo. Meni se zdi, da je veliko boljše, da jo prej malo prepražim, saj se mi zmiksana ali naribana ne zdi dobra. Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. junij 2003 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2003 Meni tudi - ampak saj pravim, da sta dve varianti... saj sem tole tudi rekla...Danes je sploh nisem dala, recimo - sem jo dala samo v 'juho'...pa so bili ful dobri... Obvladas, a, Vojko? Kuhat pa vse... pa ker vincek zraven pa tak... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 16. junij 2003 Prijavi Deli 16. junij 2003 Meni tudi - ampak saj pravim, da sta dve varianti... saj sem tole tudi rekla...Danes je sploh nisem dala, recimo - sem jo dala samo v 'juho'...pa so bili ful dobri... Obvladas, a, Vojko? Kuhat pa vse... pa ker vincek zraven pa tak... Pri meni ni dvakrat enako in dostikrat se mi kaj tudi sfiži.No, so pa novi načini. Kadar pa v roke zadevo vzame kuharicaje pa zmerom odlično. Tako sem v kuhanju večni amater!!! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Kosmičevi polpeti mi pa res ratajo. pomembno je, da se da noter stvar, ki veže maso (jaz dam ovsene kosmiče, dober je tud nariban sir) in da se pusti dovolj dolgo počivat (da se kosmiči zmehčajo). včeraj sem dala noter tudi sesekljano blitvo, lahko zmlet paradižnik (potem se da manj tekočine)...pa tamari, sezam...svašta. najboljše se ocvrejo na sezamovem olju... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. april 2008 Avtor Prijavi Deli 10. april 2008 ... vidim da sem ze vse napisala, no ni se mi dal podrobn brat kaj sem pisala, sam vidla sem da sem dajala ono kocko zelenjavno bio, zdaj tega ze leta ne furam vec. v glavnem, zdaj so mi ze 2x tok dobri ratal! V eno skledo natresem kosmice (kerekoli, zadnjic sem zmesala psenicne in ovsene, vcas dam rzene...)... v eni posodi zavrem kaka 2 deci vode, v katero dam mal cebule, par cesnov, ene par lovorjev in ful ostalih zacimb (rozmarin, setraj, majaron itd., po zelji - nom vsega nastevala, ker jaz pretiravam totalno in tlacim tud to kar kao *ne pase*)....Pustim da se ohladi. vmes solim. precedim.Posebej v ponvi na hitrico zdusim preostalo cebulco, mal cesna, en pis bucke naseckam tud not, na konc dodam petersilj.Pocakam da se shladi.Potem dam najprej to zelenjavno zmes v kosmice, dobr premesam, pol pa dolijem ono 'juhco'.Potem pocakam cca 1/2h da se napijejo vode...Ce je preredko, dodam gorcicno moko (ki pa se je zdaj nikjer ne dobi, tako da sem dodala kikirikijevo zadnjic).... Ker je blo blazn socno vse skupaj, sem dodala se jajc, da mi ne razpade vse skupaj.In so bli TOOOLK dobri da dol pades! sam zadnjic cist premal slani, tako da je res treba precej solit, ker kosmici ful poberejo okus. Zadnjic sem mela pa en avokado, ki sem ga prehitr nacela in je se bil trd in je pol kar skoz bil trd... pa sem ga namest bucke not naseckala, da je blo vse skupaj bolj masleno.Sira sploh nisem nic dodajala, se mi je zdel skoda ob toliksni kolicini drugega. In so cist socni in rahli! Mors dat dost olja, sam ne rpevec (zato tud bl ploscate naredim), no jaz vse na olivcu pecem, unga olja 'navadnega' sploh nimam. vcas dodam mal kokosove masti, k mi vcas pase vec razlicnih olj hkrati, pa se mi zdi da so tedaj se posebej lepo speceni.In mora biti dovolj vroce olje, sicer ti razpadejo, sploh ce so prevec socni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. april 2008 Prijavi Deli 10. april 2008 ....Ce je preredko, dodam gorcicno moko (ki pa se je zdaj nikjer ne dobi, tako da sem dodala kikirikijevo zadnjic)....valda, kikirikejva moka se dobi za vsakim vogalom samo katerim a navada, al pa ostra nista dovol spešl zakaj sta kikirikijeva al pa gorčična moka boljši? Pa kje se ju dobi, po kaki ceni? si me zrajcala zdej s temi polpeti, presnet regrat, jst sm pa glih vse ovsene kosmiče včer v muslije lastnoročno spremenila bo treba v nabavo, skupi z moko Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. april 2008 Avtor Prijavi Deli 10. april 2008 aja ne vem.rumeno gorcicno moko so mel vcas v vseh bolje zalozenih stacunah, raznih kalckih pa tem, pa tud recimo v maxiju, zdaj pa je ze dolgo casa ni - je sam zelena (ki pa men ni vsec)....kikirikijevo sem dobila od nekje, morda iz afrike al odkod.. tko da sploh ne vem, ce se dobi tle. to ni drago (gorcicna), pac ena vrecka zacimbe...sem z gorcicno precej zgoscevala, mi je vsec, jo pogresam....ja no, bela moka, to je pol poc, saj so ze kosmici taki skrobnati pa taki, mi je moka prevec pocasta.ce ne gre drugac, rajs drobtince dodaj... aja no vidis, ker jaz pa ne maram teh muslijev pa tega, ker ne maram sladkih okusov oz. mi to ni za najest se, sicer pa ne jem, ce nisem lacna. ravno zato pa kuham kosmiceve juhe pa tele polpete packam, k v bistvu so mi svec kosmici, sam...edina varianta je s temi mleki al pac vodo (kar je boljse), pa temi raznimi sadji pa medi pa tem.. to mi pa cist nikol ne zadisi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.